Jeg hacker DR

Tidligere i denne uge optrådte jeg live over telefonen i en P1-udsendelse om de såkaldte weblogs i programmet Apropos. Det var da meget sjovt også efter 20 minutters tid, mens leder af Center for internetforskning ved Århus Universitet, Niels Ole Finnemann, på grundig vis introducerede de såkaldte "weblogs" for lytterne. Samme Niels Ole Finnemann mente iøvrigt, at Wikis blev det næste nye på indernettet.

Nå, men bagefter villle jeg vel ikke helt uforståeligt gerne lige lytte til, hvordan udsendelsen rent faktisk spændte af.

Så ind på DR's site, hvor jeg som andre gange har korset mig over den forholdsvis besværlige måde at få reel adgang til lyd- og videogodterne. For eksempel da jeg villle downloade en zombiefilm til aftenkaffen.

I denne omgang kunne kunne jeg vælge mellem at få serveret lydfilerne "On Demand" - stinavnet til URl'en er rammende, fordi den indeholder ordet "ondemand". Og DR's lydunivers er virkelig ondt, for på trods af hypede løfter om podcasting og hvad ved jeg, så er det basalt et valg mellem pest eller kolera, når man skal til at modtage streamede udsendelser via sin pc. Det handler nemlig om det proprietære Real Audio- eller Microsofts wma-lydformater. Ondemand, ondemand....

Så er man reelt stavnsbundet til at lytte pr. opkoblet pc, og muligheden for at tage en kopi med sig på en vilkårlig afspiller er begrænset.

Men det lykkedes mig da at fravriste DR det stavnsbindende tag i bemeldte lydfil.

Jeg kunne jo have brugt den fine Urlsnooper til at analysere den rigtige url, til den lydfil, som DR maskerer via adressen http://www.dr.dk/p1/aspinclude/PlayMedia.asp?ClipID=45240.

Men jeg trak blot linket over i den fine downloadmanager Nettransport. Så var den proprietære Real Audio-fil på min harddisk.

Hvis du også er seriøst træt af at holde tungen lige i munden og forsøge at installere Real Player uden alt muligt reklamehejs og storråbende forsøg på at overtale dig til at opdatere til alle mulige "Platinum Special enhanced editions" for a few bucks, så er et glimrende no nonsense Open Source-alternativ Media Player Classic.

Men jeg ville jo gerne have udsendelsen med på min mp3-afspiller. Derfor skulle den downloadede lydfil gennem møllen:

Så jeg starter Wavepad som en bruger tidligere har anbefalet som et godt og gratis program, og som jeg har omtalt her på bloggen. Det kan nemlig konvertere til en mp3-fil uden problemer.

Så det lykkedes altså at få flyttet DR's autoriserede udsendelse til et fornuftigt og transportablet lydformat. Men jeg synes stadigvæk vores allesammens statsligt licensindkradsende radiofoni burde tilbyde fornuftige lydformater. Hvad er problemet med, at det er nemt at distribuere lydfiler fra udsendelser?

Suk.

Har du andre fif eller kommentarer til tingenes tilstand, så skriv. /kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg er ikke den store, hvad angår indlæg. Så min manglende kunnen skyldes sikkert mig selv og ikke Ingeniørens hjemmeside. Måske det, at jeg bruger Mozilla. Men jeg kunne ikke læse andres indlæg, lige meget hvor meget jeg prøvede på Ingeniørens hjemmeside. Læste dog artiklen og fandt den i fin ovrensstemmelse med mine egne oplevelse som hyppig bruger af DR´s hjemmeside.

  • 0
  • 0

DR læser også med på disse sider, og deres modtræk er at gøre det sværere at downloade lydfilerne. På Dokumentazonen har man fjernet adgangen til de gamle udsendelser helt. Hvad er meningen?

  • 0
  • 0

Hej Thure,

Den gamle Mozilla? Firefox fungerer nogenlunde, bortset fra lidt flimmer - et kendt problem ved frame-baserede sider.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten