close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Hvor er mit danske IT imperie ?

Jeg har lige fået en email fra en fyr der starter eget firma, baseret på noget open source software jeg har skrevet.

Jeg har ikke holdt regnskab med hvor mange gange det er sket, eller for den sags skyld hvor mange af disse firmaer der stadig existerer, men over de seneste 15 år har jeg mindst 10-12 firmaer på samvittigheden, rundt omkring i verden.

Men det slog mig idag, at jeg aldrig har modtaget en sådan email fra en dansker.

Der er utvivlsomt noget IT-politik involveret: Danske IT-chefer bliver stadig ikke fyret for at vælge Microsoft uden at tænke sig om og det reducerer naturligvis markedet for Open Source Software drastisk.

Vi kommer heller ikke uden om, at danskere generelt ikke er iværksætter typer, vi er mere til faste lønoverførsler og fortrykte selvangivelser.

Eller for den sags skyld at det er dyrt at være dansker og derfor ikke så attraktivt at leve af ketchup-pasta i tre år indtil man får firmaet i sving.

Og til sidst er der natuligvis spørgsmålet om vores IT uddannelser og hvad de faktisk uddanner folk til.

Hver for sig er disse ingredienser ikke ligefrem sunde, men tilsammen er de en decideret giftig cocktail for IT-iværksætteriet: Der mangler både et marked, incitament, overlevelseschancer og kompetencer.

I sidste ende er det et tegn på intelligens, at danskerne ikke hovedkuls kaster sig ud i iværksætteri.

Men det er ikke noget tegn på intelligens at de ikke gør noget ved det.

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Vi kommer heller ikke uden om, at danskere generelt ikke er iværksætter typer, vi er mere til faste lønoverførsler og fortrykte selvangivelser

Det tror jeg ikke er rigtigt - danskere er lige så virkelystne som andre folkeslag. Derimod er det nødvendigt at indrette sig i et samfund for lønmodtagere - skabt at lønmodtagere, hvor enhver arbejdsskabt gevinst tilhører statskassen og udgifter hertil tilhører digselv.

  • 0
  • 0

Jeg er ret enig med Jørgen, men jeg hæftede mig ved dine sidste linier i artiklen PHK:

<<<<<I sidste ende er det et tegn på intelligens, at danskerne ikke hovedkuls kaster sig ud i iværksætteri.>>>>

Enig, men uenig i den næste betragtning:

>>>>>Men det er ikke noget tegn på intelligens at de ikke gør noget ved det>>>>
Tværtom. Hvorfor skulle man trælle for skat og told, og lev af havregrød( som jeg forøvrigt godt kan lide) når man kan få andre til at betale en for ikke at lave et spor.
De af os der har prøvet selvstændighed inden for de andre områder end IT er er ikke i tvivl.
Jeg skal ikke udtale mig om IT verdenen.
Rektor for IT-Universitetet Mads Tofte er den lavest lønnede universitetsrektor i Danmark. Han får 1.265.961kr. Rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsen får 50 procent mere end Mads Tofte godt 2 millioner.

  • 0
  • 0

>>>>>Men det er ikke noget tegn på intelligens at de ikke gør noget ved det>>>>
Tværtom. Hvorfor skulle man trælle for skat og told, og lev af havregrød( som jeg forøvrigt godt kan lide) når man kan få andre til at betale en for ikke at lave et spor.

Jeg tror at PHK refererer til den manglende lyst til at ændre de love og regler der fremelsker det handlingsmønster.

Bjørn

  • 0
  • 0