Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
forskningsingeniøren bloghoved

Kvanteinternet i Alperne-bogen er ankommet

I løbet af det første år af min ph.d. på DTU deltog jeg, som beskrevet her på siderne, i 2013 i sommerskolen "Quantum Optics and Nanophotonics"École de Physique des Houches i de franske Alper.

Les Houches er den ældste sommerskole inden for fysik i Europa og er beliggende i maleriske omgivelser. Igennem årene har ikke så få fysikstuderende deltaget i sommer- og vinterskoler i Les Houches, herunder mange kendte og senere Nobel-pris-modtagende forskere.

I løbet af de fire uger i Les Houches i 2013 underviste nogle af de fremmeste forskere inden for kvante- og nanoteknologi, og nu, godt fire år efter at sommerskolen blev afholdt, er forelæsningerne blevet til en længe ventet lærebog. Jeg modtog endelig (!) i dag min kopi med posten.

Illustration: Privatfoto

"Quantum Optics and Nanophotonics" (udvalgte dele af bogen kan læses via Google Books)

Jeg kan, ligesom jeg anbefaler alle ingeniørstuderende at tage på udveksling, varmt anbefale enhver ph.d.-studerende at deltage i en sommerskole. Det er en fantastisk mulighed, både fagligt og menneskeligt, for at skabe relationer uden for sin egen videnskabelige andedam.

Jeg er ikke længere (særligt) aktiv inden for kvanteoptik og nanofotonik, men jeg vil alligevel glæde mig til at bladre og læse i bogen. Og mindes min egen måned med Kvanteinternet i Alperne.

JakobRosenkrantz de Lasson
er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob arbejder som forskningsingeniør hos virksomheden TICRA i København og blogger om forskning, fotonik og rumteknologi. Jakobs blog har tidligere heddet DTU Indefra (2012-2016) og DTU Studenten (2012)