ingternt bloghoved

Ingeniøren får PLUS-indhold

Som læser af af ing.dk møder du fra i dag et nyt mærke på en række af vores historier. Titlen er PLUS og giver startsignal til Ingeniørens betalingsmur. Ikke alle historier vil bære PLUS-mærket. I udgangspunktet vil muren rejse sig om de artikler, der optræder i fredagens trykte avis. Er du abonnent på avisen, har du automatisk adgang til PLUS-indholdet. Alle IDA-medlemmer har abonnementet i medlemspakken.

For at logge ind på PLUS-artiklerne skal du have en brugerprofil på ing.dk, så systemet kan genkende dig som abonnent. Det er naturligvis ærgerligt at skulle lægge sit indhold skjult. Mediehuset Ingeniørens sigte er jo publicistisk, og vi ønsker, at så mange som muligt bruger vores kritiske og faglige tilgang til teknologi. Men journalistik koster penge. Og grundig journalistik koster mange penge.

Svært at tjene penge på medier

Det er noget, alle mediehuse er smerteligt bekendt med, efterhånden som printmedierne får stadig sværere ved at få forretningen til at køre rundt. Bannerannoncering kan ingen leve af i et lille sprogområde som Danmark, og derfor møder vi betalingsmure overalt, hvor der produceres uafhængigt kvalitetsindhold. Nu også hos ing.dk, hvor vi ønsker at fortsætte som et uafhængigt økonomisk bæredygtigt teknologimedie.

I starten ligger muren kun om vores mest gennemarbejdede historier, som journalisterne har brugt lang tid og mange kræfter på. Til tider vil man dog opleve, at nogle af vores større historier ligger uden for muren i en afgrænset periode. Det vil være en metode, vi bruger ved større historier med nyhedsmæssig værdi, som har en samfundsmæssig væsentlighed, vi ønsker, at også folk uden for vores sædvanlige målgruppe kan få indblik i. Eksempelvis kritiske historier om signalprogrammet, Femern, indkøb af kampfly eller andre sager, vi ønsker at sætte fokus på. Første eksempel er historien om solcellerne og energiforliget, som kan læses HER.

PRO og PLUS

Den nye forretningsmodel ligger i forlængelse af vores nye nichemedier under fællesbetegnelsen PRO. Her udvælger vi fagområder, som fortjener og mangler deres eget medie, og hvor fagfolk kan møde fagfolk. I første omgang Gridtech og Datatech. Flere er på vej.

Vi håber, I vil fortsætte sammen med os ad den nye vej og støtte uafhængig journalistik om teknik og teknologi med et fagligt udgangspunkt og bred appel.

Abonnement på PLUS, som også giver adgang til en digital version af avisen Ingeniøren, kan tegnes HER

Debat- og podcastredaktør
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Fair nok: men I har glemt at skrive hvad det koster? - hvilket vist ikke engang optræder når man forsøger at oprette en konto.

Vil jo være rart at vide, hvad man kan forvente (-:

 • 14
 • 0

jeg glæder mig til at se hvad PLUS indebærer, særligt hvis det giver artikler med mere journalistisk indhold end bare en overskrift og et link til en ekstern artikel. Som Ingeniør og langvarigt medlem af IDA har jeg til tider været skuffet over antallet af ufordøjede feeds som jeg kan finde på andre medier.

 • 8
 • 3

Jeg har lige slået det op. Et års abonoment koster DKK 1450,-inkl. moms for den digitale udgave. Prisen for at være medlem af IDA er 3513 kr/år før fradrag. Medlemskab af IDA inkludere adgang til ing.dk samt den fysiske avis.

 • 4
 • 1

Hej Mathias og Holger

I har helt ret. Det var ikke det optimale brugerflow, vi fik lagt ud der. Vi retter med det samme, således at man kan se prisen som det første og dernæst blive guidet fornuftigt i retning af at få oprettet sin profil. Beklager besværet og tak for heads up!

vh Henrik Heide Redaktionschef

 • 5
 • 1

Hej Jimmy

Jeg gætter på, at du må ufordøjede feeds tænker på kassen med ANDRE SKRIVER som ligger på forsiden af ing.dk. Det er links til historier i andre medier, som vores journalister mener, brugerne kan have glæde af. Med andre ord historier, som vi finder relevante. Det er sandt nok ikke eget stof, men blot en mindre del af vores tilbud, som ikke koster meget arbejdstid, men som mange af vores læsere sætter pris på. Som abonnent på PLUS (og/eller medlem af IDA) får du netop de gennemarbejde og kritiske artikler om teknologi og offentlige investeringer, som er et af vores særkender....og som tager tid at lave. mvh Henrik Heide Redaktionschef

 • 3
 • 6

Det er jo forståeligt, at ing.dk må søge flere indtægter, når politikerne hellere vil støtte en lokalsprøjte i Nørre-Glemtstrup, end de ofte eneste artikler, der med god teknisk indsigt behandler vigtige emner.

Det er fint at i holder fri adgang til afgørende vigtige artikler.

Men jeg vil opfordre til, at ældre artikler - fx efter 6,9 eller 12 mdr - alle åbnes, så henvisninger til ing.dk kan læses af alle - også mennesker, der ikke normalt vil læse med her.

Den opfordring kan også fint sendes til alle dagbladene.

Der må være en meget marginal ekstra forretning, at opretholde en pay-wall omkring gamle artikler.

Lars :)

 • 22
 • 0

Jeg er en af dem der gerne vil læse artikler og betale for det. Men paywall er en dårlig idé, for jeg kommer aldrig til at tegne abonnement på et enkelt medie. Til gengæld vil jeg gerne betale for at læse noget, men det kan jeg ikke...

Håber at ing.dk og andre medier, på kort sigt støtter op om initiativer som dette: https://politiken.dk/kultur/medier/art6670...

eller bare sådan helt generelt indfører mikrobetaling for artikler. Så har de mig som betalende bruger...

 • 11
 • 1

Det giver en gennemsnitspris pr. måned på 121 kr. for selve abonnementet. Tænk hvad folk ellers bruger 121 kr. på pr. måned: Café, magasiner, sodavand, ...

Det virker som en reel pris for at levere ordentlige artikler.

Jeg synes tvært imod, at det er alt for dyrt. Det er lige netop den samme fejl, som mange andre dagblade som f.eks. Midtjyllands Avis også begår - bortset fra de helt store som BT og Ekstrabladet! 20 kr./måned for plus indholdet. Så er der intet at betænke sig på, hvis man interesserer sig for det, og mange bække små kan blive til en langt større å end nogle ganske få store bidrag.

Iøvrigt er det samme prisfejl, som mange messearrangører også begår. Man spænder skruen så hårdt, at mange små virksomheder ikke deltager, og mange store bliver også væk, fordi en stand i en størrelse, som de mener er repræsentativ for firmaet, trods alt også bliver for dyr for dem. Når udstillerne bliver væk, så messen ikke længere er dækkende, gør de besøgende det også, og så kommer man ind i en nedadgående spiral - bare se Bella Centret, som på den konto bl.a. mistede både elektronik- og automationsmesserne, og se EOT messen i Herning, hvor det viste sig umuligt at sælge alle standene i hallen, og selv etablerede firmaer udstillede som start-ups, hvor prisen var mere rimelig.

Ingeniøren skrives på godt og ondt af journalister - ikke af ingeniører eller andre teknikere. Det betyder, at artiklerne bliver mere "letflydende", hvor en ingeniør nok ville stille indholdet op i en overskuelig punktform; men til gengæld er det tekniske niveau ofte ikke helt så højt, som man burde forvente i et teknisk tidsskrift. Mange artikler bærer præg af at være Google Translate oversættelser, ofte har man ikke engang styr på SI enhederne og kan f.eks. ikke skelne mellem effekt (W) og energi (J og kWh), og ofte har journalisten ikke nok teknisk viden til at kunne stille de opfølgende spørgsmål, som en ingeniør ville finde naturligt, og som helt sikkert ville interessere læserne. Lad os som eksempel tage artiklerne om DSB's og Banedanmarks (BDK's) talrige skandaler. Det er aldeles fremragende journalistik, som I vist også har fået en pris for - stor ros for det; men så kommer man f.eks. ind på spørgsmålet, om man skal elektrificere jernbanen før det nye signalprogram eller omvendt, og her kommer BDK's påstande om bl.a. enorme priser for immunisering og vedligeholdelse af det gamle signalsystem så til at stå uimodsagt, for journalisterne har ikke nok ingeniørmæssig viden til at bore i det og se, om det nu også kan passe, eller tallene er kunstigt forhøjet for at fremme egen dagsorden.

Det, der imidlertid gør ing.dk så læsværdig i forhold til mange andre netmedier, er debatforummet, for her stilles og diskuteres de (tekniske) spørgsmål - ofte ganske kritisk og ophedet! Uden det debatforum var f.eks. Copenhagen Suborbitals aldrig kommet så hurtigt fra start og fået samlet sponsorer. Uanset, hvad man nu mener om Peter Madsen, må man indrømme, at han skrev blændende, og de ofte op mod hundrede indlæg eller mere gjorde, at talrige læsere vendte tilbage til en tråd gang efter gang - der er jo ikke noget som et godt slagsmål :-) Derimod bliver artikler uden debatforum som regel kun læses én enkelt gang. Hvis I vil tjene penge, så overvej lige, hvor det bedste sted vil være at bringe målrettede annoncer!!! Lad os f.eks. tage PHK's seneste blog om "Solceller som investering". Der er 85 kommentarer indtil nu, og artiklen er måske blevet set flere hundrede gange af folk, som alle interesserer sig for solceller, invertere og batterisystemer og dermer er potentielle kunder med tegnebogen godt på vej op af lommen.

Hvad med at gøre det muligt for potentielle annoncører at oploade og få forhåndsgodkendt passive annoncer inden for visse emnegrupper, så der ikke bringes underlødige annoncer eller annoncer for f.eks. rejser i en solcelletråd? Så er det bare on-line at sige "go" for en annoncør, hvis vedkommende kan se, at en tråd er relevant at annoncere i, og annoncører med et stort budget (og tillid til jer) kan evt. bare lade jer indsætte dem automatisk; men igen gælder - lad nu være med at spænde buen for hårdt. Hvis en sådan annonce i en enkelt tråd skal koste måske tusinde kr. eller mere, bliver den ganske simpelt ikke vist, og p.t. har I ingen indtægter på den konto, så selv lave beløb er bedre end ingenting. Start med at sætte prisen lavt, og øg den så gradvist, hvis systemet bliver en succes, og der gennemsnitligt kommer mere end f.eks. 10 annoncer. Så vil I til sidst finde et optimalt niveau. Mange annoncer med for lav pris giver ikke nok indtægter og er måske irriterende for læserne, og få annoncer med for høj pris givere heller ikke maksimal indtjening.

Til sidst dog et hjertesuk. Selvfølgelig må der ikke være personangreb i en tråd, og det håndhæver I strengt - somme tider lidt for strengt, når der bare er tale om teknisk uenighed og ingen personangreb; men det er dybt hyklerisk, at I så samtidig tillader annonymitet i de tommelfingre. De bruges desværre alt for ofte til at ytre mishag med en person - altså personangreb - og ikke til at ytre mished med selve indholdet af et indlæg. Jeg har selv omkring en håndfuld sådanne følgere, der mærker samtlige mine indlæg med en tommel ned om det så er fejlrettelser, og folk som Peter Madsen havde langt flere. Det får også teknisk korrekte indlæg til at fremstå som det modsatte. Om man vil ytre sig med et indlæg eller bare med en tommelfinger må komme ud på ét - det bør ikke være muligt at gøre det annonymt eller under en falsk profil. Sættes der navn på tommelfingrene - gerne med tilbagevirkende kraft, hvilket kunne blive en griner :-). kunne man konfrontere disse pattebørn med deres holdning, og så skulle de nok trække sig.

Iøvrigt bliver det ikke noget problem for mig at læse Plus-indholdet, da min kone er medlem af IDA (jeg har tidligere været det, men er nu selvstændig), og jeg derfor bare kan gøre det med hendes profil. For mit vedkommende vil der bare ske det, at jeg ikke kommenterer på Plus-indholdet, for jeg vil ikke betale 1450 kr./år for den mulighed, og så kan I jo overveje, om færre indlæg og mindre debat er en fordel for jer eller ej.

 • 36
 • 7

paywall er en dårlig idé, for jeg kommer aldrig til at tegne abonnement på et enkelt medie.

så kan I jo overveje, om færre indlæg og mindre debat er en fordel for jer eller ej.

Så sandt som det er sagt. Der er da ingen, som ud af egen lomme betaler for adgang til både jp.dk, b.dk, altinget.dk, ing.dk osv... 1.450 kr? Det er mange penge for et enkelt medie. 450 kr for en pujle med ing.dk, altinget.dk og videnskab.dk (når det engang også får en betalingsmur) er mere fristende. Nu nøjes man bare med de artikler, der er åbne og overskrifterne for de andre. GridTech og DataTech... hvad er det, fristes man næsten til at spørge.

Det er ærgeligt, man går glip af (endnu) flere artikler på ing.dk, men i sidste ende, er det netop ing.dk, der taber på det pga. færre besøgende, færre indlæg og mindre debat.

Nytkampfly.dk, der blev lagt ind under altinget.dk, er et godt eksempel på en side med masser af besøgende og en levende debat med teknisk indsigt, som døde fuldstændig bag betalingsmuren på altinget.dk.

Sørgeligt.

 • 27
 • 0

Nu har jeg støttet Ingeniøren gennem min fagforening i temmelig mange år. Jeg har forståelse for, at man gerne vil have flere til at betale. Jeg har nu overordnet ikke haft noget imod at ikke-ingeniører har kunnet læse "vores" medie. (Og rigtige ingeniører er selvfølgelig medlem af IDA og støtter om ing.dk).

Men med den nye ordning vil jeg skulle tillade en overflod af cookies og jeres irriterende 3.part content (blinke-reklamer, og hvad har vi) for at læse content. Og det finder jeg i den grad ikke ok. At I henviser til andre sites for a administrere mit cookie-indhold hos ing.dk gør bare det hele meget værre. Det er heller ikke et OK approach.

Om vi abonnenter så får adgang til "PRO"-indhold flyver pt lidt i luften(?)

Jeg vil bare sige nej tak til alle unødvendige cookies - ellers er det fortsat primært privacy-mode her til det meste indhold. I behøver dog ikke se så langt efter en fornuftig måde at gøre det på. v2.dk kan godt :)

Held og lykke med det nye tiltag.

/Bjarne

 • 18
 • 0

Disse betalingsmure opdeler folk i A, B og C hold, i dette tilfælde også D hold og dermed blev der skabt et E hold.

A-holdet er dem er kan snige betalingen for log-in ind over den virksomhed de er ansat i De får log-in gratis, og da det klares som firmarelateret, skal deres ikke betales skat, firmaet kan trække udgiften fra, hvormed A holdet får deres log-ins betalt af alle andre.

B-Holdet er de der skal svare skat af deres firma login.

C-Holdet er det der tjener nok til at kunne brænde penge på diverse medie sider.

D-Holdet, som her er dem der er medlem af den 'rigtige' fagforening.

E-Holdet er resten.

Jeg ser et stort demokratisk problem i at E-holdet ikke får adgang til alsidig og lødig journalistik.

E-holdets eneste og nogenlunde lødige informations kilde bliver DR, en institution der rundbarberes med nedskæringer.

Fake News og misinformation vil få overtaget. Vores kommende statsministre bliver dem der bedst kan kontrollere hvilke informationer der tilflyder E-holdet....

Putin, Trump, Ergodan............

 • 15
 • 1

Det er urimeligt at sammenligne priser med Ekstrabladet m.fl.

Det er i overvejende grad langt billigere stof

Er det nu også det - specielt når det gælder BT og Ekstrabladets Plus-artikler? Ingeniøren er et tidsskrift for ingeniører; men hvor mange artikler ser du egentlig, hvor journalisten virkelig går i dybden med det tekniske? Her er der talrige fagblade, der er bedre; men de mangler ofte debatmuligheden.

For der er mange der har vænnet sig til, at nyheder osv. er gratis. Men det var det altså ikke for bare 30 år siden. Da betalte man også pænt sit abonnement på en landsdækkende avis, og ofte dertil abonnement på en lokal avis. Samtidig købte man specialmagasiner mv.

Ja, vi lever i en ny tid, hvor alle de unge vil have alt gratis og maksimalt vil betale 20 kr. for en app, hvis betaling ikke helt kan undgås. Den virkelighed har BT, Ekstrabladet, Google og andre for længst fattet; men sådan er det ikke med de gamle bladhuse. Derfor går det dem så skidt. Min husstand får ikke mindre end 2 eksemplarer af Ingeniøren i postkassen hver fredag, men jeg gider ofte ikke læse den, for nyhederne er jo for længst bragt på ing.dk, og i det trykte medie går man glip af debatten, som ofte er det mest interessante, og der er ikke mulighed for at vise videoer. Eneste store fordel ved det trykte medie er, at det er meget bedre egnet til at læse, medens man spiser frokost. hvilket BT og Ekstrabladet også fandt ud af mange år før de andre, da de indførte "frokostformatet".

De unge får ikke længere nyhederne fra TV på faste tidspunkter aftenen igennem, men fra Facebook, Twitter etc. i løbet af dagen, og bortset fra vinylentusiaster, sælges der stort set ikke længere musik på faste medier. Alt streames.

Musikere, fotografer, togpersonale ogIT-udviklere skal bl.a. også have indkomst for at kunne leve og arbejde.

Ja, selvfølgelig skal de det; men hvis musikere forventer, at de kan leve af at sælge CD-er i stedet for at være på en streamingtjeneste, begår de en stor fejl.

Med hensyn til IT-udviklere er der næppe mange, der gør det bedre end Google. Man må gang på gang tage hatten af for den ultrakorte responstid og den imponerende ydeevne og fejlfrihed, som f.eks. findes i Google Maps med de 3D-agtige satellitbilleder. Det koster sikkert milliarder at udvikle og hoste - bare i strøm til datacentrene; men Google har for længst fattet, at de unge ikke vil betale mange tusinde kr. for en sådan tjeneste, så i stedet betaler vi alle med vores personlige data, så vi kan få målrettede annoncer, som er de eneste, der er pengene værd for annoncøren og ikke alt for irriterende for modtageren. At skyde med bredhagl i f.eks. generelle bannerannoncer er ofte spild af penge; men jeg tror, som jeg har skrevet ovenfor, at målrettede annoncer i debattrådene kunne være en fordel for alle parter og noget, som jeg ialtfald i min virksomhed kunne finde interessant, hvis prisen er rimelig - dvs. sat ud fra, hvordan verden set ud i dag, og ikke, som den så ud for 30 år siden.

 • 7
 • 2

Til gengæld vil jeg ikke mere få tilfredsstillet den hang til tekniske tekster, som skyldes min opvækst i en ingeniørfamilie. Og jeg må finde et nyt debatforum at plage, gavne og lære af...

Men stor tak for de mange år med åben dør!

 • 24
 • 0

A-holdet er dem er kan snige betalingen for log-in ind over den virksomhed de er ansat i De får log-in gratis, og da det klares som firmarelateret, skal deres ikke betales skat, firmaet kan trække udgiften fra, hvormed A holdet får deres log-ins betalt af alle andre. B-Holdet er de der skal svare skat af deres firma login. C-Holdet er det der tjener nok til at kunne brænde penge på diverse medie sider. D-Holdet, som her er dem der er medlem af den 'rigtige' fagforening. E-Holdet er resten.

Tjaaa A, B og C er svære at diskuterer... Om diverse nyhedsmedier er en del af lønnen med eller uden skat, det er der ikke noget nyt i. Sådan har det altid været. Det kunne være rart at alle de mange fradrag blev fjernet, men det er ikke andet end politik...

D-holdet har to valgmuligheder, vælge en billig fagforening, som ikke giver gratis adgang... Eller at vælge en dyr der giver nogle adgange og rabatter... Om det er den rigtige eller forkerte fagforening er så op til den enkelte at beslutte... Adgangen er ikke gratis for fagforeningen.

E-holdet, det indeholder vel reelt alle andre end dem på C-holdet? Inden for et begrænset område, kan man naturligvis føle at man er på A, B eller D-holdet... Men min fagforening giver kun adgang til Ingeniøren, ikke til alle mulige andre fagblade, så det er jo ikke altid den "rigtige fagforening" og jeg kan ikke forestille mig at ret mange arbejder i en virksomhed som kan omfatte alle betalingsmure :)

 • 1
 • 0

Titlen er PLUS og giver startsignal til Ingeniørens betalingsmur. Ikke alle historier vil bære PLUS-mærket. I udgangspunktet vil muren rejse sig om de artikler, der optræder i fredagens trykte avis. Er du abonnent på avisen, har du automatisk adgang til PLUS-indholdet. Alle IDA-medlemmer har abonnementet i medlemspakken.

Den eneste årsag til at man har beholdt avisudgaven er at IDA betaler en stor sum for hver af deres medlemmer. Man har ikke kunne droppe papiravisen uden at denne betaling er bortfaldet. Nu kan IDA betale for disse medlemsskaber som ikke giver adgang til andet end papirudgaven...

 • 3
 • 0

Jeg ville elske at betale for indhold, for at holde det kørende.

Jeg smider hver måned penge efter flere projekter hos 10'er og Patreon, da det er beløb jeg vil være med på. Jeg betalte faktisk også for Politiken.dk, da det kun kostede 40 kr/mdr. Så steg priserne til 60 kr/mdr. og nu skal du slippe 299 kr/mdr. Der tilbage skrev jeg også, lige som her, til Politiken.dk, at prisen var for høj og jeg var ikke interesseret i de ekstra ting jeg fik (E-Avisen og Plusfordele), men det kunne jeg ikke vælge fra, så jeg valgte hele Politiken.dk fra. Problemet er, når man har 3-4 forskellige hjemmesider man gerne vil betale for, så bliver det en dyr fornøjelse.

Dette indlæg er ikke brok, men blot en forklaring til, hvorfor jeg ikke køber et abonnement.

 • 22
 • 0

Den vigtigste grund til at jeg har været glad for (og lidt stolt af) at være medlem af IDA, er, at Ingeniørens indhold har været frit tilgængeligt online, og derfor har givet mulighed for at oplyse befolkningen og politikerne. Noget som kun er blevet vigtigere og vigtigere gennem de senste år!

Jeg synes det er sørgeligt, at der nu skal en betalingsmur op.

Hvor længe gemmes "plus" indholdet bag en betalingsmur?

Hvad skete der med filosofien om at alle udgaver af ingeniøren skal ligge online? Skal det kun gælde for perioden 1892 til august 2018?

 • 11
 • 0

Musik branchen klynkede for 20 år siden og forsøgte at sætte udviklingen i stå... Det gik ikke... Forlagene og boghandlerne forsøgte for 10 år siden... Det gik ikke og nu hyler de gamle medier. Tiden er løbet fra papir med nyheder fra i går!

Prisen er helt urealistisk og i tager dermed de gamle kunder som gidsler i stedet for at sætte en pris, som umiddelbart kan accepteres af en bred læserskare.

I mistet kontakten med læserne og dermed jeres betydning - det er jer selv der trækker jer også dermed bliver I ligegyldige hvis ikke i opfinder jer selv igen. I må lære af historien. Desværre.

 • 17
 • 0

Gør det dog muligt for IDA medlemmer kun at benytte on line PRO ++ udgaverne, og reducer så medlemsbetalingen tilsvarende, når trykke og distributionsomkostningerne bortfalder. Min papir ing ryger direkte i brændeovnen, da jeg har læst alle interessante artikler inden PostNord når frem, og jeg får kikket i postkassen.

 • 10
 • 0

I mistet kontakten med læserne og dermed jeres betydning - det er jer selv der trækker jer også dermed bliver I ligegyldige hvis ikke i opfinder jer selv igen.

Det er jeg nu ikke så sikker på. Jeg - og mange i min omgangskreds - savner faktisk en mindre populærvidenskabelig og mere ingeniørvidenskabelig profil, ikke kun i artiklerne, men også i debatterne der har det med at udvikle dig til hundeslagsmål drevet af mavefornemmelser, frem for sobre diskussioner drevet af data og faktuel viden.

Ing.dk er financieres delvist af IDA, nu imødekommer ing.dk delvist IDA's medlemner, what's not to like?

 • 2
 • 0

Jeg synes tvært imod, at det er alt for dyrt. Det er lige netop den samme fejl, som mange andre dagblade som f.eks. Midtjyllands Avis også begår - bortset fra de helt store som BT og Ekstrabladet! 20 kr./måned

Helt rigtigt. Isoleret set er det ikke voldsomt, men hvis man gerne vil læse Jyllands-posten, Ingeniøren, Berlingske og måske en eller to til, så bliver ~100 DKK pr. måned pr. avis hurtigt et signifikant beløb. Jeg overvejede faktisk at oprette abonnementet her, indtil jeg så prisen.

Sjovt du nævner Ekstra-Bladet. Jeg tegnede et online-abonnement for et halvt års tid siden, fordi der var én artikel jeg gerne ville læse. Og jeg tænkte at jeg bare kunne afbryde abonnementet bagefter. Men beløbet er så lille, at jeg faktisk ikke gad afbestille det. En sjælden gang imellem er der noget læsværdigt derinde, og nu bliver jeg så ikke bremset af en betalingsmur. Men den var ikke gået, hvis det havde været 100 kr. pr. måned!

Hvis abonnementerne kostede 20-25 kr., så var jeg allerede abonnent på de første fem tidsskrifter.

 • 10
 • 0

Jeg vil gerne betale, men prisen er for høj Jeg ville elske at betale for indhold, for at holde det kørende.

Ditto her.

Jeg betaler for B.dk incl Business.dk. Det koster 99 kr per måned med et højt antal artikler. Her er ing.dk til kr 121 for dyrt i sammenligning. en halvtredser havde været OK.

Jeg vil se hvad der bliver tilbage, og ellers søge andre udenlandske medier. tu.no er allerede ikke dårlig, ing.dk linker allerede til mange artikler derfra - jeg kan jo trods alt bare kigge selv i stedet.

Der var så vidt jeg kan se kun én plus artikel i dag. Hvis det er niveauet, bliver det nogle dyre artikler. Dem vil jeg ikke savne.

 • 6
 • 0

Mine papirudgaver af Ingeniøren ryger ud ulæste.

Det er egentlig lidt ærgerligt, da jeg kan se, at artiklen i papirudgaven ofte er mere fyldig end online-udgaven af samme artikel. Men når jeg allerede har læst den online, læser jeg den jo ikke een gang til, når jeg modtager papirudgaven.

Så hvis det kan spare nogle omkostninger at flytte det hele online, er jeg helt for.

Men jeg synes også, at Ingeniøren kraftigt skal overveje, hvem der leverer det læseværdige stof på ing.dk. Jeg kan lige så godt sige det ligeud: Jeg læser mest ing.dk for læserkommentarerne. Her finder jeg ofte en langt højere faglighed (dog undertiden med et ret deprimerende støj-/signal-forhold), end jeg gør i artiklerne.

Så hvis de gode læserkommentarer udebliver, fordi folk ikke gider bøvle med en paywall - uanset om de i kraft af et IDA-medlemsskab er berettiget til gratis adgang - så vil det gå alvorligt ud over, hvor attraktiv Ingeniøren er.

Og få så for pokker gjort noget ved jeres debatsystem. I har igen, igen, igen fjernet muligheden for at gå til sidste indlæg i tråden, når man klikker på linket i debatoversigten. I har gang på gang fået forklaret, hvorfor det er en idiotisk opsætning, der ikke harmonerer med en tilbagevendende brugers læseflow. Men i et utåleligt anfald af hovmod tror I mere på jeres egen opfattelse af, hvad der opfylder vores behov! Tænk jer om!

 • 36
 • 0

Så røg jeg ind i min første plus-artikel. Fint nok, så må jeg jo gøre et eller andet for at komme på.

Det strandede så, da jeg blev afkrævet et medlemsnummer. Fint nok, det skal I selvfølgelig have. Men jeg orker simpelthen ikke at lege detektiv for at finde mit medlemsnummer. Det står ikke på papirudgaven af Ingeniøren. Der står et 7-cifret nummer for neden på mit IDA Mastercard, men det fungerede ikke.

Kunne I dog ikke i det mindste linke til en guide til, hvor et almindeligt medlem uden pinligt styr på arkiveringen af korrespondancen med IDA kan finde sit medlemsnummer? Eller i det mindste fortælle, hvor mange cifre nummeret forventes at have, så man har lidt større chance for at lede.

Jeg tror allerede, I har mistet mig som læser. Det kan godt være, at en hel masse mennesker nu vil mene, at det mindste jeg kunne gøre, var at have styr på mit medlemsnummer. Men det er altså en barriere, og barrierer fører til færre brugere.

 • 16
 • 1

bare sådan helt generelt indfører mikrobetaling for artikler. Så har de mig som betalende bruger...

Second that. Jeg betaler gerne for at læse en specifik artikel, så ved jeg nemlig hvad jeg betaler for og får. Men at betale en stort beløb for en stor uspecificeret lykkepose, hvor jeg sikkert ikke er interesseret i de 75%, det ønsker jeg ikke. Jeg tror også at den model må være på vej ud. Med noderne teknologi er der jo netop mulighed for at give mulighed for at folk kan vælge selv. Måske fremtiden er et medie, hvor man efter godkendelse kan blive tilknyttet som journalist, og så ellers få sine artikler lagt ud og modtage betaling fra de mikrobetalinger, der sker for artiklen. Det vil flertallet af journalister garanteret hade. Så er journalisten nemlig selvstændig uden garanti for fast løncheck. Præcis som den lille frisør og masser af andre erhversgrupper, der lever i en hård konkurrenceverden uden at klage.

 • 10
 • 0

bare sådan helt generelt indfører mikrobetaling for artikler. Så har de mig som betalende bruger...

Second that. Jeg betaler gerne for at læse en specifik artikel, så ved jeg nemlig hvad jeg betaler for og får. Men at betale en stort beløb for en stor uspecificeret lykkepose, hvor jeg sikkert ikke er interesseret i de 75%, det ønsker jeg ikke. Jeg tror også at den model må være på vej ud. Med noderne teknologi er der jo netop mulighed for at give mulighed for at folk kan vælge selv.

Helt enig. Jeg betaler gerne for en artikel, men det kommer ikke til at ske at jeg betaler for "lykkeposen". Håber der er nogle der kommer ud med en simpel betalingsplatform der kan bruges på tværs af nyhedsmedier. Zorter (som der er henvist til ovenfor) kunne være en mulighed, men jeg ville foretrække at kunne gå ind på de forskellige medier og se hvad de har og er der en betalingsartikel jeg ønsker at læse så betaler jeg via betalingsplatformen (et klik og ikke noget med at skulle oprette sig som bruger på hvert eneste medie). Håber ing kommer med en mulighed for at jeg kan betale for enkelt artikler. Abonnement er efter min mening ikke vejen frem.

 • 2
 • 0

@Kanstrup

Tak for et godt indlæg!

Jeg er meget enig i dine kommentarer angående det teknisk journalistiske niveau og manglende tekniske opfølgende spørgsmål. Den er helt gal på transformer.

Der bør der være flere ingeniører i den redaktionelle ledelse af Ingeniøren. Der må være flere ingeniører med en journalistisk tillæguddannelse. Det modsatte har jeg ikke set eller hørt om altså en ingeniør tillægsuddannelse for humanister.

 • 4
 • 1

Har været medlem af IDA siden 1982, og synes det er en fair løsning. Kan vi så ikke få alle kommentater til BOLGS og artikler samt debat, ind bag den LOG IN også, så vi får ryddet ud i TROLLS og tåber der ikke aner hvad de skriver om. Og lad dem så gerne bekræfte at de er den de udgiver sig for, ved hjælp af NEM ID. Så kan vi gen få PHK's blog om solceller, til at handle om det det, og ikke propaganda om A-Kraftværkernes lyksaligheder....

 • 1
 • 12

Jamen så må i da se at komme op på et højere niveau end Videnskab.dk

 • 1
 • 0

Måske fremtiden er et medie, hvor man efter godkendelse kan blive tilknyttet som journalist, og så ellers få sine artikler lagt ud og modtage betaling fra de mikrobetalinger, der sker for artiklen. Det vil flertallet af journalister garanteret hade. Så er journalisten nemlig selvstændig uden garanti for fast løncheck. Præcis som den lille frisør og masser af andre erhversgrupper, der lever i en hård konkurrenceverden uden at klage.

Forhåbenlig ikke... Det vil medfører ren main-stream-news.... "journalisterne" vil primært skrive om emner der tiltrækker mange læsninger og ikke nødvendigvis nyheder og tekniske emner der kun intresserer en begrænset gruppe... Det er den samme grundholdning der er ved at ødelægge alle vores tv-kanaler og filmproduktion... Det kan kun betale sig at lave noget der rammer 80-90 % af befolkningen på en gang... Konsekvensen er at uanset hvilken kanal man ser på, så er der den samme kedelige tynde suppe, der skal omfavne så mange som muligt...

 • 8
 • 0

Initiativet vil uværligt medføre at tilgængeligheden af artikler for ikke-ingeniører begrænses. Det går begge veje og resultatet bliver en segmentering af faggrupper, hvor nuancering bortfalder. Jeg er ikke organiseret hos IDA og må blot sige ...So Long, and Thanks for All the Fish...

 • 9
 • 0

Forhåbenlig ikke... Det vil medfører ren main-stream-news.... "journalisterne" vil primært skrive om emner der tiltrækker mange læsninger og ikke nødvendigvis nyheder og tekniske emner der kun intresserer en begrænset gruppe... Det er den samme grundholdning der er ved at ødelægge alle vores tv-kanaler og filmproduktion... Det kan kun betale sig at lave noget der rammer 80-90 % af befolkningen på en gang... Konsekvensen er at uanset hvilken kanal man ser på, så er der den samme kedelige tynde suppe, der skal omfavne så mange som muligt.

Som du selv bemærker, så er der måske ikke så meget at frygte, da det mest idag allerede er samme ligegyldige underlødige lirum-larum. Spørgsmålet er om det kunne blive bedre, hvis ordentlig journalistik ikke skulle leve af reklamer, men faktisk kunne købes på artikelbasis. Og spørgsmålet er også, hvor mange der ville gide betalte for at læse click-baites artikler.

Modellen med subscription synes jo ikke at virke godt efter min mening, da man tvinges til at betale for for meget ligegyldigt bras. Selv opgav jeg at betale for Politiken, da 75% af indholdet var ligegyldigt livsstilsstof om hjemmelavet hyldeblostdrik og den bedste torskerogn.

 • 6
 • 1

“GridTech og DataTech... hvad er det, fristes man næsten til at spørge.”... Jeg smiler lidt, for på en måde forstår jeg dig godt. DataTech og GridTech er Mediehusets nye såkaldte nichemedier målrettet mod en særlig, snæver gruppe professionelle, og derfor er det ikke underligt, hvis du og mange andre ikke kender dem eller helt forstår, hvad de er.

Men lad mig kort forklare...DataTech og GridTech, som vi kalder PRO-medierne, er vores forsøg på at give specialiserede læsere et medietilbud, som de ikke finder andre steder. Det er stedet, hvor man kommer helt tæt på to af tidens helt store udviklingstrends: energibranchens omstilling og elektrificering, og kampen for at få værdi ud af data. Vi tror på, at de folk som er bedst på forkant med de udviklingstrends, og forstår dem med al sandsynlighed også er dem, som vil klare sig bedst og har virksomheder der gør det samme. I mine øjne er det heri værdien af medierne ligger; at det er unik viden, der hjælper de professionelle i deres arbejde.

Prøv at tjek dem ud her. https://pro.ing.dk/

Og skulle du ikke kunne se dig selv som læser af dem, så tab ikke modet. Der kommer flere. Så måske rammer vi dig, ellers kom med dit bud på, hvilket medie vi burde lave, som du ville læse.

mvh Thomas Djursing, tendensredaktør og konceptudvikler.

 • 3
 • 4

Og få så for pokker gjort noget ved jeres debatsystem. I har igen, igen, igen fjernet muligheden for at gå til sidste indlæg i tråden, når man klikker på linket i debatoversigten. I har gang på gang fået forklaret, hvorfor det er en idiotisk opsætning, der ikke harmonerer med en tilbagevendende brugers læseflow

- enig! Og til overflod måtte jeg under en netop overstået mini-ferie konstatere, at kommentarsporet ikke længere kan 'foldes ud' på en (ældre) iPad: Når jeg klikker på 'Vis alle'-knappen, sker der intet! Og dét er noget nyt: For blot en halv snes dage siden virkede det uden videre! :(

 • 5
 • 0

Sjædent enig med Kamstup ?

Lige for at hamre en af hans pointer helt hjem: få nu gjort noget ved de anonyme tommelfinge og de latterlige profiler med dæknavn der også er et par stykker af. Anonymitet tiltrækker den helt forkerte type mennesker der ofte troller debatterne. Gør i stedet som i linkedin: alle der kan læse et indlæg har ret til at debattere det, men man skal vide hvor meningerne kommer fra - ellers er de bare anonyme tilråb fra pøblen.

 • 11
 • 1

....en redaktør der hed Rolf Ask Clausen, der også tog fejl af hvad debbattører var for nogle størrelser. Da Rolf, der som jeg opfatter det,stadig forefindes i IDA regi, må hans oplevelser fra dengang kunne anvendes i dag.

De tiltag dengang medførte, at en del af debattørerne oprettede deres eget debat forum, som lever endnu.....http://ingeniordebat.dk/index.php?action=f... det er gratis at deltage......hvor mange af debattørerne derfra, også er ret kendte her på stedet...samtidigt at der også er referencer der til Ingeniørens artikler.

Der er en ting der gælder. Lige for lige når venskab skal holdes, hvis man tænker over hvad Hans Henrik Hansens kommentar ovenfor belyser:

"- også min (første) tanke...det hænder jo ofte, at kommentarerne er noget mere interessante end selve artiklen (= 'startskuddet')! :)"

Så hvis man indfører et gebyr for at være her, må der også være en rimelig aflønning af debattørerne. Da jeg går udfra at bloggerne ikke arbejder gratis og at debatteringen af Ingeniørens artikler p.t kan kaldes frivilligt arbejde........så undrer det mig, at man skal have penge med hjemmefra for at lave et arbejde med at belyse emner, som almenheden og resten pressen læser.

Andre mærkværdigheder som tommetfingre uden navn er det rene mopperi Når man ikke kan se hvem der leverer op eller ned.

Jeg har været Abbonent i et år. Uden at kunne se se det her.Mine børn betalte et årsabbonement som fødselsgave sidste år. Alle artiklerne i papirudgaven havde været publiceret digitalt ......inden papirudgaven ankom.

Beløbets størrelse nu og adgangsbetingelserne dengang, gav/giver problemer, der bør få redaktionen til at søge råd hos tidligere redaktionsmedlemmer.

 • 8
 • 0

DataTech og GridTech, som vi kalder PRO-medierne, er vores forsøg på at give specialiserede læsere et medietilbud, som de ikke finder andre steder. Det er stedet, hvor man kommer helt tæt på to af tidens helt store udviklingstrends: energibranchens omstilling og elektrificering, og kampen for at få værdi ud af data.

Og hvem skriver så de artikler? Hvis de ikke skrives af de dygtigste fagfolk inden for de emner, kommer artiklerne næppe til at bidrage med ret meget ny viden til den målgruppe, de sigter imod, for Ing.dk er jo absolut ikke det eneste medie, man henter information fra.

Og hvordan får man en forsmag på, om artiklerne er prisen værd, når man kun kan se de første ca. 4 linjer uden at logge ind? Man underskriver jo en blankocheck, når det ikke er pay-per-view, som flere i denne tråd også har påpeget.

Ingeniørens journalister er gode til at bringe oplæg; men hvis det ikke var for brugerkommentarerne, som ofte skrives af fagfolk inden for det givne område, ville man ikke få ret megen konkret ny teknisk viden. Jeg har selv oplevet en tåkrummende pinlig produktbeskrivelse af mine produkter, og journalisten mente åbenbart ikke, at det var nødvendigt at kontakte mig overhovedet, inden han publiserede det vrøvl.

 • 11
 • 0

Hej Carsten

Det er muligt at tegne et prøveabonnement på PRO medierne, så du kan få en samlet forsmag på indholdet og niveauet.

mvh Henrik Heide Redaktionschef

 • 0
 • 3

Jeg er enig med mange andre her i tråden.

Der er ingen chance for, at jeg kommer til at bruge over 1000 kr/år på ing.dk. Mikrobetalinger kunne være en mulighed, hvis det kan laves lettilgængeligt nok. Ellers er jeg nok ikke villig til at bruge mere end 30 kr/md.

Kommer meget af indholdet over i Plus, så vil mine besøg blive mindre hyppige, og dermed vil i også få vist jeres reklamer mindre. Jeg vurderer, at jeg ofte besøger den samme artikel 5-10 gange for debattens skyld. I det hele taget er det brugergenererede indhold (Blogs+debat) langt mere tiltrækkende end det journalistiske indhold. Der er bestemt gode artikler. Og mange artikler er gode katalysatorer for den efterfølgende debat.

Jeg er ikke ingeniør, og bidrager næppe med de store fakta, men jeg prøver på hverken at forurene debatten med fejlinformation eller personfnidder. Men jeg er nok alligevel i den kategori, som enkelte "ægte ingeniører" gerne ser forsvinder fra sitet...

Endelig, som så mange andre har sagt. Men det kan ikke siges nok. De anonyme tommelned er en skændsel.

 • 12
 • 0

DataTech... hvad er det, fristes man næsten til at spørge.”... Jeg smiler lidt, for på en måde forstår jeg dig godt. DataTech og GridTech er Mediehusets nye såkaldte nichemedier målrettet mod en særlig, snæver gruppe professionelle, og derfor er det ikke underligt, hvis du og mange andre ikke kender dem eller helt forstår, hvad de er.

Kære Thomas Djursing ,

Tak for belæringen. Jeg er ikke ny på ing.dk.

Mvh

Claus Berthelsen, IT-konsulent.

Carsten Kanstrup har allerede svaret glimrende:

Hvis de ikke skrives af de dygtigste fagfolk inden for de emner, kommer artiklerne næppe til at bidrage med ret meget ny viden til den målgruppe, de sigter imod

PS.

Det lykkedes mig at finde jeres priser på et PRO medie, selvom I havde skjult dem godt men ikke godt nok (jeg er trods alt vant til det der IT halløj). For at sige det kort: I er bindegale.

Priser:

5 brugere: 9.995,- årligt ex. moms. 10 brugere: 15.995,- årligt ex. moms. 20 brugere: 23.995.- årligt ex. moms

Abonnementet betales forud for en periode på 12 måneder.

Abonnementet fortsætter automatisk, indtil opsigelse, og ved opsigelse midt i en abonnementsperiode, tilbagebetales beløbet ikke, men kan overføres til andre produkter og tjenester. https://pro.ing.dk/priser-og-abonnementsvi...

Held og lykke.

 • 13
 • 0

Det lykkedes mig at finde jeres priser på et PRO medie, selvom I havde skjult dem godt men ikke godt nok (jeg er trods alt vant til det der IT halløj). For at sige det kort: I er bindegale.

Priserne er meget sammenlignelige med andre fag-medier. Det ser vanvittigt ud, og er langt udover hvad private vil ofre - men for virksomheder er det en anden snak. De ser ofte den slags som en investering i medarbejderne og prestige.

Dermed siger jeg egentlig også, at Henrik tager helt fejl af sin målgruppe ved at reklamere for PRO medierne i denne tråd. Ingen herinde kunne finde på at købe adgang privat.

 • 8
 • 0

Enig.

Men Jens, vi kan vel fortsat enes/u-enes på de åbne artikler - eller ?

Lars :)

Naturligvis - ikke at jeg erindrer de store uenigheder mellem os; et par letbaner måske undtaget (!) - spørgsmålet er jo blot, om der bliver noget til overs for os vrangvillige ikke-ingeniører at komme med input til.

Med Ingeniørens nye 'lukkethedslov' er det mit gæt, at debatterne bliver mellem ligesindede medlemmer af IDA og det vil helt sikkert glæde nogen. IMHO er det blot en skam: Ingeniørens debatter savner helt sikkert input fra andre faggrupper; herunder både sundhedsaglige, økonomer og jurister, og der er altså en grænse for hvad de fleste er villige til at betale abonnementer på.

Et eksempel er alle trafikdebatterne, som havde langt mere substans da Otto Anker Nielsen bloggede (se https://ing.dk/blogs/trafiktanker)

 • 5
 • 0

Hvad skete der lige med layoutet? (Jeg bliver lige i denne tråd).

Når jeg går til en underside for at læse en artikel, er alt content omkring artiklen fadet ned, og bliver kun fadet op ved mouseover.

Det giver et overordnet indtryk af at hele siden er tåget - selv brødteksten i artiklen.

Det er et enormt forstyrrende synsbedrag, og giver mig hovedpine.

Det er ligesom at kigge på dette synsbedrag:

http://www.kepe.dk/images/Synsbredrag/prik...

 • 0
 • 0

få en form for mærke hvis der er tale om en PRO/PLUS tråd/debat. Det kunne lige spare mig 1.83 sekund.

 • 9
 • 0

@ Thomas Djursing

Med GridTech tror jeg desværre, at du/mediehuset er gået fejl af, hvad der bedst kan gøres til genstand for betaling/ekstrabetaling.

GridTech er - efter min smag – alt for bred, politisk og farvet af redaktionens snævre forkærlighed for den brændselsfri men fluktuerende VE med tilhørende behov for tabsbehæftet transmission og lagring samt fleksibelt forbrug, som godt nok både er teknisk interessant og nødvendig, men som - ret beset - hhv. er fordyrende og vil medføre andre væsentlige ulemper for el-forbrugerne.

Selvom bioenergi - også langsigtet - kan erstatte den dårligst udnyttelige, dyreste og mest ubekvemme ”ende” af det fluktuerende, behandler Ingeniøren som oftest bioenergi under negative vinkler og i menuen nederst på GridTech-undersiden https://pro.ing.dk/gridtech/om-gridtech leder man simpelthen forgæves efter (både biologisk og termisk) VE baseret på biomasse og organiske restproduktstrømme. Bioenergi er tryllet pist væk!

Der er også en række ulemper ved især individuelle og ineffektive former for bioenergi, men – udover, at ”on-demand”–regulerbarheden (inkl. på langtidslagrede brændsler) kan give et værdifuldt rygstød til endnu mere af det fluktuerende - er der også andre opnåelige fordele, som fluktuerende brændselsfri produktion ikke byder på. Her tænker jeg især på a) undgåelse af emission af lugt og stærke klimagasser fra bakteriel omsætning af organisk materiale i det fri, b) affaldsbortskaffelse og herunder nedbrydning/separation af forureningskomponenter forud for recirkulation af indeholdte næringsstoffer, c) kompakt (bl.a. askebaseret) regional omfordeling af næringsstoffer for beskyttelse af følsomt vandmiljø og reduceret import af P og K til bl.a. sjællandske planteavlere, d) recirkulation af biokoks for opnåelse af selvforstærkende og jordforbedrende ”bioCCS” og e) indtægter til brændselsleverandører i bl.a. økonomiske yderområder.

Redaktionens skæve tilgang til VE er også tydeligt, når det pt. fremføres, at det er helt galt, at der ikke er afgift på biobrændsler. Dette selvom bioenergi (f.eks. pr produceret kWh el) netto kan være mere CO2-begrænsende end brændselsfri produktion og selvom der jo (heldigvis) heller ikke er afgifter på vind- og solindfald(!). Hvis forklaringen er formodninger om, at anvendte biobrændsler ikke er bæredygtigt frembragt, bør Ingeniøren i stedet dykke ned i dette, så evt. problemer kommer frem i lyset.

Og hvorfor ovennævnte lumske forsøg på at skabe konkurrenceforvridning, når vi samtidig fortælles, at el fra sol og vind hastigt er blevet billigst, og at smarte kombinationer af vind, sol og batterier snart vil kunne producere rigeligt og on-demand ligesom kraftværker? (Selvom det kan være svært for os kun alm. professionelle at forstå, når batteriet f.eks. kun rækker til at levere fuldlast i mindre end en time).

Det er rigtigt, at både det europæiske og globale forbrug af træbrændsler kan blive problematisk, når/hvis udlandet i højere grad gør det samme som os, men vil problemet mon ikke ”automatisk” blive imødegået af stigende brændselspriser og især, hvis der i fornødent omfang strammes op omkring bæredygtigheden? Så vil der måske - langt om længe - vise sig interesse for - i det mindste - ”god gammeldags” høj elvirkningsgrad og for en langt større, næringsstofrecirkulerende og miljøforbedrende udnyttelse af en lang række indenlandske organiske restprodukter, - og ellers bliver det nok også en følge af, at der nu skal føres et bredere dækkende nationalt klimaregnskab (inkl. emission af stærke klimagasser og kulstof deponeret i skove og i landmændenes dyrkningslag.

Især hvis bioenergi inkluderes, er emneområdet VE alt for bredt og politisk til at blive lagt om bag GridTechs betalingsmur. Så hellere en væsentlig mere finmasket teknisk fokusering (WindTech, SolarTech, HydroTech, StorageTech, BioTech, ThermalBioTech, …?), hvor IDAs allerede betalende medlemmer - i det mindste - bør gives mulighed for at vælge nogle få.

Måske kan der også udbydes et ”GridTech”/”SysTech”(?), hvor der fokuseres på scenarieanalyser, energi- og klimapolitik, rammebetingelser, ...?, men især hvis redaktionen i den forbindelse fortsat ønsker at tage danske ingeniører og herunder IDA-medlemmer til indtægt for redaktionens egne yderligtgående holdninger, bør det ikke være noget, vi skal være tvungne til at betale ekstra for at kunne tilgå og kommentere. Ellers får (og har det allerede) karakter af både gidseltagning og afpresning af især de af os ingeniører, der ikke er enige.

 • 4
 • 1

Har man overvejet modellen med frivillige doneringer?

Som eksempelvis hos The Guardian, hvor hver enkelt artikel afsluttes med: "For as little as €1, you can support the Guardian – and it only takes a minute. Thank you."

Jeg har nogle gange "smidt" en euro i deres retning, og ville helt afgjort gerne betale mindre beløb til Ingeniøren, ved flere lejligheder.

Derimod kommer jeg aldrig til at betale fuldt abonnement, for artikeladgang!

 • 12
 • 0

Citat fra denne artikel: I starten ligger muren kun om vores mest gennemarbejdede historier, som journalisterne har brugt lang tid og mange kræfter på.

Jeg bemærker at "Bagsiden" nu også er PLUS. indhold......

 • 4
 • 1

Det alder til, at artikler (tråde) bliver opgraderet til plus-status efter at have startet tilværelsen som 'offentlige' artikler!(?). Lidt irriterende, når man først har kommenteret en artikel (in casu vedr. beskyttelse af Holstebro mod oversvømmelse fra Storåen) og senere bliver afskåret fra at følge den videre debat!

 • 5
 • 1

og meld jer ind i iDA ;o)

Jeg kan ikke optagets i IDA. Jeg har læst på betingelserne for at kunne melde sig ind, så jeg bliver i den fagforening som er aktiv i. Og jeg har hellere ikke en arbejdsgiver, som kan betale for et abonnement, så jeg betale ud af egen lomme - og prisen er ret dyr for abonnement.

Men jeg har en interesse i de emner, som der skrives om. Men hvis man have en debat udover for dem som har abonnement, så er plus-artikler ubrugelig, når man ikke kan refererer til dem.

 • 7
 • 0

og meld jer ind i iDA ;o)

Her er jeg altså fuldstændigt enig med HHH. Man kan ikke starte en artikel op med offentlig adgang, lade folk kommentere, og derefter udelukke de personer, der har kommenteret, fordi man pludselig laver artiklen om til en Plus-artikel.

Nu står HHH så i den situation, at en masse mennesker kan læse noget, han har skrevet. Men han kan ikke selv læse det, han kan ikke læse efterfølgende indlæg, der måske kommer med forfejlet kritik af det, han har skrevet, og han kan ikke tage til genmæle, hvis det sker.

 • 12
 • 2

Nu står HHH så i den situation, at en masse mennesker kan læse noget, han har skrevet. Men han kan ikke selv læse det, han kan ikke læse efterfølgende indlæg, der måske kommer med forfejlet kritik af det, han har skrevet, og han kan ikke tage til genmæle, hvis det sker

- nemlig! I det konkrete tilfælde er jeg dog ganske rolig - da jeg såmænd blot efterlyste oplysninger om aftalen med de (potentielt) berørte lodsejere langs Storåens bredder (hvor jeg iøvrigt for efterhånden mange år siden havde min ydmyge bopæl!).

 • 0
 • 0

Kære Hans Henrik Hansen

Det var desværre en fejl fra vores side, at artiklen om Storåen blev lagt åbent ud i første omgang. Jeg beklager, at du nåede at blande dig i debatten, inden vi opdagede fejlen og fik lukket den ned.

Når det er sagt, vil der være tilfælde, hvor vi vælger at lægge en artikel åben i første omgang for senere at lægge den bag muren. Det sker bl.a. med vores nyhedsforsider i Ingeniøren, som typisk citeres af andre medier. De vil ligge åbne hen over weekenden, hvorefter de kommer bag betalingsmuren.

Mvh. Trine Reitz Bjerregaard Chefredaktør

 • 0
 • 0

og meld jer ind i iDA ;o)

Never in a lifetime.

Da jeg i sin tid dimitterede fra DtH, blev jeg vistnok automatisk medlem af Dansk Ingeniørforening. Dengang opfattede jeg foreningen som en snobbeforening, der så ned på teknikumingeniører, og som var præget af kammerateri.

Jeg meldte mig ind i IEEE, og da jeg ikke dengang var ved muffen, meldte jeg mig ud af DI, hvilket resulterede i utallige opfordringer til at forblive medlem.

DI var og sikkert også iDA er fagpolitiske foreninger, mens IEEE er en fagteknisk forening, der i den grad dyrker det fagtekniske og som har hjulpet med at holde mig ajour rent fagteknisk. Det var også en fordel for mig, da jeg var i USA.

Jeg kan varmt anbefale en indmeldelse i IEEE. Jeg har aldrig fortrudt det - man bliver i den grad fagligt beriget.

Pt. har Ingeniøren ikke så mange artikler - fortrinsvis indenfor fysik - der har min interesse, til at jeg vil ofre penge på at komme indenfor betalingsmuren.

Der er masser af fri tilbud, hovedsageligt fra USA, og selv det tyske Ingenieur.de, som stofmæssigt ligner Ingeniøren er stadig gratis (Jeg har også arbejdet for et svejtsisk firma, så tysk er ikke et problem).

Jeg har forståelse for problematikken for Ingeniøren, men tiderne skifter, og der er desværre for avisen masser af gratis tilbud og blogs fra internationale aktører.

Så mange, at problemstillingen snarere er et spørgsmål om fravalg end et spørgsmål om tilvalg mellem de mange spændende ”aviser” på internettet.

 • 7
 • 0

at finde det lidt sjovt, at disse protester mod at bidrage til ing.dk kommer fra personer, der er endda særdeles aktive i debattrådene?

Bare en strøtanke ;o))

Det er selvfølgelig altid et valg, om man vil købe sig adgang, men jeg fornnemmer dog en stor interesse.

Det sagt er jeg selvfølgelig enig i, at konceptet med at starte en "gratis" debat op for derefter at lukke den for de uindviede er no-go.

mvh Flemming

 • 3
 • 1

Når det er sagt, vil der være tilfælde, hvor vi vælger at lægge en artikel åben i første omgang for senere at lægge den bag muren. Det sker bl.a. med vores nyhedsforsider i Ingeniøren, som typisk citeres af andre medier. De vil ligge åbne hen over weekenden, hvorefter de kommer bag betalingsmuren.

Kære Trine Reitz Bjerregaard Dette kræver en forklaring på, hvordan man tænker sig at håndtere debatten knyttet til en sådan artikel. Først kan alle kommentere og blande sig i debatten, hvorefter ikke PLUS-medlemmer bliver udelukket fra egne og andres kommentarer. Det virker ikke helt gennemtænkt.

Eller er debatsporet lukket for ikke PLUS-medlemmer ?

 • 12
 • 0

Til ingeniøren,

Hvordan er det gået? Har I så fået en masse nye PLUS abonnenter?

Jeg har ikke selv tegnet abonnement, men som andre vil jeg gerne betale for enkelte interessante artikler på pay-per-click basis.

 • 5
 • 0

Så, nu er der gået to måneder med dette 'PLUS'-indhold. Nu er jeg selvfølgelig utidigt nysgerrig, men jeg ville gerne vide, hvor mange der indtil nu har tegnet dette abonnement? (Ikke medregnet IDA-medlemmer eller andre som har det med i pakken) Mon man kan få det oplyst nogen steder?

 • 1
 • 0

www. Ingeniur.de er et rigtigt godt gratis alternativ til Ingeniøren hvis man er teknisk interesseret. Det tilbyder en god oversættelse til dansk, hvis ens tyske ikke er på mærkerne :)

 • 2
 • 2

Hej Henrik Vi oplyser ikke detaljer om vores økonomi eller forretning. Men vi satser ikke på, at det er Plus abonnementer, der skal redde vores økonomi. Til gengæld vil vi gerne have så mange af vores eksisterende abonnenter til at oprette en profil på ing, således at vi fremover kan tilbyde muligheden for mere personaliseret indhold og styrke debatfaciliteterne. Det er ikke for at dele data med 3. part. Det er til internt brug i retning af forbedret brugeroplevelse indenfor vores eget univers. Mvh Henrik Heide Red.chef

 • 2
 • 1

Men vi satser ikke på, at det er Plus abonnementer, der skal redde vores økonomi. Til gengæld vil vi gerne have så mange af vores eksisterende abonnenter til at oprette en profil på ing, [...]

Jeg har lidt svært ved at se, hvad de to sætninger har med hinanden at gøre(?)

Nu er jeg ikke selv ingeniør, men jeg har været glad for at læse jeres internetavis, og jeg er lidt mere tolerant overfor mængdeangivelser som ikke umiddelbart findes i bogen med SI-enheder ;-)

Derfor ærgrer det mig at det her 'PLUS'-tiltag forhindrer mig (og sikkert en masse andre) i at læse hele avisen. I får stensikkert ikke nogen nævneværdig indtægt ud af det (som du i øvrigt selv antyder i sætning ét i det citerede), men jager os bare over på nogen andre platforme: Jeg ville for eksempel gerne have læst om elektronen der er for rund, og det tog mig mindre end ét minut at finde et andet site der skriver om det.

Når nu I ikke skal redde økonomien, og bare have abonnenter til at oprette profiler online, hvad så med at sætte abonnementsprisen på 25-30 kr. pr. måned? Så havde jeg (og sikkert mange andre) tegnet abonnementet lige på stedet! Selv om jeg havde ment at abonnement på jeres internetavis var den nuværende pris værd, så havde jeg på ingen måde haft råd til det.

 • 12
 • 0

Jeg har nogle gange "smidt" en euro i deres retning, og ville helt afgjort gerne betale mindre beløb til Ingeniøren, ved flere lejligheder

Helt konkret vil jeg gerne betale et mindre beløb for adgang til en artikel/kronik som: "Ville det ikke være cool, hvis vi kunne skabe en bedre verden?" https://ing.dk/artikel/kronik-ville-ikke-v... Umiddelbart virker det ærgerligt, med så begrænset adgang, til noget med så lokkende overskrift. Ydermere kunne den efterfølgende debat sikkert have udviklet sig interessant.

 • 4
 • 0

Jeg husker det som ufatteligt enkelt, men det er et godt stykke tid siden (jeg gjorde det så for at få adgang til aviskopien)

 • 1
 • 0

Kunne ing.dk ikke, please, seriøst overveje adgang til enkeltartikler bag PLUS-skærmen? Betaling for en enkelt artikel (evt. et enkelt døgn, en time eller lignende) kan gøres nemt, via mobil pay, f.eks.

 • 3
 • 0

Var plus-straregien ikke at generere flere indtægter til ing.dk? Hvordan virker dét, ved at gemme en artikel, som andre medier havde tidligere og gratis, bag betalingsmur? https://ing.dk/artikel/her-stoejfri-ion-fl... Som ligger gratis på https://www.theguardian.com/science/2018/n...mig virker dét som, "lad os skræmme læsere over på andre (udenlandske) medier!

Selvom der, tydeligvis, er forskel på, hvem man vælger at besvare i denne tråd, vil jeg alligevel lige give udtryk for min forvirring!

P.S.: Jeg blev varslet fra andre medier, før ing.dk's artiklen blev "offentliggjort", men havde dog gerne haft adgang til den (eneste?) danske udlægning.

 • 5
 • 0

"I gamle dage...", dengang far her var barn, så var der nogle vidunderlige maskiner som hed 'computere', som man kunne afvikle nogle rigtig fine og forbløffende gode spil på. Dem som udviklede spillene synes, at de havde fortjent at tjene rigtig mange penge på deres spil, så de satte uden videre prisen til både to og tre hundrede kroner, selv om de havde haft overskud hvis prisen havde været en femtedel. Resultatet var, at spillene blev kopieret. Og solgt på det sorte marked til en femmer pr. styk. Da denne fremgangsmåde kom producenterne for øre, så satte de alle sejl til for at forhindre denne aktivitet. Sikkerhedskoder og kunstige fejl på disketterne blev introduceret, og knækket af piraterne lige så hurtigt. Da producenterne efterhånden forstod hvordan tingene fungerede, og begyndte at sætte priserne til noget rimeligt, var det for sent: 'Kunderne' havde vænnet sig til at få spil hos deres lokale pushere, så det var simpelthen nemmere for dem at fortsætte ad den vej. Og nu gør ugeaviser og dagblade nøjagtig det samme: Spærrer adgang til deres artikler, og tilbyder abonnementer til ublu priser. Det resulterer i, at folk begynder at søge information andre steder hvor det ikke koster noget. Når nu aviserne (og ja, det er også jer jeg mener!) finder ud af dét og sætterderes priser ned, så er det (igen) for sent: Folk har fundet andre kilder, og nu er de vant til at bruge dem. Hvorfor fanden kan I ikke lære noget af fortiden? I ville sikkert få ti gange flere læsere på plus ved at sætte prisen ned til en tiendedel. Samme indtægt, flere læsere, mere eksponering - og mere goodwill!

 • 10
 • 0

En simpel lille bøn: Når det nu skal være (og det forstår jeg godt), kunne i så ikke i det mindste "flagge" indlægene på debattens forside - på Version2 kan de godt -, for der er ikke meget som er så irriterende som når man finder en spændende artikel, klikker på den - og igen igen konstaterer at artiklen er forbeholdt det betalende publikum.

 • 4
 • 0

Som pensionist og jeg ikke en Kinamands chanche for at holde ingeniøren, det gælder også alle nede på bunden, kontanthjælp, dagpenge, mv. Må vi ikke kunne følge med og bidrage?

Det er kedelig tendens der er ved at ske - Alle burde kunne have lige adgang til information ellers får man et vandsieret samfund af indavl ...

 • 9
 • 1

Det er kedelig tendens der er ved at ske - Alle burde kunne have lige adgang til information ellers får man et vandsieret samfund af indavl ...

Der er ikke noget i vejen med at det koster penge, men der er noget i vejen med at prisen er alt, alt for høj. Sagen er, at for ingeniøren (og alle andre netaviser) koster 'en læser mere' ikke så meget som én øre (i modsætning til dengang avisen skulle trykkes og omdeles, hvor et enkelteksemplar rent faktisk kostede noget). Derfor er det latterligt med latterligt på, at opkræve et abonnementbeløb i en størrelsesorden som jager stort set alle ikke-IDA medlemmer på flugt. De fleste af os havde uden videre betalt f.eks. en femmer eller en tier, og så havde Ingeniøren faktisk genereret en indtægt på tiltaget - samtidig med at pensionisterne og kontanthjælpsmodtagerne havde kunne være med...!

 • 12
 • 0

Hvad synes du hans indlæg bidrager?

Jeg har fra starten betragtet hans indlæg som en kommentar til den situation, som Claus Vaaning også har påpeget: At man ikke ved, at en artikel i Debat-oversigten er en Plus-artikel, før man klikker på linket.

Det er rent ud sagt skideirriterende. Det er fint nok at have artikler, man ikke vil have pøbelen ind i. Men så man da skilte med det ved indgangen.

 • 6
 • 1

Ja, det er meget irriterende og usympatisk at de lukkede debatter ikke er markeret i oversigten. Det er umiddelbart ulogisk og svært at forstå, men det er nævnt andetsteds, at selv forgæves klik genererer indtægt og det lyder desværre sandsynligt. Kunne man derudover forestille sig at ing.dk håber på at enkelte i deres irritation tænker: Fxxx! Men nå, så må jeg jo hellere lægge 1450,- for at læse hvad der står?

 • 5
 • 1

Kunne man derudover forestille sig at ing.dk håber på at enkelte i deres irritation tænker: Fxxx! Men nå, så må jeg jo hellere lægge 1450,- for at læse hvad der står?

- måske? Men jeg synes faktisk, at man kun ret sjældent føler egentligt savn ved den manglende læseadgang? Måske snarere 'frustreret nysgerrighed'? Og mange (mig selv incl.) kan sikkert modstå en del frustration, hvis man til gengæld kan spare 1450 krus pr. år! ;)

 • 3
 • 0

Det virker til at PLUS-artiklerne kun er under betalingsmur i 3 uger, jeg har i hvert fald ikke kunne finde nogle PLUS-artikler ælder end 3 uger, jeg ikke kan læse. Det er samme måde https://lwn.net/ kører det på, der er dog kun en uge.

 • 1
 • 0

Er der forskel i forhold til de åbne artikler?

På Android eller måske specifikt Samsung, har editoren en fejl, som gør det umuligt at lave mellemrum.

Nu laver jeg et indlæg med den følgende tekst skrevet på Samsung Galaxy S9:

Dette er en test.

 • 2
 • 0

Hej Karsten, Allan og andre I har helt ret. Det er ikke hensigtsmæssigt, at man som læser ikke får et varsel om, at en debat hører under en Plus artikel. Det er et hjørne af brugerflowet, vi ikke havde indregnet. Så den skal vi lige have ned på værkstedet i en fart. Med andre ord: Jeg beder vores dygtige it-folk se på, hvordan vi bedst får den del med i omlægningen til brug af Plus. mvh Henrik Heide Redaktionschef

 • 5
 • 0

https://ing.dk/artikel/var-supernova-skyld...

http://www.astronomy.com/news/2018/12/did-... Jeg forstår ikke formålet med, at gemme artikler bag betalingsmur, når samme indhold ligger gratis tilgængelig på nettet. Medmindre debatten skal holdes for de få.

https://ing.dk/artikel/dansk-bud-pa-kulsto... Hvad jeg finder langt værre er, at ing.dk, tilsyneladende, tager monopol på danske forskningsresultater og kun gør dem tilgængelig for de brugere der har PLUS-adgang.

Der være både bedre og æstetik epænerem e

 • 4
 • 1

Hvis ikke debatsystemet var gået i sort, skulle sidste linje have lydt: Der være både bedre og mere æstetisk pæne metoder, for ing.dk at tjene penge!

 • 3
 • 1

Endelig skete det! Mange tak! ?

Plus-indhold er slet ikke en dårlig idé - ing.dk gør opmærksom på et eller andet med en betalingsmur, og man kan selv søge informationen gratis på nettet, ofte væsentlig bedre behandlet på andre sites.

Mange tak, skal det også lyde herfra!

 • 2
 • 2

Prøv hellere med PLUS-debat: Lad artiklerne og kommentarerne være tilgængelige for alle, men lad kun adgangen til at kommentere være åben for abonnenter og IDA-medlemmer. Det ville være interessant at se, hvordan debatten så ville arte sig.

 • 3
 • 6

Er det attraktivt?

Det er ikke attraktivt at bruge tid på at skrive kommentarer til indlæg, som formentlig ikke læses af ret mange. Jeg ved ikke, hvor mange der læser PLUS-artiklerne og de efterfølgende kommentarer på ing.dk, men for mit eget vedkommende kan jeg sige, at jeg foretrækker at læse artiklerne i den trykte udgave af Ingeniøren eller den tilsvarende pdf-version. Jeg bryder mig generelt ikke om det der med at skulle være logget på for at læse artikler, så ”nogen” kan snage i, hvad og hvornår man læser eller ikke læser. I forvejen logges der utvivlsomt, hvad logges kan.

I øvrigt tvivler jeg på, at PLUS-artiklerne lokker ret mange nye abonnenter til. Måske ville det give flere nye betalende læsere, hvis det i stedet var adgangen til at kommentere på ing.dk, som var betinget af at være abonnent eller medlem af IDA … Det skulle samtidig kunne bidrage til at bekæmpe de der troldehære, man tidligere har skrevet om på lederplads.

 • 1
 • 3

Ikke relateret til PLUS-indhold. Men nu er det her man brokker sig over ing.dk.

Tager i pis på mig? En vandret bjælke nederst der skal lokke mig til at klikke mere rundt på Ing.dk? Som om den lodrette bjælke i venstre side og den lodrette bjælke i højre side ikke allerede er nok. Og så bevæger den sig ind imellem, så man mister koncentrationen på det man sidder og læser. I driver jeres faste læsere væk. Og det er primært dem, der producerer det jeg læser herinde (debat og blogs). Sådan ser min skærm ud idag, med lidt farvefremhævning: ing.png?dl=0 https://www.dropbox.com/s/kmampkavec4inx1/...

Det minder mig om ready player one. Vi er ikke helt oppe på 80% Men bestemt over 50. https://getyarn.io/yarn-clip/3f07a583-863f...

 • 3
 • 0

Kære Mogens

Det er i hvert fald ikke vores hensigt at tage pis på dig. Det er vores hensigt at gøre vores læsere opmærksom på indhold, der enten relaterer til det man læser, eller som andre læsere finder interessant lige nu. Det er ikke meget anderledes end andre indholdsudbydere, der skal leve af indholdsforbruget. Vi er kun delvist finansieret ved at lave en ugentlig avis, som ida vælger at sende ud til medlemmerne. Resten af pengene skal vi selv tjene. Alternativet er, at vi ikke kan eksisterere.

Mvh Henrik Heide Redaktionschef

 • 0
 • 0

Tak for svar, Henrik.

Det er jo vanskeligt at indvende noget imod. (Medmindre det var muligt at kigge til udlandet) Jeg håber det snart bliver muligt.

Mvh.

 • 1
 • 0

Hej Henrik

Tak for svaret.

Nu opfatter jeg Ing.dk anderledes end de fleste andre indholdsudbydere jeg besøger. Typisk aviser. Jeg scroller nok ned over forsiden én gang dagligt. Og så navigerer jeg ellers via Ing.dk/debat. Det er dér i scorer mine ekstraklik.

En ting der stjæler læsehøjde fra min skærm. Og som oven i købet bevæger sig umotiveret. Det er virkeligt ikke velkomment.

PS. Jeg ville ønske i ville lave v2.dk/debat om så den svarede til ing's.

 • 0
 • 0

Prøv hellere med PLUS-debat: Lad artiklerne og kommentarerne være tilgængelige for alle, men lad kun adgangen til at kommentere være åben for abonnenter og IDA-medlemmer. Det ville være interessant at se, hvordan debatten så ville arte sig.

Man kunne også lade artiklen være usynlig, og lade folk debattere frit - ofte får man det indtryk, at folk alligevel ikke læser artiklen inden meningsytringerne får frit løb ;o)) Under alle omstændigheder er det vel artiklen, der kræver en arbejdsindsats, selvom man også her let kommer i tvivl...

Det eneste, der er rimeligt sikkert, er at flertallet læser ing.dk på grund af kommentarsporet, hvis ikke jeg tager meget fejl.

 • 7
 • 1

Desuden, som Ernst skriver, har de betalende ofte fordel af at kunne læse artiklen andetsteds, hvorfor de allerede har en ubetalelig fordel - æhh undskyld betalelig fordel til at kunne tænke inden der skrives, hvilket vi andre så må undvære.....undskyld igen - mit indlæg fører ikke til en meningsgivende debat, ligeså lidt som plusindholdet.

I må nok overveje flere tekniske, sponsorerede artikler, hvilket i det mindste også giver håb om, at forfatteren ved hvad han ytrer sig om.

 • 0
 • 1

Så den skal vi lige have ned på værkstedet i en fart

- det forekommer, at hele debatsektionen p.t. har akut behov for et 'værkstedsbesøg'!: Der er sket et 'tilbagefald', idet henvisninger fra forsiden (debatoversigten) ikke fører (direkte) til den kommentar, henvisningen gælder - men derimod til trådens 'startside', incl. de første få kommentarer. Derefter skal man vælge 'alle kommentarer' og scrolle helt ned til dén, man ville se! Hvad sker der?? Og dertil kommer, at spam-kommentarer vedblivende florerer! :(

 • 10
 • 0

Hvad sker der??

Hørt !

Skriver lige i stedet for at tomle op, så den kan blive på forsiden ;o)

Det er sgu' da underligt, at dette system pendler fra den ene virkningsmåde til den anden - nærmest random. Under alle omstændigheder er det (som skrevet mange gange før) dødirriterende, at et klik på et link ikke fører en til destinationen, men deriomod til en kæde af omveje: 1. Scroll ned til bunden 2. Scroll op igen til du finder "se alle xxx" linket 3. Klik på "se alle xxx" 4. Scroll ned til bunden - igen 5. Scroll op til det indlæg, du gerne vil se - eller brug en søgefunktion 6. Specielt det med at scrolle til bund kan godt være en pain in the ass på nogle mobile devices.

 • 6
 • 0

Jeg tror det er versionsstyringen, der kikser. Hver gang der bliver rettet noget i hast (måske for at prøve at dæmme op for den efterhånden meget kendte hjemmeside), tages der udgangspunkt i en ældre version. Derfor får vi udfoldningsproblemet tilbage med jævne mellemrum. Suk

 • 4
 • 0

Er ing.dk's hjemme-/debatside en version der er vanskelig at administrere?

Jeg, hvis insigt i programering og administration af hjemmesider er rudimentær, fornemmer visse vanskeligheder her. For mig ser siden forholdsvis nem og overskuelig ud. - Håber jeg Ikke fornærmer nogen.

 • 7
 • 1

Vi kan se, at det ikke en en bot. Der er menneskehænder på - og det æder vores kostbare udviklertid.

Hej Henrik

Jeg har (flere gange) foreslået at disable automatisk brugeroprettelse.

Der kunne bruges forskellige tiltag:

NemId: (har den ulempe, at det vil udelukke ikke danskere fra at deltage)

"Karantæne": Vil ikke lukke hullet helt, men hvis man skal vente f.eks. en ue fra oprettelse til man kan skrive indlæg, vil det nok fjerne de fleste af den slags?

mvh Flemming (der i den grad er enig i klagerne over det gen-gen-gen-genopståede udfoldningssystem)

 • 6
 • 0

"Karantæne": Vil ikke lukke hullet helt, men hvis man skal vente f.eks. en ue fra oprettelse til man kan skrive indlæg, vil det nok fjerne de fleste af den slags?

Det kan sådan set klares med almindelig email validering - altså man skal svare på en mail man får tilsendt.

Det fungerer fint for alle mulige andre fora, og de sovses ikke ind i spam.

Og så er der det med udrulning, det burde ikke være raketvidenskab - men drejer det sig mere om at vi er tilskuere til et foretagende i krise?

 • 8
 • 0

Det er så nemt at sidde på sidelinjen og komme med tilråb.

Men mit forslag går på at lade nye brugere maksimalt poste i 3 tråde dagligt de første 10 dage efter brugeroprettelse.

Altenativt, kræve andminstratorvalidering, første gang en ny bruger (dvs inden for 10 dage af brugeroprettelse) ønsker at lægge et link i en kommentar.

 • 3
 • 0

Jeg forsøgte for nogle månder siden at få en forklaring på hvorfor ing.dk ikke var istand til at opdele cookies i nødvendige + *alt ragelsen *- det gav ikke rigtig nogen respons - bortset fra lange ventetider i telefonkø for at snakke med folk der ikke vidste hvad det hele drejede sig om (after brug af det telefonnummer der henvises til hvis man klikker på yderligere oplysninger).

For 2-3 uger prøvede jeg så igen og kom igennem til en som ville tage sig af sagen - og det gjorde vedkommende idet jeg følgende har fået dette svar fra 'Teknologiens Mediehus':

”Vi beder om accept af cookies hos alle brugere, som besøger vores digitale site. For at vi kan drive og udvikle vores medier på et økonomisk bæredygtigt grundlag, er vi nødt til at kunne behandle data om vores brugere. I henhold til GDPR reglerne - som trådte i kraft sidste år - beder vi om samtykke til det. Sammenlignet med mange andre medier, sætter vi få cookie hos vores brugere, og langt de fleste af de cookies vi anvender, er 1. parts cookie, hvor data ikke deles med andre aktører. Vi har på nuværende tidspunkt hverken teknisk eller økonomisk mulighed for at tilbyde brugere adgang til vores sites uden at acceptere cookies, og vi har heller ikke mulighed for at tilbyde særlige forhold til IDA-medlemmer. Derfor har vi selvfølgelig også forståelse for, hvis du ikke ønsker at benytte vores medier under nuværende betingelser.

Vi arbejder på fremadrettet, at tilbyde vores brugere en mere brugervenlig og transparent tilgang til at håndtere accept af cookies, herunder også mulighed for at til/fravælge forskellige typer af cookies. Det er dog først noget, som bliver implementeret senere på året. Herudover noterer vi løbende henvendelser og tip om fejl på vores sites fra dig og andre brugere, og forsøger efter bedste evne og muligheder at følge op på dem.”

Det kan jeg jo ikke bruge til meget - og selvom jeg ligesom Bjarne mener at man som ingeniør skal vre medlem af IDA er jeg nu kommet i det dilemma at den fagforningen jeg gerne vil vre medlem af understøtter et medie som benytter forretningsmetoder jeg ikke kan stå inde for - så spørgsmålet for mig er nu - skal jeg stemme med fødderne og forlade IDA?

 • 3
 • 0

jeg skimede da lidt til basic i comodore 64 dagene.

10: hvis bruger er ny then alert. 20: hvis nye brugers første tråd indeholder .com eller .bla bla then alert alert x 2 30: hvis nye bruger poster enslydende tråde indenfor ganske kort tid then alert x 3 . 40: if alert = x 3 then put nye bruger og tråde i karentæne.

men så nemt er det selvfølgelig ikke!

 • 2
 • 0

Ja, og gentager gerne mit spørgsmål, som blev mødt med rungende tavshed:

Hvad er det for en "udvikling" der er tale om?

Det er himmelråbende pinligt at et forum, som burde repræsentere det teknisk ypperligste her i landet er så kummeligt, og ikke engang kan undgå spam.

 • 4
 • 0

Er det ikke rimeligt simpelt, at lave et lille tjek-program, som tjekker for multiopslag af samme person, med samme indhold/link?

 • 1
 • 0

Og fjern betalingen for at laese - ING mister vaerdi til ingen gider siden mere - mange Ingeniøre laeser mange nyheds medier og iøjeblikket taber ING nyheds vaerdi hurtigt - f. Eks har i ikke skrevet om at Cowi bliver kritiseret af Rambøll i en vindmølle sag...

 • 4
 • 0

Nu er der vist ændret design på siden igen - og ikke til det bedre. Blot mere hvidt og mere spildt skærmplads. Farvevalget er også ualmindeligt afdæmpet og trist. Især den øverste menulinje.

 • 3
 • 0

af om mit profilbillede er stabilt denne gang

(har lagt det op mindst 10 gange nu - for at se det blive slettet)

 • 1
 • 0

Der er en robot der sletter det hvis det ikke overholder reglerne ;-)

 • 0
 • 0

Når man vælger 'Forhåndsvisning', føres man (i nogle tråde) tilbage til trådens første/øverste kommentar - hvorfra man så må scrolle (hele vejen) ned igen...'lidt' frustrerende!! (gælder øjensynligt ikke for denne tråd!?).

 • 0
 • 0

Hej John

Du har helt ret. Den er kommet bag muren ved en fejl. Det beklager jeg og har straks lagt den ud i det fri.

vh Henrik Heide Redaktionschef

 • 1
 • 0

Kunne det ikke gøres muligt at fravælge mail-henvisninger til PLUS-artikler?: Jeg modtog netop et advis vedr. en artikel om "anbefalet dioxinindtag" (sic!). Den var svær at finde, og da det omsider lykkedes, viste det sig at være en PLUS-artikel! :(

 • 1
 • 1

for at tjekke om et PLUS-abonnement var værd at investere i, har jeg udført denne lille enormt videnskabelige undersøgelse af fordeling af Ing-nyheder pt: Man tæller til 100..

Ud af 100 nyheder var fordelingen:

ING- PLUS-TECH-V2 28-13- 26- 33

Så kan Ing jo vælge at lægge flere fra ING under PLUS: mindre debat, færre læsere ---> :-( eller at lægge flere TECH under PLUS ---> :-) Jeg klapper lidt videre på hesten.

 • 6
 • 0

Kunne man ikke farvemarkere tommelsymbolet, efter man har klikket på det? Jeg ér altså kommet til at slette et par stykker. - Men, opdagede det. I hvert fald de par gange.

P.S. Ændre dog endelig ikke på noget, hvis det griber forstyrrende ind i andre funktioner. ;-)

 • 0
 • 1

Kunne man ikke bare afskaffe dem? De gør ikke ret meget andet end at forgifte debatmiljøet herinde. Alternativt, afannonymisere dem, så alle (indloggede) brugere kan se hvem der har trykket.

 • 4
 • 1

Wow, nu har man lagt vi-hader-brændeovne-artikler ind som plusindhold - så kan udenforstående bare se bias overskrifterne, uden at kunne kommentere.

Virkelig seriøst!

 • 3
 • 0

Kunne man ikke bare afskaffe dem? De gør ikke ret meget andet end at forgifte debatmiljøet herinde

Personligt sætter jeg pris på dem. Ikke mindst kva muligheden for at "deltage" i en (ophidset) debat, uden at skulle poste kommentarer a'la. "Jeg synes det samme som, den eller den", eller "Dét er jeg uenig i". - Tomlerne giver dog ikke mulighed for et "fordi".

Mon ikke det er teknisk vanskeligt at ændre på anonymiseringen?

 • 0
 • 1

..sammenlignet med forbrændingsanlæg i debattrådene til tidligere åbne artikler om dioxin fra forbrændingsanlæg hen over sommeren. Debattørerne kom med diverse tal og referencer.

Hvorefter Ingeniørens opfølgning, hvis overskrift omhandler brændeovnes større udledning end forbrændingsanlæg, placeres bag betalingsmuren. I den konkrete sammenhæng er Ingeniørens valg af placering ikke specielt elegant.

 • 5
 • 0

'Ingeniøren' har i et par opretholdt to debattråde om 'ingeniører og etik'; nu popper der så pludseligt en tredje op - om samme emne - men denne gang som 'PLUS-artikel'!! Kan dette virkeligt være fornødent, endsige hensigtsmæssigt?? :(

 • 3
 • 0

42

tak.

Og man kan oven i købet donere til siden for artiklen. Det tror jeg at jeg vil gøre.

 • 1
 • 0
Hvis du benytter profilbillede, skal dette være et vellignende foto af dig selv.

I tvivlstilfælde vil vi kontakte dig og lukke din adgang til debatten, indtil du har opdateret din profil og givet community@ing.dk besked herom.

Indlæg skal holdes inden for emnet og føre debatten videre.

Indlæg skal holdes i en sober tone og på et fagligt niveau - og derigennem bidrage til en saglig og konstruktiv debat. 

https://ing.dk/debat/regler

Burde ing.dk/debat ikke overveje, hvorvidt man ønsker at håndhæve debatreglerne, alternativt slække på dem?

Edit: Jeg har ikke aktivt ændret skrifttyper, og ved ikke hvordan eller hvorfor de varierer.

 • 2
 • 0

......stedet overholder da ikke dette påbud og ej du John. Jeg gør ej heller....men er du blevet ophøjet til viceinspektør på stedet, eller mener du ikke at debatredaktørerne kan klare opgaven?

 • 1
 • 2

"Det vil være en metode, vi bruger ved større historier med nyhedsmæssig værdi, som har en samfundsmæssig væsentlighed, vi ønsker, at også folk uden for vores sædvanlige målgruppe kan få indblik i." Nu kan jeg jo kun se overskriften (+ lidt mere): Ny undersøgelse af transportvaner og Google-data: Så mange rejser kan ikke gennemføres med kollektiv transport https://ing.dk/artikel/ny-undersoegelse-tr... Men, at dømme ud fra den, undrer det mig den ikke kommer ind under "Samfundsmæssig væsentlighed".

 • 1
 • 0

Hvem beslutter om en artikel er bag plusvæggen, eller offentlig tilgængelig? Hvem beslutter det, for ing,dk er bedre økonomi i, at holde flertallet fra Information, end modtage mindre betaling fra interessenter, der gerne ofrer en € eller lignende, for adgang til viden, og debat, måske udvikling, af aktuelle produkter og patenter, Ing.dks nuværende vej virker dødfødt.

 • 3
 • 0

Men, at dømme ud fra den, undrer det mig den ikke kommer ind under "Samfundsmæssig væsentlighed".

Det er naturligvis samfundsrelevant hvis vores elforsyning er for spinkel til elbiler så der skal bruges nogle milliarder på at rette op på det. Men det konkrete spørgsmål der stilles om -. om det fortsat kun skal være muligt at trække 16A ud af kontakten eller elforsyningen skal dimensioneres så den kan klare 32A, det er vel mest ingeniørrelevant!

 • 1
 • 0

Formiddag 11.10.19 er alle artikler på forsiden plus artikler bag betalingsmur med undtagelse af en leder. Hvad er meningen med dette?

 • 3
 • 0

Hej John

Vi kan desværre ikke tilbyde mikrobetaling af enkeltartikler. Ingen medier i Danmark har et system der kan understøtte den type finansiering. Og hvis de havde, er jeg ikke sikker på, at de ville indføre det. Vi ER inde i kampen - for vores overlevelse. Journalistik koster penge. God journalistik koster mange penge. Og hvis vi skal fortsætte vores virke, er vi nødt til at tage penge for indholdet.

Venligst Henrik Heide Redaktionschef

 • 1
 • 4

Hej Heide

Hvor meget tjener i på Plus og Pro ?

Er det 5 % eller 10 % ?

Jeg spørger - fordi jeg tror de store rådgivere gerne vil give 1.000.000 kr til ING, for at viden bliver offentlig .... fordi det reelt er efteruddannelse til deres medarbejdere ... og alle ingeniør studerende ..... og det styrker debat om teknik ... som de store rådgivere lever af .... og og og ...

 • 4
 • 0

Hej Ole

Jeg kan desværre ikke give dig de tal, fordi det er forretningshemmeligt. Det håber jeg, du forstår. Men det er det, der skal bringe os videre. Hvis vi lod os finansiere af store firmaer, ville vi sætte vores uafhængighed og publicisme over styr. Og det vil vi meget nødigt, fordi vi mener at Ingeniøren har en vigtig rolle som kritisk teknologi-medie.

 • 3
 • 4

Hej Heide

Jo - jeg gættede på du svarede "forretningshemligheder" ... MEN KÆRE DU ... et ca % tal vil ikke koste noget.

Jeres uafhænighed og uvildighed ... tjo ... MEN .. jeres leder om " Ørsted salg " ... Ørsted som er en af jeres største annoncører ... DER tabte i IGEN jeres uskyld. "Grønt lys for Salg af Ørsted" = ren reklame for et salg.

https://ing.dk/artikel/frasalg-el-gasnet-g...

Og de muligheder der er i Skatteloven om efteruddannelse - der er muligheder - https://skat.dk/skat.aspx?oid=2061771

 • 8
 • 0

Jeg kan desværre ikke give dig de tal, fordi det er forretningshemmeligt.

Regsnskabstal for Teknologiens Mediehus kan findes på CVR.

Det der kunne være interessant at vide er, hvor stor en del af bruttofortjenesten på 38 millioner kommer fra IDA?

Det må nogle af IDAs medlemmer vel kunne finde ud af fra sidste års (for medlemmerne offentliggjorte) årsregnskab.

Man kan så iøvrigt også undre sig over at debatten (som jo tabes) til dette emne: "Trods vindmøller og solceller: Det halter med elektrificere danskernes forbrug" også skal være en del af den nye "forbedring".

Måske IDA og Teknologiens Mediehus skulle overveje en total opsplitning?

 • 7
 • 0

Hej Henrik

Jeg vil gerne debattere og forklarer gerne. Men når du nøjes med at kalde det vrøvl uden at forklare hvorfor, er det vist ikke nogen grund til det.

mvh Henrik Heide

 • 2
 • 6

Men når du nøjes med at kalde det vrøvl uden at forklare hvorfor, er det vist ikke nogen grund til det.

Det forklarede jeg også for et år siden:

"Men vi satser ikke på, at det er Plus abonnementer, der skal redde vores økonomi. Til gengæld vil vi gerne have så mange af vores eksisterende abonnenter til at oprette en profil på ing, [...]"

Jeg har lidt svært ved at se, hvad de to sætninger har med hinanden at gøre(?)

Nu er jeg ikke selv ingeniør, men jeg har været glad for at læse jeres internetavis, og jeg er lidt mere tolerant overfor mængdeangivelser som ikke umiddelbart findes i bogen med SI-enheder ;-)

Derfor ærgrer det mig at det her 'PLUS'-tiltag forhindrer mig (og sikkert en masse andre) i at læse hele avisen. I får stensikkert ikke nogen nævneværdig indtægt ud af det (som du i øvrigt selv antyder i sætning ét i det citerede), men jager os bare over på nogen andre platforme: Jeg ville for eksempel gerne have læst om elektronen der er for rund, og det tog mig mindre end ét minut at finde et andet site der skriver om det.

Når nu I ikke skal redde økonomien, og bare have abonnenter til at oprette profiler online, hvad så med at sætte abonnementsprisen på 25-30 kr. pr. måned? Så havde jeg (og sikkert mange andre) tegnet abonnementet lige på stedet! Selv om jeg havde ment at abonnement på jeres internetavis var den nuværende pris værd, så havde jeg på ingen måde haft råd til det.

Jeg synes faktisk det var ret tydeligt: Du skriver selv at det ikke er for at redde økonomien, men for at få folk til at oprette en profil. Og jeg siger så, at hvis det ikke er for at redde økonomien, hvorfor fanden sætter I så ikke en pris almindelige mennesker har råd til - så de netop opretter en profil?

Og nu fortæller du så, at I er nødt til at opkræve penge, så I netop kan redde økonomien.

Men det er fint nok. PLUS-abonnenterne er vel - modsat min profeti - væltet ind, så forretningsmodellen endte med at give overskud alligevel...

 • 7
 • 0

Det er vel altid et valg mellem få dyre abonnementer eller mange billige. Musik og videoindustrien forsøgte jo også i mange år krampagtigt at fastholde de få indtil der endelig var nogen der fandt ud af at der faktisk var flere penge i de mange.

 • 10
 • 0

Det er mængden der gør det :) Mange bække små bliver som bekendt til en stor å.

 • 5
 • 1

Hej Henrik

Tak for svar!

Ingen medier i Danmark har et system der kan understøtte den type finansiering. 

Måske Jeg misforstår noget. Behøver systemet være dansk?

Kære Henrik Heide

Mon det bliver muligt, med svar på om systemet nødvendigvis skal være dansk. Eller om der findes andre tekniske hindringer?

I dag ville jeg f.eks. gerne betale for adgang til: https://ing.dk/artikel/danske-patienter-do... Selvom jeg synes en sådan artikel ikke burde være underlagt betalingshindring. Kva dens omtale af potentielt, markant vigtige samfundsforhold.

Mvh. John

 • 5
 • 0

Hvorfor er klimaministerens svar bag betalingsmur

Mit gæt er at svarene kan betragtes som havende en hvis værdi, som folk kunne tænkes at ville betale for.

At vi alle kan skrive til ministeren/ministeriet og få en kopi af svaret helt gratis, viser at det vist er så som så med størrelse af 'værdien'

Ganske som informationen i mange af de andre artikler, der forsøges at tage penge for, også kan findes ved at bruge få sekunder med en søge maskine.

Det eneste man reelt går glip af, er debatterne der tilhører de enkelte artikler.

 • 8
 • 0

OK - god viden - tak. NB. Ser du det som lobby for Ørsted - her taet på finanslov - som kan binde tidsplaner til vind udbygning?

 • 1
 • 0

Æh! Dét har jeg ikke lige overvejet, Ole. Uanset, så kunne jeg godt tænke mig, der var andre end DI, der havde indflydelse på den kommende klimalovgivning, her i Danmark.

For mig tyder det på, at lobbyismen er en "anelse" ensidig pro industri, både her, og i hele EU.

DI: "Vi er forberedt på, at danske virksomheder kommer til at yde ofrer, i klimaomstillingen" ("Men, vi vil kæmpe for, det ikke kommer til at ske!")

(Bemærkede du forresten, Ole, at mit indlæg var formuleret som et spørgsmål?)

 • 3
 • 0

Hej Trine fra redaktionen

Så prøver jeg igen - hvorfor lægger i almene emner ind under PLUS - når vi alle kan søge atriklernes tekst - via google. - Flere gange ligger viden offentligt på ministeriets, kommuner, regioner hjemmesider eller hos ft.dk eller hos store danske medier.

Og nogen emneområder ligger "kun under PRO" - således der ikke kan blive åben ingeniørdebat om emnerne - medmindre vi selv finder teksten andre steder - og vi selv lægger linkene ind under "åbne" ingeniørdebat sider.

Jeg tror I på redaktionen misforstår jeres værdi - Ingen af JER har mere viden om emnerne end os INGENIØRER. At skrive på Ingeniøren er ikke "leverpostej journalistik" - hvor man bare kan kopiere tekst fra udlandet - og tror kunderne bliver tilfredse - NEJ det dur ikk - ofte ved vi INGENIØRER mere om emnerne, før I på redaktionen læser en overksrift på et andet medie.

Jeg synes i(vi) skal oprette "et brugerråd hos Ingeniøren" - således vi læsere - som er uddannet ingeniør - kan fortælle JER - hvad vi vil have formidlet til alle vores kolegaere.

 • 5
 • 1

Jeg hører til de mange, der har benyttet tilbudet om 1 måneds gratis adgang til PLUS indhold, men som ikke tegnede abonnement, fordi prisen er så høj. Den var jo oprindelig 1450 kr/år Jeg blev så ringet op i går fra abonnementsafdelingen, der gav mig "et godt tilbud". Nu var jeg i gang med noget andet, så jeg sagde at jeg ville gå på nettet og checke tilbudet. Det har jeg gjort, og tilbudet lige nu er på 1500 kr/år.

 • 4
 • 0

P.S.: Hvorfor udløber muligheden for redigering allerede efter mindre end 3 minutter? Plejer det ikke være efter 300 sekunder?

 • 2
 • 1

Jeg spurgte IDA, om det med PLUS og Pro - fik idag et fint svar, som jeg tror kan interessere andre der skriver her.

" Kære Ole

Tak for din henvendelse og dit engagement i at sikre, at Ingeniøren fortsat skaber værdi for vores medlemmer.

Din kommentar om, at Ingeniøren er ”overvejende politisk rød og KBH” har jeg videregivet til Ingeniørens chefredaktør, Trine Bjerregaard Reitz. Ingeniøren har deres frihedsbrev, så den redaktionelle linje kommenterer IDA ikke på. Dit forslag om at flytte noget af redaktionen til Jylland vil jeg også overlade til Ingeniøren at kommentere på.

Jeg kan også bemærke, at Teknologiens Mediehus er en selvstændig enhed med en professionel bestyrelse, der skal drive en forretning på egne vilkår. IDAs administrerende direktør sidder i bestyrelsen, hvilket sikrer, at IDA er opdateret på udviklingen i Mediehuset. Endelig besøger formanden og administrerende direktør for Teknologiens Mediehus løbende IDAs forretningsudvalg med henblik på at orientere om status på Mediehusets tiltag.

Du skriver:

”Igennem debatten på ing.dk, er det tydeligt at rigtigt mange synes at ideen med "PLUS" og "PRO" miljøer ikke fremmer vores ingeniør interesser, idet noget viden ikke er synligt for alle i debatterne.”

I forhold til PLUS er det et spørgsmål om, at Ingeniøren søger at udvikle en forretningsmodel, der kan sikre en ny indtjening, som alternativ til den faldende annonceomsætning, som alle medier oplever. Endelig kan det siges, at Ingeniøren altid har været et betalingsmedie med avisabonnement. Nu udvider de det blot til også at gælde for web-mediet, Ing.dk. Som IDA-medlem får du dog både Ingeniøren og adgangen til PLUS. I den forbindelse vil jeg også påpege, at PLUS netop er en måde at sikre eksklusivitet for IDAs medlemmer. Flere og flere artikler er i dag tilgængelige digitalt og uden PLUS ville alle, også ikke-IDA-medlemmer, have adgang til dette.

Udviklingen i medieverdenen er generelt, at rigtig mange, herunder politikere, køber abonnementer for at følge faglige artikler.

Hvad angår PRO-medierne, så har vi her at gøre med helt nye medier, produceret af nye ressourcer. Her er der tale om nogle produkter, der ikke er indeholdt i den økonomiske aftale, som vi i IDA har indgået med Teknologiens Mediehus. Der er derfor tale om et selvstændigt forretningsben, der skal kunne bære sig selv økonomisk. PRO-medier er målrettet professionelle, hvor det typisk er virksomhederne, der betaler for et "arbejdsredskab" til deres medarbejdere, og derfor er det ikke en del af det medietilbud, IDA køber ind til sine medlemmer.

Du slutter af med at opfordre Hovedbestyrelsen til, ”Nytænk - og skab værdi for os læsere af Ingeniøren - se mine kommentarer til dagens Leder i Ingeniøren”.

Hovedbestyrelsen blev orienteret om din henvendelse på hovedbestyrelsesmødet den 3. december 2019 og vil modtage din mail og mit svar. Jeg kan fortælle dig, at Hovedbestyrelsen og Forretningsudvalget i den kommende tid vil drøfte overvejelser om fremtiden for Teknologiens Mediehus.

Med venlig hilsen

Thomas Damkjær Petersen

Formand "

 • 1
 • 1

Tror ikke redaktionen ønsker kritik.

Den er sikkert helst helt fri. I hvert fald fravælges totalt at deltage i debatterne.

ing.dk iværksatter en debat om klimatrolle, selvom man, selvfølgelig, kalder det noget andet. Men, nu hvor debatten om debatten, er løbet dem totalt af hænde, holder "man" hænderne for ørerne, lukker øjnene og messer højt: "Lalalalalala osv, så man slipper for konfrontationen!

Udefra virker ing.dk's ledelse både handlingslammet og ubeslutsom. (Inkompetent?)

At debatten overtages af religiøse klimafornægtere vil, på sigt, opæde hele debatforaet på ing.dk Tilsyneladende er ingen i ing.dk's ledelse parat til at erkende dette.

Noget en fast bruger, for forholdsvis få måneder ville have forsværget, at ing.dk-debat kom til at ligne Nationen på Ekstra Bladet, ér allerede en realitet.

 • 1
 • 3

Jeg finder det helt ok, at mediehuset søger at supplere indtægten fra IDA, - f.eks. med betalingen for "plus-indhold", men absolut ikke, at der oprettes (ekstra-)betalingsmure overfor os IDA-medlemmer. Da burde IDA afbryde enhver særlig forbindelse til "pro-medierne", ligesom det - også hvad angår navngivning o.l. - burde gøres klokkeklart for læserne, at pro-medierne på ingen måde kan antages at have os ingeniører i ryggen.

