Lav dig en digital tidskapsel

Jeg så det på BoingBoing, og det minder lidt om noget, jeg skrev om i 2003: Hjælp til den allersidste email.

Det, der dengang var muligheden for at deponere et elektronisk testamente til de efterladte pr. Indernet, er nu transformeret til en anelse mere munter digital syssel.

Via tjenesterne Futureme.org og Forbes email Time Capsule kan du sende din email på en tidsrejse op til 30 år frem i tiden.

Med andre ord kan du emaile dig selv, dine elskede eller fjenderne en fremtidshilsen, som vil ramme modtagerens inboks på en angivet dato.

Nu har jeg sendt et par email. Jeg kan have mine tvivl om, at noget så flygtigt som emailadresser formår at overleve tidsrum på 30 eller blot to år.

Og mindst ligeså skrøbelig er selvfølgelig selve opretholdensen af en tilværelse as I know it.

Vi får se.

Nu trænger nutiden sig på.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er et pudsigt løfte at give at ville sende en email om 30 år, men jeg er ikke sikker på at jeg ville stole på det.

For det første er der det med at data skal overleve i hele den tid.

Stort set de eneste datamedie der med garanti overlever læsbare i 30 år er hulstrimmel og hulkort. Hvis nogen skulle finde på at vedhæfte et foto, så kan jeg oplyse at en megabyte er 2.6 km lang på hulstrimmel.

Hvis de gemmer disse emails på en disk skal de ca 6-10 gange kopieres til en ny disk over de 30 år.

Dernæst kommer spørgsmålet om at holde data intakt hvis de ligger online.

Over 30 år skal de igennem talrige operativsystem (og database ?) opgraderinger som praktisk taget alle næsten er perfekte.

Det vil være nødvendigt med en eller anden form for integritets check i kryptografisk kvalitet for at kunne sikre sig at at der ikke sker uheld undervejs.

Men endelig er der spørgsmålet om firmaets nuværende ledelse kan give en garanti for at firmaet vil existere i de næste 30 år og hvad firmaet i givet fald vil gøre i disse næste 30 år. Hvilken garanti kan de give for at fremtidige ledelser er villige til at fortsætte og indfri løfterne i projektet ?

Poul-Henning

PS: En helt anden ting er, at det ville være klogt at vælge sig et rigtig godt password og skrive det i sit testamente. Det password kan man så bruge til at kryptere sine "almindelige" passwords med (f.eks med PGP/GPG) således at de efterladte kan få adgang til ens on-line existens når man ikke selv skal bruge den mere.

  • 0
  • 0

Hvis man tror på, at ens Exchange-konto eksisterer så længe, så kan man gøre det samme i Outlook. Jeg ved ikke, hvad grænser er, men der var ingen problemer med at afsende en mail til mig selv, der først skulle leveres d. 14/11 2035. Nu venter jeg så bare spændt...

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten