projekt globalt bloghoved

Kik klima på Google Earth og YouTube - i stedet for svage taler i New York

Udenrigsministeriet er på dupperne med at lancere videoer på YouTube og at illustrere klimaforandringerne på Google Maps og Google Earth med brug af data fra FN. Samarbejdet har til formål at få nye målgrupper i tale op til COP15 i København.

Jeg kan anbefale at kikke nærmere på disse produkter. Så meget desto mere grund til at gøre det efter skuffelse over at læse talerne fra verdens lederes klima-topmøde i går i New York - - måske bortset fra Kinas præsident Hu Jintao satsning på renere energi

Dette citar fra skuffende Obamas tale siger alt: "We must seize the opportunity to make Copenhagen a significant step forward in the global fight against climate change."

Et betydningsfuldt skridt men ikke nogen aftale i følge Obama. Mere tydeligt kan det næppe siges, at USA ikke underskriver en bindende juridisk aftale i Bella Centret i december. Det bliver kun et skridt på vejen, og arbejdet bliver i bedste fald først gjort færdig i december 2010 på næste COP 16 møde. Jeg er mere og mere sikker på, at Danmark ´gamlede´ forkert ved at bytte med Sydamerika, som oprindelig stod for tur til topmødet. Med sundhedsreformen i centrum står det klart, at Obama ikke når at få en lov vedtaget i senatet før København.

Hvordan kan man ædrueligt tro, at der kan indgås en aftale i København, som allerede på den korte bane kan vende det globale CO2 udslip til at være nedadgående fra år 2015? Politikerne vil foretrække at give løfte til om 40 år.

Kik i stedet på web-produkter 

I stedet for spekulere videre over den kommende fiasko i Bella Centret, foretrækker jeg at kikke på de flotte web-baserede produkter, som Udenrigsministeriet har udgivet for et par dage siden:

  • "Raise your voice" COP15 YouTube kanal - www.youtube.com/cop15. Danmark vil gøre det muligt for brugere af YouTube at dele deres holdninger til klimasagen og få deres meninger hørt under konferencen. Brugere kan gennem kanalen stille spørgsmål, give kommentarer eller svare på videoer fra andre klimadebattører. Kanalen vil også gøre det muligt for brugere at se videoer, som fortæller om, hvordan konferencen organiseres. Under COP15 vil videoer fra kanalen blive vist til verdens ledere i Bella Centeret, og delegerede på konferencen vil kunne bidrage med debatindlæg og spørgsmål gennem optagelser direkte fra konferencestedet.

 - Visualisering af klimaforandringerne på Google Earth - www.google.com/cop15

Google har illustreret klimaforandringerne på Google Maps og Google Earth ved brug af data fra FNs Klimapanel (IPCC) og FNs Klimasekretariat (UNFCCC) samt det internationale forskningsmiljø. På hjemmesiden får man mulighed for at opleve guidede videoture, der viser effekter af klimaforandringerne som f.eks. konsekvenserne for lavtliggende områder ved temperaturstigninger.

Er de ikke flotte?

Udenrigsministeriet har også sat gang i twitter om COP 15. De gør virkelig noget for at være med på noderne.

Hans Peter er rådgivende ingeniør med speciale i udviklingslande og skriver om globaliseringen og dens konkrete betydning for udviklingen.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten