Kolonihaven bliver ægte trådløs

Når man flytter fra en potent adsl-drevet internetforbindelse i storbyen, kan det være lidt pauvert at sidde og skumle rundt på indernettet via sin antikverede isdn-forbindelse ude i kolonihaven på kanten til København. Nu har jeg i vintermånederne gået og grublet over, hvordan jeg kunne få afskaffet min dyre og langsomme isdn-forbindelse, når jeg vil være trådløs på terassen i koloni-idyllen. Jeg har kigget dybt og klikket på links som en tosse i It- og Telestyrelsens ubehjælpsomme og uopdaterede pris og serviceoversigt med en af danmarks mest kiksede domænenavne: www.internetkvalitetsguide.dk. Jeg har forhørt mig hos TDC og konstateret at ADSL-abonnementer kræver, at man opretholder sit fastnet-abonnement, og at man i modsætning til isdn-abonnementer ikke kan parkere det i "hvilende" tilstand i de måneder man ikke bebor det sommerlige domicil. Derfor slog jeg mig i første gang til tåls med at satse på Cybercity. De kunne nemlig oplyse om, at de havde udstyr opstillet på den lokale telefoncentral. Og det betød ifølge den venlige supporter, at jeg godt kunne få leveret adsl fra Cybercity uden jeg behøvede at beholde TDC's obligatoriske fastnet-abonnement.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hej Kurt Har i storkøbenhavn benyttet Clearwires internet 256/128 og brugt voip (gennem Linksys WRT54GP2 router...) siden de gik i luften sidste år. Internet fungere godt MEN voip talekvalitet er dårlig ("hakker" i talestrøm). Clearwire siger det skyldes at de pt. kun kan håndtere lavkvalitets IP codec. De kan ikke oplyse om hvornår der kan ske forbedring på dette område! Mvh Morten

 • 0
 • 0

Hej Kurt! Jeg arbejder på en stor byggeplads, hvor vi ustandselig rykker rundt på kontorskure, og her med telefonforbindelserne. Vi har siden nytår brugt clearwire uden problemer. Og det er jo smart, at bare tage forbindelsen med hvis man blot skal arbejde midlertidigt på en anden plads en uge eller to. Det er perfekt, ingen kabler, ikke 4 til 5 ugers ventettid på flytning. Og sidst men ikke mindst, der er ingen på pladsen, der graver ledningen over.    georg 

 • 0
 • 0

Jesper Urup har mailet mig flg. kommentarer til ip-telefoni og Clearwire: "Jeg har selvsamme løsning, som Morten - dvs. 256/128 og Linksys WRT54GP2 (med nyeste firmware) og kan desværre kun alt for godt bekræfte, at der er store problemer med IP-telefoni på den løsning. Jeg tegnede abonnement på GoIP (Debitel-IP), da dette var den eneste samarbejdspartener, hvor Clearwire garanterede for samtalekvaliteten. Lyden er dog en del ringere end en mobilsamtale, hos modtageren er den endda endnu dårligere, dette står i skærende kontrast til oplysningerne på hjemmesiden "Wimaxx modemet er designet mhb. på at optimere båndbredde reservering til IP telefoni som benytter SIP protokol til opsætning af IP telefoni kald. Wimaxx modemet genkender talestrøm kodet med en af følgende Codecs G.723 eller G.729 og vil herefter reservere båndbredde for at undgå problematik med forsinkelser og huller i talestrømmen." Clearwire oplyster selv "at der ikke er planer om at åben for yderligere codec's." Produktet er, set med mine øjne, derfor noget mangelfuldt - men anvendeligt til internet.

Mvh Jesper"

 • 0
 • 0

Hvis man har problemer med IP-telefoni via Clearwire, så er det ikke nødvendigvis Wimaxx-teknikkens skyld. Der er flere måder, hvorpå man kan få en ellers velfungerende IP-forbindelse til at lyde dårligt - uden at ville det. En af dem er at bruge tilfældige trådløse Dect-telefoner. Trådløse håndsæt er selvfølgelig den smarteste måde at bruge en telefon på, men der er stor forskel på, hvor godt de er konstrueret. Og "huller" i lyden kan altså godt stamme fra en trådløs telefon, der er "langsom" indeni. Men det er nemt at teste - skift telefonen ud med en gammeldags analog-telefon og hør, hvordan det så lyder. En af mine bekendte fik løst lydproblemet på den måde (han er dog ikke Clearwire-kunde). Han skiftede derpå sine gamle trådløse ud med den forholdsvis billige Siemens Gigaset A140, så forsvandt "lyd-hullerne". En anden måde er, at man ikke bruger en router med dedikerede telefonstik - eller at man glemmer at afsætte båndbredde til telefoni inde i routeren (det er nu heller ikke altid så nemt at se, hvordan man gør). Begge situationer vil få IP-telefonien til at konkurrere med nærtstående pc'er om båndbredden.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten