Hvor svært kan det være?

Idéen er god, men udførelsen er håbløs! Vi taler om indførelsen af det fælles skemaweb på flere af AAUs studier.

Jævnlige fejlmeddelser afslører, at systemet er bygget med noget java-halløj og kører på en Apache. Fint nok...

Men hold kæft hvor er det langsomt. Faktisk kører det helt ufatteligt langsomt! For at give en lille oplevelse af hvor langsomt det kører, kommer her en lille opgave:

 1. Start et stopur.
 2. Start på mit studienævns Skemaweb-forside.
 3. Vælg et studie i højre side.
 4. Vælg et semester for det aktuelle studie.
 5. Find vores skema ved at vælge "Students" og derefter "Skema"
 6. Find og læs om tre forskellige kursusgange.
 7. Aflæs dit stopur.

Hvis du er heldig, har du kun brugt ca. 60 sekunder på at vente. Skulle derimod være uheldig, bliver du mødt af en tre-fire timeouts før du er i mål.

Som sagt: Idéen er god. Målet er at samle al information om kurser ét sted, så vi som studerende ikke skal finde frem til undervisernes egne brugersider, for at finde morgendagens pensum.

Men nu har vi været aktive brugere af KursusDatabasen siden februar 2009 og hastigheden er ikke mærkbart forbedret. Aalborg UniversitetsBibliotek (AUB) har ellers lovet forbedringer, men deres caching er uden effekt.

Indsatsen for hurtigere svartider betyder lavere prioritet til udvikling af nye funktioner. Fx kan vi ikke hente vores skema som iCal, så jeg kan se mine forelæsninger i min daglige kalender.

Måske skal AUB få ansat en bunke studerende, som kan rydde op i lortet, så vi og vores undervisere ikke spilder tiden på elendige svartider.

Hvor svært kan det være?

// Hundebøll

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Det viser sig vist at Atira tog Cowis råd seriøst.

Vi har ovre hos os haft ret store problemer med Bedeworks systemet. Så vidt jeg husker gik det, det første års tid, regelmæssigt i knæ. Der er åbenbart ikke trivielle problemer forbundet med at konstruere et sådant system.

Det er vel egentligt lidt dumt af dem ikke at fixe et ICal feed, da det vel kan antages at sænke load på deres site...

Timeout tredje gang. Giver op.

 • 0
 • 0

Start 21:24:00

De første par klik gik faktisk fint. Ikke hurtigt, men fint. Jeg valgte "8. semester - Netværk og distribuerede systemer" og her gik det helt galt. ~1 min for at hente siden, inkl. en menu til højre. ”Skema” kan den så for en gang skyld hente hurtigt (jeg gad nok vide om min Firefox selv har gemt den...?) men efter et par forsøg og 3 stk.: "502 Proxy Error", må jeg nu give op og kan derfor ikke få detaljer fra kurset i går og i dag. Kurset i morgen, derimod, svare lynhurtigt. Tilsyneladende skal jeg være i følgende rum i morgen: ”Rum: $lectureHolding.room ”

Stop 21:33:00

Det er utroligt at man i så lang tid ikke kan lave et bedre system. Det er et ret simpelt system, og det må være rimeligt let at forudsige hvor mange brugere der kan forventes?

 • 0
 • 0

Det skulle angiveligt ligge som xCal i databasen bagved så at give os adgang til de data som iCal burde jo ikke være et stort problem.

Hvis det bare kunne hentes som iCal så kunne skemaet blive cachet i mit kalenderprogram således at jeg kan se hvad jeg skal have selv når portalen er nede eller meget langsom (hvilket desværre sker lidt for tit).

En studerende på instituttet skrev et php-script som kunne parse kalenderen fra hjemmesiden og lave det om til iCal (der blev postet et link på usenet engang i efteråret). Desværre har portalen ændret lay-outed, og hans tid har ikke lige været til at få modificeret scriptet til igen at fungere igen. At det overhovedet er nødvendigt at skulle ud i sådanne hacks er ærgeligt nok i sig selv.

 • 0
 • 0

Hep hey

Jeg skrev engang sidste sommer et iCal-parser script. Om det er mig der henvises til i ovenstående skal jeg ikke kunne sige, men det fungerer i hvert fald stadig i bedste velgående (og gjorde også sidste semester). Det kan findes på http://xerxes.dk/skema/. I øjeblikket har jeg kun gjort skemaerne på linierne for 6. semester tilgængelige, men det er en smal sag at tilføje flere, så hvis det har interesse, så skriv her eller på min mail, så skal jeg fluks gøre det.

 • Andreas Møgelmose, IPS, 6. semester
 • 0
 • 0

mageløst :-)

Kan du ikke osse drifte et kalender/skema-system :-)

Desværre helt enige med de andre om at det i bedste fald er laaaangsooommt.

 • 0
 • 0

Om det er mig der henvises til i ovenstående skal jeg ikke kunne sige (...)

Det var det ikke, det var en 10. semesters studerende, men din side lyder lovende, jeg sender dig lige en e-mail.

 • 0
 • 0

Så kom der iCal export fra vores fantastiske skemaweb! Wuhuuuu! :)

Desværre mangler der timezone-info i feed'et, så Google Calendar tror fejlagtigt at det er GMT+0 og viser derfor alle events to timer forskudt.

Jeg fandt derfor denne side, som kan modificere tiderne i et feed: http://ical.dudeami.com/cal/giveurl

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten