Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Hyldetræ søges

Nogle gange er det de umiddelbart simpleste opgaver der giver størst hovedbrud.

Jeg skal lave 17½ meter hylder i vores viktualierum og leder efter noget egnet hyldetræ.

Eftersom rummet er uopvarmet og der ikke er styret luffugtighed skal det være noget formstabilt.

Hylderne skal også kunne tørres effektivt af med en våd klud og være fødevarehygieiniske.

Endelig skal de kunne holde til belastningen fra syltetøjsglas og lignende uden at hænge som guirlander (55cm mellem hyldeknægtene).

Farven er til gengæld ikke særlig vigtig.

Blandt mine overvejelser indtil videre:

 • Vinduesplader - lamineret MDF.

 • Filmbelagt birkekrydsfiner (= trailerbund/støbeplade. Findes også i hvid.)

 • "Vandfast" krydsfiner + maling

 • "Vandfast" MDF + maling

 • Melamin-/Hobbyplade

Vinduespladerne har den store fordel at de kommer med laminat rundt om forkanten.

Filmbelagt krydsfiner fører til gengæld klart på styrken/holdbarheden.

Det med at male hylderne gider jeg egentlig ikke, men der bliver under alle omstændigheder nogle kanter/endestykker der skal gøres noget ved.

Og mit umiddelbare indtryk af de "Hobbyplader" jeg kunne sparke dæk på her i byen, er at der er tale om bølgepap med en sandsynligvis forfalsket studenterexamen.

Prisforskellen på de forskellige materialer er naturligvis til at tage og føle på, fra lidt over en plovmand for de billigste discount hobbyplader til vel nord for 5000,- for trailerplader udskåret på mål og leveret til døren.

Pt. hælder jeg imod vinduespladerne...

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hej PHK,
I varierende indeklima er en billig 21mm krydsfinerplade med selvklæbende folie dejlig nem og billig, har brugt det på hylder i skibscontainere hvor klimaet rammer ekstremerne, der er nogen der sværger til det ombord på både. Så kan du også vælge et dejlig landligt mønster, eller imiteret marmor, det er i hvert fald hurtigere end at male tre gange.
Hvis du vil have hyldetræer til haven, så kan jeg grave nogen op til dig.

/bj

 • 12
 • 0

Vi bruger (genbrugs)-ABC-reoler her i huset.
Stærkt , fleksibel, hygiejnisk.

Det er lidt til den dyre side, men vi har så også været de fleste andre versioner igennem.
Så for os havde det været billigst at starte der!

 • 0
 • 0

Jeg nævner lige Valchromat.
Jeg har for nylig set det anvendt på en YouTube kanal jeg følger, Get Hands Dirty.
Cristiana, som hun hedder, laver en kombineret hyldereol/trappe, og fortæller om det her: https://youtu.be/WplYsFZXXk0

Hvis du går ind på deres hjemmeside http://www.valchromat.pt/ og ser under Advantages, nævner de Greater load resistance og Moisture resistant, altså noget af det du efterlyser.

Valchromat har sponsoreret YouTube videoen, og jeg har ikke selv erfaring med produktet.

Du kan jo kigge på det, og se om det virker seriøst. Måske er der andre læsere der kender mere til det.

 • 1
 • 0

Jeg har lavet tre hylder og hjørneskrivebordplade i indfarvet valchromat.
Det er rigtigt flot, men kræver absolut overflade behandling. Jeg har givet det 3xlak. Jeg tænker det er for meget arbejde til dit formål.

 • 1
 • 0

Glas hylder kunne også være en mulighed.
Her er hygiejne og formstabilitet i top.
Kan måske findes i glarmesterens affaldscontainer.
Hvis du selv skærer, kan du slibe kanter pæne med en diamant svamp.

 • 6
 • 0

Hvis du limer en aluplade i bunden på hver hylde, kan du gå temmelig drastisk ned i tykkelse og bruge de billigste mdf-plader!

John Larsson, som ellers kender en der vil af med en stor hyld! ;-)

 • 3
 • 0

har jeg brugt ret meget i de senere år. Det sælges ofte til overpris, men ved at holde øjnene åbne har jeg jævnligt fundet det stærkt nedsat i byggemarkeder i Frankrig. Jeg ved ikke hvordan markedet er i Danmark.

 • 0
 • 0

Fordelt hvorledes? Hvor lange er de enkelte hylder? Jeg går ud fra, at det er fordelagtigt at der ikke er samlinger (du nævner rengøring og hygiejne).

 • 0
 • 0

Hej phk.
Med den C/C afstand og krav til vægt, har du reelt udelukket alle produkter i kategorien savsmuldstræ, dvs. MDF, spånplade (herunder melamin (med mindre de er i bordpladetykkelse) - de vil helt sikkert have en voldsom nedbøjning efter et halvt års tid.
X-finer, eller endnu bedre: massive hylder er vejen frem:
http://www.olt2.dk/index.asp?SelTypeQ=060080 (Til inspiration).

 • 0
 • 0

Limtræshylder i gran fra Scandiwood kunne være en mulighed. De er færdigpudset ved levering så de kan umiddelbart anvendes uden overfladebehandling, men vedligeholdelse bliver naturligvis lettere med en gang klar lak.

Bliza gulvlak på vandbasis er enkelt og billigt at arbejde med, og så er det lugtfrit.

De billigste Scandiwood plader er 18mm tykke i varierende bredde og længder, hvilket er rigeligt med 55cm mellem knægtene.

Scandiwood forhandles alle vegne, bl.a. i Silvan, Bauhaus og jem&fusk.

 • 2
 • 0

Jeg har stål skinner, der er skruet i væggen med påhægtede stål hyldeknægte der bærer høvlede brædder der er 22 x 150 x 3600 mm lange (3/4 x 7 tommer x 12 fod)

Hylderne er sammensat af to og tre gennemgående brædder ved siden af hinanden hvor kun det yderste er sikret med en skrue. Jeg har 7 hylder lig ca. 25 hyldemeter. De er ubehandlede og anvendes hængende på væggen over mine skriveborde som overfyldte bogreoler i mit kontor.
Der har de nu hængt der i 25 år uden at give problemer. De rengøres med støvsuger og en opvredet Ajax klud
Jeg fandt at det var den billigste løsning hvis man ikke gad at skifte hylder ofte. En erfaring jeg gjorde med børnenes ABC hyldesystemer, der nu er på pension i mit værksted :)
Kan absolut anbefales. Stålskinner og hyldeknægte kan fåes i alle byggemarkeder. Brædder er billigere end end limtræ der forøvrigt også er velegnede til hylder.

 • 3
 • 1

Fordelt hvorledes? Hvor lange er de enkelte hylder?

Fem hylder, to vægge 200cm hhv 150cm. Nederste hylde 40cm dyb, de andre fire 30cm.

Stålskinner og hyldeknægte kan fåes i alle byggemarkeder.

Jep, det virker glimrende og det er det jeg bruger.

Med den C/C afstand og krav til vægt, har du reelt udelukket alle produkter i kategorien savsmuldstræ,

Mon dog. Lur mig om ikke en 24mm vinduesplade klarer mosten, men ja, rent styrkemæssigt er krydsfiner klart at foretrække.

 • 0
 • 0

Fem hylder, to vægge 200cm hhv 150cm. Nederste hylde 40cm dyb, de andre fire 30cm.

Der ville jeg helt klart også vælge limtræ i 18mm. Det er uovertruffent mht stivhed, og kanterne er pæne. Giv dem en gang polyureathan lak, så kan de også holdes rene.

De bredder er standardmål i byggemarkederne, så du skal kun finde nogen længder der kan saves til uden for meget spild. Hvis du har overskud kan du lave skærebrædter af stumperne.

Jeg har selv været på den med høvlede brædder, men problemet er at det er umuligt at finde en ordentlig kvalitet i byggemarkederne, der har fået lov til at tørre før de er blevet skåret op, så de vrider med tiden, med mindre du kan finde kernetræ, men så skal du nok ikke lede i byggemarkedet.

 • 1
 • 1

Angående glashylder: Hørsholm Glarmesteren ApS har aflagte butiksruder og læskure i glas som han kan skærer op til hylder hvor kanterne slibes. 2m er ikke noget problem.

Priserne er særdeles rimelige hvis du kan vente de par dage ekstra så det passer ind i arbejdsgangen.

 • 7
 • 0

Hvilke hylder du vælger er der andre der har rådgivet godt om, men såfremt dit loft er stærkt nok, kan du med fordel spare hylderammer og/eller knægte ved at bore 4 huller i hver hylde og trække et stykke flettet tovværk igennem hvert hul. Tovværket fastgøres så i loft eller bjælker og hver hylde holdes på plads af små 4 mm metal stænger/stumper som stikkes igennem tovet under hylden/hullet.
Mine hylder hænger i 8 mm tov og gennem årene er det kæmpe vægte der har hobet sig op på dem! 8 mm polypropylen tov med brudstyrke på 1000 kg x 4 = 4 ton pr kolonne af hylder!
God fornøjelse

 • 0
 • 1

Jeg har brugt hobbyplader/melamin flere steder i vores hus også til større hylder end du skriver om her i vores viktualierum, det fås i forskellige tykkelser og hvis man køber større stykker er det ret prisvenligt, de skårne kanter kan let lukkes med kan bånd, der stryges på.

En alternativ løsning kunne være at købe en billig laminat bordplade, ikea og de billige byggemarkeder har dem til meget billige penge.

 • 0
 • 0

Hej Poul-Henning.

Af dine 5 overvejelser er de 4 enten MDF, spånplade, eller det der er værre. De er ikke formstabile, og hvorvidt de hænger i guilander, afhænger udelukkende af hvor mange sylteglas (og andet) du hober op på hylderne over tid.

Trailerbund er i mine øjne den eneste acceptable ift de krav du stiller, og med mindre der er tale om en tyk én af slagsen, ville jeg tilføje en forstærkning på undersiden eller langs for- og bagkanten.

Selv ville jeg sende en CAD-tegning med skærefil til min lokale smed, som er i besiddelse af en laserskærer og CNC-bukker, og bede ham skære/bukke et antal hylder i enten 2 mm A2-stål eller 3 mm søvandsbestandig alu, med 30 mm ombuk på for- og bagkant, samt evt sider (afhængig af hvordan dine "hyldeknægte" er udformet).

Faktisk kan sådanne skårne/bukkede hylder laves i ét stykke med integrerede hyldeknægte, så de er lige til at skrue i væggen.

A2-stål kræver ingen overfladebehandling og er ridsebestandig overfor langt det meste man kan forestille sig at have stående.

Søvandsbestandig alu er billigere, men mere sart i overfladen. Er man ikke tilfreds med alupladens naturlige/bearbejdede finish, kan de pulverlakeres med et særdeles flot resultat.

Priserne afhænger, udover materialeprisen, udelukkende af smedens og malerens vilje og forgodtbefindende, men enhver husholdning bør søge et venskabeligt forhold til den lokale smed. ;o)

Hvis du sender mig billeder/mål-skitser af dine hyldeknægte, skal jeg gerne (uden beregning) returnere et tegningssæt med skære/bukke-tegning, så du kan forespørge hos smeden.

 • 8
 • 0

...Det er nok en større operation end jeg lige havde planlagt...

PHK man skal være åben for noget nyt, og hvis denne kommentar får thumbs up, så er der flere, der ønsker at se billeder af det færdige resultat.

På med JA-hatten - min kone kan bekræfte, at den ikke ødelægger frisuren...

 • 7
 • 0

Vindues- og hobbyplader er normalt belagt med højtryksfolier af enten laminat eller melamin. Disse to typer overflader er helt tætte og kan fåes/laves i et utal farver til overkommelige priser. Nedbøjning er IKKE et problem selv om kernematerialet er spån- eller MDF-plade, det er kun et spørgsmål om tykkelsen, og hvis du tager et kig i et hvilken som helst køkkenskab med hylder, vil du kunne se at en 15 mm. melaminbelagt plade med 57 cm. spænd, nemt bærer en stor stak tallerkener eller lign. med kun en beskeden nedbøjning, så vælger du vinduespladerne eller en tykkere melaminbelagt plade, vil du aldrig behøve at male eller bekymre dig om nedbøjning (med udgangspunkt i dine forudsætninger ovenfor).
Vinduesplader er, som du selv er inde på, udført med postformet forkant, d.v.s. at laminaten også går ned på forkanten, uden samlinger, hvilket giver dig den mest holdbare løsning, også mod stød, og hvis du vil være 200% sikker på at der ikke sætter sig urenheder i de bittesmå porer, der ALTID vil være i "kunststoffer", uanset om det er i pladeform eller malet på, kan du give det en omgang "voks" som f.eks. "marinevoks" eller lakforsegling til biler.

Skulle du så en dag få lyst til lidt farveforandring, kan disse overflade nemt matslibes og males efter mode/temperament til den tid. Kanten bliver stadigvæk ved med at være pæn og den stærkeste løsning du kan vælge.

Man kan også lave lignende løsninger med "almindelige" melaminbelagte plader.
Man skal bare sikre sig, at de ER melaminbelagt og ikke bare folie- eller papir-belagt. Er du i tvivl, så lav en diskret kradseprøve med en nøgle eller lign. Du kan kun kradse hul i melaminbelægninger, hvis du bruger mange kræfter. De to andre belægninger mister mønsteret eller er blødt og går af, ved en beskedent "angreb"

Evt. "nøgne" kanter kan for det meste forsynes med kantbånd i samme materiale og dekor som på fladerne - både hvad angår vindues- og melamin-pladerne. De købes samme sted som pladerne, og hvis de limes korrekt på, er det også fugt- og vandtæt.

 • 1
 • 0

Jeg har brugt standard stigereoler (ala IKEA) i mit uopvarmede/uafkølede fadebur i 10 år med svingende temperatur og fugtighed. Ingen problemer overhovedet.

Jeg tror ikke du behøver bruge alt for meget krudt på at vælge noget særligt til den opgave. Køb noget standard hyldetræ i Silvan/Bauhaus i gran eller fyr i den rette tykkelse. Det er pænt, nemt og hurtigt klaret og så du kan bruge din tid på noget andet. Giv dem evt. noget lud eller maling, hvis du vil.

 • 0
 • 0

Der er ikke noget som massivt træ, og det behøver ikke at koste en bondegård.
Jeg bruger skinner på væggene og hyldeknægte.
Da jeg oprindeligt lavede hylder til mit bryggers, for ca. 30 år siden, købte jeg forskallingsbrædder 1" x 4". Det var "bomkantede" "ru" brædder d.v.s. at det var ikke høvlet og der normalt var barkkant på den ene side. De sorterede sig så lidt på vej ned fra hylden hos trælasten ;-). Det krævede så en tur igennem maskinhøvlen, høvlet på alle sider. Derefter blev de limet sammen til 30 / 40 cm brede hylder. Ved at lime dem sammen opnår man at en evt. svaghed i et bræt ikke betyder noget. Til sidst fik de tre gange lak. Det var selvfølgelig en del arbejde i det men de står stadig flotte i overfladen.
For nyligt, da jeg skulle lave en bænk til et stort gasblus, opdagede jeg at Bauhaus har noget ganske fortrinligt 21 * 95 mm forskallingstræ. Det er høvlet på tre sider og med rundede kanter ;-). Den bomkantede side er ikke høvlet. Pris omkring 7 kr /m. Det jeg købte var i længder af 420 cm. Der var ikke problemer med store knaster i træet. Det var lige til at tage med hjem og skære over på tværs. Det er den løsning jeg vil anbefale. Kan evt. sende et billede af bænken.

Da det er massivt træ kan det tåle at skrubbes og skures hvis det skal gøres rent.

Det er den løsning jeg ville anbefale. Så må man gøre op med sig selv om det skal lakeres/males.

Hvis du køber massivt træ, så husk at det tørrer og når det tørrer kryber det, mest på tværs. Hvis man sætter tværstivere på under hylden vil sprækkerne mellem brædderne bliver større med tiden.

 • 1
 • 0

Har et stort hyldetræ stående i min baghave. Det spiller på sidste vers. Og havde det ikke haft de dejligste judasøresvampe på de sprukne stammer kunne du have fået det til dit byggeprojekt.

 • 3
 • 0

Hvis det skal være rigitg autentisk, så laves stige-bæringerne af lægter. Så oser det simpelthen af "Viktualierum". Men skinner med hyldeknægte er nu noget nemmere og mere praktisk. Hvis man synes, kan man give hylderne en gang kalkvand og - når det er tørt - vaske efter med en fed opløsning af sæbespåner. Det gør hylderne smudsafvisende og det er nemmere at fjerne det hyldepapir man klæber på hylderne inden brug. Hvis ikke man vil klæbe hyldepapir på, kan man velsagtens klippe en voksdug op til formålet.

Brædder:
https://www.johannesfog.dk/byggecenter/pro...

 • 0
 • 0

Bauhaus og Jem&Fix sælger 25-27mm stavlimede brodplader i bøg-eg-ask-nød for 350-550kr/m2 det varierer lidt hvad de kører tilbud på, typisk i 2-3 meters længde.
Bauhaus har også savværk hvor man kan få pladerne skåret snorlige op for 30kr pr snit.
Hårdttræs hylder kan stå ubehandlede, olierede, eller lakerede alt efter smag, men det ville være let og billigt at lave en flok hylde meter med det.

 • 0
 • 0

Jeg har for år tilbage købt 10 meter brugte butiksreoler af den type med fritstående gondolsøjler og stålhylder på hyldeknægte i skinne. Lidt samme princip som dine væghængte skinner, men altså fritstående.

Det er en super løsning der klart kan anbefales. Det er lækkert at man kan flytte dem omkring, og ikke skal bore huller i væggene. Stålhylderne kan bære næsten hvad det skal være, og de er altså ikke flere millimeter tykke som beskrevet andetsteds ovenfor. Jeg har ikke målt, men jeg gætter på 0.8 -1 mm plade.

De ville sikkert også være fine i dit værksted.

 • 1
 • 0

Jeg har selv brugt genbrugs massive egetræsgulvbrædder.
Lad være med at høvle dem. Det er voldsomt hårdt for høvlen.
Billige høvle kan slet ikke.

(I mit tilfælde var gulvbrædderne det eneste jeg selv genbrugte fra mit tidligere hus - som vi rev ned)

 • 0
 • 0

Brædder med bomkant er udskud som kaster sig slemt. Det vil jeg ikke anbefale til hylder.

Vælg ikke for tykke brædder/planker/plader da det ofte virker klodset. Mellem 15 - 20mm i tykkelse er rigeligt med en afstand mellem knægtene på max. 60cm.

Sæt de smalleste hylder øverst. Som tommelfingerregel skal hylder over øjenhøjde helst ikke være så brede at ting forputter sig. Man kan have en skammel stående så alle kan se hvad der står bagerst, men det er ikke så praktisk i dagligdagen.

 • 0
 • 0

Fugt alene er ikke noget problem på eg. Problemet opstår når vand optræder sammen med syrer eller baser, så farves eg mørkt.

Eg rettes uden problemer med en almindelig rubank, bare jernet er af ordentlig svensk kvalitet og ikke det elendige kinesiske natpotteblik der forhandles hos Onkel Harald og jem&fusk.

Misfarvning kan undgås ved at dampe med salmiakspiritus. Det er kun dampene der kommer i forbindelse med garvesyren i egetræet, som derved farves med en mørk gylden farve - samme patina kan opnås som på århundrede gammelt egetræ, hvilket jeg ved flere lejligheder har brugt ved udbedring af skader af antikke egetræsmøbler.

Påføres salmiakspiritus som væske, sortfarves eg.

Det færdigbehandlede egetræ vokses med almindelig møbelvoks eller træolie. Herefter er eg modstandsdygtig for de mest almindelige spildte syrer og baser der bruges i husholdningen.

Resultatet er meget elegant, men er nok overkill i et bryggers.

 • 1
 • 0

Belastninger og understøtninger svarer til gulve.
Temperaturen spiller selvfølgelig ind men alle produkter til strøgulve vil kunne bruges.

Løsningen med smeden er ikke dum og da de fleste smede alligevel bruger en eller anden form for CAM der kræver noget bestemt tegner de det selv.

En skitse med alle mål og lad endelig smeden foreslå materiale og tykkelse, det fremmer prisen.

Husk at nævne at du er selvstændig, mange smede er små underentreprenører og har udviklet b2c allergi.

Det kræver 1-2 klip/eller laserskæring og tre buk at lave en hylde med blød forkant og bagkant. Sandsynligheden for at de har lavet hylder før er ret god.

 • 0
 • 0

Læg mærke til at Poul-Henning i hele husprojektet klart og tydeligt har oplyst, at han selv ønsker at vælge sine hobbyer, og investering i et veludstyret maskinsnedkeri er ikke blandt dem.

Poul-Henning oplyser også at hylderne skal opsættes i et uopvarmet viktualierum. De skal være formstabile, kunne rengøres effektivt uden større besvær og være fødevarehygiejnisk, hvor farven er underordnet.

Til yderligere oplysning ved vi at der er 55cm mellem hyldeknægtene, hvilket giver store valgmuligheder.

Det antydes også at prisen trods alt spiller en rolle. Et viktualierum er ikke et udstyrsstykke. Det praktiske har prioritet.

Tilbage er det æstetiske. Hylder tykkere end 20mm til syltetøjsglas og lignende, virker klodsede og lugter langt væk af fumlefingret gør-det-selv.

 • 4
 • 0

Du godeste. Man skulle tro, at det er første gang menneskeheden skal sætte hylder op.

 • 4
 • 2

Har masser af hyldetræer ude i skoven,måske at der er nogle af dem der kan bruges... ;)

Kunne ikke lade være ..

God aften
Claus

 • 0
 • 0

Kan man lave stabile hylder af fx:

5 mm krydsfiner (top)
vandfast lim
kraftig snoende spån i ramme 1 cm højde
vandfast lim
5 mm krydsfiner (bund)

evt. buet frontliste.

(Findes der et mere optimalt design?)

Kassekonstruktionen med spån skulle være den stærkeste sammenlignet med fx massiv krydsfiner/MDF?

Jeg fik engang af vide at min yderdør ikke er lavet af massiv træ, men som ovenstående - og alligevel skulle den være stærk og "kun" veje 50-80kg.

 • 0
 • 0

Hovedparten af de foreslåede løsninger tager ikke hensyn til hvordan træ arbejder i et uopvarmet viktualierum som var udgangspunktet.

Alt taget i betragtning er gran som stavlimede hylder mest egnet. Det væsentligste argument er, at gran ikke ændrer form efter det er tørret - heller ikke ved en senere opfugtning som ofte ses i uopvarmede rum.

Hylder af gran bøjer ikke over tid såfremt de anvendes korrekt, hvilket er helt ukompliceret.

Stavlimningen forhindrer krumning hvor alternativet er retskårede brædder.

Spånplade og MDF vil opsuge fugt i et uopvarmet rum som fremskynder nedsynkningen. Det samme gælder også for vinduesplader belagt med folie eller melanin da de ikke er beregnet til opgaven under de beskrevne betingelser. Nedsynkningen tager bare lidt længere tid.

 • 2
 • 0

Hvis bambus virkelig kan fås i rimelige meter udskæringer som Søren Basbøll nævner, ja så er det et smart valg. Det giver sig ikke og suger ikke vand som træ gør. Og så er det selvfølgelig let og hårdført materiale.

Jeg anbefaler alle at købe skærebræt (til køkkenet) i bambus, det er et fantastisk natur-materiale til mange formål hvor vi her i dk ellers er vant til at tænke anderledes.

 • 1
 • 0

Som nævnt i allerførste kommentar, er selvpåført laminering meget nemt at arbejde med og det er billigt, så vælger man laminerede plader hvor man selv lige skal ordne det sidste, ja så er det virkeligt ikke noget problem mht. pris, tid og håndværk.

Men... på mange laminerede plader (og hvor man selv har påført laminat), kan/vil der sive vand og fugt ind via samlingerne med tiden. Og fugt + tid er selvfølgelig døden for alle spån-materialer. Men så er de tilgengæld billige og kan skiftes uden man skal tømme bank-kontoen.

 • 0
 • 0

Burde den slags ikke mere korrekt kaldes "blikreoler"


De fås i flere kvaliteter. Jeg har netop smidt nogle ud, som fulgte med mit gamle hus. De lå helt sikkert i kategorien "blik". Men den jeg linkede til angiver 265kg pr. hylde, og så er vi skridtet over "blik"

Er man mere glad for at lave syltetøj end for at spise det, så kunne man på sigt blive glad for 680kg pr. hylde
https://www.harald-nyborg.dk/p3667/multire...

Jeg har selv dem her på lageret og der kan jeg roligt sige, at det vist var voldsomt overkill til de kabeltromler og boremaskiner, jeg har fået samlet sammen
https://www.harald-nyborg.dk/p21225/indust...

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten