Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.
Føhns 4,0 bloghoved

Jeg har styret en computer ved tankens kraft

En sen fredag eftermiddag i starten af november havde jeg en decideret ud-af-kroppen-oplevelse, da jeg styrede et computerspil og skrev på et tastatur - udelukkende ved at tænke på det. Ingen mus - intet tastatur - se mor ingen hænder. Kun elektriske signaler fra min hjerne.

Jeg var iført vr-briller og en EEG scanner, der via via syv elektroder på mit hoved opfangede de elektriske impulser fra neuroner i min hjerne. Det et hjerne-computer-interface - altså en direkte kommunikation mellem min hjerne og en computer - eller i det her tilfælde; et spil i virtual reality, hvor jeg kunne bruge og kontrollere objekter udelukkende ved at kigge på dem og tænke på, at jeg ville samle dem op og bruge dem, hvilket svarer til et klik på en controller.

Det skete i Boston, hvor jeg besøgte firmaet Neurable, der laver brain-computer-interfaces. Et såkaldt BCI.

Du har sikkert hørt, at Elon Musk har stiftet et firma, som arbejder med den slags, men for en gangs skyld behøver vi ikke vente på Musk.

Hør Techtopia.

Henrik Føhns er journalist og vært på podcasten Techtopia. Han blogger om digitalisering, kunstig intelligens, nano, bio og den 4. industrielle revolution.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten