Kur mod dovne journalister

Det nytter ikke noget at dovne den under CA World i Las Vegas. Skjult i det obligatoriske navneskilt, som tilrejsende journalister og andre får udleveret, gemmer der sig en lille rfid-tag, som lystigt sladrer om din identitet, når den bliver spurgt om den.

Godt nok skiltes der med, at det uskyldigt udseende navneskilt rummer sladrehanken, og det dermed er muligt at checke hvilke sessioner du opsøger, hvorlænge du opholder dig i lokalet og sporbarheden af dine generelle konferenceaktiviteter. Man kan også vælge at sige nej, men det havde de ældre damer nu ikke oplevet.

Det ville jo næsten også være det samme som at skulle bære rundt på et skilt, hvor der stod, at man er doven og ofte sniger sig væk.

Men skiltningen er diskret, og når jeg høfligt beder om en papirkopi af oplysningerne af den nydelige pensionist med det blå hår ved registreringsdisken, så går det op i amerikansk bureakrati. Men mit medbragte digitalkamera løser problemet, og damen smiler lettet.

Så nu rumler jeg rundt med en rfid-tag om halsen som en anden fange hjemsendt under ansvar med digital fodlænke. Men jeg har da netop taget chancen og lusket væk en times tid til the Venetians miniature Guggenheim-museum og både set på russisk kunsthåndværk og købt et Kandinsky-slips.

Nu håber jeg blot på, at jeg får opfyldt mit ønske om at komme på besøg i det datacenter, der er oprettet for at se, hvordan rfid-data fra de 6000 deltagere bliver behandlet.

Jeg håber den springtur til museet bliver mellem jer og mig. I bedste fald opdager CA's datacenter ikke mit lille afbræk. Sssshhhh.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten