Hvornår nedbryder nettet de digitale regioner?

Du kender dem, og du synes sikkert lige så lidt om dem som mig. DVD-regionerne.

De regioner, der gør, at en DVD indkøbt i for eksempel USA med stor sandsynlighed ikke kan afspilles på din DVD-afspiller derhjemme. Hvad er årsagen til disse regioner?

The purpose of this is to allow motion picture studios to control aspects of a release, including content, release date, and, especially, price, according to the region. Many DVD players are or can be modified to be region-free, allowing playback of all discs. (citat: Wikipedia)

Altså for at tilgodese producenterne og ikke os, forbrugerne. I sig selv er det jo håbløst, for man går glip af et mersalg. Jeg er for eksempel glad for den canadiske serie Trailer Park Boys, men den er kun udgivet i region 1-DVD, og derfor kan jeg ikke afspille den.

Hvis jeg vil se Trailer Park Boys og have serien i samlingen, er der kun en fremgangsmåde, og den er ikke lovlig...

Nok om DVD-regionskoder. For det, der virkelig kan undre mig er, at regionerne har overlevet på internettet.

For eksempel kan vi danskere ikke købe MP3-filer på Amazon.com. Igen går producenterne glip af et potentielt mersalg.

Jeg ville købe "Nadia's Theme" spillet på strygere. Jeg kunne kun finde den på Amazon.com, men jeg kunne godt glemme alt om at købe den. For jeg bor jo ikke i USA.

Men det virker også den anden vej. For eksempel kan TDC Play ikke benyttes uden for Danmark.

Det giver ganske enkelt ingen mening for mig. Hvorfor begrænser man varernes frie bevægelighed? Hvorfor gå glip af et mersalg?

Hvornår indser alle producenter, at internettet er globalt, og at det samme gælder for det indhold, der bliver lagt online. Hvornår nedbryder internettet de regioner, som copyright-indehaverne har skabt?

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Selv hvis en dvd-afspiller ikke kunne sættes til at være kodefri, så kan en dvd-afspiller købes for under 300kr.

Så kan man have en afspiller til hver region.

Man skal dog være forsigtig med at skifte region på pc'en, nogle drev kan man kun skifte kode på 5 gange eller lign.

 • 0
 • 0

Sålænge branchen har så stærk en lobby (tilstrækkeligt med politikere i lommen kunne det virke som) så forbliver spillet jo på deres regler.

Minder på sin vis, om dengang radio'en kom til og om den retssag mod video-optageren i sin tid.

Vi kan kun håbe det ender på samme vis.

 • 0
 • 0

Selv hvis en dvd-afspiller ikke kunne sættes til at være kodefri, så kan en dvd-afspiller købes for under 300kr.

Så kan man have en afspiller til hver region.

Man skal dog være forsigtig med at skifte region på pc'en, nogle drev kan man kun skifte kode på 5 gange eller lign.

Dvd-afspillere er rimelig billige, og til at overleve prisen på, hvis man ville have en region 2 og 1 afspiller, men med Blu-ray der er udgiften til en afspiller(omend hvis man køber en ekstern afspiller så kan man få nogle som er region-fri) straks noget andet, og det Blu-ray drev jeg bruger i mit mediecenter der har jeg også kun de 5 skift som du skriver. Heldigvis er det kun et mindre antal Blu-rays som bruger region koder, og jeg kan da uden problemer nyde Total Recall i HD, de seneste tal siger at ~70% af de udgivede Blu-ray's er region fri: http://www.blu-raystats.com/Stats/Stats.php

 • 0
 • 0

Sålænge vi som forbrugere accepterer DRM (Digital Restrictions Management) på DVDere, online musik, online TV osv, så er vi sgu selv ude om det. Sålænge producenter og leverandører får lov til at prisdifferentiere geografisk og på andre måder, så gør de det. Det skal vi ikke lade dem gøre.

Min personlige plage er at jeg gerne vil downloade film lovligt, så jeg kan afspille dem NÅR JEG VIL i den afspiller JEG VÆLGER. Det kan jeg ikke idag. Men jeg kan gå ud og købe en fysisk DVD, rippe den og så gøre det. :-( Og det er meget let at gøre det ulovligt. Jeg har intet imod at betale, men jeg vil have letheden og friheden.

Vi må lære medieselskaberne at DRM ikke holder ved ikke at købe DRM lortet. Lad være med at acceptere at film kun kan ses over "Boksen" leveret af firmaet XYZ. Lad være med at købe CDere med kopibeskyttelse, også selvom de ikke lige ødelægger det for netop mig idag. Køb ikke musik på itunes, film online etc. indtil de kommer i DRM-fri udgaver.

Det kommer i sidste ende an på hvor meget frihed er værd for dig og mig.

Peter

 • 0
 • 0

Det er der naturligvis en løsning på: Der findes programmer der resetter tælleren i drevet.

På DVD'siden er det vist efterhånden kun SONY der kan finde ud af at implementere regionskodning korrekt - de sidste par* kinesiske DVD spillere jeg købte vil æde alle regioner uden at man behøver at følge instruktionssiden for at slå koden fra.

*) Hvis hunden f.ex. æder zapperen er det billigst at købe en ny DVD spiller...

 • 0
 • 0

Medieselskaberne tror de har fat i den lange ende - de bliver MEGET klogere en dag. Det bliver den næste boble der springer - men det vil have en positiv indflydelse på kulturliv og alles liv :-) Det er samme sag som typografernes fagforeninger som i mange år via strejker og lignende holdt fast i et forældet billede af verden. Hvis fagforeningerne WW havde indset hvad vej vinden havde blæst kunne de nok have beholdt en hvis part i tilblivelsen af aviser og bøger, men nu er faget stort set ikke eksisterende.

 • 0
 • 0

Jeg er helt enig i at det er dødærgerligt - ikke mindst fordi mange serier og film fra bl.a. USA ikke bliver udgivet på region-2-dvd. (Og hvorfor er det lige at så mange computere kun kan skifte region et vist antal gange? Oldnordisk.)

Det gælder dog bare om at finde den rigtige dvdafspiller - mine forældre købte for et par år siden en dvdafspiller der burde kunne bruges til alle dvd'er, uanset region. Jeg overtog deres gamle, og det viste sig at dén kunne spille alle dvd'er - hvorimod deres splinternye og frisindede afspiller bestemt ikke er glad for andet og mere end region-2-dvd'er (hvis den da overhovedet vil tage imod dem!)

Tror nu også deres var SONY:)

 • 0
 • 0

Jeg kan ikke være mere enig i indlægget. Det er simpelthen at tage r.... på forbrugerne med disse regionskoder. Og som andre har været inde på gælder det samme for køb af musik mm. over nettet, hvor man bindes til en type afspiller. Det er dog et meget retvisende billede Julie beskriver. Tit og ofte er de billige DVD afspillere totalt ligeglade med hvad der proppes i dem. Så hvis man ellers kan leve med at resten af hardwaren er noget skrammel kan det anbefales at gå efter dem.

 • 0
 • 0

Sålænge vi som forbrugere accepterer DRM (Digital Restrictions Management) (...) så er vi sgu selv ude om det.

Jeg for mit vedkommende accepterer det ikke, men det gør de fleste andre (98 % af forbrugerne har jo ingen anelse om, hvad DRM betyder), så kan ikke rigtig se, hvor meget den holdning hjælper mig...

 • 0
 • 0

Engang forlænge side var det tilladt at sælge DVD'ere af anden region ind 2(europa?), men så en dag var der nogle der fandt på, uha det farligt også blev den mulighed fjernet :(

 • 0
 • 0

Hej alle

Rart at høre, at jeg ikke er den eneste, der er godt træt af regionskoder og andre begrænsninger på digitalt indhold!

Er der nogen af jer, der kender en konkret DVD-afspiller (/optager), som er ligeglad med, hvilke regionsskiver, men propper i den?

// Lars

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten