Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Internet Explorer-brugere er de mest usikre

Det er muligt, at Firefox taber stort til Internet Explorer, målt på antal brugere. Men til gengæld vinder Firefox hvad angår opdaterede brugere.

På Security Fix-bloggen hos Washington Post skriver Brian Krebs nemlig, at Firefox-brugere i højere grad bruger den seneste version af softwaren - og derved den mest sikre:

The researchers also concluded that as a group, Mozilla Firefox users were the most likely to be using the latest, most secure and stable version of the browser: 83.3 percent of Firefox users were found to have the latest version installed at any given time. That's notably more than Web surfers using the latest versions of Safari (65.3 percent), and Opera (56.1 percent).

Only 47.6 percent of Microsoft Internet Explorer users browsed with the latest, most secure version (IE7), although for the purposes of this study the researchers automatically lumped all IE6 users into the "insecure users" camp.

Ergo: 52,4 procent af dem, der bruger Internet Explorer sidder på en ældre og usikker version. Det er jo på ingen måde imponerende.

Formentlig skyldes det, at Firefox-brugere er "nørder" (jeg bruger ordet i dets mest positive sammenhæng!!), der i forvejen går op i sikkerhed. Netop sikkerhed er jo en af grundene til at mange skifter til Firefox, og senere anbefaler deres venner at gøre det samme.

Det, og så muligheden for at spærre nemt for annoncer Eksternt billede

Så egentlig er tallene ikke overraskende, men jeg synes, de er vigtige at få med, når nu Computerworld skriver en artikel, der er vinklet så stærkt på, at Internet Explorer vinder i de rå brugertal.

Hvis jeg var en computer og selv kunne vælge, så skulle mine brugere sidde på den mest opdaterede browsersoftware for at beskytte mig, og så ville jeg altså hellere have Firefox-brugerne. Hul i, at der er færre af dem end Internet Explorer-slaverne Eksternt billede

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg tror ikke det er fordi det er "nørder" der bruger Firefox.. Min far bruger det også (nok et tilfælde han prøvede den og blev glad for Firefox :)) og det er ikke så meget pga. sikkerhed men mere stabilitet og hastighed der tæller for ham.

Internet-Explorer er oftest præinstalleret på en Windows maskine.. Derfor bruger de fleste Internet Explorer.. Og så vidt jeg husker, så er en opdatering til IE7 ikke en tvungen opdatering i Windows Update, så derfor kører stadigt de fleste IE6..

FF skal du selv hente og installere, og de fleste brugere har det sådan, at når de har noget der ser ud til at virke, så fortsætter de med at bruge det.. Ligesom mange stadigt bruger Outlook Express :D

Og jeg vil ikke starte debatten om, hvorvist IE overhovedet skal være med som standard i Windows, for et OS uden en browser nu om dage er ikke meget værd.. Hvordan vil du installere FF uden en browser? :P

Så vist ganske naturligt at de fleste "sidder fast" i IE6 :)

P.S.: Det er cool du tar disse ting op i din blog.. Mange læser måske en nyhed om det et sted, men dejligt at have et sted man kan diskutere det med "fornuftige" mennesker :D

P.P.S.: Hvorfor er der egentligt altid ramme omkring dine smileys? Ser lidt fjollet ud :P

 • 0
 • 0

@Jørgen Henningsen: Jeg støder også på den på alle mulige andre sider. Du kan evt. installere Stylish-udvidelsen til Firefox og se om, om du kan lave noget CSS-kode, hvor du fjerner den.

@Ove Andersen: Meget enig med dig. En installation af Firefox kræver stadig, at man overhovedet er bevidst om, at der findes et alternativ til Internet Explorer - og så bagefter indser, at dette alternativ er de få minutter værd, det tager at hente og installere :-)

Jeg ved ikke, hvorfor der er kant om de smiley's. Sikkert fordi systemet er sat til at lave smileys om til grafik, og så står der et sted i stylesheet'et at billeder i artikler/blogindlæg skal have en ramme omkring. Men ja, det ser spøjst ud. Har vist bare vænnet mig til det ;-)

@Michel Berggren: Ja, jeg har dog to kolleger (hvad jeg ved af, der kan være flere), som sidder på Firefox 2.x. Her kommer den ikke og siger, at der er kommet en frisk og frejdig version 3...

 • 0
 • 0

@Michel Berggren: Ja, jeg har dog to kolleger (hvad jeg ved af, der kan være flere), som sidder på Firefox 2.x. Her kommer den ikke og siger, at der er kommet en frisk og frejdig version 3...

Det skyldes jo nok at FF3 er et helt nyt program der overskriver alt hvad man måtte have trimmet i FF2. Tror det ville give en del sure miner rundt omkring hvis det skete pr automatik ;-)

M

 • 0
 • 0

yldes jo nok at FF3 er et helt nyt program der overskriver alt hvad man måtte have trimmet i FF2. Tror det ville give en del sure miner rundt omkring hvis det skete pr automatik ;-)

Det er rigtigt. Men så kræves der stadig en handling for at opdatere.

 • 0
 • 0

Men jeg foretrækker Mozilla Firefox, dog har jeg IE- for min netbank virkede kun med denne.

At jeg så har små røde katte-ikoner- er bare for sjov.

Jeg ser ingen pop-up på V.2- og på mit mest besøgte site, der kvæler jeg reklamerne. Men om det er Firefox eller Norton ved jeg ikke.

Sidste år ændrede jeg min windowsinstilling- og så blev sider i IE pludselig meget invalide. Det tog mig ret lang tid at spotte problemet, da jeg gik ud frsa- det lå i IE.

Min blærbare er født med win, men jeg overvejer kraftigt Linux. Jeg har brugt det før, men ude på arbejdsmarkedet så er Linux- ikke altid en kvalifikation.
Det er kun nørder, der bruger det.

Mvh
Tine

 • 0
 • 0

Nu er det jo ikke sådan, at bare fordi FF3 er udkommet, så er Firefox 2 unsupported. Og indtil FF2 er unsupported, giver det for mange god mening at blive på den browser version, da de så er sikre på at deres extensions osv. virker.

Hvis Mozilla ikke, når FF2 bliver unsupported, auto-updater folk over på FF3 - så bliver det et problem, men lad os lige se når den tid kommer, før vi hopper til konklusioner.

 • 0
 • 0

Har du slået cookies fra? Kunne godt foranlediges til at tro at den sætter en cookie om at du har svaret nej til at besvare undersøgelsen.

Alternativ kan adblock-plus muligvis bringes til at blokere for den.

Jeg kan ikke lige huske om jeg har set den popup og svaret nej til den, men nu får jeg hvert fald ikke nogen popup på v2.dk

 • 0
 • 0

Er en fuld opdateret version af IE6 mere usikker end en opdateret IE7? Jeg ved det ikke selv. Men jeg antager da at Microsoft stadig udsender sikkerheds opdateringer til det.

Og hvis IE6 rent faktisk er sikker nok er det vel lidt unfair at regne dem alle for usikre.

Skal siges at jeg selv kører med Firefox 3 pga. jeg blev træt af at IE8 beta lavede så mange fejl. :-)

 • 0
 • 0

Det er, så vidt jeg lige kan gennemskue, fordi IE7 indeholder nogle sikkerheds features som IE6 ikke gør.. Er ikke helt sikker på hvad, da jeg bruger Linux :)

 • 0
 • 0

Og hvis IE6 rent faktisk er sikker nok er det vel lidt unfair at regne dem alle for usikre.

Jo, bestemt, men Microsofts argumentation, for at få os alle til at skifte browser er: "Skift til en nyere og meget mere sikker Indernet Explorer". Det ville da også være forkert ikke at tage dem på ordet, når de åbenbart selv indrømmer, at programmet er unsecure by design :-)

 • 0
 • 0

Er en fuld opdateret version af IE6 mere usikker end en opdateret IE7? Jeg ved det ikke selv. Men jeg antager da at Microsoft stadig udsender sikkerheds opdateringer til det.

..snip..

IE6 opdateres stadig løbende - en sikkerhedsopdatering ca. hver måned.

Er trofast Firefox bruger siden version 0.9x - og har kun IE til brug for opdatering af det øvrige Windows - ellers fik den skis'm et spark ;-)

 • 0
 • 0

NoScript blokerer for scripts på siden. Mange sider kan læses uden at tillade scripts, og ellers kan du vælge at tillade scripts for sider, du har tillid til, eller midlertidig tillade. Og du kan nøjes med at tillade scripts for selve siden, men ikke for ex. for annoncer o.l.
Det svarer til at slå ActiveX fra, i internet explorer.

http://noscript.net/

 • 0
 • 0