Kør OpenOffice.org direkte i browseren

15.000 heldige internetbrugere får i øjeblikket lov at teste OpenOffice.org i en ny version, der kan køres direkte i browseren, altså uden at skulle installere noget på computeren.

Det skriver Business.dk.

Nu kender jeg ikke til teknikken bag projektet, men ifølge artiklen skulle både Internet Explorer, Firefox og Opera være understøttet.

Min hukommelse svigter mig muligvis, men jeg mener, at der i miljøet omkring OpenOffice.org har været snak om eventuelt at lave en browser-version af softwaren.

Det bliver spændende at se resultaterne af testen, for dette kan gå hen og blive det, der kan få "almindelige" folk til at overveje OpenOffice.org som et alternativ til Microsofts Office-pakke, udover at den selvfølgelig er gratis Eksternt billede

Browserbaseret dokumenthåndtering er jo langt fra noget nyt, man kan allerede nu redigere dokumenter online med Google Docs (tidligere Writely) og ThinkFree samt Ajax13 (tidligere Ajax Write).

Ville du køre kontorsoftware direkte i browseren, eller sværger du til den lokalt installerede software?

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nu fremgår det ikke, om de færdige dokumenter gemmes lokalt eller centralt, men til undervisningsbrug er det da en fordel, at ungerne ikke kan "glemme" at tage stilen med, men kan arbejde på den både i skolen, hjemme og hos kammerater, uden at skulle bekymre sig om at flytte et fysisk medie, eller sende den til sig selv på hotmail.

Eller skulle tænke på at gemme i kompatible versioner.

Eller overhovedet at skulle have et bestemt stykke software.

Jeg blev godtnok lidt mopset, da knægten skulle lave en opgave færdig hjemme. I Microsoft Publisher... Hvor mange har den (lovligt) hjemme?

  • 0
  • 0

Faktisk så jeg lige, at Publisher er med i den dyre udgave af Office 2007. Av, min wallet!

Jeg forestiller mig, at man (ligesom med Google Docs fx) kan gemme både online og lokalt.

// Lars

  • 0
  • 0

Det vil garanteret også gøre det nemmere for flere at samarbejde om et, eller en række dokumenter. Til gengæld kan det sikkert blive et problem hvis man sidder på en ustabil forbindelse. Hvad sker der hvis forbindelsen ryger i en kortere eller længere periode? Kan man alligevel arbejde videre, og kan man gemme lokalt så arbejdet ikke nødvendigvis er spildt? Derudover skal den generelle sikkerhed selvfølgelig være i orden så folk ikke roder i mine dokumenter :)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten