bloghoved automation

Hvorfor skal du have fokus på automation og industriel it?

Velkommen til min nye blog omkring automation og industriel it

  • Automation og industriel it er interessant ud fra et teknologisk synspunkt.

  • Automation og industriel it er interessant ud fra et samfunds- og erhvervspolitisk synspunkt.

Via denne blog vil jeg fremover behandle automation og industriel it med disse udgangspunkter.

Jeg vil fokusere på aktuelle teknologiske trends, og jeg vil relatere dem til deres betydning for virksomhedernes produktivitet og internationale konkurrenceevne. I sidste ende er teknologi jo kun interessant, når den på kortere eller længere sigt understøtter vores virksomheders forretning og/eller vores samfunds udvikling.

Jeg vil skrive om hvorfor forskning, udvikling og produktion er vigtig for Danmark og hvordan automation og industriel it kan sikre både arbejdspladser, vækst og velfærd.

Samtidigt vil jeg sætte fokus på det faktum, at vi skal have flere unge mennesker til at vælge de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser i bredeste forstand.

Tillad mig dog i første omgang at fokusere på Dansk Automationsselskab

Illustration: Privatfoto

Det er nemlig bl.a. som formand for DAu at jeg skriver denne blog.

DAu er en non-profit organisation med mere end 50 års virke indenfor automation. Vi udsprang oprindeligt fra DTU med et klart naturvidenskabeligt forsknings- og uddannelsesmæssigt fokus. Opgaven var og er fortsat, at sikre at både virksomheder og samfund får størst mulig glæde af automation. Dette sker ved at bygge bro mellem forsknings- og uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet.

I DAu ser vi det som en af vores absolut vigtigste opgaver at understøtte dette, hvilket vi gør bl.a. ved af afholde åbne DAu konferencer og udgive DAu bladet til vores medlemmer.

Vi arbejder med konkrete teknologiske temaer, f.eks. industriel it-sikkerhed, instrumentering og Manufacturing Execution System (MES).

DAu har også fokus på hvordan automation og industriel it bliver forankret i virksomhedernes automationsstrategi, og at denne understøtter virksomhedens overordnede forretningsstrategi.

Endeligt arbejder vi på, at sætte automation og industriel it på den politiske dagsorden.

Det er mit håb, at denne blog kan være med til at udbrede kendskabet til vores arbejde i DAu, og at du som læser bliver inspireret og motiveret, til at se automation og industriel it på en ny måde.

Brug små 4 minutter på at se en kort præsentation af DAu.

.

Læs mere om DAu og vores aktiviteter på vores hjemmeside

Følg os også på LinkedIn hvor vi har en gruppe med over 800 medlemmer.

.

Frank Faurholt er formand for Dansk Automationsselskab (DAu), en non-profit organisation, der samler hele automationsbranchen, både brugere, leverandører, uddannelse og forskning. Han er også salgsdirektør i Siemens Industry og har mere end 25 års erfaring med automation og industriel it.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er et super initiativ og jeg håber du kommer med nogle spændende input til et at de mest spændende områder inden for IT. Desværre er det ofte overset og falder is skyggen af web-apps fra Super Brugsen eller hvad ved jeg.

  • 2
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten