forskningsingeniøren bloghoved

Kvanteinternet i Alperne-bogen er ankommet

I løbet af det første år af min ph.d. på DTU deltog jeg, som beskrevet her på siderne, i 2013 i sommerskolen "Quantum Optics and Nanophotonics"École de Physique des Houches i de franske Alper.

Les Houches er den ældste sommerskole inden for fysik i Europa og er beliggende i maleriske omgivelser. Igennem årene har ikke så få fysikstuderende deltaget i sommer- og vinterskoler i Les Houches, herunder mange kendte og senere Nobel-pris-modtagende forskere.

I løbet af de fire uger i Les Houches i 2013 underviste nogle af de fremmeste forskere inden for kvante- og nanoteknologi, og nu, godt fire år efter at sommerskolen blev afholdt, er forelæsningerne blevet til en længe ventet lærebog. Jeg modtog endelig (!) i dag min kopi med posten.

Illustration: Privatfoto

"Quantum Optics and Nanophotonics" (udvalgte dele af bogen kan læses via Google Books)

Jeg kan, ligesom jeg anbefaler alle ingeniørstuderende at tage på udveksling, varmt anbefale enhver ph.d.-studerende at deltage i en sommerskole. Det er en fantastisk mulighed, både fagligt og menneskeligt, for at skabe relationer uden for sin egen videnskabelige andedam.

Jeg er ikke længere (særligt) aktiv inden for kvanteoptik og nanofotonik, men jeg vil alligevel glæde mig til at bladre og læse i bogen. Og mindes min egen måned med Kvanteinternet i Alperne.

Jakob Rosenkrantz de Lasson er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob bloggede fra 2012-2022 om forskning, fotonik og rumteknologi.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten