close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jeg vil aldrig læse en e-bog - vil du?

Lige nu er jeg midt i en bogflip, hvor jeg køber bøger til den helt store guldmedalje, især historiske bøger. Således er Speers erindringer og Höss's "Kommandant i Auschwitz" lige kommet ind af døren.

Og når jeg sidder ved bordet eller i sofaen med en god bog og fordyber mig, så slår det mig, at jeg aldrig kunne finde på at læse det på min skærm. Formentlig ikke engang på et e-papir. Jeg har tidligere blogget om, hvor langt, e-papiret er nået, men det er bare ikke det samme for mig.

Det at sidde med bogen i hænderne og mærke vægten og bladre i siderne. Det kan ingen e-løsning måle sig med! Følelsen og oplevelsen af at sidde med den gode fortælling imellem hænderne, som den er trykt på papiret...

Jeg har det lige sådan med lange artikler. Det er for eksempel meget sjældent, at jeg læser The Economist på internettet. Enten læser jeg den trykte version eller printer de længere artikler ud.

Jeg kan ikke sidde foran skærmen og læse en længere tekst. Dels bliver mine øjne trætte, dels er der 100 andre ting, der konkurrerer om min opmærksomhed og/eller tid, og internettet ligger vel hus til 90 af dem...

Så alt imens, jeg synes det er fint, at vi kan sætte "e" foran flere og flere ting, er der dog ting, jeg ikke vil undvære at have i hænderne. Jeg kan godt se pointen, med opslagsværker, men ellers...

Har jeg en pointe, eller er det bare mig, der er "gammeldags" hvad det angår?

Kommentarer (15)

Jeg kan godt følge dig i at det er lækkert med en hardcopy bog.. men synes det er lækkert nogle gange, når man sidder med en kritisk bog, at kunne slå nogle ting op, som man ikke lige vidste noget om... nogle ebøger er jo bedre end andre og forvirrer mindre... Fx thorborgs ebog om hans iværk-liv fylder jo hele skærmen og har kun hans tekst på... så en gang imellem kommer der dog en reklame, men teksten er klar og nem at læsen... sådanne bøger gør mig ikke trætte...

Men klart, ville da ikke være den gamle litteratur foruden... lugten, fornemmelsen og hyggen kan ikke overskygges...

  • 0
  • 0

og så er der lige det med at trykt infoirmation har overlegne opbevaringsegenskaber set i et længere perspektiv. Hvor mange vil kunne læse en e-bog fra idag om 10 år? 20 år? 100 år ? ....en trykt bog kan nemt holde i adskillige århundreder. Men så længe det vigtige kommer på tryk, kan det ligegyldige komme på e-form.

Bortset fra det er jeg helt enig i at en trykt bog/avis/blad osv. også er suverænt det bedste læsemedie. I visse sammenhænge er e-formatets muligheder naturligvis praktisk (fx. nemmere at transportere rundt - dvs mere kompakt) og nyttigt (som fx søgefunktioner og hyperlinks), men det man vil bevare for eftertiden bør man nok ikke lige lægge på nettet eller på en cd !!

mvh
Jesper

  • 0
  • 0