Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Ikke umuligt at gøre noget ved global opvarmning

Det mest almindelige argument man får i hovedet når man taler med folk om global opvarmning er at det slet ikke kan lade sig gøre at gøre noget ved det, eller subsidiært at det vil være alt for lidt og alt for sent til at have nogen effekt.

Jeg tror der vil ske en masse, meget hurtigt, men jeg er enig i at det nok kommer senere end godt er.

Selvom jeg selv skrev om muligheden i en analyse i avisen for ganske nylig, havde jeg ikke i min vildste fantasi forestillet mig at USAs bilindustri ville blive sagsøgt så hurtigt som det skete.

Men hatten af for Californien, det er en genial manøvre.

Når man er anklaget i retten, så kan man gøre tre ting der er totalt idiotiske: lyve, destruere bevismateriale eller fortsætte med den ulovlighed eller uretfærdighed man er anklaget for. Så selvom retssagen sandsynligvis vill trække ud i årevis, så har Californien nu rammet et meget højt hegn ned omkring USAs bilindustris opførsel i den kommende tid.

Fra nu af er USAs bilindustri nødt til at holde sig på måtten med at sprede falske eller vildledende information om global opvarmning. Hvis de taber sagen vil erstatningen kunne blive tredobblet hvis de, efter at have modtaget "legal notice", fortsætter ufortrødent imod bedre vidende.

Man må også formode at Californien har noget at bygge deres sag på, noget inside- eller whistle-blower information om at bil-industrien vidste noget allerede for lang tid siden.

Jeg vil vædde på at USAs olieindustri pludselig føler sig meget ubehageligt til mode.

Rygter svirrer i Washington DC, at hvis valget i November ser ud til at gå republikanerne imod, så ligger der en relancering af partiet som et "ansvarligt konservativt parti der beskytter Guds egen jord" køreklar i Karl Rove's øverste skuffe.

At relancere George Bush som naturens redningsmand er stort set hans eneste chance for ikke at gå ned i historen som USAs mest elendige president. Han har allerede taget genfødslen fra drukkenbolt til respektabel familiefar, så derfor er springet fra oliefanatiker til økofreak slet ikke stort.

Hvor utroligt det måtte lyde, så vil jeg ikke vædde imod at George Bush bliver kendt som "The Green President".

Om tre måneder kan USA have den grønneste politiske indstilning i verden.

Stay with us, after this break...

phk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Beklager - efter min mening er det tåbelighed i tredie potens først at politisere seriøs forskning ud over enhver rimelighed (Al Gore) og dernæst koge hele pladderet igennem en Amerikansk retssag!Der er mange gode politiske grunde til at mindske ashængigheden af fossile brændstoffer fra ikke bare ustabile men direkte psykotiske regimer - og hvis man havde lidt mod, vilje og lidt hjerte kunne man politisk beslutte at gøre det. Der hvor kæden ryger af er at man prøver at købe sig opbakning fra misrepresenteret forskning til nu også ved at spørge endnu "mac-donalds-kaffe jury" om at tage en politiske en beslutning som man slet ikke selv tør tage. Det er simpelthen plat og tåbeligt - det viser svaghed og desparation.Det viser mest af alt at man i virkeligheden forfærdeligt nødigt vil vædde de anslåede 2% af BNP per år på korrektheden af klimamodellerne og effekten (ingen!) af Kyoto men foretrækker senere at kunne benægte at man selv havde noget direkte ansvar. 

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten