Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
bloghoved ledelse og coaching

Leder – kræver det uddannelse eller gode gener?

Min søn på 17 år valgte at gå ud af gymnasiet for 4 måneder siden. Det gav ikke mange point herhjemme, hvor både far og mor har ambitioner, også på vores børns vegne. Men hør nu:

Per Østergaard er 66 år, erhvervspsykolog og forsker ved Aalborg Universitet. Han satte sig for at undersøge om ledelseskompetence er noget du kan tilegne dig, eller om det er en kapacitet der ligger i din arvemasse. Hans konklusion er klar: Du behøver ikke være veluddannet for at være (en god) leder eller få et toplederjob. Det handler mere om dit drive og interessen for dine medmennesker, og den kan du ikke uddanne dig til. Læs artiklen i DJØF-Bladet. Der er altså lys forude, i hvert fald for os, der ikke har en høj uddannelse, men stadig gerne vil have indflydelse.

Men hvad så med os, der har en høj uddannelse? Evner vi så ikke nødvendigvis ledelse?

Måske det snarere handler om, at hvis du er tiltrukket af ledelse, så er det lige meget om du er 17 eller 35 år, når du får dit første lederjob. Vi andre, der ikke fik ledelse med i dåbsgave, skal have inspiration på vejen. Og vi kan godt være gode ledere alligevel.

Tine
Gaihede
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først