Kig på satellitkort med Wikimapia

Det gik, som det ofte går, når man sidder og surfer på nettet. Men leder efter en ting og ender med at finde noget helt andet.

For få minutter siden satte jeg mig for, at nu ville jeg læse lidt om Kreml hos det åbne onlineleksikon Wikipedia.

Under "External links" i Wikipedia-opslaget opdager jeg imidlertid noget interessant. Der er nemlig et link, der hedder "WikiSatellite view of Moscow Kremlin - at WikiMapia", som jeg selvfølgelig klikker på - og det bør du også gøre!

Så bliver man nemlig taget til en tjeneste, som jeg, skønt den har eksisteret nogle måneder, aldrig har hørt om.

Inspireret af Wikipedia har en gruppe udviklere (jeg har ikke kunnet finde yderligere information om folkene bag) kombineret Google Maps' satellitbilleder og kombineret dem med wiki-begrebet, hvor man har en form for leksikon liggende, som alle brugere kan tilføje indhold til. Resultatet: Wikimapia.

Da jeg klikkede på linket blev jeg præsenteret for et satellitbillede af Moskva. Men det nye her var at forskellige locations var blevet rammet ind, og når man førte musen over stod der, hvad det var, jeg så fra oven!

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten