phloggen

Hypotetisk halv samtale på chefens kontor...

Kom indenfor Kamp og sæt dem ned og lad os få en sludder...

Ja, som tiderne skifter...

For blot ti år siden ville jeg have budt Dem en cigar fra den gode kasse, og vi ville begge have siddet og foregivet at nyde den forpestede røg.

Men må jeg ikke i det mindste byde Dem et lille glas af et eller andet ?

Amaretto ? Jamen det klarer vi også, den står der jo i ethvert velassorteret barskab.

Ja, eller køkkenskab, ellers kan man ikke lave Tiramisu, det har De ret i.

Jeg vil selvfølgelig bare benytte lejligheden til at ønske Dem tillykke med jubilæet, Kamp:

25 år i EDB branchen er ikke nogen ringe ting, der er mange der er blevet sælgere eller nervevrag, eller for den sags skyld begge dele, på mindre tid den som så, men De ser ud til at kunne lide det ?

Men sig mig, hvordan pokker faldt det Dem i det hele taget ind ? Hvad får en, undskyld mig udtrykket, landarbejders knægt fra den næstyderste række porremarker til at gå ind i EDB branchen ?

Er de sikker ? Var det ikke "Elektronik '78", jeg mener først Kontor&Data kom senere, 81 ? Det må have været fantastisk for et par nørdede drenge at kunne vandre rundt i "state of the art" ?

Jamen det er rigtigt Kamp, der var mere liv i branchen dengang, hvem husker ikke hvorledes TV Avisen, med stort 'A', nærmest rørstrømsk fulgte RegneCentralen og den unge Rovsings firmas nyeste tiltag.

Der var en hel del flere drømme og ambitioner over dansk IT dengang, men helt ærligt: Hvor kompetente var de egentlig dengang, når det kom til stykket ? Jeg mener, tre store IT firmaer, tre store konkurser, ja vel næsten tre konkurser per firma...

Jo, sådan kan man godt sige det: "Dengang prøvede man i det mindste." den skal jeg huske.

Det minder mig om en anden ting jeg gerne ville spørge Dem om, hvordan bærer man sig ad med at få et CV som Deres ? Jeg kan aldrig rigtig bestemme mig for om jeg skal kalde det "varieret", "all-round" eller bare "rodet" når kunder spørger efter det...

Det mener De ikke seriøst ? Det går jo stik imod alt hvad karierresiderne i Ingeniøren prædiker om karierreplaner og udviklingsmål og hvad ved jeg...

Nej, det siger jeg bestemt ikke. Jeg kan ikke forestille mig andet end at det er sjovere bare at tage chancen og se hvad der sker, men det er jo ikke "in" nu om dage, nu skal der være planer for det hele, også livet.

Apropos: er det rigtigt hvad Deres kone fortalte mig engang: at De stort set kun kan lave Italiensk mad, fordi De først lærte at lave mad selv, da De kom til Italien?

Hvordan i alverden kan man tage til udlandet og arbejde, uden at vide hvordan man laver mad ?

Jamen de kunne jo ikke læse kogebogen hvis den var på Italiensk ?

Klart nok, nøgen kvinde og sulten mand.

Men De er klar til at fortsætte ? Ingen nagende tvivl ? Ingen trætte kodefingre ? Ingen ambitioner om at stige i graderne ?

Jamen så held og lykke med de næste 25 år Kamp, som direktør for enmandsfirmaet her, er det er altid en fornøjelse at have dem ansat.

Ja, det vil sige: bortset fra at De kan finde på at skrive sådan noget vrøvl som en hypotetisk halv samtale på chefens kontor, for at gøre opmærksom på deres eget 25 års jubilæum i branchen.

Men det må vi vel finde os i, i dagens anledning...

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Du kan da i det mindste kalde chefen lige hvad du har lyst til uden at få fyresedlen. :-)

 • 0
 • 0

Nu kender jeg ikke dit CV i detaljer - bortset fra, at det åbenbart er noget rod. Men hvis jubilæet går på 25 år i samme enmandsfirma, så synes jeg du skal se dig om efter nye udfordringer!

Du er åbenbart mageligt anlagt, for ikke at sige ret asocial. Hvorfor har du ikke for længe siden startet et konsulentfirma, som beskæftiger mindst 50 højtlønnede it-folk (og sat mindst 20 millioner i banken for længe siden, så arvingerne har noget at slås om) - Tror du jobbene skaber sig selv? Rrrrr!

 • 0
 • 0

Jamen tillykke med jubilæet.

Skal det forresten forståes som at du tog til Italien for at arbejde med IT, uden at kunne italiensk???

 • 0
 • 0

Stor respekt til de der tør tage chancen, de der ikke er bange for at kaste sig ud i livet for at se hvor det bærer hen og de der ikke følger strømmen.

Respekt og tillykke herfra.

 • 0
 • 0

Jeg vil blot benytte lejligheden til at ønske tillykke og takke for de mange gode, tankevækkende, morsomme og satiriske indlæg af både nørdet og samfundsmæssig (ikke gensidigt udelukkende betegnelser) karakter gennem tiden. Håber du fortsat "farer i bithuset" de næste mange år.

 • 0
 • 0

Jamen tillykke med jubilæet.

Skal det forresten forståes som at du tog til Italien for at arbejde med IT, uden at kunne italiensk???

Også det, ja :-)

Heldigvis kunne en god del af Olivettis medarbejder engelsk på et eller andet niveau...

Poul-Henning

 • 0
 • 0

Du er åbenbart mageligt anlagt, for ikke at sige ret asocial. Hvorfor har du ikke for længe siden startet et konsulentfirma, som beskæftiger mindst 50 højtlønnede it-folk (og sat mindst 20 millioner i banken for længe siden, så arvingerne har noget at slås om) - Tror du jobbene skaber sig selv? Rrrrr!

Altsammen gode og relevante spørgsmål, der vil kræve meget lange og komplekse forklaringer, hvis de skal besvares fyldestgørende.

Men ansporet af din overskrift, vil jeg fatter mig i korthed og påstå at en meget stor del af svaret står at læse, omhyggeligt udskåret i egetræet på omkredsen af prædikestolen i Høve Marks Frimenigheds Kirke:

Hvad gavner det et Menneske, at han vinder den hele verden, men må bøde med sin sjæl ? (Matt.16.26)

Poul-Henning

 • 0
 • 0

Jeg gætter på at:

 1. Bestyrelsesmøderne i PHK's firma er meget korte.
 2. Der er ikke så mange lønforhandlinger med de meget lydige ansatte, der altid først går hjem når PHK selv gør.
 3. PHK's jakkesæt er det tøj, der hænger allerbagerst i klædeskabet.
 4. PHK har mere åndeligt opløftende ting at lave end at sidde og tælle penge og pudse navneskiltet på direktørskrivebordet.

:-) Og tillykke da.

 • 0
 • 0

Det er længe siden at jeg, en 20-årig spirende civilingeniørstuderende der starter på DTU om 1½ uge, har læst noget der gav mig mere lyst til at give mig i kast med uddannelsen og karrieren og har fået mig til at glæde mig mere til resten af livet!

Stort tillykke med de 25 år i firmaet!

Og for pokker, hvor har du humor :-D.

 • 0
 • 0

Vi må have cirklet i samme kredse - begyndte på RC i 84 (var lidt skuffet over ikke at få job hos Rovsing, men historien viste at det nok ikke var så slemt).

Når du nu nævner Olivetti, så var min første oplevelse med dem en maskine der nok kunne programmeres, kunne gange, lægge sammen og trække fra, men division måtte man selv programmere - havde iøvrigt et skrivbart magnetkort med 256 bytes på størrelse med et hukort. (Gymnasiet 77).

M

 • 0
 • 0

Interessant monolog, ganske fornuftigt skrevet PHK. Fine små hentydninger til begivenhederne og den hyggelige stemning i et enmandsfirma, der på den ene side er herlig fordi chefen er enig med de ansatte men på den anden side ikke kan fordele arbejdet tilstrækkeligt ;)

 • 0
 • 0

[quote]Hvad gavner det et Menneske, at han vinder den hele verden, men må bøde med sin sjæl ? (Matt.16.26)

Poul-Henning[/quote]

Først vil jeg takke for den morsomme læsning. Den følgende kommentar fra Hr Overingeniør med galde var heller ikke uden underholdningværdi.

Personligt kan jeg bedre lide dette citat af Kierkegaard, selvom det er ganske originalt at citere biblen:

"Hvad udrette de vel, disse travle Hastværkere? Gaaer det dem ikke som det gik hiin Kone, der i Befippelse over, at der var Ildløs i Huset, reddede Ildtangen? Hvad Mere redde de vel ud af Livets store Ildebrand?"

 • 0
 • 0

Personligt kan jeg bedre lide dette citat af Kierkegaard, selvom det er ganske originalt at citere biblen:

Jeg tror at jeg kan sige med 100% sikkerhed, at uanset hvad han måtte have udtalt af bevingede ord, ville Kierkegaard ikke have en jordisk chance for at blive citeret i træskærearbejdet på prædikestolen i en fundamentalistisk grundtvigiansk frimenighed og følgelig ville jeg heller ikke have siddet og stirret på det, under konfirmationsforberedelsens pligtgudstjenester...

Men ja, han har bestemt fat i noget af det rigtigt...

Poul-Henning

 • 0
 • 0

Også tillykke herfra Poul Henning.

Det er ikke nogen ringe ting, at kunne holde sig selv ud i 25 år i en sådan grad, at der stadig er tale om lønudbetaling.

Selv har jeg stadig 5 år endnu til et tilsvarende jubilæum. Jeg er spændt på, om jeg når at blive så cementdenil, at jeg kan holde et surpriseparty for mig selv ;-)

 • 0
 • 0

Tillykke Poul-Henning.

Jeg er kun på mit 11. år som selvstændig med mig selv, og hører tit at "Det kan da ikke svare sig" om projekter jeg selv vælger at give mig i kast med.

Eks. at lære hvordan man renoverer en kasseret havetraktor og lærer at indstille en karburator, bygger et varmeanlæg, eller reparere en motorsav eller renoverer en gammel hoveddør, der trænger til en ny bund.

Eller lærer at programmere PLC'ere for at styre sin varmekedel og akkutank i det hjemmelavede anlæg, og senere går over til at lære om PIC'ere fordi variabler var får besværlige i PLC'en. (Pad2pad er vildt billige til tosidede print på 2x2")

Ja, man KUNNE gå på arbejde hver dag i et fast skema til en høj løn, og tjene til at betale andre for at rode med alt det andet. Men det er nu sjovere og mere givende at rode med det selv, og tjene det mindre.

Det er kun et hovedmål her i livet, og det er at dø!

Det er ikke særlig opløftende, så det er bare om at nyde turen. "At rejse er at leve" - sagde H.C. Andersen, og så længe du rejser, er du i live, da du ikke er kommet i mål.

Lev hver dag! Nyd hverdagen, så bliver ferier til stressemomentet... Men man bliver ikke rig i kroner og ører af det, kun i ALT det andet :-D

Stort tillykke herfra, selv om vores (og Lars' ) chefer er idioter som ikke giver løn under sygdom :-)

 • 0
 • 0

Jeg er kun på mit 11. år som selvstændig [...]

Jeg har nu ikke været selvstændig mere end halvdelen af de 25 år og jeg vil gerne indrømme at det var ikke frivilligt jeg blev det: min daværende kones nervesammebrud gjorde det tvingende nødvendigt at jeg var hjemme hos ungerne.

Men når man først har prøvet det, er det en drøj vane at slippe af med igen...

Poul-Henning

 • 0
 • 0

...hvad PHK vil fortælle os med den historie. Andet end at han har en stor fremtid for sig som Opretstående Komiker (bedre kendt som standupper!).

 • 0
 • 0

...hvad PHK vil fortælle os med den historie. Andet end at han har en stor fremtid for sig som Opretstående Komiker (bedre kendt som standupper!).

Jesper,

Det er ingen hemmelighed hvad jeg vil med min blog, det har jeg sagt mange gange: Jeg vil have folk til at tænke og til at grine, rækkefølgen er ligegyldig.

I dit særlige tilfælde er jeg villig til at sænke målet til det halve for ikke at overanstrenge dig.

Poul-Henning

 • 0
 • 0

Hej Poul-Henning

Nu skriver jeg sjældent indlæg her på Ingeniøren - eller Version2 - for den sags skyld. Men I der her tilfælde må jeg dog lige gøre en undtagelse: Jeg bliver simpelthen nødt til at pointere, at der ikke skal være mellemrum før ?.

Og når jeg nu er i gang, så: Tillykke med de 25 år i branchen. Selvom jeg sjældent skriver, så læser jeg ofte, nogle gange altid, dine to blogs. Jeg har lært både at elske og hade dem. Din indsigt i tekniske detaljer og programmør verdenen er en inspiration, og jeg læser med stor glæde dine reportager. Dine politiske indlæg er dog væsentligt mindre populære hos mig, og jeg er ofte rygende uenig! Men du opnår alligevel de ypperste: Du får mig til at tænke, samt reflektere over emnerne.

Tak for dine hidtidige indlæg. Jeg glæder mig til der kommer flere, ikke mindst om Microsoft skatten, men også hvad du ellers måtte berette om.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten