Kør dine applikationer hos Google

Priserne for hardware, især lagerplads, går mod nul, som Wired-redaktør Chris Anderson skriver i "Free!" (som jeg kun kan anbefale dig at læse!).

Et af resultaterne af dette er, at virksomheder kan købe en imponerende infrastruktur, som man så kan stille til rådighed eller leje ud. Det kalder man Haas, en forkortelse af Hardware As A Service [Læs mere om HaaS].

Og det springer Google nu ud i med Google App Engine.

Med App Engine kan du afvikle dine applikationer på Googles infrastruktur uden du skal bekymre dig om skalering etc. Jeg opdagede App Engine, fordi mikroblogtjenesten Jaiku har annonceret at man, som en af de første, vil rykke over på Google App Engine. Spændende.

En tjeneste, der minder meget om Jaiku (og som er meget mere kendt) er Twitter, der netop har haft problemer med at skalere (på Ruby on Rails) til en hurtigt voksende brugerskare. Den slags problemer kan man, vil Google i hvert fald sige, vinke farvel til ved at placere sig på infrastrukturen hos store spillere som Google og Amazon (der tilbyder online lagerplads med sin S3-løsning [Wikipedia-artikel].

Så det bliver både spændende at se, hvordan Jaiku kommer til at klare sig på Google App Engine, og hvilke andre interessante ting, vi kommer til at se på App Engine-infrastrukturen. Go Google!

I øjeblikket kører Google App Engine i preview, men hvis du vil vide mere, kan du tjekket SDK'et og dokumentationen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten