phloggen

Hvor køber man et godt gadeskab ?

Jeg skal bruge ét gadeskab, dvs. sådan en metal eller plastikkasse der graves ned langs veje til indkapsling af kabler og elektronik.

De eneste ultimative krav er at skabet skal kunne aflåses og at kabler kan komme op igennem bunden, mens mus og rotter ikke kan.

Størrelsen er ikke kritisk, men hellere for stort end for lille. 30x40x20 cm indvendigt mål er nok minimum.

Jeg tror de fleste skabe i den størrelse kan klare at komme af med de 20-50W mit udstyr kan finde på at varme, men det er nok et punkt der bør checkes for en sikkerheds skyld.

Skabet kommer helt sikkert til at indgå i områdets ad-hoc "smell-phone" netværk for hunde, hvilket udelukker elforsinket plade, hvad enten den er malet eller ej. Varmgalvanisering, plast eller glasfiber lyder mere relevant.

Det er ikke meget at gå efter og niveauet af produktinformation på nettet er mildest talt elendigt, mange steder får man kun en EAN kode og et lille bitte billede. Er man heldig er der en relatigt intetsigende pdf-fil med marketingfloskler.

Er der nogen blandt læserne der har nogle anbefalinger, gode som dårlige ?

Hvem laver de bedste skabe og hvem skal man holde sig fra ?

phk

Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg ville sætte et Triax skab, som mange elforsyninger (el og fiber) og antenneforeninger bruger. Triax skabene fås i grå og grønt og forskellige størrelser.

Alternativt kan ABB skabe bruges, men deres front er plastic - Triax er metal.

Måske kan du være heldig at købe et brugt skab hos SEAS?

 • 0
 • 0

Af erfaring er det ikke hunde der er den mest ødelæggende art når det kommer til gadeskabe men en hvis arts unge hanner især omkring årsskiftet. Gade skabe tiltrækker deres forsøg på at sparke noget ned, hvilket kan resultere i en tur på skadestuen for dem hvis det er et solidt metalskab men et stadigt fungerende skab til glæde for de personer der er forbundet via det.

Vender tilbage med producent, skal lige have fat i folkene ude i marken.

 • 3
 • 0

Du ser rigtig mange skabe fra de 2 producenter rundt omkring - de er ganske rigtigt i metal, men jeg synes ikke at have observeret det som et problem ift. PHKs issue med den ekstra funktion som smell phone ...

Bjørn

 • 0
 • 0

Rittal laver rigtigt gode gadeskabe. De fås i mange størrelser men er desværre temmelig dyre. Jeg har selv 2 stk. med indbygget aircondition og der er plads til grej, det er 2 gange halvhøjde 19" rack.

De grønne Triax er også et godt bud. Skal du kun bruge ét skab, så laver min smed nogen der minder om Triax skabene i mindre bundter. Han kunne sikkert lave et ekstra til dig.

Det ville hjælpe på mulighederne, hvis du løftede sløret for, hvad det skal bruges til.

 • 1
 • 1

Jeg hører at de fleste af producenterne kalder det for kabelskabe fremfor gadeskabe. (Eller i daglig tale imellem elektrikere for "gravsten".)

Men selv de rigtige søgeord er ikke nødvendigvis nok, hvis vidensdelingen typisk foregår telefonisk eller per email, for disse produkter..

 • 0
 • 0

Hvad med at kombinere det med en postkasse til modtagelse af pakker? Der skulle nok være plads til en fornuftig IP67 installationsplastkasse (evt. med klart låg) i bunden. Ulempen er selvfølgelig størrelsen af de pakke man kan modtage skrumper.

 • 5
 • 0

temperaturer. Det kan blive ganske varmt / koldt alt efter miljøet. - Direkte sollys på lukket kasse er meget ubehageligt.

Hvis udstyret ikke varmer nok kan der ligeledes skabes kondens.

Triax er rasende dyrt, men rigtigt gode skabe med mange accessories.

Cabinetsystems er væsentligt billigere og kan levere stort set de samme specifikationer til ½ pris.

Overvej f.eks. dobbelt kapslet således at inderskabet altid er i skygge og får naturlig konvektion om sommeren. Om vinteren overvej en termostat, 100w varmelegme samt f.eks. 25mm isolering på inderside af skab (også døren).

Husk en god sokkel til at montere skabet på - f.eks. støbt i cement og nedgravet. - Et skævt skab ser ret kedeligt ud :-)

Personligt ville jeg nok selv lave skabet i dobbelt lag alu plade og en fast type rockwool - for underholdningensskyld ligesåmeget som for at spare de mange penge.

Evt. bygge videre på et billigt alu skab fra dba.dk

 • 0
 • 0

Jeg har monteret flere hundrede tavler med automationsteknik og min erfaring er at Rittal er det fedeste. Kataloget er også til at have med at gøre, og de har alle tænkelige særlige beslag så der kan sidde en Cisco dims i den ene side, en Dell dingenot i anden side og en Soekris i en Rittal kasse i toppen. Der følger altid indsats med til bunden, den smider man i kopi maskinen og så smider man forskruningerne på en papir skabelon indtil det passer.

Af bittter erfaring vil jeg dog mene at hvis man låser skabet op for en TDC medarbejder og vender ryggen mod vinden for at tage telefonen så har de lavet hul i toppen og siden når man lægger røret på.

Varme i skabet klares med eltracing limet rundt langs kanten (ikke med termolim) og køling klares ved at lave skabet stort nok og så kan man efter behov skrue en alu blok på op til et par kilo fast inde på bundpladen, så bliver kurven jævnet ud, det fungerer rigtig fint endda.

Til udendørs brug mener jeg at kun rustfrit stål er brugbart, dem låser man heller ikke lige op med et koben og en skruetrækker, den blanke overflade gør også at solindfaldet kan ignores langt hen ad vejen.

De numre katalogerne henviser til rittals hjemmeside kan de spise hos AO Johansen, Nordisk Solar og RS m.fl.

Det var mine 5 øre.

Mvh Brian

 • 2
 • 1

Der er allerede kommet mange af de gode råd, jeg også ville kunne give, men placering af udstyret kan også være en ting at overveje. Specielt når du nævner rotter, hunde etc.

Mange steder - bl.a. i USA, Belgien og flere steder i det sydlige Europa har man en tradition for at placere den slags udstyr i lygtepælene hvor man også har el- og tele/it-kabler inkl. lysledere.

Det ser forfærdeligt ud og giver en masse problemer med klimabeskyttelse og tilgang til udstyret, men du kunne overveje at placere dit udstyr, ikke som en 'gravsten', men på en pæl eller en væg. Det kan give nem tilgang og beskytter mod hunde og hækkeklippere, specielt hvis du bruger nogle fornuftige rør til kabelføringen ned til jorden - du ved: hunde, rotter, pubertetsdrenge, UV ...

 • 0
 • 0

Som andre også omtaler, kan der ved solskin, blive meget høje temeraturer, uden aktiv køling i en "gravsten". Hvis der også placeres aktive komponenter i en sådan, vil de sandsynligvis dø af hedeslag, på en varm sommerdag.

Hvis det er muligt, ville jeg bygge et lille "skilder hus". Fuldmuret hulmur med isolering og meget isolering i tag. Gerne med "krybekælder" som kan bruges til indsugning af kølig luft. Skilderhus kan passende indeholde, postkasse, pakkepost rum, og plads til skraldespanden de dage hvor skraldebilen kommer (min vælter ofte, hvis den ikke står i læ. heldigvis mest når den er tom).

 • 1
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten