close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Jeg skal bruge en litteraturpris...

En af mine yndlingsforfattere og for den sags skyld yndlingstænkere, Charlie Stross, fortjener en litteraturpris.

Ikke for en bog han har skrevet, men fordi det lader til at han har fået slået hul igennem det idioti der gør at 'ebøger' skal være låst til en bestemt fabrikants 'eboglæser'.

Charlie har med to blogindlæg formået at få forlæggeren TOR til at droppe den ide at alle læsere bare er ude på at stjæle deres bøger kopiere dem på Internettet og vi kan kun håbe på at denne indsigt spreder sig hastigt.

Det første indlæg handler om hvordan bogforlæggerne lod sig voldtage af Amazon, det andet om hvorfor det er en god ide for dem at kaste lænkerne af sig.

Jeg har ikke noget at tilføje, bortset fra en ihærdig nikken, læs hvad manden skriver.

Nogen burde belønne Charlie for hans evner til at skære det ud i pap.

phk

PS: Dem der aldrig har hørt om forfatteren Charlie Stross kan få en prøvesmag med denne vidunderlige lille korte historie: "Uddrag fra klubbens protokol."

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

...hvis man kan google, og følge en række instruktioner. Det gør det selvfølgelig ikke mindre irriterende. Men det er muligt at lave backup af sine lovligt indkøbte eBøger.

  • 0
  • 0

...hvis man kan google, og følge en række instruktioner. Det gør det selvfølgelig ikke mindre irriterende.

Jeg tror ikke du som uafhængig boghandler kommer langt med at fjerne DRM fra ebøger for at sælge dem.

  • 0
  • 0

Jeg tror ikke du som uafhængig boghandler kommer langt med at fjerne DRM fra ebøger for at sælge dem.

Ja, hverken dine egne eller andres. Man kan blot håbe på, at Bezos eller en anden tung spiller i branchen tager en Steve Jobs 180-graders vending. Hvis de altså kan se deres fordel i det. http://news.cnet.com/Apples-Jobs-calls-for...

  • 0
  • 0