bloghoved dit virtuelle håndtryk

"Jeg hader min chef, har tømmermænd og ryger pot"

"I hate my boss, I cnt even pretend" og "Really, it's close to 10 pm, and I'm STILL hungover. Uuuuuugh tips anyone?" og "Im goin to smoke me a dro swwet nd sum weed blunts To feel this pill"

Et enkelt udpluk af den seneste times opdateringer fra navngivne mennesker på siden "We know what you are doing" Hyggelig læsning, eller skrækindjagende - alt efter hvilke briller man tager på. Siden samler opdateringer fra facebook og viser dem, som indeholder ord, der godt kan føre til en fyring, eller en påtale, hvis en chef ser dem. Ud over, at sitet registrerer, hvis nogen skriver fx "hangover" eller "hate + boss" og ordet "weed" (plus det der er stærkere), registrerer den også, hvis nogen bruger facebook til at videregive deres telefonnummer (dette bliver dog automatisk sløret på sitet med nogle x'er, ligesom sitet sletter efternavnene på personerne)

Med andre ord - her kan man se, hvad folk ganske tankeløst skriver om tømmermænd, om at hade deres chef og om at bruge narkotiske stoffer på offentligt tilgængelige opdateringer. Sitet er endnu ikke kommet på dansk, men er skabt af en ung fyr, der vil vise, at det er ubegribeligt, så lemfældigt folk omgås oplysninger og udtalelser, som de skulle holde for sig selv. Han fremhæver selv i forklaringen, at man skal huske at lukke sine privatlivsindstillinger på facebook og i øvrigt tænke sig godt om i forhold til, hvad man opdaterer med.

Der er ikke noget kriminelt i at have tømmermænd, men det er ikke det fedeste at skrive i en opdatering, mens man er på arbejde tirsdag formiddag. Det er til gengæld på kanten af loyalitet at skrive, at man hader sin chef, og det er ikke tilladt at ryge pot eller hash, eller hvad man nu har lyst at kalde det, så at proklamere noget sådant offentligt betyder blot, at man efterlader et suspekt virtuelt håndtryk, som man kan få svare problemer med over for en arbejdsgiver, der kan læse med. At man også efterlader sit telefonnummer i en opdatering siger mere om, hvor tillidsfulde - eller naive - vi er i forhold til at passe på personlige oplysninger. Smerten herfor påføres os selv.

Hvad skriver du i dine opdateringer - tænker du over, hvem der har adgang til at læse dine opdateringer?

Bonusinfo: Man kan også søge på bestemte ord, bare for at se, hvad der bliver sagt på facebook om dette ord lige her og nu - jeg søgte naturligvis på mit eget navn, og fandt til min store overraskelse ud af, at en ethiopisk skønhed ved navn Abelone Melese, nu norsk statsborger, for et par dage siden har rappet under det norske talentshow, der svarer til X-faktor. (og good looking var hun, (sådan som alle vi Abeloner er :-))

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten