greater spaces

Intelligente masker

Lige nu diskuteres fordele og ulemper ved at bære maske, du kan læse om disse ved henholdsvis DRs Detektor, Centre for Disease Control (CDC) og WHO. Denne artikel giver et overblik over hvordan forskellige lande håndterer brug af masker.

»To gange om måneden interviewer vi kvinder der arbejder med teknologi med henblik på at udvide fortællingen om, hvad teknologi er og hvem der skaber den. Indimellem deler vi info om de mest interessante ting, der sker omkring os lige nu.«

Vi er interesserede i, hvordan masker forbedres med teknologi for at skabe kommunikation og muliggøre ikke-verbal og følelsesbaseret kommunikation. Så her er nogle fantastiske DIY masker, vi har set i den sidste uge og som kombinerer design, teknologi og opfindsomhed:

Chelsea Klukas, produktdesignchef hos Oculus og Fashiontech-grundlægger for Make Fashion og Lumen Couture (@chelscore på Twitter) har skabt denne maske, der både indeholder visuel afstandsadvarsel og en equalizer.

Der er en videovejledning her med links til, hvordan man selv kan sy den og hvor man kan hente komponenter til projektet. Eller du kan købe din egen fra Chelsea, der donerer 60% af overskuddet til WHO COVID-19 Response Fund.

GeekMom har udviklet noget lignende ved hjælp af AdaFruits “Playground Sound Meter” og LED-ring for at at skabe en interaktion mellem masken og stemmen. Læs mere om GeekMom her.

Se to øvrige omtaler her:

Og

Ikke-verbale signaler:

Hvis man vælger at bære maske, kan det være svært at få og give ikke-verbale signaler, såsom smil. De elektroniske masker giver os en måde at tilføje et legende element på, men de kan også være nyttige ved at indikere med en lydsensor, når nogen taler, eller vise følelser via en grafik af et smil. Det kan hjælpe hørehæmmede. Der er naturligvis alternativer, som disse to klare masker (https://www.theclearmask.com/ og https://www.facebook.com/ckopsky/posts/2553293874882999).

Bonus link:

Lee Wilkins (http://leecyb.org/) arbejder med intelligente tekstiler og har skabt en serie masker under titlen "Fashion for the Pandemic"

Da dette er svære tider, vil vi her til sidst dele ugens sjoveste maske-fund:


Næste uge interviewer vi Carla Diana, der er designer, forfatter og underviser, arbejder med at udvikle robotter på markedet og har for nylig lanceret 4D Design-programmet på Cranbrook Academy of Art i Detroit, MI, USA.


Greater Spaces er en blog af Majken Overgaard og Vanessa Julia Carpenter, hvor vi udvider fortællingen om, hvad teknologi er, og hvem der skaber den. Vi taler med danske og internationale kvindelige rollemodeller inden for teknologi og indimellem disse interviews deler vi info om de mest interessante ting, der sker omkring os - med fokus på diversitet.

Majken Overgaard er programleder ved Catch (www.catch.dk), som er et center for kunstdesign og teknologi. Ud over sit fuldtidsarbejde har hun været medstifter af to firmaer siden 2011 og har fokuseret på feministisk aktivisme inden for kunst og teknologi. Vanessa Julia Carpenter har en ph.d. i Designing for Meaningfulness in Future Smart Products fra AAU. I sit firma, Kintsugi Design, udvikler hun design- og teknologiløsninger med et meningfuldt perspektiv for at fokusere på vores mål i livet. Hun har for nylig taget initiativ til det nordiske netværk Women in Hardware (www.womeninhardware.dk).
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten