Himmelrummet

Det er lige mig videnskab

Første gang jeg hørte udtrykket "so-me" tænkte jeg at det måtte være ny-dansk for: "Det er bare lige mig". Selvom jeg godt syntes at det var en lidt krukket måde at sige det på. Siden har jeg fået forklaret udtrykkets betydning. Til stor moro for både det unge menneske, der forklarede sammenhængen, og mig selv.

Unge

Dette indlæg henvender sig til unge mennesker som godt ved hvad SoMe betyder. Unge som måske:

 • er ved at blive ingeniør

 • overvejer at blive ingeniør

 • bare har en naturlig interesse for naturvidenskab.

Og som har en passion for at formidle naturvidenskab. Det kan være det enkle. Måske et naturvidenskabeligt fænomen, vi alle oplever dagligt, men ikke studser over. Eller det kan være det avancerede, noget det er vigtigt vi forstår. Eller det kan slet og ret bare være sjovt.

Kan du begejstre?

Det vigtigste er, at du skaber begejstring for naturvidenskab blandt dine følgere. Så hvis du har mange følgere på din favorit sociale platform og du gerne vil blive endnu bedre til at fortælle om naturvidenskab, så se på:

somescience.dk

Akademiet indeholder fem weekendcamps fra september 2020 til maj 2021. Jeg står for den sidste og jeg tænker vi skal prøve at lave noget stort.

Ansøgnings dead-line er 1. juni.

(Teksten er præciseret 28/4-20).

René Fleron er civilingeniør på DTU Space og leder af DTUsat-projektet.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg synes det er værd at nævne, at

"so-me"

betyder "Social Media", som efterhånden er enhver online platform hvor hvem-som-helst kan dele skriverier og billeder med hvem der end måtte lytte.

 • 0
 • 0

Citat :"Første gang jeg hørte udtrykket "so-me" tænkte jeg at det måtte være ny-dansk for: "Det er bare lige mig". Selvom jeg godt syntes at det var en lidt krukket måde at sige det på. Siden har jeg fået forklaret udtrykkets betydning. Til stor moro for både det unge menneske, der forklarede sammenhængen, og mig selv."

Oops - guilty me ?

 • 2
 • 1

Du skal ikke være ked af det Hans Jørgen. Sproget ændrer sig og hvis en, i en samtale bekræftede det jeg lige havde sagt, med et "So me" vil jeg opfatte det som dig. Omvendt er det de færreste unge der idag kender OK ,,,okay...som andet end "det er i orden". OK står for initialerne for Otto Knudsen der var chefkontrollør af alle USA´s indkøb fra militærproducenter under WW2. Stod der OK på godkendelsen så var den "Okay" :)

Hvis man går ind på Wikepedia, så ved de det sjovt nok heller ikke, men os gamle fik det fortalt i skolen (1950) Otto Knudsen in the 1940 US Census

 • 2
 • 4

William Knudsen var USA´s svar på tyskernes Albert Speer. En eminent rustningsorganisator. Hviket jo også fremgår af dit link HHH.

@ Il bahnsen Jeg kender også de mange forklaringer der er på OK som dit link viser, men holder mig til hvad min elendige hukommelse fortæller mig om:)

OK refererer også inden for svejseverdenen til Oskar Kjellberg der opfandt rutilelektroderne (TiO2) mest kendt som OK43,32 (idiotelektroden ;) )

 • 0
 • 4
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten