Ukendt

 • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Kommer der noget efter Facebook?

Som så mange andre danskere, er jeg også på Facebook, og jeg må indrømme, at jeg faktisk er ret godt tilfreds med Facebook.

Bortset fra på ét punkt: Stabiliteten. Det seneste stykke tid har det næsten mere været reglen end undtagelsen, at det sociale site har været enten ustabilt eller helt offline og umuligt at få kontakt med.

Og det skaber skår i glæden. Facebooks funktioner kan man stort set ikke sætte en finger på, og hvis vi får det tabbede profillayout, som der er blevet snakket om, hvor folks applikationer muligvis bliver skubbet om på deres egen side, så begynder det at ligne noget, der ikke kan trues.

Hvor skal vi hen, du?

Folk snakker hele tiden om, hvor vi mon alle skal hen efter Facebook, efter vi forlod MySpace ude i kulden.

Men kommer der noget efter Facebook? Hvis det skal være, så skal det være nu, hvor Facebook har alvorlige drift-problemer. Men som det ser ud nu, er der bare ingen værdige konkurrenter.

Plaxo har deres Pulse, som nogle af mine venner har oprettet sig på, men det virker bare ikke indbydende eller nær så velfungerende som Facebook (se lige bort fra alle nedbrudene her, ik?).

Og så er der LinkedIn, men der er ligesom skabt det konsensus, at LinkedIn er 100% professionelt (sådan bruger jeg det også selv), og der er ikke plads til leg, som der er på Fjæsbogen.

Det kommer sikkert tilbage og bidder mig bagi, men jeg tvivler alvorligt på, at vi kommer til at se et skift, som det vi så fra MySpace til Facebook – her skal det lige tilføjes, at MySpace selvfølgelig stadig har mange brugere og meget trafik.

Nu kan jeg selvfølgelig kun tale for mig selv, men jeg har tråd i ufatteligt mange mennesker på Facebook, som aldrig ville sætte deres fod i MySpace, fordi de anser det som et "musiksite".

Og når vi bliver færdig med den danske oversættelse (netop nu mangler der at blive oversat 2.500 strenge), er der et endnu større marked for Facebook i lille Danmark. Så kan det måske endda true steder som Arto?

Der skal bare styr på stabiliteten Eksternt billede

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Som du siger er rigtig mange danskere kommet på facebook, og dét inden for ganske kort tid. Danmark er nok ikke det eneste sted hvor den udvikling har fundet sted, og det må jo så ha' resulteret i en eksplosivt voksende trafik på facebook serverne, som ejerne nok ikke har taget højde for. Derfor skyldes ustabiliteten sikkert pressede servere, og opgraderinger til hele systemet. Desuden synes jeg ik det har været så problematisk som du får det til at lyde som, jeg har faktisk ikke tænkt meget over det selvom jeg bruger facebook rigtig meget. Mht. om Facebook kommer til at true Fx. Arto - Det tror jeg næppe, man skal være 18 for at få lov at oprette en bruger på Facebook, og Arto henvender sig vist til folk under 18. Lad det bare blive ved det ;)

 • 0
 • 0

Nicolas Jørgensen

Det er nu ikke rigtigt.

Eligibility

"Membership in the Service is void where prohibited. This Site is intended solely for users who are thirteen (13) years of age or older, and users of the Site under 18 who are currently in high school or college. Any registration by, use of or access to the Site by anyone under 13, or by anyone who is under 18 and not in high school or college, is unauthorized, unlicensed and in violation of these Terms of Use. By using the Service or the Site, you represent and warrant that you are 13 or older and in high school or college, or else that you are 18 or older, and that you agree to and to abide by all of the terms and conditions of this Agreement."

http://www.facebook.com/terms.php

 • 0
 • 0

Ah... alright. Min lillebror på 16 prøvede at oprette sig for et par måneder sig siden, men fik ik lov at gennemføre før han løj sig et par år ældre. Men det har nok bare været en fejl40 så ;)

 • 0
 • 0

Jeg tror nok facebook skal blive afløst (eller forladt) også inden for et par år.

For mig at se vil det blive "nedlagt" af spam. Mængden af ligegyldig information er imponerende og jeg tror det blot er et spørgsmål om tid inden noget ændrer sig...

 • 0
 • 0

Mht. spam på facebook, så er det jo noget man selv kan rette til. Man skal konsekvent ignorere alle tilbud fra venner som bruger et eller andet åndsvagt program, som "hvilken bil er du?"-typen. Derefter skal man i sit news-feed trykke på det røde kryds for alle de beskeder man ikke gider læse. Så kommer de ikke mere.

 • 0
 • 0

Præcis!

Og samtidig er der jo også et kontrolpanel et eller andet sted, hvor man kan regulere, hvor meget man vil se af de forskellige ting.

Og så er IgnoreAll.com din ven :-)

Enig i, at der er meget unødvendig information på Facebook, men jeg er sikker på, at folkene bag udemærket er klar over det, og jeg kunne godt forestille mig at alt applikations-hejser bliver skilt ud i sin egen strøm, så os der er ligeglade kan slippe for det.

// Lars

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten