forskningsingeniøren bloghoved

Ingeniør, hvad bruger du IDA til?

Siden jeg i 2007 startede med at studere på DTU, har jeg været medlem af IDA; de første fem år som studiemedlem og siden 2012 som almindeligt medlem.

Illustration: Privatfoto

Jeg kender til IDAs medlemsfordele, og jeg har, både mens jeg var studerende og nu, haft forskellige forsikringer igennem IDA, ligesom jeg jævnligt læser i den papirudgave af Ingeniøren, jeg som medlem ugentligt får i min postkasse. Jeg har endnu aldrig deltaget i nogen af IDAs arrangementer (undtagen som underviser i et Maple kursus), men har netop tilmeldt mig et par stykker, og jeg kunne godt tænke mig at bruge IDA og mit medlemskab lidt mere aktivt.

Så som inspiration til mig og andre med det samme ønske: Ingeniør, hvad bruger du IDA til?

Emner : IDA
Jakob Rosenkrantz de Lasson er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob bloggede fra 2012-2022 om forskning, fotonik og rumteknologi.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

mener du aktivt eller passivt ?

Er det aktivt er mit svar ingenting. For min skyld kunne de sagtens fjerne vinsmagning og den slags som burde være private anliggender - og ikke betalt af IDA og derved bla mig. De fleste medlemmer - som mig - tjener rigeligt til at betale selv.

 • 0
 • 0

mener du aktivt eller passivt ?

Er det aktivt er mit svar ingenting. For min skyld kunne de sagtens fjerne vinsmagning og den slags som burde være private anliggender - og ikke betalt af IDA og derved bla mig. De fleste medlemmer - som mig - tjener rigeligt til at betale selv.

Aktivt - altså hvilke af IDAs tilbud, tjenester, arrangementer mv., I benytter jer af.

Jeg har også bemærket de mange arrangementer uden et snævert ingeniørfagligt fokus - og de er ofte ganske dyre at deltage i. Så kan der gå mange kontingentkroner til disse...?

 • 0
 • 0

Siden 1987, hvor jeg blev fuldgyldigt medlem har jeg stort set været aktiv i forskellige bestyrelser. Det har givet mig rigtig megen erfaring i mødedeltagelse, mødeledelse, forhandling og lignende, som jeg har kunnet bruge erhvervsmæssigt. Jeg har huseret i stort set alle områder fra fagforening over regionale til fagteknik for ikke at nævne selvstændige. For tiden er jeg TR for en gruppe ingeniører.

Da jeg var selvstændig brugte jeg ikke en krone på annoncering eller markedsføring, men levede af mit netværk. Det gjorde jeg i 14 år.

Samtidig deltager jeg i mange af de fagtekniske arrangementer, som udvider min horisont. Jeg går også i teateret og biffen og får min kulturelle horisont udvidet. Jeg tager til hyggelige møder og til spændende møder. Jeg møder spændende mennesker. Jeg udnytter blot at jeg betaler mange tusinde kroner i kontingent og får en stor del af dem tilbage igen. Jeg vil blot håbe at ikke alle gør det, for så bliver der mindre til mig :-)

Så hvis man vil, så har IDA altid et tilbud, som burde kunne lokke en ud af hullerne og væk fra nørderiet.

Nåe ja, så er der en rimelig forsikringsordning og bankforretning foruden de øvrige "kontante" tilbud. Ingeniøren ligger i postkassen inden klokken 07:00 fredag morgen.

Jeg ville ikke undvære IDA. Men jeg kan se at der er mange, som ikke ser det samme lys i foreningen som jeg - det er jo deres valg.

|<

 • 3
 • 0

Jeg ser mange gode ting ved IDA, men det bør være fagligt funderet.

Jeg har ikke noget mod at folk er kulturelle (prøver selv at være det), men ser det faktisk ikke som en opgave for IDA. Måske skulle festafdelingen ind som selvstændig aktivitet og kontingent :-)

 • 0
 • 0

Siden 1987, hvor jeg blev fuldgyldigt medlem har jeg stort set været aktiv i forskellige bestyrelser. Det har givet mig rigtig megen erfaring i mødedeltagelse, mødeledelse, forhandling og lignende, som jeg har kunnet bruge erhvervsmæssigt. Jeg har huseret i stort set alle områder fra fagforening over regionale til fagteknik for ikke at nævne selvstændige. For tiden er jeg TR for en gruppe ingeniører.

Da jeg var selvstændig brugte jeg ikke en krone på annoncering eller markedsføring, men levede af mit netværk. Det gjorde jeg i 14 år.

Samtidig deltager jeg i mange af de fagtekniske arrangementer, som udvider min horisont. Jeg går også i teateret og biffen og får min kulturelle horisont udvidet. Jeg tager til hyggelige møder og til spændende møder. Jeg møder spændende mennesker. Jeg udnytter blot at jeg betaler mange tusinde kroner i kontingent og får en stor del af dem tilbage igen. Jeg vil blot håbe at ikke alle gør det, for så bliver der mindre til mig :-)

Så hvis man vil, så har IDA altid et tilbud, som burde kunne lokke en ud af hullerne og væk fra nørderiet.

Nåe ja, så er der en rimelig forsikringsordning og bankforretning foruden de øvrige "kontante" tilbud. Ingeniøren ligger i postkassen inden klokken 07:00 fredag morgen.

Interessant at høre om dine aktiviteter hos IDA. Jeg vil som nævnt prøve at bruge IDA lidt mere aktivt fremover i håbet om også at opleve det som den ressource, det er og har været for f.eks. dig.

Jeg ville ikke undvære IDA. Men jeg kan se at der er mange, som ikke ser det samme lys i foreningen som jeg - det er jo deres valg.

Tjaa, måske er det deres valg - en alternativ forklaring kunne være, at IDA ikke får fat i så mange af medlemmerne, som de burde.

Jeg har aldrig haft en følelse af, at IDA proaktivt gjorde noget for at gøre reklame for sine aktiviteter over for mig - og i endnu mindre grad for at gøre reklame for det mere snævre felt af aktiviteter, som har været relevant for mig som studerende/nyuddannet ingeniør/ph.d. studerende.

Jeg har nu mere aktivt undersøgt, hvad der er af muligheder og har f.eks. tilmeldt mig et par arrangementer i den nærmeste fremtid. Men måske kunne IDA, uden at oversvømme medlemmerne med nyhedsbreve og annonceringer af arrangementer mv., godt være en anelse mere fremme i skoene i forhold til at gøre medlemmerne opmærksomme på, hvad IDA har at byde på.

 • 0
 • 0

Jeg har ligesom Klaus Kolle været aktiv i IDA siden jeg færdiggjorde mit studie i 2004. Pt er jeg indvolveret i stort set alle dele af foreningen, fra det regionale arbejde og de fagtekniske arrangementer, over det politiske arbejde i repræsentantskabet til fagforeningsarbejdet i IDA Privat. For mig har det givet et meget stort netværk og nogle rigtig gode venner, som jeg ikke ville have fået uden IDA. Jeg synes at det er rart at der både er faglige og sociale arrangementer. Mange af de sociale arrangement giver mulighed for at netværke på en anden måde og af og til kan man komme til at opleve ting, som ikke ellers var mulige at komme til at se som "menig".

"Jeg har aldrig haft en følelse af, at IDA proaktivt gjorde noget for at gøre reklame for sine aktiviteter over for mig - og i endnu mindre grad for at gøre reklame for det mere snævre felt af aktiviteter, som har været relevant for mig som studerende/nyuddannet ingeniør/ph.d. studerende.

Jeg har nu mere aktivt undersøgt, hvad der er af muligheder og har f.eks. tilmeldt mig et par arrangementer i den nærmeste fremtid. Men måske kunne IDA, uden at oversvømme medlemmerne med nyhedsbreve og annonceringer af arrangementer mv., godt være en anelse mere fremme i skoene i forhold til at gøre"

Det er hundesvært med hensyn til annoncering af arrangementer. De forskellige fagtekniske grupper, regionerne og de fagtekniske selskaber, vil for alt i verden ikke spamme medlemmerne med mails. (og ja der kommer mange!) En af de ting medlemmerne selv kan gøre, er at gå ind på "mit IDA" og selv vælge til og fra, med hensyn til hvem de vil modtage nyhedsmails fra. Annonceringen på uddannelsesstederne er også en udfordring, da det som regel skal igennem IDA's studiekontakter. Når vedkommene så er i eksamensperioderne er IDA arbejdet ikke altid det der prioriteret højest.

Men hvis du har gode ideer vil de aktive i IDA tage imod det med kyshånd. Også hvis du har ideer til arrangementer.

 • 0
 • 0

Det er hundesvært med hensyn til annoncering af arrangementer. De forskellige fagtekniske grupper, regionerne og de fagtekniske selskaber, vil for alt i verden ikke spamme medlemmerne med mails. (og ja der kommer mange!) En af de ting medlemmerne selv kan gøre, er at gå ind på "mit IDA" og selv vælge til og fra, med hensyn til hvem de vil modtage nyhedsmails fra. Annonceringen på uddannelsesstederne er også en udfordring, da det som regel skal igennem IDA's studiekontakter. Når vedkommene så er i eksamensperioderne er IDA arbejdet ikke altid det der prioriteret højest.

Men hvis du har gode ideer vil de aktive i IDA tage imod det med kyshånd. Også hvis du har ideer til arrangementer.

Enig, det er en hårfin balance - for nej, ingen gider at modtage for meget reklame for arrangementer. Men jeg kan ikke erindre, at jeg nogensinde har modtaget noget som helst, andet end forskellige spørgeundersøgelser, f.eks. ang. løn.

Fra DTU Alumni modtager jeg eksempelvis et par gange om året en e-mail med en oversigt over kommende arrangementer. Dette kunne nok blive en meget lang e-mail fra IDA, eftersom der er mange IDA arrangementer. Men måske kunne man udvælge særligt gode eller relevante arrangementer og så udsende denne slags e-mails? Disse kunne f.eks. målrettes, så studerende, senior ingeniører mv. modtager forskellige oplysninger.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten