Julefarsen overlever

Nu koger medierne igen over med historier om vor tids største svindlere: Butiksslagtere. Denne gang skyldes det at de store butikskæder sælger hakkekød med rester af andet kød end det angivede.

Men da TV-avisen i går fik fødevareminister Eva Kjer til at sige "mere kontrol" og Forbrugerrådets Mette Boye til at føle sig snydt, blev mængden af unavngivet kød ikke nævnt med et eneste ord.

Som gammel slagterdreng holder jeg jo ofte med mit daværende fritidserhverv og tænker derfor, at mængden nok ligger under bagatelgrænsen. Spørgsmålet er jo om man nødvendigvis skal bruge tid på at rengøre hakkemaskinen hver gang man skifter fra svin til ko e.l.? For det er altså ret besværligt at skille maskinen ad, spule alle dele og samle den igen. Især hvis man 10 minutter senere skal hakke kød til en kunde med specifikke ønsker.

Og COOP udtaler da også, at det drejer sig om netop denne teknikalitet. Så kan vi ikke få oplyst, hvor meget over grænsen på 1% der findes fremmed kød i hver tredje pakke?

Jeg vil så nødig skulle betale ekstra for farsen til mine juledunser, blot fordi forbrugerne skriger "mere kontrol"....

// Hundebøll

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Om det så kun er 1,1% er det vel 1,1% for meget for fx jøder og muslimer. De har da ret til at kunne undgå svinekød, uanset om det så kun er 1,1%.

  • 0
  • 0

"Advarsel: Denne pakke kan indeholde spor af nødder og svinekød"

Det er vel reelt nok at indrømme at man ikke tager særligt hensyn til indhold under marginalgrænsen.

Så kan kunderne jo selv bestemme om de vil købe det eller ej samtidig med at de ikke behøver at følge sig ført bag lyset.

Det er i hvert fald et billigere alternativ til "mere kontrol".

  • 0
  • 0

Om det så kun er 1,1% er det vel 1,1% for meget for fx jøder og muslimer. De har da ret til at kunne undgå svinekød, uanset om det så kun er 1,1%.

Muslimer og jøder køber ikke kød i supermarkederne, så det burde slet ikke være et problem.

  • 0
  • 0

"Spørgsmålet er jo om man nødvendigvis skal bruge tid på at rengøre hakkemaskinen hver gang man skifter fra svin til ko"

Vores lokale slagters satte da bare kødhakker og pålægmaskine i fryseren til dagen efter, intet problem i det imho

  • 0
  • 0

Så kan vi ikke få oplyst, hvor meget over grænsen på 1% der findes fremmed kød i hver tredje pakke?

  • som talt ud af mit hjerte! Utroligt, at DR vil byde sine lyttere/seere så megen udenomssnak - uden at (forsøge at) kvantificere 'problemet'! :(
  • 0
  • 0

[quote]Vores lokale slagters satte da bare kødhakker og pålægmaskine i fryseren til dagen efter, intet problem i det imho

Det var da uhumsk ud over det sædvanlige. Hvor tit blev kødhakkeren så vasket helt ren? Hver uge? Hver måned? Aldrig?[/quote]

Tjae, svaret blæser i vinden, men der kom da nyt kød igennem hver dag

  • 0
  • 0

Det er da værre med de politikere, der straks går i medie-tilstand og kræver mere kontrol og politisk indgriben.

  • 0
  • 0

[quote]Så kan vi ikke få oplyst, hvor meget over grænsen på 1% der findes fremmed kød i hver tredje pakke?

  • som talt ud af mit hjerte! Utroligt, at DR vil byde sine lyttere/seere så megen udenomssnak - uden at (forsøge at) kvantificere 'problemet'! :([/quote] Det giver jo sig selv, så ville historien lige pludselig blive ikke-eksisterende, og det ønsker de sjovt nok ikke. Var det 30% så havde de jo med sikkerhed fundet tallet frem og meddelt "i nogle tilfælde helt op til 70%".

Mere spændende er nok spørgsmålet om hvem der står bag, for sidst der var noget polemik om "supermarkedskød" havde de almindelige slagtere kronede dage. Og historier kan vel også købes?

  • 0
  • 0

Mere spændende er nok spørgsmålet om hvem der står bag, for sidst der var noget polemik om "supermarkedskød" havde de almindelige slagtere kronede dage. Og historier kan vel også købes?

Man behøver ikke kigge så langt. Der er nok bare tale om nogle journalistspirer, som forsøger at lave en spin-off på den rigtige historie. Når der allerede er fokus på et område giver selv den tyndeste historie mange læsere.

  • 0
  • 0

I min tid som slagterdreng satte vi også nogle gange hakkeren i kølerummet, men det skete kun når vi hakkede kød på en rengjort hakker lige før lukketid.

  • 0
  • 0

......Julefarcen :-)

En af mine ungdombekendte var værktøjsmager hos Vistoft der lavede pålægsmaskiner og vægte til slagtere.

Hans beretninger om maskiner der kom til service var ikke for sarte sjæle.....afskåren pålæg har jeg ikke kunnet spise siden uden at tænke på de historier om mider,maddiker og harske kød og fedtrester.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten