Blog topillustration Strøm 1.0 Vi bygger en open source højttaler

Kom til demoaften i Ingeniørernes hus hvor vi lytter til STRØM 1.0 prototypen - 24. august fra kl 17:00 til 19:00

Første fase af højttalerprojektet STRØM 1.0 er nu ved at nå sin afslutning og der står nu en fungerende prototype klar til demo. Der er et visuelt “færdigt” kabinet, et PCB der fungere og en softwareplatform der kan spille musik.

Efter en masse arbejde og en masse feedback (bl.a. fra jer læsere) står der nu en fungerende prototype klar. Klar til at blive demo’et og lyttet til.
Den kan afspille musik via Bluetooth og Spotify Connect, samt afspille webradio. Fra starten af projektet stillede vi en række krav til højttalerens ydelse og dermed også (indirekte) til lyden. Læs, eller genlæs, første indlæg eller spring direkte videre til opremsningen nedenfor. En kort opsummering af de stillede krav lyder således: * Maksimalt lydtryk (SPL) på 100dB * Frekvensområde fra 80Hz til 17kHz ±3dB * Nogenlunde lineær frekvenskurve, med en linearitet på ±4dB * Høj taleforståelse * Lydtryksafhængig (SPL) voicing/EQ

Så hvordan lyder højttaleren så?

Henover sommeren har vi udført en del brugertest af højttaleren og fået lyttet en masse til lyden. Højttaleren har været fremvist til demo events, været brugt til fest og til afslapning. Det overordnede lytteindtryk er, at højttaleren gengiver musikken på overbevisende facon. Der er god dybde i bassen, uden at den bliver overskruet eller mudret. Og vokaler står klart og tydeligt i lydbilledet.

Men lad være med kun at tage mine ord for det, og kom i stedet for og læg egne øre til, når vi afholder vores demo event hos Ingeniøren den 24. august.

Tilmeldning er nødvendig og kan ske via følgende link: STRØM 1.0 demoaften

/Tue

Tue Sørensen Dissing er it-ingeniør, grundlægger og direktør for Lyd by Dissing ApS. Sammen med læserne vil han udvikle en open source wifi-højttaler, der både har hifi-lyd og kan understøtte audio streaming.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten