Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Raket-Madsens Rumlaboratorium

Kom til Rumlaboratorium-møde i Middelfart på Søndag !

Kære læsere...

Formelt er det en generalforsamling i støtteforeningen. Men formalia er så enkle at selve den sag nok ordnes på 20 minutter, hvis det går efter forskrifterne. Det skal til, og det gør bare at man har en juridsk enhed, der kan koordinere indsatsen for at få skudt raketter af.

Det rigtige indhold er at vi mødes, og snakker raketter, rumlaboratorium, kapseldesign, Malta opsendelse og alt hvad der ellers falder os ind. Jeg tager et writeboard med og fortæller om de højakutte planer for den nye rumkapsel, vores Little Joe Jr. booster til den og Flight Alpha alt det andet der sker i HAB.

Man kan på forunderlig og moderne vis også deltage via telefon. Nu giver jeg lige tastaturet til Henning Wangerin, som vil fortælle om det praktiske...

**Peter Madsen*'

Så til:

Henning Wangerin:

Bestyrelsen for Støttegruppen ser frem til at kunne sige velkommen til åbent infomøde på hvad der sker i RML, samt generalforsamling i foreningen.

Mødet afholdes:

Søndag den 3. april kl 13:00-16:00

i lokaler på:

Østergades Forsamlingshus Østergade 33 5500 Middelfart

Der er stadigvæk pladser ledige, så kom bare til Middelfart og oplev Peter Madsen på slap line. Det plejer at være underholdende :O)

Både generalforsamlingen og Peters oplæg om status i Rumlaboratoriet og hvad fremtiden vil bringe vil kunne følges på Støttegruppens møde-telefon på telefon

+45 89 88 39 64

Når vores digitale telefonpasser tager telefonen tastes 9, for at vælge mødetelefonen.

Hvis du sidder i udlandet, har vi numre rundt omkring i verden hvor vi har medlemmer, så vore medlemmer i Sverige, Spanien, USA og Brasilien skulle også kunne være med uden at skulle betale for opkald til Danmark. Disse numre kan findes påhttp://rmsg.dk/kontakt

Hvis det blive nødvendigt at moderere telefon-mødet, kan der bedes om ordet ved at tast to gange 0 (nul), så vil ordstyreren lukke op for lyden når det er din tur. Vi skal nok gentage det på telefonen hvis det bliver aktuelt.

Vi sætter skilte op fra banegården, og omkring forsamlingshuset, så der skulle ikke være muligt at fare vild. Skulle det alligevel lykkes at fare vild, kan bestyrelsen kontaktes via 89 88 39 64 for en redningsaktion.

Vel mødt.

Henning Wangerin, /Raketmadsen Støttegruppe.

Vi skal have valgt en ny næstformand, og se gerne et kampvalg. Kom friskt og stil op, det er nogle virkelig gode mennesker der trækker læsset, og de har behov for engagerede medlemmer. Jeg ser frem til hvad Madsen trækker op af posen denne gang, det plejer at være spændende.

 • 4
 • 3

Det kunne bare være et cam helt bagerst i lokalet.

Så kunne man følge med selvom man ikke er i Middelfart den dag, og så gå på mødetelefonen hvis men havde noget man ville byde ind med.... Blot en tanke...

 • 4
 • 1

Det er da bare at sætte et passende videokamera som f.eks. Logitech C525, som jeg selv benytter, i en USB port og så klikke på videosymbolet.

Korrekt, men det kræver lige at man har et usb-cam ved hånden. Eller hjælper det ikke rigtgt noget.

Et telefonmøde om noget, der præsenteres på en whiteboard tavle, giver ikke rigtig mening.

Set i bagspejlet havde det nu ikke været noget problem at følge diskutionen uden at se hvad der skete.

 • 1
 • 0

Henning, jeg har et usb-cam liggende et eller andet sted som vist er af en rimelig kvalitet, det kan jeg sende til støtteforeningen næste gang jeg støder på det.

(Gå ikke ud fra at det haster hvis det først skal bruges til næste generalforsamling :-) )

Det er ikke noget der haster på ngen måde.

Kunne også være jeg brugte et af vore netværks-kameraer i stedet for.

Havde desværre ikke mulighed for at få fat i et kamera, og få noget sat op, med den tidsramme jeg havde til rådighed.

Men vi kigger på en løsning på at kunne streame under alle omstændigheder.

 • 1
 • 0

bedste for os, og dagens møde kunne have været fin at streame.

Vi kan måske gøre noget andet og streame interaktive møder man kan ringe ind til en anden gang.

Der skal ske ting på web og videofronten, det er 100 pct klart.

Peter Madsen

 • 3
 • 1

Havde desværre ikke mulighed for at få fat i et kamera, og få noget sat op, med den tidsramme jeg havde til rådighed.

Det er naturligvis helt fair.

Kunne også være jeg brugte et af vore netværks-kameraer i stedet for.

Yes, helt fint. Find den løsning der passer dig/jer bedst, men lad mig vide hvis du/I kunne bruge et USB-cam, så sender jeg det med glæde!

Det er dog måske lidt dumt at betale Post Danmark 5000.- for at for flyttet et webcam fra min rodekasse til et sted der måske bare ender med at være din ditto, så meld tilbage når/hvis i ser et behov.

(Ah, 5000.- er nok i overkanten. Jeg har ikke overblik over hvad taksten er for at sende 300 gram til sønderjylland disse dage. Men jeg gør det gerne hvis det giver mening for "projektet")

 • 0
 • 0

Har du nogle erfaringer med at lave mediedækning? Melder du dig til at gøre det bedre?

Jeg har været webmaster for PM og RML i snart 2 år, og i den tid har jeg kæmpet en stædig og forgæves kamp for at gøre markedsføringen bedre. Mediedækningen er kun en del af det.

Som du måske husker var jeg også primus motor i oprettelse af støtteforeningen.

Status i dag er, at RML og RMSG stort set ikke udnytter de mange muligheder der er for at gøre brandet og projektet kendt, ikke bare i Dannevang, men ude i den store, vide verden.

Der er en milliard eller flere potentielle interessenter derude!

Når i dem ved at PM skriver hyggeblog på ing.dk og får modspil af Kanstrup? Ved at støttegruppen skriver på sit eget lille hyggeforum? Ved at "propagandaministeren" poster hyggebilleder af missekatten Fessor på Facebook?

Spøg til side og hofter fat : ja, jeg melder mig fortsat til at gøre det bedre - lige nu laver jeg RML Daily sammen med Henning - se tidligere blogs.

... men problemet er ikke i min ende!

 • 5
 • 0

Det er dog måske lidt dumt at betale Post Danmark 5000.- for at for flyttet et webcam fra min rodekasse til et sted der måske bare ender med at være din ditto, så meld tilbage når/hvis i ser et behov.

(Ah, 5000.- er nok i overkanten. Jeg har ikke overblik over hvad taksten er for at sende 300 gram til sønderjylland disse dage. Men jeg gør det gerne hvis det giver mening for "projektet")

5k er vist lidt i overkanten. Hvis det skal sendes som pakke, kan vi sende dig en pakkelabel til erhvervskundepris. Så er det lidt mere overkommeligt.

;-)

Er iøvrigt lige ved at tro at det er billigere at købe et på ebay i kina end at skulle sende det rundt i DK med PostDK.

 • 1
 • 0

Jeg har været webmaster for PM og RML i snart 2 år,

Er der en webmaster? Ja, undskyld; men når man betragter den stendøde og dødkedelige hjemmeside www.raketmadsen.dk , kan man godt blive i tvivl :-)

Få nu lavet den forretningsplan for Launch-my-cubesat projektet, så I finder ud af, at det ikke hænger sammen økonomisk, og I derfor ikke kan tiltrække de nødvendige investorer til et kommercielt projekt. Læg så alt, hvad der har med cubesat projektet at gøre, definitivt i graven incl. galcit sideburners, og gå så 100% all-in med bemandet rumfart, eller hvad I nu beslutter jer for. I har ikke kapacitet til to teknologisk set vidt forskellige projekter, og der er næppe mange - jeg selv inclusive, der gider støtte den nuværende slingrekurs, hvor I som en anden spyflue farer fra det ene til det andet uden at komme til endelige konklusioner om noget som helst.

Når I ved, hvad I vil, så få evt. nogle professionelle folk på til at lave en inspirerende hjemmeside, der virkelig sælger drømmene og visionerne, og som er baseret på et context management system, så I selv kan opdatere med nyheder, når de er der - ikke ½ år senere! Hjemmesiden bør også have et debatforum, så folk kan deltage og dermed føle et tilhørsforhold til projektet. Ikke et ondt ord om Anja Olsen; men propaganda er vist ikke hendes dybeste interesse og stærkeste side, så lad hende arbejde på ubåden og find så en, der brænder for PR, til at tage sig af markedsføringen - også selv om I må betale for det. Et billede af Fessor i ny og næ på facebook får altså ikke folk til at støtte projektet med 1200 kr. om året, som der lægges op til - selv om det er en dejlig kat.

I gamle dage kunne folk komme til live-test af motorer, mærke brølet og diskutere raketter med de involverede. Nu kan de - hvis de er meget heldige - finde en uredigeret og langtrukken video på facebook 14 dage efter, at testen har fundet sted, og man kan kun være med på en lytter, når Peter præsenterer sine visioner som i går. Hvad er det egentlig for en "vare", I tilbyder, og som I forventer, folk vil betale ganske mange penge for, og firmaer vil støtte op om?

 • 5
 • 1

Blot en "tænke højt" -øvelse ifm. Peter Hansens empiriske erfaringer med formidlingen og vurderinger om mulighederne. Kunne man tænke sig at forskellige uddannelsesinstitutioner og skoler kunne se en lærerig opgave i at sætte en samlet struktur op for medieformidlingen af rumlaboratoriet? Med deltagelse af f.eks. Peter Hansen, Propagandaministeren mv. sådan at det bliver en tilgængelig vedligeholdelse af platformene, tanke på udenlandske interesserede, forklaring med billede, video og lyd og gerne en "hvad tror vi bliver det næste"-kalender som opdateres løbende. Det kunne være fra div. skoler i markedsføring (handelsskolen/medielinier?), IT-skoler, branding (dog med det danske og Madsen'ske islæt så det stadig holder vand og ikke bliver for højtragende). En øvelse faktisk at arbejde sammen, også for de studerende og rumlaboratoriet som deltager og modtager. Kan det mon ikke sælges internet i rumlaboratoriet som en farbar vej, samt hos div. skolers lektorer som et gunstigt projekt? Studerende kan skrive det på deres CV, Linkedin-profil mv. og lære kunsten at arbejde sammen med flere discipliner (med deres lærere ind over) - og rumlaboratoriet får et relativt godt og up-to-date gennemarbejdet sæt af muligheder til formidling på div. platforme. Vigtig er dog at holde sig for øje, at disse platforme skal "fodres" med indhold - helst med en frekvens som ikke får interessenter til at miste interessen. Så, en relativ helstøbt medieformidling får rumlaboratoriet mod dog at skulle tage billeder, helst video (den er gangbar hele tiden), små stykker tekst til billeder - og en forventningsafstemning til læserne at man er et dansk foreningsarbejde af frivillige med "drive og krudt i numsen" som skal måles derefter, selvom repræsentanter mv. fra NASA/ESA har kigget forbi - så er det stadig et fællesprojekt som man kan støtte/deltage/følge som dog ikke har samme midler som "de store". Interview (optaget) eller direkte møde med f.eks. andre fra "rumfartsbranchen" som udtaler sig om det arbejde man gør, kunne også være understøttende for hvordan arbejdet og resultaterne de opfattes. Det at en tidligere ansat som arbejdede med galcit-motorer i USA, nævner for Peter Madsen at han er meget langt fremme i udvikling af galcit - dét er da også en anerkendelse som kunne tydeliggøres yderligere. Men, der er sikkert mange eksempler - små som lidt større - som samlet giver et godt billede af rumlaboratoriets natur og resultater og hvorfor det er sjovt og inspirerende at følge og gerne bidrage til. Det er naturligvis op til de aktive i rumlaboratoriet at definere den fælles vej - men brug af studerende med den sidste viden (omend urutinerede) som får en samarbejdsopgave med specifikke delopgaver til at lave en fælles medieplatform, er da i samme ånd som det arbejde der allerede gøres i rumlaboratoriet. Så det er vel en "win-win" for alle deltagere.

Blot ment som inspiration.

 • 1
 • 2

baseret på et context management system, så I selv kan opdatere med nyheder

Det system blev lavet for snart 2 år siden. Det er blevet opdateret flere gange, i forhold til hvilke bidrag der kom fra HAB. Mange kan sikkert huske Forum, Døgnrapporter og Madsengrammer.

Som Peter Madsen ofte har forklaret, er RML ikke en virksomhed hvor man kan beordre medarbejderne til noget. Det er en frivillig forsamling af enkeltpersoner, som hver for sig arbejder af egen drift, ud fra egne behov og mål.

Ingen af disse mennesker on site ønsker at bidrage løbende til websiten. De har alt for travlt med det, de ønsker at have travlt med - og det er jo deres ret. Derfor har det ikke været muligt at lave et dynamisk produkt, bortset fra i de perioder hvor PM har leveret, jfr. ovenstående.

Jeg trådte tilbage som webmaster den 23. februar.

Den 6. marts skrev Anja på FB : "A new webpage is being born and Peter & Co. look much forward to sharing the Spacelaboratory with you on the next level. "

Det blir spændende at se!

I øvrigt er jeg ganske enig i dit indlæg, Kanstrup.

 • 4
 • 0

Vigtig er dog at holde sig for øje, at disse platforme skal "fodres" med indhold - helst med en frekvens som ikke får interessenter til at miste interessen.

Der har ikke været interesse for at bidrage hos de aktive i HAB. Og der findes ikke en person on site som løbende kan og vil lave datafangst og formidle det videre til website eller -master.

Platformen har eksisteret i to år, jfr. mit svar til Kanstrup ovenstående.

Men der blev lukket ned for den dynamiske funktionalitet, da den ikke blev benyttet.

 • 1
 • 0

Det system blev lavet for snart 2 år siden. Det er blevet opdateret flere gange, i forhold til hvilke bidrag der kom fra HAB. Mange kan sikkert huske Forum, Døgnrapporter og Madsengrammer.

Problemet med mange context management systemer er, at hjemmesiden let bliver en kedelig "tabel" - netop som raketmadsen.dk. Skal man sælge drømme og visioner, skal der frem for alt billeder til - også som baggrund.

Der har ikke været interesse for at bidrage hos de aktive i HAB. Og der findes ikke en person on site som løbende kan og vil lave datafangst og formidle det videre til website eller -master.

Sådan er det altid. Foruden min egen hjemmeside har jeg også været ulønnet webmaster for en rideskole og et mindre tøjfirma; men der kommer aldrig materiale. Hvis siden ikke skal dø, må man selv være journalist og skrive det hele, og det bliver man altså træt af i længden - specielt når man ikke får en krone for det :-)

Jeg kunne godt forestille mig, at en del af RML kunne financieres af "tossede" projekter som røgringsmaskinen og bilkanonen, hvor der ikke på forhånd eksisterer tegninger; men hvordan skal erhvervslivet få øje på den side af RML, når den ikke markedsføres?

 • 4
 • 1

Men der blev lukket ned for den dynamiske funktionalitet, da den ikke blev benyttet.

Nå.

Det var da godt nok ikke den årsag du gav da du lukkede for forummet. Der var da en hel del trafik der, spom nu er spredt ud over en masse forskellige mere eller mindre lukkede fora. Ja det var måske nok primært RMSG-relateret trafik (ikke direkte RML-relateret) der var på forummet men lukningen af forum gjorde samtidig at den samlede mængde af offentlig trafik desværre faldt betydeligt.

Er det så godt eller skidt? Jeg det vil jeg lade være op til den enkelte at vurdere. Og specielt efekten af det.

/Henning

 • 1
 • 0

Er iøvrigt lige ved at tro at det er billigere at købe et på ebay i kina end at skulle sende det rundt i DK med PostDK.

Ja, jo, du har nok til dels ret.

Jeg mener at mit cam kostede 450.- i Elgiganten for nogle år siden. Jeg har dog aldrig haft det i brug, så jeg ved ikke om det var pengene værd...

Anyway, vi kan lade den ligge her for nu.

Jeg er på Als 2-3 gange om året, så jeg kan give dig et "ping" når jeg ved hvornår jeg kører forbi Sønderborg næste gang, så kan vi jo se om jeg evt. skulle tage det med...

 • 1
 • 0