Liberalt eller Socialt - det hele koster

I morgen deltager jeg i en paneldebat med de andre lister til årets universitetsvalg på AAU. Men det frustrerer mig, at vi skal kæmpe mod hinanden.

Vi er alle sammen studerende og på mange punkter ønsker vi det samme. Så hvorfor bruger vi tid og energi på at fremhæve vores egne foreninger, når vi i stedet kan stå sammen og tale vores sag med samlet og større stemme? Mærkesagerne for de opstillede lister, viser hvordan vi på mange punkter har fælles ønsker. Fx

Miljøbevidst Universitet

[Foreningen Partiet](http:(//foreningen-partiet.dk) ønsker "øget fokus på brug af solenergi, jordvarme, indsamling af brugt glas separat samt elsparetiltag på AAU. "

Frit Forum ønsker "AAU skal være CO2 neutralt og vi skal have grønne oaser. Vi skal gå forrest i kampen for et bedre klima." Studentersamfundet har afholdt studenterseminar med forskere på talerstolen, workshops og arbejdsprogrammer. Studentersamfundet ønsker også "det bæredygtige universitet".

Podcasting af Forelæsninger

Venstres Ungdom ønsker "at kunne hente forelæsningen ned på computeren og høre den."

Foreningen Partiet ønsker "at videopodcasting prioriteres meget højere end tilfældet er i dag."

Frit Forum ønsker "alle forelæsninger podcastet så man ikke skal gå glip af dem, hvis man er syg."

Studentersamfundet arbejder for at AAU "pod-caster forelæsningerne, og lægger lydoptagelserne på studiernes hjemmesider sammen med forelæsningsnoterne."

Forbedret Campus

Frit Forum ønsker "at der oprettes en nonprofit studiedrevet café på campus."

Foreningen Partiet ønsker "etablering af flere læsesale og grupperum. Desuden skal der arbejdes for flere stikkontakter i kantinerne samt auditorierne og undervisningslokalerne."

Studentersamfundet har skaffet stikkontakter til auditorium A, B og C, en ombygning af Café du Ve og studieoaser flere steder på campus. Café du Ve er den centrale fredagscafé på AAU, men det er ikke umuligt at udvide åbningstiden.

Bedre Undervisning

Foreningen Partiet ønsker "væsentligt flere timer til rådighed de første år, og lidt færre de følgende, men stadigt flere end i dag."

Venstres Ungdom ønsker at "de bedste undervisere i højere grad blev benyttet til undervisning og de bedste forskere i højere grad blev benyttet til forskning." og flere hjælpelærere til undervisningen.

Frit Forum ønsker at "udvide hjælpelærerordningen, så vi får bedre mulighed for at møde vores undervisere i øjenhøjde"

Studentersamfundet kæmper for flere midler til undervisning. Midler som kan bruges på flere undervisningstimer af både forskere og hjælpelærere.

Men der er selvfølgelig også punkter hvor vi ikke alle er enige. For eksempel ønsker både Studentersamfundet, Frit Forum og Foreningen Partiet mulighed for gruppeeksamen, mens Venstres Ungdom ønsker at beholde individuel eksamen. Studentersamfundet lægger vægt på muligheden for gruppeeksamen - ingen skal tvinges til at gå til eksamen sammen med andre, ligesom ingen skal tvinges til at forsvare et gruppeprojekt alene.

Og der skal selvfølgelig være plads til forskellige holdninger og der skal være plads til at disse holdninger fremføres. Men når universitetets ledelse skal overbevises, er vi nødt til at stå samlet.

I Studentersamfundet går vi ind for studenterpolitik frem for partipolitik! Vi går ind for, at vi som studerende kan mødes og finde fælles fodslag i en tid, hvor de danske universiteter presses på flere områder, bl.a: Mindre optagelsesgrundlag[1], øget administration som følge af egenkontrol[2] og krav om effektiviseringsbesparelser[3].

– Martin Hundebøll Kandidat til Universitetsbestyrelsen Studentersamfundet ved Aalborg Universitet

[1] Færre unge tager en ungdomsuddannelse, Jyllands-Posten, 18. august 2008 [2] Lov om Akkrediteringsinstitutionen for videregående uddanneler, www.retsinformation.dk, 27. marts 2007 [3] Vurdering af Finanslovsforliget 2008, www.ftf.dk, 3. marts 2008

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Martin Hundebøll: "Men det frustrerer mig, at vi skal kæmpe mod hinanden. Vi er alle sammen studerende og på mange punkter ønsker vi det samme."

Prøv at erstatte "studerende" med "danskere" eller "unionsborgere" i det ovenstående. Så giver det pludselig ingen mening. Enten er der noget galt med Martins tankegang eller også er der noget galt med den måde universitetsdemokratiet er skruet sammen på.

 • 0
 • 0

Du glemmer at vi som studerende er en minoritet, der står i opposotion til skiftende regeringer og universitetets ledelse.

Så selvfølgelig giver det ikke mening, hvis du skifter "studerende" ud med en majoritet.

// Hundebøll

 • 0
 • 0

Jeg var på AAU i dag, vi var nede i kantinen og hørte noget om studentervalg omkring frokosttid, de talte bl.a. om studiekort og lign., var du en af dem ved bordet? Der sad 3.

 • 0
 • 0

Hej Uffe

Der sad fire :) Camilla fra Frit Forum, Carsten Rune fra Studentersamfundet, mig og Mads fra Ventres Ungdom.

// Hundebøll

 • 0
 • 0

Hej Uffe

Der sad fire :) Camilla fra Frit Forum, Carsten Rune fra Studentersamfundet, mig og Mads fra Ventres Ungdom.

// Hundebøll

Oki, så 4 da. I forstyrrede min frokost og min snak med mine kolleger! ;)

Fortsat go' weekend :)

 • 0
 • 0

Der har intet været om valget i Esbjerg(Esbjerg Institute of Technology, Aalborg Univsersitet Esbjerg), selvom det jo også har indflydelse på os (og vi har stemmeret). Selv hvis man ikke har tid eller mulighed for at komme forbi, kunne man da få en plakat eller folder herned..

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten