Jeg, en lykkelig leder (snart, altså)

Jeg skal lære at være en lykkelig leder! Ikke bare en god leder, en samvittighedsfuld leder, ikke en konsekvent og hård leder, og heller ikke en af de nye moderne ledere i vidensindustrien, der er en blanding mellem en god ven, en coach og samtidig 120% ansvarlig over for aktionærerne. Nej, nu skal jeg også være en lykkelig leder! Ikke at jeg er dissideret ulykkelig nu, bare sådan Steffen Brandtsk 'Nærmest lykkelig'.

Og det ser jeg faktisk frem til! Tænk at arbejde 20 timer i døgnet, være væk fra familien 1/3 af ens voksne liv, i for små flysæder og på hoteller i mærkelige lande...og så være lykkelig! Det vil jeg prøve.

Jeg har meldt mig til et Zen-buddhistisk kursus med Zenmester Rients Ritkes på IT universitetet (http://www.zenmind.dk/images/stories/pdf/zenogkunsten.pdf), med titlen: 'Zen og kunsten at lede'. Når jeg har besøgt Thailand og Indien har jeg altid været fascineret af de buddhistiske munke, der ser ud til at leve i en helt anden verden - langt fra the materielle racerløb vi andre mere eller mindre er aktører i.

Men kan det kombineres. Hvorfor blande Zen-begrebet med ledelse i erhvervslivet på disse breddegrader?

ZEN betyder koncentration. Det er et japansk ord og stammer fra det kinesiske ord "Chan". ZEN handler om at optimerer din mentale og psykiske kondition. Dette betyder at du lærer dig selv bedre at kende og derigennem bliver bedre til at udnytte dine talenter, kreativitet samt forstå og accepterer dine begrænsninger.

Gennem ZEN-praksis kan man kort sagt lære "At tænke det du vil tænke, så du kan gøre det du vil gøre".

Kollegaer der har stiftet bekendtskab med Zen i ledelsestræning siger, at gennem daglig Zen-praksis trænes din koncentrationsevne. Når du kan koncentrere dig bliver du mere effektiv, og bliver bedre til at balancere dit arbejde og privatliv. Du vil opleve, at der kommer mere flow ind i din hverdag, samt at du vil få forøget bevidsthed omkring hvad du egentligt vil her i livet og opnå forøget mod til at gøre det.

Det er da det nærmeste man kommer at være lykkelig, er det ikke? Enhver der har hørt Dan Turéll og Sølvstjernernes 70er hit 'Blomster til Buddhaen' og husker ordene 'Hvad skal jeg gøre for at nå Buddhaen?...Har du spidst, så vask din tallerken af...', de ved at der findes en verden over denne.

Så den 18. Marts springer jeg ud i det, og så på IT-Universitetet. Nå ja, Steve Jobs er jo også Zen-buddhist! Det kan sku ikke gå galt, du ved 'Steve og jeg, vi er jo stort set kollegaer...'. Jeg anmelder kurset efterfølgende, men det kan jo være at vi ses dér!

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten