Inter-gruppearbejde rocks

For andet semester i træk er vi i min projektgruppe tilknyttet AAU's satelitprogram. Det betyder at vi igen er med i udviklingen af AAUSAT3 - efterfølgeren til den succesfulde AAUSAT-II, som nu har haft mere end fire måneder i rummet.

At arbejde på et så kompliceret projekt giver udfordringer udover det faglige. En satelit indeholder jo mange komponenter, som en enkelt projektgruppe ikke kan udvikle alene og man tvinges derfor til at koordinere med andre projektgrupper.

Man skal i grupperne nå til enighed om grundlæggende opbygning, interfaces, protokoller og meget mere. Desuden skal man overholde powerbudgets samt weightbudgets og selvfølgelig må det ikke fylde for meget.

Det betyder ugentlige møder med de andre grupper, læsning af rapporter skrevet på tidligere stadier af satelitprogrammet, frustation over manglende beslutninger og en fed fornemmelse, når man kan få indflydelse og når ens projekt bliver anvendt af andre.

Så hvis du studerer og skal til at vælge projekt: Få gang i inter-gruppearbejde! Find et projekt, der kræver studier på flere områder og find grupper der også har interesse i en spændende projekt-hverdag.

// Hundebøll

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg er personligt helt klar for gruppearbejde, der er rigeligt at lære af andre mennesker om koordinering og kommunikation.

Men inter-gruppearbejde, det tør jeg ikke give mig i kast med. Det du skriver lyder helt fint, og jeg er glad for at se at der er nogen som synes det er fedt at holde den slags ugentlige møder, og gå på opgaven med krum hals.

Jeg håber din enthusiasme holder hele projektet igennem, men jeg er nok lidt for realistisk til at tro på at det kan lade sig gøre.

Under alle omstændigheder vil inter-gruppearbejde give en væsentlig større erfaring, hvis det altså gennemføres seriøst, og ikke bliver til en fredagsbar.

 • 0
 • 0

At arbejde med flere grupper på samme projekt, er heller ikke noget jeg vil opfordre til på de tidlige semestre, men det er helt klart noget man bør kaste sig ud i på et tidspunkt i sin uddannelse.

Mht. om vi holder hele vejen igennem, så viser AAUSAT-II jo, at det sagtens kan lade sig gøre. Og det gik fint på sidste semester, så det skal nok gå på dette semester også :)

 • 0
 • 0

Mht. om vi holder hele vejen igennem, så viser AAUSAT-II jo, at det sagtens kan lade sig gøre. Og det gik fint på sidste semester, så det skal nok gå på dette semester også :)

Det er såmænd ikke projektet jeg tvivler på - det skal nok gå fint. Det er din enthusiasme jeg tror vil dale, efter at have arbejdet med andre grupper, som har andre ambitioner end dig selv.

Naturligvis kan man være heldig og komme igennem hvor alle er enige om niveau'et, men mine erfaringer siger mig at det sjældent lader sig gøre at finde flere grupper på samme semester med samme ambition OG interesse :)

 • 0
 • 0

Det er klart, at alle grupper skal være engagerede og have mod på de ekstra udfordringer der kommer. Men det er intet krav, at alle grupper skal være på samme semester - der kan sagtens være forskellige faglige niveauer i samme store projekt.

 • 0
 • 0

Vi tror da på det - ellers gad vi ikke - og det er da lykkes fint indtil nu: AAUSAT Cubesat SSETI EXPRESS Baumanetz AAUSAT-II

Der er forskel på folks engagement og sådan skal det være. Det ordner sig hen ad vejen uden sure miner :-) har vores ERFARING vist sig. HVis man følger med på http://www.aausatii.aau.dk som MArtin henviste til vil man se at de studerende formår henover en sommer og nu på over 4.måned at holde en mission kørende og at det bliver bedre for hver dag der går :-)

...

og så lige tilsidst: Vores mål er at lave gode ingeniører med hård på brystet - der kan arbjede på tværs af ingeniørfag og landegrlnser - og det lykkes over al forventning - at der så kommer en satellit op er ligesom glasuren på kagen.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten