Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Kriminalisering af talent

David har sparket bolden op med debatten om hacker-spirerne, men jeg synes slet ikke han har sparket den langt nok.

For tiden er den fremherskende holdning tilsyneladende det er kriminelt at have talent nok til at true status quo.

Elever der er bedre til IT end skolens personale får en eftersidning, folk der ved hvad de taler om bliver kaldt smagsdoktor og bliver fyret, forskere der påpeger den største trussel imod vores teknologiske civilization kaldes svindlere, fuskere og kriminelle.

Det danske parti der har det absolut største og bedste tag i ungdommen bliver ostrakiseret for at have ordet "revolution" i sit partiprogram, til trods for at selvsamme ord rask væk bruges af erhvervslivet når vi skal prakkes noget på.

Hvorfor er netop ordet "revolution" betændt indenfor politik, men ikke hudplejeprodukter ?

Det er det fordi alle, præcis som med bobleøkonomien, inderst inde udemærket ved at det her kan ikke blive ved, men der er på den anden side ingen der ønsker en forandring som de ikke kan overskue og gennemregne konsekvensen af.

Vi har ellers mere end nogensinde brug for revolutioner.

Vores nuværende økonomi holdes i et kvælende jerngreb af storkapitalen, vi prøvet febrilsk at spare os til vækst, ved at udsulte vores skoler, mishandle vores børn og næsten tvinge vores unge talenter til at søge udenlands, hvis de vil have en fremtid.

I Estland har man lavet en revolution: Der underviser man nu ungerne i programmering fra første skoledag. Den revolution burde vi kopiere i Danmark: Kun folk der kan programmere bliver ikke slaver af computere.

"Hvo intet vover, intet vinder" siger et klogt ord og det betaler vi dyrt for lige nu: Rejsekortet, IC4, bureaukratiseringen af universiteterne og alle mulige andre dårligdomme kommer i bund og grund af manglende mod til at turde.

Rejsekortets morads skyldes at ingen turde lave takstsystemet om for offentlig trafik, IC4 at ingen turde tage ansvaret for at investere i elektrificering af jernbanen osv. osv.

Hele vejen igennem handler det om "blame-allocation" og ansvarsforflygtigelse.

Normalt ville jeg have antaget at ungdommen med tiden ville råde bod på den lavpandethed der for tiden plager Danmark.

Med nyheden om at en ingeniør nu kan tjene dobbelt så meget i Kina som i Danmark er den antagelse effektivt jordet.

Selv den gulerod der hidtil har hente de danske talenter hjem fra udlandet igen, skatteparagraf 33A, er nu fjernet og med skolerne i hastigt forfald på grund af spareiver og kassetænkning, er heller ikke argumentet om "men ungerne skal hjem i en god dansk skole" særligt overbevisende mere.

Er grunden til at vores statsminister har det så svært, at danskerne genkender hendes kompetence i jobbet og frygter at hun kan finde på at lave om på ting, måske ligefrem tvinge dem til at motionere eller spise flere grøntsager ?

Så hellere stemme på oppositionens fadbamse, selvom partiet er nødt til at betale en privatchaffeur som forsikring imod flere betonklodser i dansk politik.

Når han ved næste valg bliver statsminister med absolut flertal, foreslår jeg at vi sammen synger den gode gamle danske sang der slutter på:

"... for han er en af vores egne, en rigtig hængerøv!"

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

frygter at hun kan finde på at lave om på ting, måske ligefrem tvinge dem til at motionere eller spise flere grøntsager?

…for det er vist det man kalder lande hvor bedrevidende ledere “hjælper” befolkningen til at træffe de “rigtige” beslutninger.

Nej, lad os i stedet få civilsamfundet tilbage, hvor man tager sig af hinanden. Vi har ikke brug for en klasse af smagsdommere der skal herske over os.

 • 0
 • 0

Nej, lad os i stedet få civilsamfundet tilbage, hvor man tager sig af hinanden. Vi har ikke brug for en klasse af smagsdommere der skal herske over os.

Nej gud forbyde folk med uddannelse og faglig relevant viden blander sig i vores beslutninger...

 • 0
 • 0

Kriminalisering af talent udøver det politiske parti som du stemmer på PHK - i stor stil i det virkelige liv.

Estland eksemplet - du ved godt at det er et ret liberalt land ikke? og en liberal revolution. Der har de også kunnet finde ud af at lave mange af de IT tekniske offentlige projekter som i Danmark har fejlet de seneste år: http://www.ria.ee/public-key-infrastructure/ (nemid/id-kort/rejsekort) http://www.ria.ee/x-road/ (offentlig API) http://www.ria.ee/facts-about-e-estonia/ (osv)

Uddannelses-politikker: http://www.enhedslisten.dk/content/uddanne... http://www.liberalalliance.dk/politik#380 LA's minder vist mest om den i Estland? og størst chance for at programmering kommer på programmet?

Skatteparagraf 33A - hvilket parti tror du der er størst chance for at de vil afskaffe en skat? EL? LA?

Unges tilslutning til politiske partier: http://www.altinget.dk/artikel/unge-svaerm...

 • 0
 • 0

Jeg ved ikke hvad en hacker er, og jeg ved ikke hvad en hacker gør, men de skræmmer mig HELT vildt.

De har noget med terror at gøre og nok også grunden til at min windows altid crasher midt i 7-kabale, for de elsker at drille. Og så har de masser af hætter. Hvide, sorte og røde hætter. Jeg mener ikke at det er hættetrøjer - det er vist nogle andre.

Jeg ved slet ikke hvordan jeg ville reagere hvis jeg mødte en. Jeg ville nok forsøge at slå den med en kæp, eller en sten.

 • 0
 • 0

Hvorfor er netop ordet "revolution" betændt indenfor politik, men ikke hudplejeprodukter ?

Nu er vi tilfældigvis nogle stykker der er glade for et velfungerende demokrati. At vi så ikke har en regering alle kan lide, ja det er bare ærgerligt!

I et velfungerende demokrati har man den regering befolkningen fortjener. For det er befolkningen der har valgt den!

Hvis man vil have noget bedre, må man søge indflydelse.

Jeg er ikke 100% tilfreds med den regering vi har. Heller ikke den vi havde før. Men begge regeringer er valgt under ordentlige forhold, og DET kan jeg li' !

Politisk revolution? NEJ TAK!

 • 0
 • 0

Er grunden til at vores statsminister har det så svært, at danskerne genkender hendes kompetence i jobbet og ...

Det er Absolut problemet:

Befolkningen stemte for en alternativ politik, men det de fik var dobbelt op på präcis den politik de valgte fra. Danskerne genkender jo kompetencerne fra de sidste 10 års misregimente, de kan tydeligt se at der näppe eksisterer nogen holdninger, värdier, meninger eller eftertänksomhed inde bagved designer-facaden som ikke er diktereret og godkendt af Finansindustrien, De Radikale og EU (i prioriteret räkkefölge).

Hvordan forklarer man en Socialdemokrat, som gennemförer den mest kapital-venlige politik i Danmarks historie, en politik som tydeligvis er så elendig at välgerne allerede efter eet år alligevel foreträkker endnu mere af det de havde i 00'erne, fremfor regeringens gyldne visioner om fantatiske initiativer inden 2050?!

Danskerne ved at: Hvis man vil göre noget godt "i fremtiden" så tager man sig af Nutiden! Desvärre har vi Rejsekortet, IC4, Bankpakker, Finanspagt - e.t.c. til at minde os om hvorfor "vi" hele tiden skal "se fremad" ... laaangt fremad, helst så langt fremad at alle de ansvarlige forlängst er gået på pension eller på skånejob i EU.

 • 0
 • 0

[quote] Nej, lad os i stedet få civilsamfundet tilbage, hvor man tager sig af hinanden. Vi har ikke brug for en klasse af smagsdommere der skal herske over os.

Nej gud forbyde folk med uddannelse og faglig relevant viden blander sig i vores beslutninger...[/quote]Præmissen er helt forkert her. Problemet er ikke uddannelse og faglig relevant viden, problemet er når politikerne udvælger sig de “eksperter” som de synes bedst om, og bruger dem som gummistempler for at få gennemført den politik de selv ønsker.

Vores fælles samfund er alt for vigtigt til at være kastebold for skiftende stemninger i folketinget. Det er derfor jeg mener at vi har brug for at få civilsamfundet tilbage. Små, lokale grupper af oplyste borgere der sammen finder ud af en løsning der passer til dem, det er sådan Danmark har skabt velstand.

 • 0
 • 0

Er grunden til at vores statsminister har det så svært, at danskerne genkender hendes kompetence i jobbet

Stop nu... har ondt i maven af grin...

 • 0
 • 0

Jeg stemmer ikke på politiske partier.

Du stemmer på en løsgænger? Jacob Hausgaard stiller vist ikke op længere (og er nok ikke yngste mand)... Hvis personen er indblandet i et parti - så er din stemme jo blot en proxy-stemme på partiet - da personerne jo altid følger partiets linie lagt af parti ledelsen (med få svipsere som Øzlem).

 • 0
 • 0

Jeg ved ikke hvad en hacker er, og jeg ved ikke hvad en hacker gør, men de skræmmer mig HELT vildt.

De har noget med terror at gøre og nok også grunden til at min windows altid crasher midt i 7-kabale, for de elsker at drille. Og så har de masser af hætter. Hvide, sorte og røde hætter. Jeg mener ikke at det er hættetrøjer - det er vist nogle andre.

Jeg ved slet ikke hvordan jeg ville reagere hvis jeg mødte en. Jeg ville nok forsøge at slå den med en kæp, eller en sten.

Ja, de minder meget om nisser. Jeg ville HELT klart slå den med en sten.

 • 0
 • 0

C.F. Titgen har en fremtrædende plads i vor historie.......men det får Stein Bagger,Klaus Riskær og Kurt Thorsen ikke, selv om de er sønner af entreprenante fædre der har plads i historien.De er alle havnet i spjældet.

Hvordan er det lige det er....ordner hænger man på idioter :o)

 • 0
 • 0

Så hellere stemme på oppositionens fadbamse, selvom partiet er nødt til at betale en privatchaffeur som forsikring imod flere betonklodser i dansk politik.

Når han ved næste valg bliver statsminister med absolut flertal, foreslår jeg at vi sammen synger den gode gamle danske sang der slutter på:

"... for han er en af vores egne, en rigtig hængerøv!"

phk

Tja...det viser jo meget godt hvor PHK står rent politisk, når han går rundt og taler om LLR som "fadbamse" og en rigtig anus pendis og taler om betonklodser i dansk politik, selvom det er 15 år siden Hans Engel havde en kollision med nævnte objekt. Gad vide om det er Paul Nyrup Rasmussen eller Anker "Ødeland" Jørgensen PHK savner som statsminister?

 • 0
 • 0

I fortsættelse af ovenstående.

Ja, det er jo sjovt at tænke på, at det var en af Anker Jørgensens ministre der sagde "vi er ikke ved afgrunden, men vi er på vej"! - hvorefter Scocialdemokraterne smed tøjlerne.

Det var Knus Heinesen, der i øvrigt fylder 80 år i dag, der kom med den konstatering.

Underligt at tænke på, at Anker Jørgensen stadig i visse kredse, bliver hyldet, når han var lige ved at køre hele landet ud over afgrunden.

Den næstfølgende højre regering fik rettet op på det, men det var ikke let, der skulle "kartoffelkur o.a. til"

 • 0
 • 0

Underligt at tænke på, at Anker Jørgensen stadig i visse kredse, bliver hyldet, når han var lige ved at køre hele landet ud over afgrunden.

Det bemærkelsesværdige i den historie er at dem der faktisk var indenom dengang, allesammen siger samstemmende at kun Anker redede os fra Glistrups liberale vanvid...

 • 0
 • 0

Det bemærkelsesværdige i den historie er at dem der faktisk var indenom dengang, allesammen siger samstemmende at kun Anker redede os fra Glistrups liberale vanvid...

Ja, tænk hvis vi havde haft en lige så stærk økonomi i dag som f.eks Schweiz. Oh ve, oh skræk. I stedet fik vi fattigfirserne og kartoffelkuren. Tak for det.

 • 0
 • 0

[...]Glistrups liberale vanvid...

Ja, tænk hvis vi havde haft en lige så stærk økonomi i dag som f.eks Schweiz. [/quote]

Uhm, du har slet ikke styr på hvad det var Danmarks første nyliberale parti havde tænkt sig, vel ?

 • 0
 • 0

PHK, Det var da godt vi blev reddet fra Scocialdemokratiets kommende statsbankerot af de konservative og venstre!

Det er vist kun i den blå stues historiefortælling at det foregik på denne måde.

Sandheden er nærmere at de borgerlige på intet tidspunkt forsøgte at stemme imod optagelse af lån og at de ikke væltede Anker Jørgensen, på tros af at han forsøgte at holde sammen på en mindretalsregering. Til gengæld lykkes det de borgerlige (med konservativ i spidsen) at undgå at udnytte et verdensomspændt opsving og ødelægge den Danske økonomi, så de blev nød til at trykke på nødstop og indføre kartoffelkuren m.m. Først da Nyrup overtog roret, kom der igen gang i Dansk økonomi...

 • 0
 • 0

Ja, tænk hvis vi havde haft en lige så stærk økonomi i dag som f.eks Schweiz.

Uhm, du har slet ikke styr på hvad det var Danmarks første nyliberale parti havde tænkt sig, vel ?

Kan du ikke enlighten os? Og evt. også give et real-politisk syn på hvad der kunne blive gennemført dengang i så fald? Iøvrigt er der vel næppe meget liberalt i Glistrups udlændinge politik.

Og så lige et LOL til Michael Rangårds historiefortælling :-)

 • 0
 • 0

Uhm, du har slet ikke styr på hvad det var Danmarks første nyliberale parti havde tænkt sig, vel ?

Joeh, det vil jeg faktisk mene, men de vestreorienterede plejer at udlægge teksten noget anderledes :)

 • 0
 • 0

Politikens Ordbog : ostracere [PsdrHZseOP] verb. -r, -de, -t1. ostracere ng udelukke nogen fra en gruppe, et samfund el.lign.

Det kommer fra den Athenske bystat og dækker over en ved folkeafstemning bestemt landsforvisning.

Jeg kan umuligt være den eneste der har lært om den slags i oldtidskundskab ?

 • 0
 • 0

... at kun Anker redede os fra Glistrups liberale vanvid...

Såeh.. 'de velunderrettede' enedes om at Glistrups talent var kriminelt, og udnyttede at Anker kunne (mis)bruges til at holde ham udenfor indflydelse indtil juraen var på plads. ?

K

 • 0
 • 0

Selvom de fleste danskere kan enes om, at samfundet bør reformeres, vil et ethvert initiativ, endsige idé, drukne i et ideologisk tøseslagsmål om detaljer, ad hominem-angreb og hvilke sympatier man havde under den kolde krig. (Se ovenfor)

Er der stadig nogle med mandsmod tilbage til at søge konstruktive løsninger?

Eller er slige pinlige debatter, som ovenfor, bare resultatet af få, støjende idealistiske knaldperler med for meget tid og en internetforbindelse?

 • 0
 • 0

Er der stadig nogle med mandsmod tilbage til at søge konstruktive løsninger?

Problemet er at der er en grundlæggende uenighed ned gennem befolkningen mellem dem der (som PHK) mener at alle problemer kan løses med mere stat. Og så dem der mener at den store stat er en del af problemet.

De to forskellige anskuelser er svært forenelige, og det er desværre pt. flertallet af danskere der går ind for mere stat (send flere penge). Derfor må vi nøjes med at sige vores mening og så håbe på at vi kan få vendt skuden inden vi løber ind i en statsbankerot.

 • 0
 • 0

[...] mellem dem der (som PHK) mener [...]

Reglen her i debatten er at jeg udtrykker hvad jeg mener, mens I andre hver i sær udtrykker hvad I mener, alt andet giver alt for stor upræcision.

Nej, det mener jeg ikke.

 • 0
 • 0

Reglen her i debatten er at jeg udtrykker hvad jeg mener, mens I andre hver i sær udtrykker hvad I mener, alt andet giver alt for stor upræcision.

Nej, det mener jeg ikke.

Der er ret stor upræcision i dine udtryk:

og frygter at hun kan finde på at lave om på ting, måske ligefrem tvinge dem til at motionere eller spise flere grøntsager ?

Vi har ellers mere end nogensinde brug for revolutioner.

(Revolution på EL'sk er vist noget med mere stat?)

Vores nuværende økonomi holdes i et kvælende jerngreb af storkapitalen, vi prøvet febrilsk at spare os til vækst, ved at udsulte vores skoler, mishandle vores børn og næsten tvinge vores unge talenter til at søge udenlands, hvis de vil have en fremtid.

Går ud fra at du mener at der ikke skal "spares" så kraftigt - og dermed større stat? Tror dog ikke unge talenter efterspørger større stat, men bedre udfoldelsesmuligheder istedet.

Mener du at EL's revolutions-politikkere straffes for deres "talent"? (eller hvorfor kom de med i indlæget?)

IC4 og rejsekortet er måske eksempler på offentlige projekter hvor der manglede "talent" - eller hvor talent blev straffet eller kørt på sidespor.

Ser man generelt på staten så straffes "talent" jo også over en bred kam: dygtig i dit job - topskat iværksætter - topskat, iværksætterskat dygtig under uddannelse - gruppe-eksamener, gruppe-socialidarisk-undervisning dygtig/effektiv i et statsligt job - nedskæring i budgettet til afdelingen talent for menneskelige relationer - 23.000 sider med dagpenge regler, eller 21% af arbejdstiden til personkontakt som socialrådgiver. talent som politiker - endnu ikke observeret :-)

 • 0
 • 0

Der er ret stor upræcision i dine udtryk:

Nej, det er der ikke.

Det du opfatter som "upræcision" er det der med et fint ord hedder "nuancering".

Ordet "nuancering" dækker over at verden ikke er sort/hvid, eller for den sags skyld rød/blå og at vi er nogle der er istand til at se både fordele og ulemper, uanset om det er "vores hold" eller "de andres hold".

Slå f.eks ordet revolution op i en bare nogenlunde rimelig ordbog, og du vil finde ud af at det intet har med EL at gøre.

 • 0
 • 0

Problemet er at der er en grundlæggende uenighed ned gennem befolkningen mellem dem der (som PHK) mener at alle problemer kan løses med mere stat. Og så dem der mener at den store stat er en del af problemet.

Hvad med alle dem som ikke mener at en stor stat er en del af problemet, men som godt ved at ikke alle problemer kan løses af mere stat? Som f.eks. hele regeringsfløjen?

 • 0
 • 0

Talent er efter hånden det samme som økonomi "eller hvad" og hvornår er det i orden at være grisk.

Er fine skole papirer lig talent nej, men så ved man at personen kan "indordne sig"

Måske skal vi lære alle børn at hacke....De skal bare vide hvad der er rigtigt og forkert.

Vi elsker vel at skille ting ad og "hacke" det.

Få kreativiteten tilbage.

Ken Robinson says schools kill creativity: Der er nok noget rigtig i det han siger her.

http://www.ted.com/talks/lang/en/ken_robin...

Vi lever i en verden kvalt af politik regler storkapital patenter embedsmænd experter og spinddoktorer.

Hack hele lortet. Kan det gøres lovligt. Der skal i hvert tilfælde nytænkning til.

I øvrigt så jeg stemmer som. W.c. Fieds quotes “Hell, I never vote for anybody, I always vote against.”

knud

 • 0
 • 0

Ordet "nuancering" dækker over at verden ikke er sort/hvid, eller for den sags skyld rød/blå og at vi er nogle der er istand til at se både fordele og ulemper, uanset om det er "vores hold" eller "de andres hold".

Hvis du nu er så åben og kan se fordele og ulemper på begge side så udtryker du det spøjst og på en ret u-nuanceret måde:

Er grunden til at vores statsminister har det så svært, at danskerne genkender hendes kompetence i jobbet og frygter at hun kan finde på at lave om på ting, måske ligefrem tvinge dem til at motionere eller spise flere grøntsager ?

Så hellere stemme på oppositionens fadbamse, selvom partiet er nødt til at betale en privatchaffeur som forsikring imod flere betonklodser i dansk politik.

Det er ikke særlig svært at gætte hvilket "hold" du er på....

 • 0
 • 0

Det er ikke særlig svært at gætte hvilket "hold" du er på....

Det er ikke særlig svært at se at du ikke forstod det med nuancering: Jeg er slet ikke på noget "hold".

Jeg er absolut ikke fan af statsministeren, er uenig med hende mere end 50% af tiden, men derfor kan jeg godt anerkende at hun er kompetent til sit job.

Ligeledes kan jeg også anerkende at folk jer er enig med, er nogle inkompetente skvadderhoveder til deres job.

 • 0
 • 0

Det er ikke særlig svært at se at du ikke forstod det med nuancering: Jeg er slet ikke på noget "hold".

Du står så på sidelinien - ikke med på noget hold - men der fra sidelinien råber du ind på banen med skamros til det ene hold, bruger deres gloser og propaganda - og buldrer også mod det andet hold i nedladende vendinger.... Du er ikke med på noget hold....

Din standard kommentar er også altid det med at det ikke sort/hvid eller rød/blå - alligevel omtaler du altid EL som de frelste helte, og de blå som købt og betalt af storkapitalen og med skumle bagtanker - hvis ikke døddruken på fadbamser. Du er bare fin-nuanceret - got it.

ps. du er vist en af de få der anderkender statsministeren som værende kompetent til sit job - selv i sit eget parti er der stor uenighed om lige det spørgsmål.

 • 0
 • 0

Du er ikke med på noget hold....

Nej, det er jeg ikke.

Du laver til gengæld den fejlslutning at alle der ikke er 100% med dig og dit hold nødvendigvis må være på det andet hold, for der er jo kun de to muligheder, ikke ?

Nej, jeg er ikke på noget hold.

Der er forskel på at anerkende kompetence, og at være enig hvad den bruges til.

 • 0
 • 0

Jeg kender temmeligt mange der på et eller andet tidspunkt er blevet ramt af holdningen at "Han/hun roder med computere og hacker, så han/hun må være kriminel". Mig selv inklusive i folkeskolen.

Problemet er bare at det er en helt forkert tankegang. Chancen for at klassens største computernørd vil lave terror på højere plan er forsvindende lille mod den selvsamme nørds nysgerrighed for hvordan ting virker og fungerer. I stedet burde man måske give sig i kast med at lave noget udfordring.

Mht til hele den her rød/blå debat, så synes jeg ærligt talt den er forfejlet. Rød og Blå stue har begge problemer. Det er f.eks. temmeligt tydeligt hvis du kigger på unge vælgere under 35. Hvis det kun var dem der kunne vælge så ville EL og LA tilsammen have over 50% af stemmerne. Det er stof til eftertanke og bør overvejes.

De samme vælgere er formentlig også temmeligt fortørnede over at man har skåret uddannelse og undervisningskvalitet så meget ned over de sidste 10 år. Det rammer så først om 10-15 år, men der kommer en regning på det tidspunkt. Det værste er at på finansloven er uddannelse forsvindende lidt set i forhold til visse andre udgifter. Alligevel sparer man systematisk der. Senest med forsøget på endnu en SU-nedskæring. Det er temmeligt problematisk i min optik.

Nuanceringen er at det er tydeligt at vi bliver nødt til at lave det samfund vi lever i om hvis det skal kunne klare sig i den post-industrielle verden. Det er nu legende nemt at udvikle nye produkter. Det sikres af 3d-printere, mobile computere, raspberry pi og hele hackerkulturen som Labitat og Copenhagen Suborbitals er garanter for. Dermed er prototypen hurtigt sikret og du kan starte din masseproduktion i Kina eller ved at programmere en robot til at gøre det. Resultatet er at traditionelle produktionsvirksomheder meget hurtigt kan tabe deres terræn.

Og jeg synes ikke at der umiddelbart er nogen inde på Christiansborg som ser den vinkel og løber med den bold. Hverken fra den ene eller den anden fløj. EL får formentlig ret i at der kommer en revolution, men det bliver bare ikke en revolution i den forstand som de tror. Den er mere teknologisk end social i dens udformning.

 • 0
 • 0

"Janteloven lever i bedste velgående i Danmark".

Jeps, man skal i den grad passe på med at tro man kan ændre status quo i lille Danmark, det kommer man kun galt afsted med. Vi skulle nødigt have nogen ændringer der virkeligt batter noget (og da slet ikke revolutioner). Nope, hellere vandre støt og roligt ad middelmådighedens smalle og dydige sti.

Smagsdommere - du skal ikke tro du ved bedre end os. Hackere - du skal ikke tro du kan mere end os. Intelligente kronikører - du skal ikke tro du kan fortælle os noget. Forandring - du skal ikke tro du kan komme og lave noget om.

Da jeg gik i skole var jeg lidt kvikkere end gennemsnittet. Jeg lærte lynhurtigt at der blev undervist til laveste fællesnævner. Når der faktisk blev undervist i noget interessant, som jeg ville vide mere om, blev det meget tydeligt hvor upopulært det var at stikke hånden op for at ville vide mere. Så jeg røvkedede mig for det meste, og derfor lavede jeg fis og ballade. Så sendte de mig et år i "specialklasse", lige for at checke om der nu var noget galt med mig. Jeps, skole var fedt. Flygtede ud efter 9. klasse.

Det er vist stadig ret upopulært at være kvikkere end gennemsnittet i Danmark....

 • 0
 • 0

..at give den som amatørpsykolog, men hvis man leder efter en naturlig forklaring så ligger den vel lige til højrebenet. Nogen gange håber jeg sådan set bare at folk ser det selv og lader være med at ødelægge det for os alle.

 • 0
 • 0

Jeg er absolut ikke fan af statsministeren, er uenig med hende mere end 50% af tiden, men derfor kan jeg godt anerkende at hun er kompetent til sit job.

Definer kompetence i den sammenhæng, så vi har noget at diskutere ud fra.

 • 0
 • 0

[quote] [...] mellem dem der (som PHK) mener [...]

Reglen her i debatten er at jeg udtrykker hvad jeg mener, mens I andre hver i sær udtrykker hvad I mener, alt andet giver alt for stor upræcision.[/quote]

Mærkeligt... jeg får det her billede...

Nogle It-folk fremkalder et billede lig kardinalerne omkring paven i Rom; deres hænder stryger blot op og ned ad smartphones i stedet for bekranse, medens de drømmer.. Åh ja, "hvis bare" og øjnene dugger :)

 • 0
 • 0

[quote]Jeg er absolut ikke fan af statsministeren, er uenig med hende mere end 50% af tiden, men derfor kan jeg godt anerkende at hun er kompetent til sit job.

Definer kompetence i den sammenhæng, så vi har noget at diskutere ud fra. [/quote]

Kompetence betyder at du kan bestride dit job.

Som statsminister betyder det f.eks at du ikke siger uovervejede ting som starter kriser og krige, se f.eks Mitt Romneys tur i udlandet som eksempel på en mand der slet ikke er kompetent til udenrigspolitik.

 • 0
 • 0

Måske er det fordi den ledende generation efterhånden begynder at komme fra en stadigt dårligere folkeskole, ødelagt af 68'er generationens angst for videnskab, for autoriteter og for at nogen skulle blive dygtigere end andre. Når det ligepludselig kun er "in" at kunne spille blokfløjte, frem for at vide hvordan solsystemet er sat sammen, så kommer der ikke mange naturvidenskablige talenter ud i den anden ende. Jeg kan stadig huske den afvisning vi fik fra en hysterisk lærerinde (i overgangsalderen), da vi bad hende tage mere udgangpunkt i vores søns interesser for naturvidenskab. Resultat, han lavede lidt ballade af kedsomhed og saboterede blokfløjtespillet. Hvorfor skulle han tage det alvorligt, når de bare sjoflede hans interesser. Det er til at græde over!

 • 0
 • 0

PHK: 'Der er forskel på at anerkende kompetence, og at være enig hvad den bruges til.'

Nemlig, - og det største problem i denne tråd er dem der straks sender blå og rød stue på banen. Det er både smal- og ensporet.

Vi mangler visioner og revolutioner. Vi mangler politikere, der ikke lefler for vælgerne, men taler og handler ud fra visioner.

Og nej vores demokrati er ikke perfekt, vi mangler at dele os efter anskuelser. Demokratiet er blevet til en børnehave, hvor vi som vælgere lokkes med kortsigtet kontraktpolitik og med offentlige ydelser ad libitum.

 • 0
 • 0

Kompetence betyder at du kan bestride dit job.

Som statsminister betyder det f.eks at du ikke siger uovervejede ting som starter kriser og krige, se f.eks Mitt Romneys tur i udlandet som eksempel på en mand der slet ikke er kompetent til udenrigspolitik.

Okay, hvis du vil ud i sofisteri: Hvad kræver det at bestride jobbet som statsminister? Hvor er det hun har de kompetencer, som du kan få øje på, men som mange andre ikke kan?

Ang. udenrigspolitik, den test har regeringen så fejlet eklatant i Niels Holck sagen, så det kan vel ikke være der, at du mener hun er kompetent?

 • 0
 • 0

Ang. udenrigspolitik, den test har regeringen så fejlet eklatant i Niels Holck sagen, så det kan vel ikke være der, at du mener hun er kompetent?

Lad os prøver lidt sofisteri. Det er vel ikke hele regeringen? Hvad burde Sundhedsminister Astrid Krag eller f.eks fødevareminister Mette Gjerskov gøre i forbindelse med Niels Holck sagen?

 • 0
 • 0

Lad os prøver lidt sofisteri. Det er vel ikke hele regeringen? Hvad burde Sundhedsminister Astrid Krag eller f.eks fødevareminister Mette Gjerskov gøre i forbindelse med Niels Holck sagen?

Svar: gå af!

En regering der er handlingslammet eller siger et og gør noget andet - det er ikke brugbart for Danmarks fremtid.

 • 0
 • 0

[quote]Lad os prøver lidt sofisteri. Det er vel ikke hele regeringen? Hvad burde Sundhedsminister Astrid Krag eller f.eks fødevareminister Mette Gjerskov gøre i forbindelse med Niels Holck sagen?

Svar: gå af!

En regering der er handlingslammet eller siger et og gør noget andet - det er ikke brugbart for Danmarks fremtid.[/quote]

I forhold til at regeringen angiveligt har fejlet i Niels Holck sagen, hvad skal det så hjælpe at henholdsvis sundhedsminister og fødevareminister går af?

 • 0
 • 0

[quote]Det er vel ikke hele regeringen? Hvad burde Sundhedsminister Astrid Krag eller f.eks fødevareminister Mette Gjerskov gøre i forbindelse med Niels Holck sagen?

Hvem udnævner ministrene og er som sådan ansvarlig for regeringen?

http://politiken.dk/politik/ECE1762711/tho...]

Statsministeren udpeger ministrene.

Og hvad burde f.eks sundhedsministeren eller fødevareminister gøre i forbindelse med Niels Holck sagen?

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten