Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Lille Hammer, Stort Søm

Når udlændinge lærer danske ledere og dansk ledelsesfilosofi at kende, er der et fænomen der vækker dyb undren: Danske ledere prøver altid først at se hvor lidt de kan slippe afsted med.

Det flotteste eksempel er næsten hvorledes Folketinget i sin tid troede at man kunne elektrificere jernbanen mast for mast og million for million. Groft opstillet fik DSB hvert år hvad der nu var tilbage på kistebunden til at elektrificere for det næste år.

Det siger sig selv at det blev meget dyrt, når der ikke kunne laves nogen form for langtidsplanlægning eller storindkøb.

Hvad gjorde Folketinget da det viste hvor dyrt det var at bære sig så dumt ad ?

De droppede projektet halvvejs, hvilket kommer til at ligge som en forbandelse over danske jernbaner i noget der ligner 70 år.

Og de er ikke blevet klogere, jvf. Ringsted station.

Danske Bank's kriminelle hvidvaskning ?

Samme historie: I Danmark sætter man ikke det store apparat igang, bare fordi en troværdig kilde afslører at den er helt gal i landets største bank, man sender en diskret henstilling og regner med at så klarer de selv det.

De fleste offentlige IT-skandaler kan føres tilbage til at man prøver at slippe for at renovere regler, arbejdsgange og metoder, det må være nok at svinge kosten med "digitaliseringsvand", velsigne budgettet med en rationaliseringsgevinst og "trykke ENTER".

Og det er ikke kun i offentlig ledelse, det er i allerhøjeste grad også i det private at lederne viger tilbage for tage en hammer der er stor nok til sømmet med det samme.

Medarbejdere der burde være fyret for længst, sager der tager for evigt at lukke, muligheder der forpasses fordi man ikke kan tage en drastisk beslutning osv. osv.

Der er naturligvis noget smukt og ædelt over at bruge så lidt magt og mammon som muligt for at nå et mål.

Men kun hvis man når målet.

Hvis man som resultat af svagpisseriet ikke når sit mål og ødelægger både hammer og søm undervejs, således som det nærmest er blevet reglen snarere end undtagelsen for Folketinget, er ingen hån overflødig.

Det handler naturligvis meget om at have pengene til visionerne til at begynde med, men det er ingen undskylding for katastroferne, for det er væsentligt dyrere at være fattig og bære sig dumt ad, end at være fattig og bære sig smart ad.

I følge mine løselige noter, har Folketinget på 20 år hældt en hel finanslov ud af vinduet på ting der ikke virkede, projekter der ikke kom noget ud af, projekter der forøgede omkostningerne i stedet for at reducere dem, arvesølv man forærede bort osv. osv.

Guderne skal vide at der ikke er nogen indlysende talenter blandt de nuværende statsministerkandidater, men kan vi ikke som et minimum blive enige om at der er brug for et totalopgør med "best-case-budgeting" og "lad os se, det går nok" mentaliteten mens vi stadig har et land og en infrastruktur ?

Måske burde vi i virkeligheden gøre hvad mange store danske virksomheder ender med: Ansætte en udenlandsk topchef.

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Måske burde vi i virkeligheden gøre hvad mange store danske virksomheder ender med: Ansætte en udenlandsk topchef.

Ville egentlig skrige NEJ, de 3-4 gange jeg har oplevet det på egen krop har i intet tilfælde været en succes.
Men ved nærmere eftertanke har du en pointe: Talentmassen herhjemme er, som du skriver, tydeligvis for lille, så hvad er egentlig alternativet?

 • 6
 • 1

Er der en anden grund for problemerne. Som jeg ser det(jeg kan trænge til nye briller) skyldes manglen på egnede politikere.
Man har ungdomsafdelinger i partierne, hvorfra man rekrutterer de bedst argumenterende, uden at undersøge, om der også er en viden bag argumenterne. Det vil sige, at man som en anden Esrasmus, kan argumentere sig til en livslang stilling som levebrøds politiker uden det mindste begreb om samfundet.

Bliver man formand for ungdomsafdelingen er man sikker på en folketngskarriere, kun med studenterhuen som ballast. Jævnfør Admiralen i Pinafores CV vise :)

 • 22
 • 2

Vil i have en svensk statsminister? De kan alligevel ikke enes om hvem der skal have posten her. I kan få Ulf Kristersson. Af de to foretrækker jeg alligevel at vi beholder Stefan Löfven, selvom jeg ikke er supervild med nogen af dem.

Jeg giver dog ingen garanti for at de nødvendigvis vil gøre det bedre. Kristersson vil sandsynligvis blot fortsætte med at sælge ud af arvesølvet som det er planen her, og Löfven vil ikke kunne udrette noget af større betydelse :P

 • 5
 • 0

Man har ungdomsafdelinger i partierne, hvorfra man rekrutterer de bedst argumenterende, uden at undersøge, om der også er en viden bag argumenterne. Det vil sige, at man som en anden Esrasmus, kan argumentere sig til en livslang stilling som levebrøds politiker uden det mindste begreb om samfundet.

Hvis man ser på de personer, som der rekrutteres fra ungdomsafdelingerne, er det åbenbart ikke noget krav, at de kan argumentere. Mit gæt er, at det eneste krav er, at man har udført gratis arbejde for partiet, f.eks. ved at sætte valgplakater op.

 • 10
 • 0

Mange af de fejl man ser skyldes ikke kun ukuelige optimisme fra planlægernesside. Det handler også om real politik.

Hvor mange mon der virkelig tror på:
-At der kan presses flere flyvetime ud af F-35 i lille DK, end noget andet sted i verden?
-At en ren bilforbindelse over Kattegat er en god samfundsmæssig foretning?

I det første tilfælde handler det om at få en bestemt vare til at passe på en bestemt pris, for at tækkes nogle bestemt geopolitiske interesser.

I det andet tilfælde handler det om at få en bestemt ideologi til at passe ned over virkeligheden.

Og sådan er det ofte; Det handler ikke så meget om dårligt lederskab som om uærligt lederskab.

Det ville være utroligt befriende hvis politkerne i stedet var ærlige:

Ja, vi køber et dårligt og dyrt jægerfly fordi det er et krav fra USA. Det er en dårlig militær økonomisk investering, men en sund geopoltisk en af slagsen.
Ja, vi bygger en ren bilforbindelse over Kattegat, ikke fordi det er bedre samfundsøkonomisk men fordi jeg ikke bryder mig om kollektivtrafik.

 • 27
 • 4

Herligt indspark PH. Ja, det bliver administreret alt, alt for dyrt og dårligt. Men jeg syntes alligevel at det har taget til de sidste tyve år, samtidig med at amoral har udbredt sig i de øverste styrende samfundslag. Ordentlighed er blevet en mangelvare nu også i Danmark. De højeste embedsmænd er udskiftet med rygklappere unden vilje og evne til at gå op imod urimelige politiske ønsker.
Dermed får vi en administration af landet, som i omkostninger og kvalitet kommer til at ligge på linie med korruptive lande.

 • 9
 • 0

Her du undersøgt om det er bedre i andre lande?

Der kun meget få tilfælde og kigge på og i begge tilfælde gik de faktisk mindst lige så godt som med "hjemmefødninge":

Fujimori var for alle praktisk formål Japaner, men kørte Peru nogenlunde OK.

Arnold er i den grad Europæer og klarede verdens 7. største økonomi ganske hæderligt.

Jeg tror en svensker eller nordmand ville have et meget mere nøgternt syn på Danmark end nogen dansker kan have.

 • 8
 • 0

Jeg synes, det var påfaldende pinligt at se den debat (Debatten om aftenen på DR1 efter åbningen af Folketingsåret), som Clement trods ihærdige forsøg have svært ved at styre. De kære politikere opførte sig som en flok børnehavebørn (intet ondt om dem), der endnu har tilbage at lære at føre en fornuftig debat uden at det bliver en kamp om ordet og forsøg på at overdøve hinanden.

Hvor blev den saglige argumentation af?

 • 4
 • 0

Så længe en faktaresistent nepotist som Esben Lunde Larsen kan blive minister, ser det uendeligt skidt ud for folkestyret.

Herfra savnes konsekvens. Overalt i samfundet.

 • 22
 • 0

Vil tillade mig at konstatere at forfatteren ihvertfald ikke lider af Impostor syndromet. Måske er der tale om Dunning–Kruger effekten og en ulidelig bagklogskab.
Hvad er formålet med de 502 ord? Der er meget man kan kritisere i DK og det skal man selvfølgelig. Men når man begynder at hylde Fujimori, som måtte flygte fra Peru pga. massiv korruption og forbrydelser mod menneskeheden, er linien ligesom lagt. Det er noget indholdsløst pladder med nogle letkøbte point til den trofaste skare af tilbedere!
Jeg har tilbragt over 10 år i andre lande, og min, ganske vist subjektive, erfaring er ikke, at de fejl der laves i DK er specielt meget større, eller værre end i andre lande, tværtimod. Historien er den samme over det hele: De fleste er rigtigt gode til at brokke sig helt vildt over beslutninger taget af staten, hvorefter de alle nyder godt af en sikkerhed, rigdom, livskvalitet, som flertallet i resten af verden ville give deres højre arm for at få.
Den velstand er ikke noget der er kommet af dårlige beslutninger, men af langsigtede, fornuftige beslutninger.
Bare for at sætte tingene i relief: En dansk kontanthjælpsmodtager er blandt de 10% rigeste i verden, målt på indkomst.

 • 14
 • 6

I det første tilfælde handler det om at få en bestemt vare til at passe på en bestemt pris, for at tækkes nogle bestemt (geo)politiske interesser.


Ja, og det var også grunden til at DSB 'fik besked på' af politikerne til at købe IC4. Dette selv om de vidste at et IC3 kostede dobbelt så meget pr. togsæt. Resultatet ser vi nu.

Næste eksempel var Tårnfalken. Den ønskede løsning kostede 100 0 millioner, der var kun 500 til rådighed. Det var dog et militærprojekt hvorfor det ikke påvirkede den almindelige borger i samme grad.

Her ud over er der andre steder hvor enhver sund fornuft modarbejdes af politisk magtbrynde (sundhedsplatformen host)

 • 1
 • 1

de fejl der laves i DK er specielt meget større, eller værre end i andre lande, tværtimod. Historien er den samme over det hele: De fleste er rigtigt gode til at brokke sig helt vildt over beslutninger taget af staten, hvorefter de alle nyder godt af en sikkerhed, rigdom, livskvalitet


Jeg har også levet 10 år udenfor Danmark, i Sverige. I Sverige var man mere klar til at fortælle den barske sandhed. Det kunne f.eks. være: Ja - minen lukker. Der vil (næsten) ikke være arbejdspladser tilbage i byen. Ja, du får får betalt for dit hus (så du har råd til at købe noget et nyt sted), ja du får betalt for flytningen - men du flytter. Vi kan ikke huse en hel by / egn på overførselsindkomst! Samtidigt ser jeg i det lokale samfund i Sverige til selv at byde ind og gøre noget, i stedet for at 'det offentlige' skal betale til fælles faciliteter.
Så kan det godt være at de bruger en del mere tid på at få snakket problemet igennem inden de taget en beslutning.

 • 6
 • 0

Denne krejlen om hvor meget ting må koste, og om det ikke kan gøres billigere kaldes i min familiekreds 'bondesnuhed'.
For nu at undgå massevis af tomlen ned og en skarp pen fra blogejeren. Dette er ikke en kritik af de der bor 'vest for Valby bakke', tvært imod. Jeg er helt klar over at min slægt kommer fra Slagelse egnen.

 • 7
 • 0

et meget mere nøgternt syn

Hvad er der galt? Er vi blevet bange for at få sandheden at vide? Er vi blevet for forkælede. Er vi blevet for egocentriske? Ville vi over hovedet stemme på en politiker der fortalte os sandheden?
"Kære ven der er ikke noget stat ,der som onkel Joakim, har en pengetank. Over dit livsforløb fra vugge og til grav skal, i gennemsnit, du sætte lige så meget ind på 'kontoen' som du trækker ud fra 'kontoen'. Da du en lang tid er barn, går i skole og skal have en uddannelse, og efter et langt arbejdsliv gerne vil have et rimeligt 'otium' så skal der altså indbetales en del penge på 'kontoen' i din arbejdsdygtige alder. Så vil der være nogle justeringer der gør, at du der har et godt arbejde, må betale lidt mere så de der ikke er så heldige, også kan have det rimeligt."
Er der nogen politiker der turde sige det?

 • 10
 • 0

Måske burde vi i virkeligheden gøre hvad mange store danske virksomheder ender med: Ansætte en udenlandsk topchef.

Ligesom Danske Bank?

Fujimori var for alle praktisk formål Japaner, men kørte Peru nogenlunde OK.

Perus tidligere præsident Fujimori blev dømt skyldig i overtrædelse af menneskerettighederne, mord, tortur og kidnapning. Transparency International skønner at han i sin præsidentperiode begik underslæb for 600 millioner US$ mod staten.

Arnold er i den grad Europæer og klarede verdens 7. største økonomi ganske hæderligt.

Schwarzenegger omtales som: “The man who promised to balance the budget left office with record deficits”. Læs 2008–12 California budget crisis

 • 8
 • 0

Der er himmelvid forskel på bondesnuhed og på at købe det billigste man kan finde, hvergang og altid og derefter blive overrasket over at det er noget skrammel der ikke virker.


Og deri ligger nok også forklaringer på hvorfor vi hælder så store mængder elektronik på genbrugspladsen.
Vi kan bygge fantastiske ting i dag. Men det kræver ligeså at der er en gennemsigtighed, så man som forbruger bedre kan forstå hvad man rent faktisk betaler for.
Når jeg giver 20.000kr ekstra for en bil - har den så en bedre lak og holdbarhed - eller er det bare prisen for DAB+ og Airplay?
Byt til nyt et i mange sammenhænge vanvittigt. Men hvis flere lærte at forstå hvad de står med i hænderne, frem for at glo på fjæsen og se den store kagedyst - så kunne det være at producenterne var nødt til at levere varen.
Det er befolkningen der skal vågne op og stille spørgsmål og krav til deres dagligdag og forstå at det har en pris - ligemeget hvilken vej de vender snuden. Forskellen ligger i hvilken pris vi skal betale med - vores liv, helbred, fornuft, økonomi eller mentale tilstand.
Der er begyndt at herske en vanvittig "dem og os" mentalitet, rigtig mange steder. Og hvis først glæden og kærligheden begynder at forsvinde - så mener jeg at vi bør stoppe lidt op og tænke os grundigt om.
Og efter et kort øjeblik på internettet/tv - hvor man har set lidt på alt det, som andre laver, som man selv gerne ville lave - så æder meningsløsheden sig lidt dybere.
Jeg vil hellere bruge 6 timer af min søndag - min fridag - til at hjælpe min nevø med at få hans 29 år gamle bil til at kører godt igen - frem for at glane Netflix. I dette tilfælde kan jeg nemlig bidrage til samfundet, ved at forsøge at skabe minimum én ekstra borger i dette land, som har en smule bedre forstand omkring hvordan og hvorfor tingene er skruet sammen, som de er.
Måske er jeg ikke den bedste til at gøre det - men jeg har ikke tænkt mig at sidde med hænderne i skødet og se til. Så jeg gør mit bedste og forsøger ikke at være ultimativ.

Det burde være forbudt at politikere på nogen måde har noget at sige - med mindre de har haft fingrene i olie/blod/kød/lort osv. i minimum 5-10 år.
Hvis de ikke har været ude og opleve hvad det vil sige at være og leve, som størstedelen af befolkningen - så repræsentere de ikke mig.

 • 4
 • 1

Havde Danmark bygget atomkraftværker i 1980erne og 1990erne,så havde vi haft 30-40 års elproduktion og fjernvarme uden CO2 udslip på flere millioner tons pr år.
Mindst 300 -400 millioner tons CO2 mindre på 30 år.

Istedet har vi brugt mange milliarder på indkøb og tilskud til vindmøller, der efter 30 års udbygning kan dække 40-45 % af vores el-forbrug, 8 % af vores samlede energiforbrug.

For de samme penge, havde vi med atomkraft, fået dækket 80 % af vores el- forbrug og 30% af vores varmeforsyning, 30 -35 % af vores samlede forbrug.

Så PHK har ret.
Vi er helt sikkert ikke kloge nok, her i Danmark.

 • 4
 • 13

PHK nu har du siden 2006 udtalt dig begavet (og ind i mellem mindre begavet) om alt fra atomkraft til husbyggeri, terrorlovgivning, mobning og skudsekunder.

Er det ikke på tide, at du selv går ind i politik og tager ansvar for at skabe de forandringer du ønsker? Du har svaret på stort set alt og skal kun overbevise 178 andre, hvoraf de fleste er fjolser kan man læse. Hvor svært kan det være?

:-)

 • 11
 • 0

Det er derfor jeg nok ville satse på en svensker eller nordmand


Som en person med dobbelt statsborgerskab (dansk/svensk) kan jeg egentlig godt forstå impulsen, men vil dog mane til eftertanke inden man begynder at kigge for meget i vores (Sveriges) retning.

Der lader f.eks. ikke til at være nogen tydelig grænse for hvor mange kortsigtede og katastrofale beslutninger man har taget under både bestillingen, planlæggelsen og opførelsen af Nya Karolinska Sjukhuset, som på trods af at være "verdens dyreste hospital", også lader til at være et mareridtsagtigt makværk som siden opstarten har lækket både stråling, penge, medarbejdere og unødigt døde patienter.

NKS er i det hele taget blevet til et af de helt store symptomer på en svensk sundhedssektor som lider under konsekvenserne af mange år af nyliberal politik.

Det kan også være værd at nævne at selvom f.eks. SJs tog er en behagelig oplevelse når man kommer fra Danmark, så ligger selve jernbanevedligeholdelsen langt efter, pga. kortsigtede beslutninger om at først privatisere store dele af Banverkets drift, og så indlemme det under Trafikverket, med fordyringer og store tab af ekspertise til følge. Der går snak om at det blot er et spørgsmål om tid inden vi får en katastrofal udsporing af et passagertog. Det har allerede været skræmmende tæt på mere end én gang, og antallet af sporfejl og signalfejl øger bare år for år.

Men okay, det kan da være det går bedre for nordmændene? Måske? :P

 • 6
 • 0

Henrik Sørensen, nu skal du ikke forvente for meget af PHK. Det er altid nemmere at sidde på sidelinien og være lommefilosofisk kluegscheisser om alt-mellem-himmel-og-jord. Men hvad gør man ikke for at blive i rampelyset (hvor selv Kim Larsens død forleden blev brugt til at få 5 minutter mere i manegen). Jeg vil klart foreslå PHK at tage ansvar og stille op til folketinget.

 • 5
 • 5

... smiler ... ja, det er jeg klar over. Det er bare ærgerligt at PHK ikke har lyst til at bringe sine evner i spil i beslutningssammenhæng, men kun vil sidde på sidelinjen.

Det er lidt ligesom fædrene til ungernes fodboldkampe ... de råber gerne op og er klogere end dommeren, spillerne og alle andre, men de har ikke lyst til at træne et ungdomshold og skulle få det til at fungere i praksis.

PHK er så en af de fædre, der faktisk har læst reglerne, sat sig ind i kamptaktik og måske også ejer en bold og har ofte noget at have sin mening i - han bringer det bare ikke i spil som træner.

PHK véd meget og har en holdning til endnu mere og tør forfægte den og dele ud af den. Han undersøger også tit substansen i en sag. Jeg er jævnligt uenig i hans synspunkter, men jeg vil langt hellere have en politiker som ham, end flere af de nuværende politikere.

 • 4
 • 2

Man burde lave et system, så politikerne i sådanne sager fik noget rådgivning af eksperter (utroligt at ingen har tænkt på det før?). Nå, men eksperterne kunne så forelægge alle de gode alternativer for politikerne at tage stilling til. Eksperterne ville aldrig foreslå noget billigt skrammel som ikke virker til formålet, man har vel sin faglige stolthed.

 • 0
 • 0

........kan det konstateres .Christine Antorini og Connie Hedeslag er vist de eneste aktive politikere der har debatteret flere gangeher på siderne, som jeg husker det.
Vi andre tilhører mængden af kandestøbere :)

 • 3
 • 8

........kan det konstateres .Christine Antorini og Connie Hedeslag er vist de eneste aktive politikere der har debatteret flere gangeher på siderne, som jeg husker det

+ Britta Thomsen!:
https://ing.dk/blog/historisk-chance-baere...

 • og så mindes jeg også Steen Gade, dog vist kun i 'semiaktiv politiker-modus'! :)

Generelt synes jeg, at der efter ca. 15 års(?) debat nu må konstateres en vis afmatning - en tendens, der også synes at gøre sig gældende i dagbladenes blogosfære. Bla. på denne baggrund forekommer det at være uheldig timing, når der netop nu introduceres s.k. 'plus-artikler'!

 • 2
 • 2

Chris Bagge har fat i noget: "Hvad er der galt? Er vi blevet bange for at få sandheden at vide? Er vi blevet for forkælede. Er vi blevet for egocentriske? Ville vi over hovedet stemme på en politiker der fortalte os sandheden?"

At blive eller være ”red-pilled” er et internet-begreb som stadig flere identificerer sig med.
Begrebet er hentet fra filmen ”The Matrix” hvor Neo får valget mellem at tage (1) den Blå pille, hvorefter han kan fortsætte i sin ”trygge” fantasiverden eller (2) den Røde pille, hvorefter han må se den virkelige verden i øjnene.
Min erfaring er at næsten ingen danskere (eller borgere i andre vestlige lande) ønsker at se de meget barske realiteter i øjnene. Mit indtryk er også at kommentatorerne på Ing.dk har en højere IQ end gennemsnittet – men jeg tror ikke det har så forfærdeligt meget med IQ at gøre. Mere med mod og med afsky overfor løgn og bedrag at gøre.
Folk ønsker generelt IKKE at få sandheden at vide. Og de vil derfor heller ikke hverken ønske eller kunne finde ud af at stemme på politikere der siger sandheden (og dem er der meget få af).

Vi kan jo lave et lille eksperiment: jeg fortæller som eksempel hvordan det virkelig står til i England og Sverige samt giver et eksempel på propaganda vedr. USA – og så kan vi se hvor mange kommentatorer der vil ignorere eller afvise mit indlæg?
Husk: jeg ønsker ikke at overbevise nogen om noget. Jeg fremlægger nogle fakta som for de fleste er SÅ ubehagelige at de hellere vil afvise, tilbagevise eller ignorere dem, dvs de vælger aktivt at tage den Blå pille. Here we go:

England har 5 verdensrekorder som man stort set intet hører om i MSM (main stream media):
(1) Verdensrekord i Syreangreb pr. indbygger
(2) Verdensrekord i Massevoldtægter af unge etnisk hvide piger (engelske), 10-14 år [bare i en lille by som Rotherham drejer det sig om +1.500 unge piger der blev massevoldtaget flere gange om dagen over en periode på 16 år! Tæl så selv Telford, Rochdale, Birmingham, Manchester o.a. med og tallet bliver UFATTELIGT stort]
(3) Første vestlige land der har ladet en minister sværge sig selv ind på koranen, nemlig indenrigsministeren (Home Secretary).
(4) Eneste vestlige land der har ladet migranter overtage deres hovedstad, der nu både har muslimsk flertal og en muslimsk borgmester (m tætte bånd til ekstreme miljøer i øvrigt)
(5) Har fængslet en uafhængig journalist på falsk grundlag og udsat ham for mental og fysisk tortur. INGEN menneskerettighedsgrupper eller advokater har kæmpet for hans sag. Men der var en massedemonstration foran Downing Street 10, hvor det anslås at op imod en ½ million mennesker deltog.
-Jeg læser og ser ikke længere MSM, men gætter på at du intet har hørt om alt dette?

Sverige har 2 verdensrekorder hvoraf kun den første omtales en smule i MSM:
(1) Verdensrekord i Bilafbrændinger pr. indbygger
(2) Rape Capital of the West (globalt kun overgået af Lesotho og nu Sydafrika). Data fra FN. [http://www.gatestoneinstitute.org/5195/swe...]

Til sidst et enkelt eksempel fra USA: Demokraterne (det demokratiske parti i USA) er det eneste rigtige parti at stemme på hvis man er sort eller farvet. I sydstaterne havde man slaver og det var de konservative republikanere som ønskede at fortsætte slaveriet og som stiftede Ku Klux Klan. Godt at Abraham Lincoln, den demokratiske præsident, o.a., fik sat en stopper for dette.
Alle danskere jeg har fortalt denne historie nikker og siger ”ja”.
Der er kun et lille problem: alt ovennævnte er 100% forkert, realiteten er stik modsat.
Det republikanske parti blev stiftet af Whig partiet og udbrydere fra Demokraterne der var imod slaveri. En af de ledende skikkelser i partistiftelsen var lige præcis Abraham Lincoln, der blev Republikanernes første præsident.
KKK blev stiftet af Demokraterne og senere stiftede de Red Shirts og White League, to terror-organisationer der fortsatte hvor KKK slap: de forfulgte og myrdede både sorte og hvide der ønskede at stemme på Republikanerne.
<Slut>.

Kristen Poulsgaard har vist ikke levet forgæves - "Hvis det er fakta, så benægter a fakta". Jeps, 99% snupper den blå pille.

 • 7
 • 1

I følge mine løselige noter, har Folketinget på 20 år hældt en hel finanslov ud af vinduet på ting der ikke virkede, projekter der ikke kom noget ud af, projekter der forøgede omkostningerne i stedet for at reducere dem, arvesølv man forærede bort osv. osv.

 • i løbet af nogenlunde samme årrække har New Public Management for alvor gennemsyret den danske, offentlige sektor - giver det slet ikke stof til refleksion?: Det er en udvikling, som har placeret (økonomi)forvaltere (‘bean counters’) øverst i beslutningshierarkiet, på bekostning af chefer med faglig ekspertise.

Måske burde vi i virkeligheden gøre hvad mange store danske virksomheder ender med: Ansætte en udenlandsk topchef.

 • eller (gen)installere offentlige beslutningstagere med den fornødne faglige ekspertise!
 • 8
 • 1

statens indflydelsei samfundet er ca. 47% (skattetrykket) - og budgettet er ca. 1200 mia kroner om året.
det kunne man jo også overveje om det var for stort - jo mere indflydelse politikerne får i ens liv jo mere gøgler de midlerne op til alt andet end kerne-opgaverne i staten....

 • 2
 • 3

Eller bare forlange en uddannelse af en art på et højere nivau end studenter niveau (Troels Lund Poulsen) og en efterfølgende periode, gerne 10 år, på et arbejdsmarked, der ikke havde politik som hovedsigte (Tommy Ahlers).

 • 0
 • 3

@Lars Røssel: har du nogen henvisninger til data der underbygger din konklusion?
Det har været - og er stadig - vidt udbredt i Pakistan og Indien at angribe specielt kvinder med syre, eller alternativt at overhælde dem med brændbar væske og sætte ild til dem hvis de har opført sig 'upassende'.
Vi har ingen tradition for dette i vesten.
Pga ovennævnte formoder jeg at det er den meget store indvandring fra netop Indien og Pakistan til England der er hovedårsagen. Men jeg har indtil videre ikke set nogen statistik fra det engelske politi eller andre vedr. etnisk fordeling.

 • 3
 • 0

Pga ovennævnte formoder jeg at det er den meget store indvandring fra netop Indien og Pakistan til England der er hovedårsagen. Men jeg har indtil videre ikke set nogen statistik fra det engelske politi eller andre vedr. etnisk fordeling

- du kan i så fald læse, hvad DR for fire år siden skrev:

Hovedparten af de 1.400 børn, som i årene 1997 til 2013 blev udsat for grufulde sexovergreb i den engelske by Rotherham, var socialt udsatte piger med britisk baggrund.
Og hovedparten af gerningsmændene var kriminelle bander af mænd med asiatisk - primært pakistansk - baggrund...

https://www.dr.dk/nyheder/udland/racisme-f...

 • 1
 • 0

@Hans Henrik Hansen: jeg er ret velinformeret omkring de massive og systematiske gruppevoldtægter af piger i specielt England. Som du også skriver er der næsten udelukkende tale om muslimske mænd og herunder med en overvægt af pakistanske mænd (i Rotherham 80% pakistanere). For nyligt opgraderede politiet antallet til lidt over 1.500 piger alene i Rotherham. Politiet har indtil videre brugt 10 mio £ (84 mio kr) på at arrestere 38 ud af 110 mænd, hvoraf kun 18 er blevet tiltalt og blot 4 dømt indtil videre. Det er 4,6 mio kr pr. tiltalt muslimsk mand i Rotherham! [Deri indgår ikke udgifter til advokater og dommere mv, for slet ikke at tale om bistand til ofrene - men ok, de har stort set INTET modtaget.]
Næ, det jeg eftersøgte var såmænd fakta om syreangreb, hvor Lars Røssell's påstand om at "de fleste syreangreb faktisk (er) udført af "hvide" mennesker" virker meget utroværdig.
Det mest nærliggende er at drage en parallel til de systematiske massevoldtægter: mon ikke det er ca. samme fordeling?

 • 2
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten