Læser udviklere bøger?

Jeg har et spørgsmål til softwareudviklere og -arkitekter: Hvad er de bedste bøger om praktisk softwareudvikling over de seneste ti år? Over de seneste tre år? I år? Og hvorfor er de gode?

Jeg sidder og læser RESTful Web Services. Jeg skriver en mere udførlig anmeldelse i Version2, men vil her gerne fremhæve den som en særdeles god bog. Jeg vil sågar gå skridtet videre og sige, at den forekommer mig være den vigtigste bog for softwareudviklere og -arkitekter i mange år.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Frederick P. Brooks: The Mythical Man-Month Nååh nej, den er jo snart 40 år gammel så den gælder vel ikke ? Poul-Henning 

 • 0
 • 0

Her viser jeg sikkert min egen uoplysthed, men jeg har altid set REST som SOAP--, noget man bruger når man ikke har en ordentlig SOAP klient... Er der nogen egentlige fordele udover den simple klient (og det at man kan lave manuelle tests)?

 • 0
 • 0

Dennis,Nu var den her tråd tiltænkt en bogdiskussion, men siden jeg nu selv bragte REST-bogen på banen, så beder jeg jo lidt selv om det, kan jeg godt se, so here goes...REST er en arkitekturstil, SOAP er en teknologi/standard. Hvis man skal stille REST op imod noget andet må det være RPC. Richardson og Ruby gør et stort nummer ud af netop dette.

 • 0
 • 0

"The Art of UNIX programming", Eric Steven Raymond, ISBN 0131429019.Fordi der er en masse erfaring samlet i een bog. Erfaring, som (tilsyneladende) skal læres igen circa hvert femte år. Det er i øvrigt IKKE en UNIX-specifik bog; mere en beskrivelse af hvad UNIX gør rigtigt og mindre rigtigt og hvordan man kan bruge erfaringerne i sit eget design.

 • 0
 • 0

Har lige læst din anmeldelse og artikel i V2 - Glimragende! Behøver jeg så købe/læse den nu - er der virkelg nok teknisk "kød" på REST til at det kan fylde en hel bog?

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten