motorbloggen

Er der kommet en voksen i det amerikanske transportministerium?

Han er ung og demokrat - men kan Pete Buttigieg skabe et nyt paradigme for transport i USA?

Biden-administrationen forsøger at få vedtaget en infrastrukturplan til samlet 2.000 mia. dollar.

Det kunne derfor har magasinet The Verge spurgt transportministeren, hvordan har ser fremtiden for transport i USA.

(Det skal her bemærkes, at langt fra alle pengene skal gå til det vi i Danmark normalt vil lægge ind under infrastruktur)

Her sammenligner han blandt andet amerikanernes forhold til benzinbiler og heste.

Han taler også om mikrotransport, bæredygtig luftfart, skibe og cykelkultur i Washington.

Han virker som den voksne med de store visioner, som de amerikanske demokrater længe har ønsket sig.

Men kan han på fire år virkelig når at skubbe udviklingen i et land, hvor benzinbilen er en så fasttømret det af kulturen?

Læs interviewet her: The Verge

Journalist og ingeniør. Har skrevet om teknologi og produktion siden 2001 og tidligere arbejdet med planlægning i energisektoren. Har især fokus på Industri 4.0, robotter, 3D-print, transportmidler, energisystemer og anden ny teknologi.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Om Pete Buttigieg (reelt Biden-administrationen) får infrakstrukturplanen igennem afhænger ene og alene af, om de kan holde sammen på flertallet i senatet. Men jeg må tilstå, at jeg har meget svært ved at se, at det ikke bliver vedtaget. Der er simpelhen for mange penge på højkant.

Om Buttigieg så er den rette mand til at forvalte alle disse penge: Han har været både på Harvard (historie og litteratur) og Oxford (filosofi, politik og økonomi). Han taler som minimum engelsk, spansk og fransk flydende, og kan begå sig på norsk, italiensk, farsi og dari. Så han er både veluddannet og har udsyn. Han har så været borgmester i to valgperioder, og er i den forstand en politisk letvægter. Biden har headhuntet ham til at stå for at få administreret de mange mia., og det er utvivltsom fordi Buttigiet vil være en af de bedste til det. (Det vil samtidig med give Buttigiet en platform for fremtidige politiske ambitioner.)

Han er en af de få demokrater, der er på Fox News, ud fra den overbevisning at mange/nogle af deres seere vil stemme på ham, fordi de er enige med ham. Men hvis han ikker er på Fox, finder de jo aldrig ud af det! Så han er oprigtig optaget af den demokratiske samtale.

Så ja der er kommet "voksne" til flere steder i USA. (Men personlig synes jeg ordet voksne skal erstattes med "demokratisk tænkende" i modsætning til "dynastisk tænkende".)

 • 21
 • 0

Det ville være dejligt hvis ing.dk holdt sig fra at kommentere politikere både i DK og i andre lande. Teknik og politik er vidt forskellige ting. En god ingeniør har ikke nogen politisk agenda og er fokuseret på den teknisk-økonomiske optimale løsning.

 • 3
 • 14

Det ville være dejligt hvis ing.dk holdt sig fra at kommentere politikere både i DK og i andre lande. Teknik og politik er vidt forskellige ting. En god ingeniør har ikke nogen politisk agenda og er fokuseret på den teknisk-økonomiske optimale løsning.

Jeg desværre helt uenig - der er talrige eksempler i verdenshistorien på, at ingeniører, der alene tænker på den "teknisk-økonomiske optimale løsning", har deltaget i forfærdelige forbrydelser eller slet og ret dumheder.

Ingeniører har i høj grad et moralsk ansvar - også over for den førte politik og de ansvarlige politikere.

Og hvis du læser Ingeniøren leder hver fredag, så er det en kommentar, hvor vi som medie indgår i samfundsdebatten.

Oven i det, så er @Motorbloggen ikke journalistik i klassisk forstad, men mit personlige take på dette og hint i bilernes verden - og derfor også holdningspræget.

 • 12
 • 1

Teknik og politik er netop helt forskellige ting - derfor er det essentielt at ingeniører og folk med teknisk indsigt forstår politik og danner sig en holdning. I DTU's fundats står der da også at universitetet skal uddanne ingeniører til gavn for det danske samfund. At forestille sig at ingeniører ikke blander sig i og forstår samfundet er jo forkert.

Uden at forstå og blande sig ender vi alt for ofte med at lave løsninger, der ikke har nogen efterspørgsel.

Under Fogh blev begrebet "smagsdommere" indført - det skulle belyse den negative side ved at folk, der ved bedre blander sig i debatten. Jeg synes at fake-news bølgen med al tydelighed har vist, at der er hårdt brug for folk der ved bedre - og at de siger det højt.

 • 13
 • 0

Under Fogh blev begrebet "smagsdommere" indført - det skulle belyse den negative side ved at folk, der ved bedre blander sig i debatten.

Den er desværre tveægget.

Som med al politik, så drejer det sig om at prioritere sine egne interesser. Ved du bedre, så har du bedre mulighed for at blive hørt, og dermed fremme dine interesser, som ikke nødvendigvis er det samlede samfunds interesser.

den teknisk-økonomiske optimale løsning.

Ud fra hvilke interesser? Lad og bare tage en af de oplagte, Klima vs. Økologi.

 • 1
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten