Ved vi med sikkerhed, at det er netop denne kost, en kost der udspringer fra en tusinde-årig landbrugskultur, der er den bedste for os grønlændere? Et folk som indtil få generationer siden levede af næsten udelukkende kød og fedt fra fangstdyr.
Tænker du ikke her på inuitterne? Der er mig bekendt en hel del grønlændere af europæisk afstamning.
Det er lidt trist at se en højt uddannet person sætte grønlændere lig med en bestemt biologisk afstamning. Det næste skridt er så racerene grønlændere og et grønlandsk tusindårsrige, hvilket vi ærligt talt ikke har brug for lige nu.
Det er også beskæmmende man på en vidensblog holder fast i et oldnordisk syn på grønlændere som værende ikke-danske.
Er det ikke på tide, vi i stedet taler om mennesker, der er danskere på en grønlandsk måde? Udgøres summen af danskhed ikke af alle danske statsborgere eller er det race bestemt? Og hvis der menes inuitter, så sig dog inuitter i stedet for grønlændere. Det gør det langt nemmere at læse det videnskabelige indhold. Hvis De vil være så venlig (please).