close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Mangler i klimamodeller

Da jeg var færdig med at læse dagens nyheder, f.eks at om 13 år mangler en kvart milliard afrikanere vand, eller at regeringen gør tåbelige eller uforståelige ting, gik det op for mig at klimamodeller er mangelfulde.

Jeg har ikke hørt om nogen klimamodeller der ikke bruger "business as usual" som worst-case scenarie og det er for optimistisk.

Hvis en kvart millard afrikanere løber tør for vand og dermed også mad, så får klimaindsatsen fingeren i Afrika. Andre former for naturbeskyttelse klarer sig ikke bedre, hvis man kan tygge sig igennem en tiger eller bjerggorilla, så overlever de ikke.

Klimamodellerne mangler at regne på, hvor meget skade 250.000.000 mennesker gør på afrikas jungler, i mangel af mad og vand.

Eller, i den anden retning, hvor meget støv vil de tilføre atmosfæren som resultat af de uundgåelige krige.

Den gang man begyndte at lave klimamodeller var problemet til at overskue og en "rettidig indsats" kunne have afværget det meste af problemet.

Nu, 30 år senere, hvor der kun er lavet tiltag på skrømt, begynder de samme modeller at udspy forudsigelser der ikke er kompatible med existensen af rationelle stater visse dele af verden.

"Business As Usual" scenariet trænger til en revision.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Hej P-H, du har som så ofte ret, "klimamodeller er mangelfulde"!

Lige nu har dog mange afrikanere vand nok.

I ing.debat fandt jeg synspunktet, at rensning af atmosfæren for S- oh N- forurening ikke var med i klimamodellerne, og at de forureninger kan påvirke (sænke) overfladetempraturen?

Så mon ikke sanheden er og blir:

UDVIKLINGEN GÅR FREM OG TILBAGE MED STORMSKRIDT!

Menneskeheden evner ikke til at se 30 år frem i tiden, hilser Tyge

  • 0
  • 0