projekt globalt bloghoved

Kina kræver mange penge i Pittsburgh eller København til vedvarende teknologi

Kinas præsident Hu Jintao og de mange ingeniører i kommunistpartiets politbyro studerer for tiden tal fra en kinesisk tænketank, som anslår de nødvendige ekstra investeringer i vedvarende energi til cirka 150 milliarder dollars årligt. Det fremgår af en ny rapport lavet af 102 forskere: "China's Low Carbon Development Pathways by 2050", som er udgivet af det statslige kinesiske Energy Research Institute.

Kina forbereder sig på en kolossal satsning på en "low-carbon" økonomi. Rapporten fra den kinesisk tænketank viser, at Kina i år 2050 kan holde sit udslip af CO2 på samme niveau som i 2005 - og samtidigt fordoble sit energiforbrug. I rapporten analyseres fire modeler for en fremtidig kinesisk politik på området.

Kinas præsident Hu Jintao bliver en vigtig person at lytte til de kommende dage, når han holder sin tale ved FNs generalforsamling og derefter G20-topmødet i Pittsburgh, Pennsylvania i USA den 24.-25 september. Tilstede næste uge i USA vil være statsminister Lars Løkke Rasmussen og klimaminister Connie Hedegaard.

Kina er ikke villig til selv at betale hele gildet men forventer, at det en stor finansiering fra de rige lande bliver en del af en COP15 aftale i København. Kina finder på linje med Indien, at det var de rige lande der gennem årtier har skabt klimaproblemet. Udviklingslandene vil derfor på topmødet i København kræve retten til at løfte millioner ud af fattigdom gennem adgang til renere energi. Dette vil kræve store beløb fra de rige lande til at få udskiftet gammel, forurenende teknologi.  

Kina ved at tage 1. pladsen med sol- og vindenergi

Der er mange eksempler på, at Kina rykker hurtigt i disse år med produktion og teknologi. Således har byen Ordos i en af de mindre udviklede provinser, Inner Mongolia, har netop underskrevet en kontrkt med det Arizona baserede First Solar Inc om at bygge en vedvarende energipark på 2000 MW. Denne park kan producere nok elektricitet til 3 millioner kinesistke hjem. Dette er endog kun første skridt til at bygge en 12.000 MW vedvarende energi park med vindmøller og solenergi.

Kina er indenfor få år blevet verdens største producent af solceller og de er allerede foran deres plan om at nå 30.000 MW fra vindmøller i år 2012.

Kina har allerede 2/3 af verdens samlede soldrevne solfangere, som giver varmt vand til  mange kinesiske hjem. Målsætningen er at dette kan forsyne halvdelen af landets husholdninger år 2020.

Hans Peter er rådgivende ingeniør med speciale i udviklingslande og skriver om globaliseringen og dens konkrete betydning for udviklingen.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Kina har idag 500GW från kol. De ska dubbla till 1000GW till 2020. 1TW eller en miljon megawatt, hur många vindmøller behövs för att dygnet runt året runt ge det?

De satsar på vattenkraft och de som näst efter kolet kommer ge mest. Kärnkraft... Kolla lita här vad Indien kommer med på världsmarknaden http://www.world-nuclear-news.org/NP_Thori...

Kärnkraft som inte skapar avfall och som trotts att det redan är det absult säkraste energisystemet, blir ändå säkrare. Elkraft mot 5öre/kwh, Är vad fattiga människor kommer få sin välfärdsförutsättning från.

Jag tror inte att alla journalister på ingeniøren fattar vilken fullständig energirevolution som sker just nu i världen. Jag kag ger er ett tipps. Det är inte bio, sol, vind eller vågkraft.

MVH Gunnar

 • 0
 • 0

Kina er ikke villig til selv at betale hele gildet men forventer, at det en stor finansiering fra de rige lande bliver en del af en COP15 aftale i København. Kina finder på linje med Indien, at det var de rige lande der gennem årtier har skabt klimaproblemet. Udviklingslandene vil derfor på topmødet i København kræve retten til at løfte millioner ud af fattigdom gennem adgang til renere energi. Dette vil kræve store beløb fra de rige lande til at få udskiftet gammel, forurenende teknologi.

Det eneste de kan finde ud af, er at malke penge ud af de vestlige forbrugere, som til gengæld bliver trukket ind i fattigdom og arbejdsløshed.

 • 0
 • 0

Jag ser ett problem. Redan betalas en stor del av biståndet av fattigare europeer, än många av mottagarna. Alla som varit ute och sett ser att den lokala biståndsviljan är svag jämfört med den lokala girigheten av biståndsmedel.

Jag anser att bistånd bara ska gå till länder som inte belägger investeringarna med skatter eller avgifter.

Så ska vi starta med utbildning och sjukvård. Rika i fattiga länder har privata sjukhus och privata skolor.

Afrika har i vissa fall förlamats av kontraproduktivt bistånd.

Har vi inte lärt oss någonting?

Indien stiger fram som efter tsunamin vägrade att ta emot bistånd.

 • 0
 • 0

ja først får de oliepriserne til og stige, så kan vi nærmest kun købe deres plastic lort som går i stykker og nu vil de have penge?? nej vi skulle stoppe med og købe deres lort.. ville gavne klimaet :)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten