close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Iran har atomvåben (opd.)

Eller også er de så tæt på at have det, at det ingen forskel gør mere.

Ihvertfald hvis man skal tro den Russiske udenrigsminister, der pludselig blev sendt i byen for at sige at "det ville være en alvorlig fejltagelse" at angribe Iran og det kunne få "uforudsigelige konsekvenser".

Det kræver ikke mange hjerneceller at forudsige hvad de "uforudsigelige konsekvenser" går ud på.

Den nye IAEA rapport er ret klar i mælet: Iran har stille og roligt gået og arbejdet på de mange forskellige discipliner det kræver at placere en atombombe på toppen af en fjende med en raket, bla. takket være kompetent hjælp fra mindst en russisk atombombe-specialist: Vyacheslav Danilenko.

Hvis nogen tror at Ruslands regering ikke har anet hvad en af deres atombombe-specialister har gået og lavet sorte penge på de sidste 10 år, har jeg en bro nede på Sydsjælland de kan købe billigt til skrot.

Vinduet for et militært angreb på Irans atomfaciliteter er dermed formodentligt tæt på at lukke, hvilket bestyrkes af nyheden om panik før lukketid i England og USA.

Nogen direkte sammenhæng med at Obama har beordret alle USAnske styrker ud af Irak inden Jul, er dog ikke sandsynlig.

Hvis vi antager at Iran ikke er dumme nok til at lave en testsprænging og sige "Og den næste bombe er klar om 2 måneder", men derimod noget i stil med "Bortset fra at raketten manglede, er det en standardmodel", er der absolut ingen far for at Israel, USA eller England bruger atomvåben i et "forebyggende" angreb på Iran.

Konventionelle angreb vil på dette tidspunkt ikke kunne stoppe Irans arbejde og en forsinkelse på 12-18 måneder er næppe balladen værd.

Aktiviteten i krigsplanlægningsafdelingen handler derfor formodentlig om at få den militære vurdering der definitivt udelukker et angreb, så man senere beklagende kan vise den frem overfor Israels ambasadør.

Tilbage er spørgsmålet:

Hvornår kommer prøvesprængningen ?

Opdatering: Her er IAEA rapporten

Her er IAEAs konklusion på sidste side:

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Det bliver 'spændende' at se hvordan de forskellige sunni-stater rundt om Iran reagerer, når de fyrer den af.

Kan ikke svare på hvornår ayatollaerne trykker på knappen(*), men max to dage senere er det påtrængende for Pakistanerne at prøve deres våben af.

Håber inderligt, at Fogh ikke får Nato indblandet i den krudttønde.

(*)et bud kunne dog være et par dage før jul, bare for at ødelægge ferien for pingerne rundt omkring.

  • 0
  • 0

Iran har bomben, eller Iran er tæt på at få bomben eller Iran vil gerne have omverdenen til at tro at de enten har bomben i kælderen eller at de er meget tæt på at få den. Vi ved det ikke. Vi ved ikke hvad der er regimets politik, dermed heller ikke om en prøvesprænging er en del af regimets politik. Uforudsigelige konsekvenser kan være flere ting: Hvis Iran minere Hormuz-strædet, så kan de stoppe 70% af verdens olieeksport og så vil konsevenserne være ret uforudsige.
PHK: Jeg tror på at du har en bro nede på Sydsjælland du kan sælge billigt som skrot til russerne ;-)

  • 0
  • 0