Det er således fuldstændig uholdbart, at IDA stiller medlemmernes troværdighed til rådighed for nogen som helst forretningsdrivende, der har frihed til at gøre/skrive, hvad de vil og herunder ting, der kan være groft generende for mange af IDAs medlemmer, uden at disse har mulighed for at vide, hvad der skrives og for - om fornødent - at rette/kommentere.

Skrækscenariet, der formentlig allerede udspiller sig, er at pro-medierne søger at påvirke abonnerende politikere og andre beslutningstagere på måder, der er farvet af redaktionens holdninger/misforståelser, der ikke bliver rettet/kommenteret af relevante fagfolk, med mindre disse er villige til at betale for adgang til at gøre det. - Dette måske ikke så meget for at se den journalistiske udlægning af noget, de selv ved mere om, men snarere af frygt for, hvilke beslutninger, beslutningstagerne ellers kunne tænkes at reagere med.

Jeg har allerede - i den tidlige ende af denne lange tråd og senest i anledning af den nylige introduktion af Ing\WasteTech.dk - skrevet, at pro-mediernes forretningsgrundlag kan opfattes som "gidseltagning og afpresning" af (bl.a.?) os IDA-medlemmer. Se evt. mine yderligere kommentarer, og redaktionens meget undvigende og ignorerende reaktion her: https://ing.dk/artikel/ingenioeren-lancere...

Man kunne forestille sig, at pro-mediernes redaktion(er?) lovede at arbejde 100 % neutral/upolitisk - f.eks. med noget i retning af "knastør"/holdningsløs "teknisk service" overfor abonnenterne på snævre teknologiske emneområder (f.eks. ”Ing\Windtech”, ”Ing\Suntech, Ing\Biotech o.l.) - og at nogen blandt IDAs folkevalgte påtog sig at overvåge, at en sådan betingelse blev respekteret. Sådant arbejde er dog næppe noget, der tiltaler journalister, som i stedet meget hellere fortolker og politiserer, - givende især overskrifterne "ekstra gas" i populære retninger - for således at sælge flere ”aviser".

Det er meget normalt, at driftige forretningsdrivende ikke selv kan se, at den er helt gal med forretningsgrundlaget, men for IDAs formand burde det ikke tage mange minutter.

 • 4
 • 0

Rigtigt set - synes også der er nogle profilerings artikler (personlig reklame) på pro - som "Rødovre Cykel" og "en energi leder" der taler om hvor hvor vigtige de er eller go han er....

 • 1
 • 0

ikke "en samfundsmæssig væsentlighed, vi ønsker, at også folk uden for vores sædvanlige målgruppe kan få indblik i."

Hvis de virkelig skulle leve op til det løfte, ville det jo også betyde at "plus" er uvæsentligt. Og det får du dem nok ikke til at sige. I øvrigt ikke meget relevant non-plus indhold tilbage - se dagens forside. Så med ing's egne ord har de mistet deres samfundsmæssige væsentlighed.

Var det ikke også det Ole Birk mente?

 • 5
 • 0

Det paradoksale er at de på den ene side begrænser debatten og på den anden har stor fordel af den! Mange har givet udtryk for at den er væsentligere end selve artiklerne og de bruger den da også selv i artikler om de aktuelle debatter. Så hvis man skulle følge deres logik skulle debattørerne faktisk have penge for at skrive på ing.dk i stedet for at blive lukket ude?

 • 7
 • 0

Som jeg erindrer: noget med at varmtvandsforbrug i kWh var større i huset end i sommerhuset som havde elvandvarmer ?

Åh ja ok, den.

I sommerhusets elvandvarmer, så er termostatregulering utroligt enkel, nemlig on/off med en vis hysterese - det er fuldt ud tilstrækkeligt selv om nøjagtigheden ikke er ret stor.

Fjernvarmen derimod er reguleret med en Danfoss AVTB ventil, som ikke åbner/lukker fuldt på samme måde som man gør det rent elektrisk - det betyder at når temperaturen skal holdes ved lige, så åbner den kun lidt, og så siver der lidt vand igennem.

Om sommeren betyder det bare, da der ellers ikke er noget varmeforbrug, at tomgangstabet er helt uhyrligt, da dette siveforbrug på nogle få hundrede watt forsvinder til unødvendig rumopvarmning - om vinteren betyder det selvfølgelig ikke noget, for der er der alligevel flow i systemet.

Imo er hele den analoge måde at at bruge AVTB ventilen en designfejl, det burde hellere være en magnetventil som i en kort periode sørgede for at beholderen blev varmet helt op (til den grænse man nu har sat), og der så var en hysterese på måske 5-10°, således at beholderen i tomgangsperioden kun blev toppet op kortvarigt måske en gang i døgnet.

Hele denne siven af varme betyder at der spildes et sted mellem 100 og 200kWh om måneden i forhold til en tilsvarende elvandvarmer.

 • 3
 • 3

Om sommeren betyder det bare, da der ellers ikke er noget varmeforbrug, at tomgangstabet er helt uhyrligt,

Christian

Heroppe opdagede en af mine bekendte at fjernvarmeunitet i 600m2 bygning, at der var et konstant tab på 11 kWh/døgn selv om alle ventiler var lukket uden de to afspærringsventilerne i tilgangen. Tab holdt op lige straks de to ventiler blev lukket.

Sammenholdt med din erfaring, så må han nok lære at leve med det. :-(

 • 0
 • 0

1/1 2020 Ikke én eneste forsideartikel udenfor betalingsmuren

John: jeg har til daglig ret tæt kontakt til sundhedsfaglige forskergrupper. De har helt afskrevet ing.

Det stofområde jeg har en største interresse inden for er jernbanedrift og kollektiv trafik, men jeg har efterhånden afskrevet Ingeniøren, da stort set alle artikler er Plus artikler. Jeg vil ikke investerer 1500,- kr. årligt for at kunne læse de ønskede artikler, så må jeg finde informationen andre steder.

Debatterne under de forskellige artikler er som regel gode, men her er det sjovt at se, at hvis artiklen er en Plus artikel, så er der omkring 5 indlæg, hvis den derimod er åben for alle, så kan der være både 20 og 30 indlæg - det viser vel meget godt det store potentiale der er hvis Ingeniøren vælger en anden tilgang til et abonnement end de 1500,- der skal betales pt.

Indlæggene ved debatterne på Plus artiklerne, må formodes udelukkende at være forfattet af medlemmer, der får adgang uden yderligere betaling, og der fjerne desværre en del af mangfoldigheden i debatten.

Jeg håber at Ingeniøren vælger at lytte til denne debat-tråd, og finde en anden løsning, som er mere økonomisk overkommelig end et dyre abonnement.

 • 5
 • 0

Tilfældigt pluk fra forsiden som åbenbart ikke har samfundsmæssig værdi nok til en åben debat:

Byggeri3. jan 11:00 Bilister fravælger fortsat den nye betalingsbro ved Frederikssund

Der passerer fortsat kun omkring 2.500 biler om dagen over Kronprinsesse Marys Bro, en syvendedel af trafikken på den gamle og gratis bro. Bestyrelsesformand afviser, at det giver grund til bekymring.

 • 4
 • 0

Kan vi ikke bare diskutere her i stedet?

Selv synes jeg at Sonos "genbrugstilstand", der eufimistisk dækker over "self destruct" vil være vældig interessant at diskutere.

 • 2
 • 0

Man kunne jo nemt lave en facebook gruppe hvor medlemmerne kunne lave opslag med relevans for teknikere, ingeniører mm. Det kunne fx være i form af links til åbne artikler fra ind og udland som så kunne suppleres og debatteres. Men det kræver selvfølgelig at der er et par stykker der gider at administrere på fornuftig vis, hvis det ikke skal gå op i hat og briller :-)

 • 1
 • 0

Ja, et rigtigt forum er selvfølgelig bedre fordi man kan have parallelle diskussioner og en emneinddeling kan gøre det nemmere at finde rundt.

Og ja, Facebook er kronologisk og opslag vil hurtigt forsvinde langt nede når der ikke længere er aktivitet. Men der er nu en søgefunktion som virker. Og en nemt tilgængelig log til hurtigt at finde egen aktivitet.

Men jeg synes nu at strukturen i debatten er ok. Det er fx udmærket at man kan kommentere på et enkelt indlæg som så er skjult/formindsket indtil man vælger at åbne det. På den måde kan man faktisk have flere parallelle tråde kørende under samme emne. I modsætning til her hvor alle indlæg ”fylder” i tråden. Der kan kan være en gruppe der slås mod Kanstrup, en anden der slås mod benægterne og så et par stykker der faktisk forsøger at bidrage med noget konstruktivt til emnet, alt sammen i en pærevælling.

Og så behøver man ikke at logge ind hver gang på FB. Jeg synes det er meget irriterende her, hvis man pludselig får lyst til at kommentere langt nede i en tråd, så skal man scrolle hele vejen op, logge ind, scrolle ned til ”Vis alle” og scrolle videre og prøve at finde der hvor man var. Argh!

 • 1
 • 2

http://ingeniordebat.dk/ Jeg har vist ikke været der siden, men måske dét er en mulighed?

Jeg lavede engang teledebatten, som et alternativ til de debatter omkring tele&data som dengang blev forgiftet af en vis teleanalytiker.

Det blev aldrig til så meget, da han heldigvis droslede sit spam ned, så andre kunne trække vejret igen.

Men måske det nærmer sig der hvor den skulle hives ud af skabet og moderniseres lidt - min ide dengang var, at det var et som udgangspunkt umodereret forum, men at man kun kunne få lov til at lave indlæg og debattere hvis man var inviteret af andre debattører, så folk på den måde stod lidt inde for hinanden.

Og så selvfølgelig ingen tracking overhovedet, og ikke noget infantilt tommel op/ned, det var selve argumentationen som skulle tælle.

 • 0
 • 0

Problem på PRO

På PRO er placeret en almen interessant artikel om transport. Artiklen og emnet har været i Svenske medier igennem en tid - men en redaktør hos Ingeniøren - har valgt at den kun skal være for de få hos PRO.

Citat fra PRO " ..Sveriges største ø har fået verdens første trådløse el-vej Det bliver på den svenske ø Gotland, at induktiv opladning af elbiler under kørslen skal stå sin prøve i det nye år. I første omgang skal lastbil og bus testes.... Konsortiet Smartroad Gotland har nu færdigbygget den første del .. "

Kilde: https://pro.ing.dk/mobilitytech/artikel/sv...

Her er besrkevet hvorledes det svenske Trafikverket medvirker i denne sektor udvukling.

" ...The project is financed by the the Swedish Transport Administration (Trafikverket) as part of the electric road roadmap of the Swedish government to reduce CO2 emissions from heavy transportation.

After acquiring relevant ERS demonstration results, the Swedish Transport Administration can evaluate the potential for larger scale electric road investments.

About the technology The technology is installed under the road and enables a shared infrastructure that significantly reduced the need to charge the vehicle's battery during day/overnight and decreases the size of the battery, It can support any type of EV - Buses, Trucks, passengers and is especially suitable for autonomous EVs. Electreon is a global leader in the field due to deep technological capabilities and its success in making the technology cost effective, durable and efficient..."

Kilde: https://www.smartroadgotland.com/

Hvor er det interessant med denne udvikling ?

Jo - kan elbiler og elbusser oplade under kørsel - så behøver de meget mindre batterier - og så vil prisen på elbiler (der kan køre langt) blive meget billigere - og det vil betyde at mange mange flere vil vælge elbiler - og dermed kommer transportsektoren lettere/hurtigere til at bidrag til at " vi når 70 % " målet.

Det er derfor vigtigt at transport og klimapolitikere får viden om denne "opladnings teknik" da den har potentiale til bidrage meget til den grønne udvikling.

DERFOR er det KRITISK at Ingeniørens redaktion vælger at bringe artiklen "gemt" i en PRO artikel.

NB: (Jeg skriver denne kommentar - da jeg har sendt mail til redaktionen på ingeniøren - om dette emne - med link til artikler om udviklingen - og jeg bad redaktionen om at bringe en artikel i de offentlige del af Ing.dk - hvorefter redaktionen valgte den mest lukkede del)

NB: Iøvrigt er det forkert "...at det er verdens første..." - Kina har en i drift - det talte jeg med Trafikverket om i 2018, da vi holdte møder om grønne udviklings muligheder.

 • 6
 • 0

Problem på PRO

Man kan selv starte sin egen debattråd - det gjorde jeg f.eks. omkring Radio208, da jeg synes det er et spændende område at debattere, og jeg gerne ville videregive den information jeg har fundet.

Så du kan sådan set også selv starte en ny placeholder for en debat, under en passende overskrift (eksempelvis: Smartroads på Gotland), og så f.eks. det indhold du har ovenfor.

 • 2
 • 0

Enig i at vi kan starte debat tråde - men det er sådanne set bare en nyheder som er relevante for alle der arbejder med transport og de grønne udfordringer, jeg mener bør vaere vores faelles Ingeniør viden.... Også som denne nyhed

https://insideevs.com/news/390808/volkswag...

Som igen kun ligger på pro....

Jeg tror mange kommuner og boligforening kan have interesse i den viden.

 • 3
 • 0

Efterhånden er der kun "Andre skriver" udenfor betalingsmuren.

For mig at se, så har netmediet www.ing.dk efterhånden udspillet sin egen rolle, ved at indfører en betalingsmur er er så høj, at den kun er interressant for virksomheder og interresseorganistationer - almindelig døde er for længst sprunget fra.

Nuvel, www.ing.dk gør det med åbne øjne og det er jo deres afgørelse at www.ing.dk efterhånden udelukkende er for medlem af IDA.

 • 4
 • 0

g det er jo deres afgørelse at www.ing.dk efterhånden udelukkende er for medlem af IDA.

Ak ja - hvis jeg dog bare havde faerdiggjort mit ingenioer studie for naesten 30 aar siden, saa kunne jeg have meldt mig ind i IDA.

Med 96 kroner om maaneden (Udenlandsdansker)er det noget billigere end at tegne abonnement paa PLUS.

EDIT: Glemte at sige at dengang var papirudgaven af Ingenioeren ugens hoejdepunkt imellem de til tider trivielle studier.

 • 4
 • 0

"med åbne øjne" - gør ING det svaert for unge at blive inspireret til at laese til Ingeniør.

Den største ingeniør skandale i nyere tid.

Hvad skal vi bruge IDA til - hvis vi ikke får nye ind i IDA.

 • 3
 • 0

Nærværende pamflet har på forsiden en henvisning til en artikel bag de lukkede virtuelle døre:

AI skal åbne kunsten for alle: Lukkede magasiner åbnes på nettet Statens Museum for Kunst har åbnet de virtuelle døre på vid gab. Fremover sikrer ‘SMK Open’ digital adgang til de lukkede magasiner.

Ironien er til at tage at føle på.

 • 6
 • 0

Netmediet 'Check-In', der skriver om rejser og luftfart har som Ingeniøret både åbne og lukkede artikler - dog langt flere åbne artikler end Ingeniøren har pt.

'Check-In' har dog en pristruktur, der er langt mere tiltalende end den høje betalingsmur som ingeniøren har valgt.

Hos 'Check-in' kan der vælges mellem en måned til 69,- kr., 3 måneder til 199,- kr. eller et år til 699,- kr for at få adgang til alle artiklerne på netmediet.

Prismæssigt taler vi om under det halve af hvad Ingeniøren vil have, samtidig med at man også kan vælge kortere perioder - det man måske tjene til inspiration, hvordan den fremtidige betalingsmur kan udføres - hvis der overhovedet er et ønske om at ændre noget...

 • 4
 • 0

Hej Sten

Jeg hører med det samme hos vores community manager, om der kan være en særlig grund til, at dit indlæg ikke er godkendt

mvh Henrik Heide Redaktionschef

 • 3
 • 2

Hej Steen

Hej Henrik, Besynderligt - jeg kan ikke se at der skulle være kommet en mail ind. Heller ikke i mit spamfilter. Men OK - den må jo være et eller andet sted - måske i jeres udkø?

Og indlægget har jeg heller ikke set passere forbi. Jeg følger ellers meget godt med. Men fint. Det er på nu, så det er nu bekræftet at nye indlæg fra læserne kommer på. Mange tak.

 • 2
 • 0

Og indlægget har jeg heller ikke set passere forbi. Jeg følger ellers meget godt med. Men fint. Det er på nu, så det er nu bekræftet at nye indlæg fra læserne kommer på. Mange tak.

Hmm - lige en tanke - hvordan bliver indlægget listet? På det tidspunkt det er postet? Eller det tidspunkt det er godkendt? Hvis det som her bliver godkendt en uge efter det er skrevet og det så bliver listet efter posting tidspunktet, så tror det da pokker at man ikke ser det passere forbi, fordi det bliver listet 6-7 sider nede i debatten.

Der er måske plads til forbedring her?

 • 1
 • 0

En anden besynderlighed; indlægget som er dateret 8 januar optræder ikke i min insights oversigt. Det er vel heller ikke normalt - eller hvd?

 • 1
 • 0

Kære Heide

Kunne i ikke have en medabejder, der scanner nyheder hver 3-4 time i weekenden - så vi Ingeniører ved, at vi kan klikke ind på ING.DK - og blive teknisk opdateret inden mandag morgen.

NB: Jeg tror mange ingeniører gerne løser en sådanne opgave, via upload fra deres hjemme PC.

Jeg tror i ville have fundet denne nyhed ....

"...Benny Engelbrecht, .. det bliver muligt at køre med tog på en .. ny Kattegatforbindelse ..."

med dette citat: " ... statsminister Mette Frederiksen .... i mandags slog fast, ... den længe ventede plan for den fremtidige infrastruktur »ikke er én af de første opgaver

https://jyllands-posten.dk/premium/indland...

Og denne artikel med tekst alle kan læse

https://www.dr.dk/nyheder/indland/regering...

Og dette link til ministereits hjemmeside om denne nyhed

https://www.trm.dk/nyheder/2020/regeringen...

Og dette link til: "Delkommissorierne for de videre undersøgelser"

https://www.trm.dk/publikationer/2020/delk...

Hvor der er videre link til 8 pdf filer om opgaverne.

Kattegatskomiteen hjemmeside er her

https://kattegatforbindelse.dk/om-kattegat...

Hvor sidete nyhed var om at " ..De nye ansigter i formandskabet er regionsrådsformand i Region Sjælland Heino Knudsen, borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen og branchedirektør i DI Transport Michael Svane. .. "

 • 0
 • 1

Hører til på ekstra bladet ikke i et professionelt medie som ing ! Hverken på gratis artiklerne og da slet ikke i betalingssektionen!

https://ing.dk/artikel/rapport-advarer-kli...

ffs Hvis en varmepumpe ved forkert demontering kommer til at udlede 2-50Kg Co2 ekvivalenter, afhængigt af køle middel, når den er udtjent efter 15 år. Så er der vist ikke rigtigt tale om nogen Co2 bombe

 • 5
 • 0

I den senere tid oplever jeg ind imellem, at debattens 'forside' ikke kan 'scrolles' (op/ned): Der sker intet, når jeg kører med 'scroll-hjulet' på musen, ligesom 'op/ned-markøren' i vinduets højre side glimrer ved sit fravær...oplever andre det samme? (Jeg bruger 'Safari' på en iMac).

 • 0
 • 2

@ Hans Henrik Hansen

Jeg kan desværre ikke give nogen forklaring på problemet, men mener som oftes/altid(?) at have held med at venstre-klikke efter at have placeret curceren i tekstfeltet.

 • 0
 • 0

D. 27/2 forekom denne overskrift på Ing\Gridtech:

"""Store solcelleanlæg er klar til at levere systemydelser på linje med kraftværkerne""" ( https://pro.ing.dk/gridtech/artikel/store-... ). Se evt. også: https://energinet.dk/El/Systemydelser/Hvad... , hvor Energinets forklaring på "systemydelser" kort fremgår.

Jeg har - bl.a.(!) grundet redaktionens negative tilgang til mit arbejdsområde (bioenergi og især bio-kraftvarme) - fravalgt at betale ekstra for adgang til Ing\Gridtech.dk, og kan derfor kun håbe, at artiklens uddybende tekst trækker behørigt i land i forhold til overskriften.

Men især de mindst teknisk forstandige politikere, som ikke er helt stive i "første hovedsætning", og som derfor nok mest læser/forstår/husker overskrifterne - formodende at redaktionen har os IDA-medlemmer "i ryggen"? - indgydes her igen-igen den forståelse, at back-up -ydende kraftvarmeværker og tilsvarende særlig virkningsfuld anvendelse af biomasse udmærket kan erstattes af fluktuerende el-produktion.

Når samme politikere senere må sande, at solceller - uanset hvor moderne invertere - selvfølgelig ikke producerer i mørke, har de så også lært, at info, der hidrører fra IDA, skal tages med et stort gran salt.

Derfor spørger jeg her igen-igen, om det kan være rigtigt, at også IDA-medlemmer skal være nødt/presset til at betale (ekstra) for at kunne se og kommentere, hvad et forretningsdrivende medie i IDA´s regi evt. søger at binde vore politikere og andre beslutningstagere på ærmet. Dette med mulige store negative konsekvenser for bl.a. den fremtidige el-forsyningssikkerhed, realisering af de aktuelle meget vidtgående klima-målsætninger og IDA-medlemmers arbejdsområder?

Se evt. https://teknologiensmediehus.dk/about , hvor det fremgår: "Teknologiens Mediehus er et A/S ejet af Ingeniørforeningen, IDA samt pensionskasserne DIP og ISP".

 • 6
 • 0

Hej Steen Det er ikke mejslet i sten, hvad vi lægger bag PLUS. En del Fagfolket får lov til at ligge åbne, fordi de har en meget bred og generel appel. Andre ligger bag PLUS, når det er indhold, som abonnenter og ida-medlemmer bør have alene. mvh Henrik Heide Redaktionschef

 • 0
 • 7

Hej Allan

Det er samme historie - men den er jo ikke forløst på samme måde. Vi har en lang og uddybende snak med fagperson og en langt grundigere gennemgang. Vi har mange historier, som andre også dækker. Når vi gør det, vælger vi bare en mere teknisk eller afklarende tilgang til historien og indholdet.

Mvh Henrik Heide Redaktionschef

 • 0
 • 5

Kære Peder Stoholm

Jeg tror du kan være rolig ved, at danske politikere godt kender forskel på en kommunikationsafdeling/lobbyindsats fra en organisation og et professionelt fritstående mediehus, selv om dette har en organisation som ejer.

Ingeniøren og vores pro-medier er kendt som selvstændige fritstående medier med fokus på teknologi og samfund, og fremstår således hverken som repræsentant for samtlige ingeniører i Danmark eller som talerør for IDA.

Vi bedriver journalistik efter nøjagtig samme principper og metoder som andre seriøse fritstående medier i Danmark, og vi kan forvente, at politikere, der skulle finde på at få politiske ideer fra vores medier, læser hele artikler og ikke bedriver politik alene på overskrifter.

Hvad angår vores pro-medier, så er det medier, vi laver ud over Ingeniøren, som er det medietilbud, IDA pt har valgt at købe ind som en del af deres medlemsgode. Alternativet til vores betalingsmedier er, at disse artikler slet ikke bliver skrevet, med mindre et andet mediehus skulle finde på at lave teknologifokuserede nichemedier, som du i givet fald nok også måtte betale for.

Mvh. Trine Reitz Bjerregaard, chefredaktør

 • 1
 • 8

Som værende udenfor muren, er det jo vanskeligt for mig, at se hvorfor f.eks, https://ing.dk/artikel/ny-covid-19-forskni... "Ny COVID-19-forskning: Inddæmningstrategier som den danske stopper ikke epidemi" og https://ing.dk/artikel/co2-kan-blive-klima... "CO2 kan blive en klimaneutral ressource" ikke kommer under "større historier med nyhedsmæssig værdi, som har en samfundsmæssig væsentlighed, vi ønsker, at også folk uden for vores sædvanlige målgruppe kan få indblik i."

 • 9
 • 0

At ing.dk helt åbent melder ud om økonomien i betalingsmuren. Det er fair nok, man på en formodning om det rentable i at gøre det, har indført den. Nu må der efterhånden være data nok til at evaluere, om det rent faktisk giver overskud.

Jeg kender ingen, der betaler - jeg kan forcere muren qua mit IDA medlemsskab - ellers ville jeg ikke betale. Hvad er I andres erfaringer? Kenden I nogen, der rent faktisk betaler?

 • 8
 • 0

Jeg kender ingen, der betaler - jeg kan forcere muren qua mit IDA medlemsskab - ellers ville jeg ikke betale. Hvad er I andres erfaringer? Kenden I nogen, der rent faktisk betaler?

Jeg har været registreret på prøvemedlem et par gange, men det er ikke et ben jeg vil kaste penge efter. Der er ikke nok kød på. Og fordi blogs og debatten for det meste det mest interessante ved ing.dk er artiklerne i sig selv uden en bred debat heller ikke værd at gå efter. Men jeg kigger forbi en gang imellem.

Jeg vil gerne betale lidt, men slet ikke det niveau der forventes. Det er dyrere end et abonnement til det berlingske hus, og der er trods alt mere journalistisk aktivitet

 • 8
 • 0

Ja - enig i at virus artiklerne burde vaere for alle.

I formiddags mailede jeg med en virus proffesorer - som ikke kunne laese dagens plus artikel..... Tja - HVORFOR skal det vaere sådan?

 • 2
 • 0

Kære Trine Reitz Bjerregaard

”””” Jeg tror du kan være rolig ved, at danske politikere godt kender forskel på en kommunikationsafdeling/lobbyindsats fra en organisation og et professionelt fritstående mediehus, selv om dette har en organisation som ejer.”””

Uanset hvor behændigt, du vender og drejer tingene, er det vanskeligt ikke at opfatte en væsentlig tilknytning til IDA. Det er ikke kun ”Ingeniørens” forhistorie som Ingeniørforeningens medlemsblad, men også vores fortsat meget sammenfaldende (teknologi-centrerede) fokus, jeres fortsatte navngivning (”Ingeniøren”, ”Ing.dk” og ”Ing.....tech”), bofællesskabet med IDA og Mediehusets ejerkreds, - og hvor det jo primært er aktionærerne (og sekundært medarbejderne), der vælger bestyrelsen.

Det kunne – også i mine øjne – alt sammen være udmærket, men er det så alligevel ikke, så længe I fortsat formidler næsten alle de verserende negativt farvende misforståelser, jeg kan komme i tanke om på mit arbejdsområde (= bioenergi og især biokraftvarme). Disse misforståelser har både jeg og andre efterhånden påpeget rigtig mange gange her i kommentarsporerene, uden at det har hjulpet, så nu måtte I – for min skyld - gerne forsøge at finde en anden ejende organisation, hvori medlemmerne er tolerante/dumme nok til at lade jer drive generende journalistisk forretning på deres arbejdsområde, uden fri adgang for organisationens medlemmer til idet mindste at kunne læse med og evt. sige fra. Dette f.eks. overfor indhold under kulørte og misledende overskrifter.

Hvis I ønsker større fred og frihed til således at jagte nye/alternative abonnenter, forudsætter det nok enten et management buyout, eller at I – også uden afsæt i IDAs troværdighed – kan præstere et økonomisk afkast på et niveau, der også er tillokkende for mere almindelige investorer.

Det kan synes lidt håbløst nu, hvor regeringens støttepartier synes at ville følge jer i jeres irrationelle/populistiske felttog imod ”biomasse”, men jeg er blåøjet nok til tro, at det kun er et spørgsmål om tid, inden et flertal af politikere forstår bl.a.: a) at der er endog meget stor "klima-forskel" på bio-brændsler, b) at de nu selvfølgelig skal tage sig sammen til at værdsætte og - i fornødent omfang – forbedre/afløse de frivillige certificeringsordninger, c) at man fra et stort skovområde udmærket kan fjerne årets tilvækst uden, at der bliver tale om såkaldt "klimagæld", d) at adgangen til energiudnyttelse af ellers miljøbelastende og ofte brandfarlige bio-brændsler selvfølgelig ikke kun er midlertidig, e) at både danske og udenlandske skove med tiden bliver klimabelastende i stedet for -aflastende hvis ”urørte”, f) at bio-ressourcerne bør benyttes mere virkningsfuldt end kun/overvejende til produktion af ”grøn varme”, og g) at en stor del af el-behovet i bl.a. mørke og vindstille med fordel kan dækkes direkte og ikke kun ad dyre og tabsbehæftede omveje.

Vil det mon øge tilgangen af særligt professionelle Gridtech-abonnementer, der gerne vil købe sig til dybere faglighed, hvis selv nogle af de pt. teknologi- og klima-dummeste politikere erkender disse ting tidligere end din redaktion?

 • 6
 • 2

Til min ovenstående opremsning kan tilføjes: h) Det er stærkt misledende, når det f.eks. skrives, at et (nært konstant forbrugende) datacenters el-forbrug kan dækkes af et fluktuerende energianlæg med samme årlige produktion. i) Det er misledende at betegne kombinationen af fluktuerende VE og et batteri med kapacitet til f.eks. kun én times fuldlast for et ”kraftværk”. j) Det er ikke skævvridende, at der ikke er afgift på bio-brændsler, da der jo heldigvis heller ikke er afgift på andre primære VE-kilder (som sol- og vindindfald) men i stedet samme afgift på el fra alle VE-kilder. (Hvis man vil fremme anvendelsen af el til bl.a. varmepumper og el-baseret transport, kan det – VE-teknologi-neutralt – gøres ved at reducere el-afgiften). k) Det er derimod klart VE-skævvridende, når der fortsat garanteres mindste elpriser på fluktuerende VE, medens betaling for kraftvarmeværkernes bidrag til opretholdelse af landets el-forsyningssikkerhed fortsat overlades til bio-kraftvarmeværkernes varmekunder. l) - Og hvor Ingeniøren gerne udlægger varmekundernes derfor berettigede utilfredshed, som et negativt syn på bio-kraftvarme. m) Det er ikke forkert/snyd/… at se bort fra den CO2-emission fra bio-energianlægget, der svarer til CO2 optaget fra atmosfæren under biomassens ”opvækst” (- hvorfor el fra et bio-kraftvarmeværk ofte vil være CO2e-negativ når også frafratrukket evt. undgået CH4, og/eller evt. stabilt deponeret bio-koks/CO2). n) Det er selvfølgelig helt forkert at betragte sparet CO2-afgift - som på fossile brændsler - som en (skævvridende) støtte til bio-energi, idet andre VE-former jo også fortrænger fossile brændsler. At denne pinlige misforståelse kommer fra Klimarådet kan måske til nød undskylde TV2 men ikke et teknisk fagblad, der kalder sig Ingeniøren. o) Støtteomkostningerne til elproduktion fordelt på VE-kilder fremgår af tabellerne her: https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Analyser....basisfremskrivning_2019.pdf, - hvor det meget tydeligt fremgår, at det er (hav-+land-)vind og ikke bio-kraftvarme (fast biomasse), der er den store ”støttesluger”, - og her endda uden at medregne kollektive ekstraomkostninger til back-up/el-til-el-lagring/ekstra el-transmission og forskydningen imod prismæssig ufordelagtig el-udveksling med udlandet. p) Ved sammenligning af prisen (f.eks. LCOE) for fluktuerende og regulerbar brændselsbaseret el skal man huske at tillægge omkostningerne til fornøden back-up o.a. effekttilpassende infrastruktur hhv. at fratrække, værdien af kraftvarmeværkets back-up -ydelser, restvarme og eventuelle andre ”sidegevinster” (som jeg ofte har opremset), - ellers er det ”æbler og pærer”. q) Der er ikke grund til at opfatte restvarme fra bio-kraftvarmeværker som hverken ”benspænd” for VE eller mindre værdifuld end restvarme fra f.eks. tabsbehæftede PtX anlæg. r) Kraftvarme på velvalgte bio-brændsler er ikke mindre bæredygtig og mindre ”rigtig/ægte” VE end ”vind” og ”sol”, og da især ikke når CO2e er negativ grundet undgået CH4 fra alternativ forrådnelse, deponering af biokoks og/eller deponering af CO2.

Men det er rigtigt, at bæredygtig biomasse i både DK og globalt er en begrænset ressource, hvorfor det er vigtigt, at ressourcen anvendes effektivt - så som ved anvendelse af træ-affald, især den tørre overskudshalm og en lang række andre pt. dårligt energiudnyttede restprodukter på høj-effektive centrale kraftvarmeværker, ligesom det er interessant at øge bio-ressourcen ved optimering af skovenes netto kulstofoptag. Dette gennem - bl.a. tidsmæssig – hensigtsmæssig pleje, fældning og fornyelse samt opdyrkning af f.eks. ørkenagtige områder, hvorved der både kan produceres gavntræ, bio-brændsler og fødevarer, samt bindes kulstof i både dyrkningslaget og de stående skove/afgrøder.

Frem for kulørt/populistisk - og således ”avissælgende”? – at lægge noget for had, er der – især nu hvor vore politikere har sat sig nært urealistiske mål - alt mulig grund til at fokusere på det gode samspil mellem bl.a. ”vind”, ”sol” og ”bio”. Men på Ing.dk og Ing\Gridtech.dk er især effektivt el-producerende bio-kraftvarme i stedet ”af det onde” og/eller ignoreret, og således synes redaktionens énøjede VE-tilgang bemærkelsesværdigt sammenfaldende med vindmøllelobbyisternes, for hvem det størst mulige salgspotentiale tydeligvis - og mindre overraskende - er målet.

Jeg mener kort sagt, at din redaktions tilgang til VE er noget nær en skandale, som IDA længe har burdet tage afstand fra, og da især hvis bag en ekstra-betalingsmur, der giver jer ”fred” til at forvirre/manipulere evt. medlæsende politikere og andre beslutningstagere på f.eks. alle de her opremsede måder.

 • 7
 • 3

Peder, det drejer sig i sidste ende om økonomi. Nu arbejder du i branchen, så burde du også være klar over at detalje-argumenter er fuldstændig ligegyldige før de er kombineret og totalen sammenlignet konkurrerende teknologier.

Jeg kan godt forstå din frustration over at vind og sol har slået alt andet på pris, men det nytter ikke noget at skrive en mur af tekst med cherry-picking af argumenter som favoriserer din egen teknologi.

 • 4
 • 4

I pkt. ”o” i min lange opremsning herover indgår et link, der desværre er blevet afkortet, og derfor ikke virker. Dette link skulle gerne være bedre: https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Analyser....basisfremskrivning_2019.pdf

På basis af en tilføjet besynderlig betragtning, der desværre stammer fra Klimarådet, og som ligeledes ukritisk er benyttet af TV2, kommer Ingeniøren i stedet frem til, at biomasse støttes ligeså meget som alt andet VE til sammen.

Når ingen - mig bekendt – endnu har beklaget og rettet fejlen, må man tolke, at det er en bestående hensigt at manipulere, og/eller at det bare handler om at sælge abonnementer til læsere, som gerne betaler for at blive underholdt/forarget trods manglende grundlag.

Hvis den slags også får lov til at florere i det mere skjulte bag en betalingsmur og i et regi, politikerne må opfatte er bakket op af endda "særligt professionelle" ingeniører, kan det for det første få alvorlige konsekvenser for – her – bioenergi (hvilket er politisk høj-aktuelt!) og dernæst for Ingeniørernes troværdighed i andre sammenhænge, - når politikerne opdager, at de er blevet ført bag lyset.

Også pga. alle de øvrige nævnte ting, er der et klart behov for, at IDA overvejer, hvorvidt Ingeniørens redaktionelle frihed til at modarbejde bio-energi og især muligheden for at gøre det bag Gridtech.dk´s ekstra-betalingsmur er rimelig overfor IDAs medlemmer.

 • 3
 • 2

Til Martin Brorsen

”””” Peder, det drejer sig i sidste ende om økonomi. Nu arbejder du i branchen, så burde du også være klar over at detalje-argumenter er fuldstændig ligegyldige før de er kombineret og totalen sammenlignet konkurrerende teknologier”””

Det er jeg skam meget klar over, og derfor har jeg i efterhånden mange debatter beklaget, at der ikke findes et brændselsfleksibelt og askerecirkulerende bio-kraftvarmeværk i effektiv og økonomisk rationel størrelse (200+ MW el) i Energistyrelsens ”teknologikatalog”, hvilket betyder, at løsningen ikke kommer i betragtning ved gennemførelse af scenarieanalyser.

Derfor slipper dine vindmøller beregningsmæssigt med at være i konkurrence med centrale bio-kraftvarmeværker fyret med dyre importerede træpiller, og hvor der vist ikke kalkuleres med ”bi-indtægter” for andet end restvarme (men ikke for undgået CH4 fra forrådnelse i udenlandske skove, salg af termisk oprensede næringsstoffer og biokoks) men snarere med en udgift til deponering af aske. Der ses endvidere stort på den nationaløkonomiske fordel af overvvejende indenlandske frem for udenlandske bio-brændsler, herunder på at danske aktører i bl.a. økonomiske yderområder kunne få indtægter istedet for udgifter på miljømæssig forsvarlig bortskaffelse af deres organiske restprodukter.

For resten er det jo ikke de første - bedst udnyttelige - GW vindmøllekapacitet, jeg vil erstatte med måske 2 – 3 GW regulerbar og således back-up -ydende kapacitet men snarere de sidste langt dårligere udnyttelige 4 – 6 GW med tilhørende ekstra dyr og tabsbehæftet el-til-el –lagring, ekstra el-transmission, og dårlige prisforhold mellem el-eksport og import. – Hvor især langtids- el-til-el –lagring er dyr og tabsbehæftet, hvorfor det er dyrt at skabe forsyningssikkerhed på denne måde, medens kraftvarmeværker, - når særligt fornødent - kan køre i kondensdrift og overlast i ugevis på billigt og næsten tabsfrit oplagrede tørre/tørrede bio-brændsler.

””” Jeg kan godt forstå din frustration over at vind og sol har slået alt andet på pris, men det nytter ikke noget at skrive en mur af tekst med cherry-picking af argumenter som favoriserer din egen teknologi.”””

Her glemmer du så vist selv, at "prisen" skal vurderes på systemniveau, og i hvert fald glemmer du, at kraftvarmeværkernes økonomi jo er meget kraftigt påvirket af el-markedspristrykkende fluktuerende produktion, der er blevet implementeret med uforholdsmæssig stor direkte og indirekte offentlig støtte, medens kraftvarmeværkerne er blevet nægtet betaling for at falde tilbage i deres ellers oplagte nye back-up-ydende rolle, hvorfor såvel eksisterende ombyggede som nye bio-kraftvarmeværker er blevet henvist til i høj grad at levere lavværdig ”grøn” fjernvarme.

Min "mur af tekst" harmonerer med, at jeg føler mig i strid modvind med bio-kraftvarme, herunder en hel masse irrationelt begrundet modvind fra énøjede vindmøllelobbyister og Ingeniørens redaktion.

Da ingen af os er uvildige, vil jeg foreslå, at vi overlader til andre at vurdere, hvad der med fornuft bare kan tilbagevises som ”cherry-picking”.

 • 2
 • 2

Forklar mig, venligst, hvorledes skjulte, relevante informationer kan være andet end usympatisk og forkastelig, under en national og international krise! Forklaring? Please?

Kan ing.dk, på nogen måde forsvare, at holde information af potentielt, national vigtighed bag sin skide betalingsmur? - Også foran spejlet?

Jeg finder det ekstremt usympatisk, og profitsøgende i kvalmende grad!

Men, hvad fanden ved jeg?

 • 16
 • 0

Kunne I for fanden da, ikke lave plads til reklamerne, før siden downloades, så man ikke konstant trykker/klikker på noget andet end ønsket, når siden springer op/ned?

 • 10
 • 0

"Teknologiens" mediehus, som man egentligt burde forvente repræsenterede noget af det ypperligste er ikke engang i stand til selv at lave en velfungerende hjemmeside, med dertilhørende forum.

Se også hele cirkusset omkring cookies, hvis ikke man vælger hele baduljen, så skal man igen, igen gennem fire klik for at få adgang.

Men hvad kan man også forvente af et foretagende som brænder 34 millioner kroner af om året på lønninger.

Er der ikke nogen af IDA's medlemmer her der har adgang til årsregnskabet, som kan undersøge hvor mange af de 34 millioner kroner som reelt betales af IDA's medlemmer?

 • 10
 • 0

Jeg kunne også godt tænke mig at vide mere om datacentres elforbrug.

I det mindste kunne Ing.dk gøre som Jyllands Posten, der lader de første afsnit være synlige over betalingsmuren, så læserne kan debattere ud fra de afslørende stikord.

Den journalistisk vinklede og beskårne version af fakta og meningsytringer er som regel uinteressant at læse i sin helhed.

 • 8
 • 1

.. at denne kummerlige hjemmeside er så eksorbitant dårlig, at man, medmindre man siger ja til alle cookies, ca. hver fjerde gang man kommer ind på denne (og V2) skal klikke 4 gange for at komme videre.

Hvor er det sørgeligt at "Teknologiens" mediehus ikke engang kan finde ud af at lave en hjemmeside.

For mit vedkommende er ing.dk og V2 kun placeholdere for debatten, da selve mediets indhold jo for 90%+ vedkommende alligevel er referater af hvad andre medier skriver, så måske tiden er moden til et ordentligt debatforum for teknikere mv. - vel at mærke uden at være sovset ind i utidig snagen.

 • 8
 • 1

"Som læser af af ing.dk møder du fra i dag et nyt mærke på en række af vores historier. Titlen er PLUS og giver startsignal til Ingeniørens betalingsmur. Ikke alle historier vil bære PLUS-mærket. "

Det gjorde de så i dag.

 • 13
 • 0

Endnu en dag, hvor 6 ud af 7 historier på forsiden er plus indhold.

En medie som JyskeVestkysten kan klart fremhæves, som et eksempel på hvordan man agerer med samfundssind under corona-krisen.

Alle artikler der relaterer til Corona er 'oplåste', så alle har adgang til den nødvendige viden - det kan man ikke andet en 'synes godt om'

https://jv.dk/coronavirus

Desværre viser et medie som Ingeniøren ikke samme samfundssind - men det gør på den anden siden hverken Berlingske eller Politiken heller ikke...

 • 6
 • 1

Nu gider jeg faktisk ikke mere.

Jeg har trofast besøgt ingeniørens netavis en gang om dagen, i det lønlige håb at der stadig var et antal artikler der ikke lå bag en eller anden betalingsmur.

Det er der stort set ikke mere.

Var der så tale om én mur, ville det være mere rimeligt om ikke helt spiseligt, men efterhånden er al information delt op i watertech, wastetech, mobilitytech og Gud ved hvor mange andre '-tech' der kan graves op.

At abonnere på alt dét ville koste over tyve tusind kroner om året.

Ingeniøren er blevet en "liste over spændende nyheder du ikke kan få lov til at læse."

Hvad skal jeg bruge det til?

Nå, men der er sikkert ikke nogen på redaktionen som vil begræde min afgang, så ingen grund til at tærske langhalm på dét.

Så farvel. Jeg kikker nok ind en gang imellem for at se hvad jeres bloggere skriver, det kan man da stadig følge med i uuden at blive ruineret.

Men resten af jeres avis kan jeg pt. ikke bruge til noget som helst.

 • 16
 • 0

Bilv og bekaempe udviklingen - ingeniøren er intet uden laesere og annoncerer - og ingen valgt til IDA synes den nuvaerende måde er god.

Rigtigt mange af de artikler som ligger bag betalingsmur, findes i engelske.. norske, svenske... versioner på nettet - 5 min goggle og man kan hurtigt laegge det engelsk link til artiklen, ind under en "åben artikel" om sammen emne.. Og Vups... Vi får alle viden.. Gør mange det... Virker det...

Iøvrigt kan vi vel godt lave en tillids afstemning om det er relevant at en artikel er plus..?

 • 4
 • 2

g man kan hurtigt laegge det engelsk link til artiklen, ind under en "åben artikel" om sammen emne.. Og Vups... Vi får alle viden.. Gør mange det... Virker det...

Det prøvede jeg faktisk på at gøre på et tidspunkt. Problemet er at indlæg skal modereres, og det tog en uge i mit tilfælde. Samtidig bliver det frigivne indlæg ikke postet på tidspunktet for frigivelsen, men på tidspunktet for skrivningen. Så det ender en uge nede i listen af indlæg, og bliver formentlig aldrig læst.

Den næste gang lavede jeg et "touch" af indlægget for at bringe det op i køen.

 • 3
 • 0

Hvis man virkelig er interesseret, kan man jo også tegne et prøveabonnement. Så kan man læse i en periode.

Det kan blive til rigtig mange JohnDoe1, JohnDoe2 osv med en gratis mailadresse på mail.com.

Men debatterne bag jerntæppet er ikke værd at følge. Der sker for lidt.

 • 6
 • 0

En krølle på historien er jo at ING jo selv siger at historier med samfundsmæssig væsentlighed vil blive bragt udenfor muren.

Så man kan vel udlede at når de ikke skriver noget udenfor muren - så skriver de ikke noget væsentligt. Det må sørme være trist at være journalist.

 • 11
 • 0

Jeg har oprrettet en gruppe på Facebook med ovenstående navn. Vi kunne jo se hvad det kan udvikle sig til?

godt initiativ - men mit indtryk er, at FB i praksis er ubrugelig til enhver form for struktureret debat!: Opslagene vælter tilfældigt ind, 'forsvinder' igen lige så hurtigt...og overblik er en by i Rusland! ;) Uden en 'trådet' struktur, eksempelvis. som her:

https://www.klimadebat.dk

er det næppe besværet værd at deltage.

 • 1
 • 6

Kære Henrik Eriksen Jeg begræder skam hver gang vi må sige farvel til en trofast læser. Men jeg begræder også, når vi på redaktionen må skære ned i medarbejderstaben eller ikke kan genbesætte stillinger med dygtige journalister. Journalister arbejder ikke gratis og et mediehus driver ikke sig selv. Det koster derfor penge at lave journalistik - også den journalistik, der skal til for at skabe en god faglig debat, som vi heldigvis jævnlig lykkes med her på ing.dk. Med udviklingen på annoncemarkedet er det ikke længere en bæredygtig forretningsmodel i sig selv at have annoncer - og med den nærværende økonomiske krise kan vi forvente, at udviklingen kun går hurtigere i den forkerte retning. Derfor er vi nødt til at bede vores brugere om at betale for vores produkter - også dem vi udgiver digitalt på ing.dk. Du henviser til vores pro-medier som flere mure omkring vores journalistik. Det er rigtigt nok, at vi har sat nogle nye medier i søen, som er målrettet folk, der arbejder professionelt inden for bestemte områder. Men den udvikling har ikke taget noget fra ing.dk, hvor vi fortsat skriver bredt om teknologi og samfund. Tværtimod er vores nye pro-medier vejen til at få flere dygtige journalistiske kræfter ind på redaktionen, der også giver en synergi til ing.dk, vi ellers måtte leve uden. Og indimellem deler vi pro-artikler med vores plus-læsere på forsiden af ing.dk Jeg er ked af, at du forlader os i skuffelse over vores betalingsmur. På den anden side, bider jeg mærke i, at du var glad for at læse med, så længe det var gratis. Jeg håber derfor, at du kan se, at det faktisk har været noget værd for dig, og at vi ser dig igen på et tidspunkt.

Mvh. Trine Reitz Bjerregaard, chefredaktør

 • 1
 • 13

også den journalistik, der skal til for at skabe en god faglig debat, som vi heldigvis jævnlig lykkes med her på ing.dk.

Det er S... Ikke jer der skaber en god faglig debat - det er os ingeniører - vi har lige så mange gode debatter under "andre skriver - også vaerd at laese" Og her har ingen Journalist bidraget med noget.

Traekker du de +50% kopi artikler fra andre medier fra, som er på Ingeniøren, så bidrager du ikke med meget Trine.

Vi ingeniører vil gerne skrive fagartikler for 1000 kr/stk (om emner hvor vi har special viden) - da mange af os kan bruge fagartikler i vores CV'er.

SUM - Trine - du viser med din kommentar, at du ikke har forstået hvad vi ingeniører vil have.

Vi vil have stolthed om vores fag og vi vil gerne have at unge i gymnasiet vaelger at laese til ingeniør, fordi de igen og igen har laest gode artikler på VORES Ingeniøren.

 • 10
 • 0

Hans - Måske kan vi lave det selv - her på Ingeniøren - ved at samle de links der er til de relevante Internationale artikler - og lave en "Blog" - hver dag med dagens bedste ingeniør nyheder.. "" Ingeniør nyheder 21 April 2020 ""

Det er helt klart noget jeg vi følge i debatten - når jeg ved at mange ingeniører har samlet nye links.

 • 3
 • 0

Trine Reitz Bjerregaard , fyr dig selv før andre gøre det..

"På den anden side, bider jeg mærke i, at" Trine du prøver at "bide" igen istedet for at høre og fortå den kritik der har haglet ned over jer det sidste års tid.

Du skal ikke angribe læserne med genkritik. Du skal lave et blad der er til for at tekniske begavelser kan udveksle ideer og skabe noget. Du vil bygge mure op med din såkaldte journalistik - Glem det .. I er gennemskuet ..

Trine, du må se i øjene du sidder ved roreret i et kulsejlet projekt .. Håber du har en god fratrædelseordning (NOT)

 • 11
 • 2

Hvor mange penge bidrager IDA's medlemmet til fsva. dette "Mediehus" som har årlige omkostninger til lønninger på 35 millioner?

Har man spurgt IDA's medlemmer om de synes det er pengene værd?

Og i øvrigt, som jeg har sagt tidligere, selve ing.dk er udelukkende en placeholder for debatten - jeg starter altid ud fra om der er en debat om et emne, hvis det er en artikel, skimmer jeg den hurtigt igennem, da det eneste artiklerne som regel bidrager med er dårligt dansk og misforståelser - til gengæld læser jeg med stor glæde blog indlæg, forfattet af fagfolk.

 • 8
 • 1

Jeg har adgang til Politiken og den er ikke troværdig. Her er der den særlige fordel, at emner kan beriges af de mnage indsigtsfulde medlemmer- det kan man slet ikke på de store medier. Den er også helt galt med medidebatten og tilskudene - der står på hovedet. Både Politiken og DR nægtede at korrigere deres 'fake news' i forbindelse med brug 'net' ved underlivsoperationer - groft forkert formidling ja hadsk og nedvurderende. Folketingets talerør?? DR og TV2 med 5,6 mia kr. 400 mio til alle aviser og dagblade her for kristeligt dagblad som det mest snævre blad mest (de snyder med antallet af brugere jeg har oplevet deres metoder). Ja trist verden men tak for den tid der er gået.

 • 1
 • 1

Dagens link til DR https://ing.dk/andre-skriver/landbrug-viru... er endnu et eksempel på hvad der er kommet ud af at droppe fagfolk til fordel for journalister! DR har lavet et makværk af en artikel hvor man foregiver at undersøge en påstand fra vegetarisk forening om at landbrugets husdyr er årsag til epidemier! Selvom der udtrykkes en smule skepsis ender det alligevel i en gang væven om at vi belaster naturen og at det rammer tilbage på os. En gang sniksnak der helt ignorerer forskellen på et højtudviklet dansk landbrug med omfattende dyrlægekontrol og de berygtede kinesiske wet-markets som hele verden fordømmer!

Det værste er dog at Ingeniørens journalist bevidstløst linker til dette makværk helt uden at nævne at det handlede om en påstand fra vegetarisk forening og samtidig illustrerer det med en tegning med coronavirus og grise, gæs og høns!

Artiklen fortæller kun en ting, nemlig at journalistlønninger er totalt spild af penge!

 • 9
 • 1

Jeg mener fortsat, at især pro-mediernes aktuelle forretningsgrundlag er uholdbart.

Forretningsdrivende journalister må - inden for lovgivningens rammer - publicere stort set, hvad de vil, og forlange hvad som helst for adgangen. Forretningen skal så bare helt ud af IDA´s regi og gerne kalde sig noget andet end Ingeniøren (o.l.). Ellers er det gidseltagning og afpresning af os Ingeniører og især IDA-medlemmer.

At noget - som f.eks. elementer af pyramidespil - kan være nødvendigt for at få en forretning til at løbe rundt, er ikke det samme som, at forretningsgrundlaget er holdbart/acceptabelt, og da slet ikke overfor dem, der lider skade.

Årsagen til, at jeg gider beskæftige mig med problemet er, at redaktionen ofte og endda med tydelig adresse til politikere og andre beslutningstagere - publicerer fortolkninger/holdninger og opfordringer på mit arbejdsområde (bl.a. bio-kraftvarme), som jeg er meget uenig i. Dette endda ofte under overskrifter, der er så kulørte og/eller stupide, at man må tro, at "mediehuset" går efter Ekstra-bladets læsere.

Hvis IDAs politisk valgte ledelse ikke forinden får gjort op med problemet, vil jeg foreslå, at vi - i god tid inden næste IDA-valg - hjælpes ad med at få kandidaternes holdninger til problemet belyst. Jeg har således nu opgivet håbet om, at mediehuset/redaktionen selv ser og løser problemet.

 • 7
 • 0

Kære Trine Reitz Bjerregaard

Mit ankepunkt har hele tiden været, at prisen er for høj. Ikke bare for høj, men ALT for høj. Det er som om man ikke vil forstå det: Om I har ti, hundrede eller ti tusinde læsere på jeres elektroniske medie koster bogstaveligt talt ingenting!

Når omkostningerne pr. ekstra læser er nul, så er enhver pris på abonnementet et overskud, om det så kun er 50 øre.

Den pris I tager for at kunne læse PLUS-artikler, får I langt færre abonnementer end I kunne få hvis prisen var rimelig. Som jeg oprindeligt skrev, kostede det her 20 eller 30 kroner om måneden, havde jeg tegnet abonnementet lige på stedet. Og det var der rigtig mange andre der også havde gjort.

I stedet for tager I 120 kr., et beløb som de fleste hverken kan eller vil betale. Jeg er ikke jeres revisor, og har dermed ikke adgang til jeres regnskaber, men jeg gætter på at jeres resultat er tæt på nul.

Lige siden denne betalingsmur blev oprettet, har jeg påpeget de fejl der er begået, uden at have fået et seriøst svar på noget som helst.

For at vende tilbage til Adam og Eva, så oplyste Henrik Heide mig oprindeligt om, at man skam ikke opkrævede penge for at få det til at løbe rundt, det var bare for at få folk til at registrere sig.

Jeg fik ikke noget svar på, hvorfor man så ikke blot opkrævede et fornuftigt beløb.

Et års tid senere skrive samme Henrik Heide så cirka det samme som dig: At man er nødt til at få folk til at betale, for at det kan løbe rundt.

Når jeg påpeger at han skrev noget andet for et år siden, får jeg heller ikke noget svar, andet end en fornærmet affejning fordi jeg kalder selvmodsigende vrøvl for selvmodsigende vrøvl.

Og nu står vi her igen: Samme forklaring, anden afsender.

Men jeg er stadig nysgerrig: Er mine antagelser gjort til skamme, og har det væltet ind med abonnenter som har 1.400 kr. til overs? Har jeres forretningsmodel forgyldt jeres gangarealer på kontorerne? Henrik Heide vil ikke dele disse oplysninger, og det er der nok en grund til. Men hvis jeg var jer, så ville jeg have forbandet svært ved at skjule succes med forretningsmodellen for sådan en gammel kværulant som mig.

På den anden side, bider jeg mærke i, at du var glad for at læse med, så længe det var gratis. Jeg håber derfor, at du kan se, at det faktisk har været noget værd for dig, og at vi ser dig igen på et tidspunkt.

Jeg kommer en gang imellem for at se til bloggerne, og læse svarene i tråden her.

Jeres liste over nyheder som jeg alligevel ikke kan læse om, kan jeg stadig ikke bruge til noget.

 • 9
 • 0

Mit ankepunkt har hele tiden været, at prisen er for høj. Ikke bare for høj, men ALT for høj. Det er som om man ikke vil forstå det: Om I har ti, hundrede eller ti tusinde læsere på jeres elektroniske medie koster bogstaveligt talt ingenting!

Når omkostningerne pr. ekstra læser er nul, så er enhver pris på abonnementet et overskud, om det så kun er 50 øre.

Den pris I tager for at kunne læse PLUS-artikler, får I langt færre abonnementer end I kunne få hvis prisen var rimelig. Som jeg oprindeligt skrev, kostede det her 20 eller 30 kroner om måneden, havde jeg tegnet abonnementet lige på stedet. Og det var der rigtig mange andre der også havde gjort.

Jeg har fuld forståelse for at Ingeniøren gerne vil skal lidt mere indtægt, men prisen for et PLUS-abonnement er sat alt for højt. Havde prisen været 40-50 kr. pr måned, evt. med rabat hvis der tegnes for et helt år, så havde jeg meget gerne betalt prisen, men 1400,- kr. om året er slet ikke tillokkende.

Hvor mange enkeltpersoner har mon valgt at betale de 1400,- kr ved vi at gode grunde ikke, men det er næppe ret mange. En sænkning af prisen vil med stor sikkerhed føre til flere kunder - og dermed det samme resultat - endog med større eksponering af jeres annoncer.

Desværre har Ingeniøren valgt at udvise endog meget stor stædighed overfor nogen ændringer - man har vel sin stolthed !!!

 • 8
 • 0

Klage over Ingeniøren

Der klages hermed over Ingeniørens handlemåde, i en debat om Kattegat. Danmarks journalistforbud, IDA mm. opfordes hermed til at se på princippet, i at fjerne ca 40% af en debats sobre og faglige kommentarere, fordi Ingeniøren ikke havde styr på noget Adm. vedr. debattøren. Det er en uforholdsmaessig hård straf for os, der har brugt tid på en faglig og sober debat på Ingeniøren, at vores bidrag nu ikke kan laeses i sammenhaeng.

At vi nu som borgere, politikere, journalister og Ingeniører, ikke kan følge debat udviklingen, fordi der mangler 40% af debat dialogen, om noget så vigtigt som et 110 milliarder dyrt Kattegatsprojekt - det er ingeniør fagligt kraenkende.

Når debatten handler om en alternativ Kattegatsløsning (som Rambøll og Siemens omkring 2007, foreslog som en god løsning) som idag kan spare samfundet for en ca 50 milliarder kr dyr fejlinvestering, bliver det ekstra bekymrende om mediet Ingeniøren udøver censur, på vegne af kunder der annoncerer i Ingeniøren, og som ønsker 110 milliarder kr løsningen.

Ingeniørens redaktionen følger Ingeniør debatten på nettet hverdag og de kunne have grebet ind dag 1 og ikke dag 10, hvorved vi andre ikke ville vaere blevet kraenket.

Den "adm. fejl" som medførte redaktionens "handling", ved mediet Ingeniøren iøvrigt ikke om finder sted 10 gange andre steder, som bare ikke er blevet opdaget, da der ingen kontrol er om der skrives "xxxxx xxxxxxxx" eller "X X" i det datafelt, som medførte tekst fjernelsen.

Om det er "lobby pres" fra.. Ingeniør firmaere, entrepreneur, leverandører, private, fag myndigheder mm... mm, der kunne have udsigt til at tjene en del af 110 milliarder, som kunne blive reduceret til 50 milliarder - kan taenkes at vaere "det pres" mediet Ingeniøren har bøjet sig for.

Her er debatten hvor ca 40% af kommentarerne mangler.

https://ing.dk/andre-skriver/nyt-kattegat-...

NB: Skulle nogen opleve noget tilsvarende, så har man ret til at få egne slettede kommentarer udleveret.

Debatter på Ingeniøren ligger der for evigt, så mediet Ingeniøren har lige skrevet historien om....

 • 0
 • 4