Jeg dræbte Internet Explorer

Tre fejlbehæftede html-tags på en webside og så er Internet Explorer segnefærdig. Livet er rystende for en blog-koder.

Balladen startede tirsdag formiddag. Min redaktionschef havde åbenbart støvet rundt her på bloggen, for pludselig fik jeg en mail om, at "kurts weblog" kværnede Internet Explorer-browseren på hans pc.

Selv bruger jeg mestendels Firefox, så jeg havde ikke oplevet problemet. Men en forespørgsel til vores eksterne skabeloneksperter viste vej til problemet.

Under min omstændelige håndkodning af indlæggene i vores noget haltende publiceringssystem havde jeg dummet mig. Ja, jeg havde sjusket, da jeg skrev min tekst i det lille dumme redigeringsvindue.

&lt a href&gt var blevet til &lt ahref &gt i starttaggen til en linkadresse. Og den var også gal med mail-adresselinket. Et link skal altid afsluttes med &lt/a&gt , det er noget sjusk, når man bare skriver &lt a &gt . (Hvor er det dog besværligt at håndkode dette afsnit, så den kunstige intelligens i vores publiceringssystem ikke opfatter de viste tags som link-tekster).

Resultatet var, at et besøg på siden fik Internet Explorer til at afslutte uventet med en advarsel i stil med: "Kan ikke "read" hukommelsessegment ditten og datten, exception error".

Så kan jeg lære det, kan jeg. Nu ved jeg hvordan man laver grimme websider med deforme tags, som får Explorer til at eksplodere. Kære brugere, jeg lover aldrig at gøre det mere. Men det er åbenbart såre simpelt at slå IE 6.0 ud med tre simple tags.

Microsoft: Var der noget om, at I ville forbedre sikkerheden i jeres produkter???

/kurt

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg oplevede nøjagtig det samme - men i Firefox! På mit arbejde laver jeg bl.a. hjemmesider der skal kunne vises i Netscape, Mozilla, Firefox, Safari og IE, både Windows og Mac (undtagen Safari, der kun er til Mac) - vores brugere er meget konservative omkring brug af browsere, og vi kan derfor ikke diktere en enkelt eller to browsere som kanon.

Jeg har lavet et script, der dynamisk kan sætte hjælpetekster til inputfelter ind på en side ved at slå dem op i en ekstern fil og selv pløje siden igennem for at finde de rigtige steder at klistre muligheden for at få hjælp.

Det virkede fint i Mozilla 1.6 og ældre, Safari, Netscape og Internet Explorer. Men den nyeste version af Firefox og såmænd også Mozilla går browseren ned med et brag, når man dynamisk tilføjer et div-element til body.

mvh,

Christian Ernstsen

 • 0
 • 0

Jeg har forgæves forsøgt at reetablere fejlene for at tvinge Explorer til at eksplodere. Forgæves. Ing.dk anvender flere stylesheets og et komplekst layout, som jeg ikke kan bibeholde.

Men jeg har sakset de oprindelige syntaksfejl inklusive omkransende tags, så måske der er nogen, der kan gennemskue, hvor problemerne opstår. Microsoft Danmark melder om stor lyst til, at deres teknikere kan få lejlighed til at se på de famøse fejltags. Bemærk, at der mange div-tags i spil:

&ltDIV class=weblog-entry&gt &ltDIV class=horizontal-bracket>&lt/DIV> &ltDIV class=date&gtMandag 13.12.04 kl. 15:27&lt/DIV&gt &ltH2 class=article-title&gtNoget skal man da lytte til&lt/H2&gt &ltDIV class=body&gtEr du fra dengang, da din største investering var i et hifi-anlæg? Nu er din kæreste vel blevet til kone, og jobbet kræver mere. Mellem os: Glor du på boligmagasiner og reality tv, selvom du ikke rigtig gider? &ltBR&gt&ltBR&gtSelv kender jeg symptomerne på musikafvænning. Cd-beholdningen støver til, og de downloadede musikfiler bliver ikke rigtig pakket ud. Livekoncerten, der pludselig dukker op, er der altså ikke lige tid til at opsøge. &ltBR&gt&ltBR&gtNikker du genkendende til ovenstående, er du garanteret medlem af de generationer, der betegnede hjemmets lydgengivere som hifi-anlæg. Og til alle os har &ltI&gtTom Hannaher&lt/I&gt, en tidligere ansat i lydfirmaet Cambridge Soundworks, skrevet en fornøjelig og klog artikel, som rummer en række råd om, hvad der kan sætte skub i glæden ved at lytte til musik, når hårgrænsen er ved at trække sig tilbage.&ltBR&gt&ltBR&gtSe hans artikel &ltA href="

 • 0
 • 0

Jeg er enig med dig at kvaliteten er alt for ringe her, - en sådan fejl må aldrig kunne få programmet til at vælte, men skal give en fornuftig fejl. Jeg kan dog ikke se, at der skulle være tale om et sikkerheds problem, med mindre, at du konkluderer, at en sådan kvalitet må medføre en dårlig sikkerhed ?!?

 • 0
 • 0

Forrige indlæg viser, at det er svært at indsende formatteret kildekode i dette system. &lt og &gt blev ikke vist korrekt. Her er et par citater om problemet fra vores eksterne udvikler, der opdagede mine sjuskefejl:

"I indlæget "Noget skal man da lytte til" afslutter du med:

 • 0
 • 0

Ang: Claus Bruuns indlæg. Nemlig, det er kvaliteten der er i fokus. På den anden side, hvis en deform webside kan få din browser til at gå ned, er det vel også et potentielt sikkerhedsproblem på linie med vira og orme???

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten