close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Kickstarter KiwiSDR reklame

Dette er en reklame for et Kickstarter projekt som en bekendt har lanceret:

Illustration: Privatfoto

KiwiSDR er en SDR-radio der passer til en BeagleBone ARM computer.

En af de unikke ting er at den ud over en indgang til HF-båndet fra 0-30 MHz også har en GPS indgang, så man kan skrive sin egen GPS modtager og f.eks på den vis slippe for "raketbegrænsningen" som alle kommercielle GPS'er lider af.

Sammen med en BeagleBone computer kan man køre radioen via en web-browser og på den måde kan man teste den inden man beslutter sig, der er links til KiwiSDR radioer i New Zealand, Sverige og Canada på de sider jeg linker til her:

Her er Kickstarter siden.

Her er John Seamons projektside.

Jeg kan stå 100% inde for Johns kompetencer, jeg har været lidt rodet ind i et af hans andre projekter: Et nyt CPU kort til Hewlett Packard HP5370 tidsinterval tællere.

Varmt anbefalet (hvis man er til den slags)

Da det kun er en radio modtager, kræves der naturligvis ikke radiolicens.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

'En af de unikke ting er at den ud over en indgang til HF-båndet fra 0-30 MHz også har en GPS indgang, så man kan skrive sin egen GPS modtager og f.eks på den vis slippe for "raketbegrænsningen" som alle kommercielle GPS'er lider af.'

Jeg går ud fra, at du taler om SA (Selective Availability), som gør/kan gøre kommercielle GPS stedsbestemmelser upræcise. Eller?

En software-radio kommer desværre ikke uden om det problem. De militære GPS signaler er krypterede og ligger på andre frekvenser (ikke noget problem her). Men et projekt kunne selvfølgelig være at prøve at dekryptere dem.

SA er iøvrigt slukket de seneste år.

MvH,

Bent.

  • 0
  • 0

Jeg går ud fra, at du taler om SA (Selective Availability), som gør/kan gøre kommercielle GPS stedsbestemmelser upræcise. Eller?

Nope. Det er "CcCom Limitations". En GPS skal lukke sin tracker ned, hvis den bevæger sig hurtigere en "1000 knots" OG højere end "59.000 feets". Nogle leverandører lukker ned, hvis en af betingelserne er opfyldt. Man ønskede ikke at Interkontinentale balistiske missiler skulle kunne styres med en GPS til den gang et par tusinde dollars.

Hos Copenhagen Suborbitals, har vi efter aftale med leverandører fået adgang til at teste GPS'er uden CoCom-begrænsning således at vi både kan skyde højt og flyve hurtigt.

Læs bla. GPS without limitations.

mvh
Peter MM

  • 10
  • 0