seiersen science

LEGO-figurerne er blevet vrede

For nogle uger siden afslørede et stort studie fra New Zealand, at ansigterne på LEGOs figurer i perioden fra 1975 til 2010 er blevet mindre glade og mere vrede.

Undersøgelsen, der er baseret på 3.655 figurer, er hurtigt blevet fortolket af journalister og har resulteret i overskrifter som "Lego creating more angry faces and it could harm children's development", hvilket i mine øjne er en grov overfortolkning. Artiklen giver nogle interessante statistiske analyser af et bestemt legetøjprodukts historiske udvikling, og den krydres med nogle psykologiske studier af, hvordan voksne opfatter ansigtsudtryk.

Hvordan børn påvirkes af ansigtsudtrykkene er ikke undersøgt i studiet. Overhovedet ikke. Faktisk deltog ingen børn i undersøgelsen, og tidligere studier har endda vist, at børns og voksnes opfattelser af ansigtsudtryk er forskellige.

Der er tale om en klar fejlfortolkning af et forskningsresultat, og der er således ingen grund til at tage LEGO-figurerne fra børnene!

Læs selv hele studiet her.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg tænker lidt, at en simpel LEGO figur fra 70'erne nok ikke er helt det samme som en LEGO udgave af Darth Maul. Mon ikke det har en smule indflydelse, og så det fact, at der vel var 5 forskellige dengang, og 5000 nu (aner det ikke - men der er jo mange).

I øvrigt er det også en kæmpe sport at folk selv "modder" dem, og laver små soldater og alt mulig andet. Så jeg er enig i, at det da lyder som et håbløst studie.

http://www.bricklink.com/browseTree.asp?it...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten