close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Hvordan stjæler man et fly ?

Mystikken om MH370 breder sig og mistanken om "foul play" begynder at blive prominent.

I den forbindelse er det værd at erindre at alle dem der udtaler sig til pressen er elendige til sikkerhedsmæssig systemanalyse.

Tillad mig at demonstrere:

Antag at der er noget i lasten på MH370 der er værd at stjæle.

Evt. en passager, eller måske bare en kasse guld.

Efter at være kommet i luften og væk fra de mest beboede egne flyver et andet fly op, uden sin radar-transponder og laver rendez-vous med MH370.

Efter at have kastet nogle håndtegn slukker MH370 sin transponder mens det andet fly tænder sin med MH370's kode.

Herefter kan MH370 stort set flyve lige hvorhen det vil, mens det andet fly fortsætter ud over vandet, slukker sin transponder og smutter et andet sted hen.

Bemærk at dette er en eminent logisk forklaring på de meget forvirrede meldinger om hvad militære radar har set.

Hvis dette er rigtigt leder man et helt forkert sted: Man burde i stedet lede op til det punkt hvor sidste kontakt fandt sted, ikke efter det punkt.

Er det kun lasten man er ude efter kan passagerer og kabinebesætning bortskaffes ved kvælning med luftforsyningen.

Der er masser fra anden verdenskrig efterladte små landingsbaner i den lokale geografi, hvor man kan lande og stikke af med byttet.

En særlig krølle her er rygterne om at passagerenes telefoner "stadig ringer".

Det er naturligvis totalt umuligt og derfor er det ikke sikkert at nogen faktisk har fulgt SS7 signalerne for at se om det er rigtig.

Men hvis det nu viste sig at have noget på sig, kunne det være fordi flyet står et sted i kanten af junglen, med døde passagerer men uden den værdifulde last, hvad den så end bestod af.

Min pointe er, at der lægges alt for stor vægt på hvor den "sidste kendte position" var.

Der er ikke skyggen af bevis for at det var MH370 der svarede.

Alt hvad vi faktisk ved, var at der var en elektronisk dims der udsendte MH370's transponderkode, og at denne dims befandt sig et eller andet sted på den lige linie imellem det eller de radartårne der har registreret dette response og den position der blev registreret.

Men at denne dims havde nogen fysisk kontakt med MH370 er der ikke skyggen af evidens for.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

A Mathematician, a Physicist, and an astronomer were travelling north by train. They had just crossed the border into Scotland, when the Astronomer looked out of the window and saw a single black sheep in the middle of a field. "All Scottish sheep are black," he remarked. "No, my friend," replied the Physicist, "Some Scottish sheep are black." At which point the Mathematician looked up from his paper and glanced out the window. After a few second's thought he said blandly: "In Scotland, there exists at least one field, in which there exists at least one sheep, at least one side of which is black."

  • 9
  • 0

Min unger sluger også alle de gamle James Bond film som DR har kørt i loop siden jul...jeg bemærker at de ikke er de eneste ;-)

  • 20
  • 0

Igen er dine teorier godt udtænkt (Tænker også GS sagen her) og har generelt få "huller"
To ting der er svage i din ellers udmærkede teori; er der mobildækning i kanten af junglen eller hvor den gudsforladte landingsbane nu er? Det er selvfølgelig ikke utænkeligt, men hvis de samtidig sidder inde i et fly er chancen for mobildækning så ikke ret dårlig? Derudover er det de færreste moderne mobiltelefoner der idag holder strøm ca. 4 dage (ved ikke hvornår de har prøvet at ringe til dem)

Iøvrigt ganske interessant ang. millitæret - deres seneste udmelding om at "de ihvertfald ikke havde set noget som helst" lyder rigtig meget som brandslukning fordi en eller anden har fået talt over sig.

Og hvor svært ville det iøvrigt være at "spoofe" hvem man var med en hjemmelavet transponder?

  • 0
  • 0