phloggen

Hvor store problemer har Intel ?

Det kan umuligt være en hemmelighed at jeg ikke er nogen stor fan af Intels markedsføringsafdeling og den magt de har haft over firmaet.

Intel har pokkers gode ingeniører og mange af dem, alle dem jeg kender har hjertet og hjernen på rette sted. Men det er stadig ikke dem der bestemmer hvad Intel skal lave eller gøre, det kommer helt og aldeles fra marketing og "market development".

Da AMD kom på banen havde jeg egentlig regnet med at det var chokerende nok til at sparke Intels monopolister tilbage til kundevenlig markedsøkonomi og teknisk sund produktudvikling.

Deres nyeste skud på i386 stammen, woodcrest, kommer således helt nede fra roden, det er den gamle Pentium III der har fået en modernisering. Det er ikke nogen dårlig beslutning: Den er fra før Itanic og AMD sendte Intel i panik, så den lider ikke af helt så mange teknisk tåbelige beslutninger som f.eks Pentium 4 der alt i alt må siges at have været en teknisk fiasko.

Vi har også set hvordan Intel har myrdet nogle af de mest håbløse projekter og så sent som sidste uge blev den underskudsgivende division bag Intels ARM-CPUer, dvs. dem der laver X-Scale og IXP familierne, sat til salg.

I mellemtiden prøver PR folkene så på at få tiden til at gå uden at nogen siger "se han har jo ingen ting på". F.eks skal vi nu overbevises om at ikke (mere) handler om ydelse i forhold til strømforbrug, men derimod "satisfaction per watt".

"Tilfredsstillelse per watt" var ellers kun noget man bekymrede sig om i de små butikker i Istedgade, men når mellem 30 og 60 procent af al traffik på nettet er porno mener spindoktorene hos Intel åbenbart at det er noget vi bør kigge på ?

Idag bringer millionærmagazinet Forbes en artiken under overskriften Analyst Calls Intel Shares 'Dead Money', i hvilken RBC Capital Markets analytiker Apjit Walia siger at det er på tide at sælge Intel aktier hvis der er en god kurs en dag.

Intels aktier har tabt 30-40% af deres værdi over de sidste par år, men de har hele tiden kunnet holde sig i analytikernes "keep" anbefaling.

Hvis Intel, trods deres størrelse og trods deres pengetank skrider ned i "sell" anbefalingernes kviksand, så har de først for alvor problemer at slås med...

phk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten