close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Lyt til politiet

Politiet vil have lov til at sende fartbøder til bilens ejer hvis de ikke kan identificere føreren af bilen baseret på et foto.

Det er et trin i den rigtige retning, men vi burde gå endnu videre:

Alle fartbøder sendes til bilens ejer, selvfølgelig med fuld fotodokumentation, der ikke redigeres på nogen måde.

For alle lovlydige borgere vil det naturligvis ikke gøre nogen forskel og kan politiets arbejde gøres billigere og nemmere, er det ren skattelettelse.

Har man lånt bilen ud til nogen man stolede på, vil det naturligvis være kærkomment hvis politiet gør opmærksom på at det burde man ikke gøre, så er der jo slet ingen grund til diskussion næste gang naboen, fætteren eller hvem det nu er kommer tiggende.

Det er naturligvis ikke så belejliget for de mange bilejere der når politiet henvender sig oplyser at de "låner deres biler ud til folk de ikke rigtig kender" eller "ikke hved hvad hedder" og ihvertfald "ikke ved hvor bor". Det kan de jo så overveje om de har råd til.

Skulle en eller anden karl-smart type blive fotograferet ved 150km/h sammen med elskerinden, kan han jo prøve om han kan lyve lige så overbevisende for konen som han pt. gør for politiet.

Forslaget rammer og afslører kun utroværdige og uværdige løgnere og vil snart forhindre de mest farlige billister i at låne ordentlige menneskers biler.

Det kan kun blive en hurtig og enstemig vedtagelse i Folketinget ?

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Får man så også en bøde, hvis bilen stjæles kl. 20, kører forbi en fotofælde kl. 21 med 180 km/t, men først meldes stjålet dagen efter, fordi man ikke har opdaget, at bilen var væk?

  • 0
  • 0

Hvilket betyder som bil udlejer, at man så skal diskutere med lejeren om det er dem på billedet og/eller opdrive dem efterfølgende.

Alternativt skal man til at tage depositum og tilbagebetale dette, når tidsrammen for indkomne bøder er afklaret (alt lige fra en uge til en måned)

Men ja der er mange steder hvor man kan spare penge i Politiet, ved at gøre deres håndtering lettere. Se bare på fartbøder fra udlandet, som skal afleveres personligt.

  • 0
  • 0