phloggen

Hvem skal vi så (ikke) stemme på ?

Vi skal have valgt et meget bedre Folketing end dem vi har lidt under de sidste par årtier og det vil sige at vi skal have kigget grundigt på alle de kandidater der ikke tidligere har været valg ind.

Dem bliver der ret mange af, så mange at det ikke er realistisk at lave bare en nogenlunde komplet screening, hverken for mig eller andre enkeltpersoner.

Her er listen til europaparlamentet.

Listen til folketinget kommer her om nogle dage.

Så lad os hjælpes ad i debatten herunder.

Opgaven er at finde ud af hvilke kandidater ingeniører kan overveje at stemme på, så teknik og videnskab kan blive styrket og hvilke overtroiske kandidater de ikke behøver spilde tid på.

Spillereglerne for denne debat er meget specielle:

Overskriften skal være enten "EP: +/- Kandidatnavn" eller "MF: +/- Kandidatnavn".

F.eks "EP: -Samuel P. Mogensen" hvis der er grunde til at personen ikke bør vælges til europaparlamentet eller "MF:+John F. Kildedal" hvis der er ting der taler for kandidaten.

Det handler kun om at samle information om kandidaterne, indlæggene skal være faktuelle og meget gerne med links til kildemateriale, interviews, publikationer osv.

Hvis der er en personlig relation til kandidaten skal dette noteres på sidste linie, f.eks "Det er min nabo/morbror/chef/..." eller "arbejder sammen med/går til yoga med/..."

Ingen svar på andres indlæg: Hvis du har information at tilføje til en allerede omtalt kandidat, laver du bare dit eget indlæg om vedkommende.

Vi skriver ikke hvilket parti personen stiller op for overhovedet, det er kun kandidaternes personlige syn til naturlove og driften af højteknologiske samfund vi interesserer os for. (Alt det der "Røde mod Blå" fnidder kan almindelige dagspresse journalister fint levere andetsteds.)

I plus-indlæg er de emner vi interesserer os for er kun ting der ville blive skrevet artikler om i Ingeniøren, dvs. Teknik, Trafik, Klima, Energi, Produktion, Byggeri, Fødevarer, Medicin, Fysik, Matematik osv.

Hvad kandidaterne mener om brune mennesker, andre lande, kongehuset, skattetrykket, dagpenge eller den kongelige ballet er ikke relevant her, det kan (og bør!) læserne selv google sig frem til inden de sætter nogle krydser.

I minus-indlæg er det vi interesserer sig for om kandidaten "ikke tror på videnskaben", er fortaler for homøopati, tror guldbelagte usb-kabler "lyder bedre end almindelige usb-kabler" eller på anden vis er mere overtroisk end rationel.

Pil-op betyder: "det ville jeg også have skrevet"

Pil-ned betyder: "Indlægget overholder ikke spillereglerne og bør ignoreres."

Værs'go at begynde...

phk

Emner : Politik
Poul-Henning Kamp er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Haha, modigt af dig! Der er mange problemer med Nyborgs konklusioner: Et af de største er, at han hele tiden korrellerer høj IQ med positive ting. Men næsten alt det negative der sker og er sket i verden, lige fra Holocaust til klimaforandringer, er i høj grad korrelleret med høj IQ. Hovedparten af de tilstedeværende på Wannsee-konferencen, hvor Die Endlösung blev vedtaget, var jurister! Det er ikke "dumme" mennesker, der ødelægger vore livsbetingelser. Vort Dåreskib vil blive sejlet i sænk af de begavede.

 • 4
 • 27

Fordi han er tidligere radikal politiker og således giver håb om at videnskaben kan finde en metode til at bringe sådan nogle til fornuft :-)

 • 11
 • 46

Fordi hun er katolik, og således bekender sig til den religion der er forbilledet for klimareligionen sådan som den dyrkes her i landet :-)

 • 5
 • 46

EP+ Pernille Weiss Fordi hun er lidt anderledes end de normale DJØF politikkere og arbejder for en realistisk grønnere klimapolitik i EU. Og så har hun pænt gode gener!

(og tak for den sjove leg!)

 • 5
 • 5

bliver IQ bare noget pseudo noget, når det bruges i en politisk sammenhæng. Har for vane sjældent at blande mig i debatten, da jeg ikke er ingeniør, og i øvrigt holder af et roligt og sagligt miljø. Det er svært at finde, sådan i almindelighed.

Din potentielle kapacitet er bare ingen garanti for at du bruger din kapacitet fornuftigt. Du kan eksempelvis bruge dine ressourcer på at smide andre ud af landet og holde folk vi gerne vil have i landet væk.

Du kan også være fortaler for FIRE, hvilket er godt i en personlig sammenhæng, men skidt, når det generelle billede er at vi alle står til at skulle arbejde længere. Endelig kan du trods stærke ressourcer være i lommen på andre, eller under indflydelse af et magt centrum.

Det har eksempelvis begrænset værdi at stemme på en person, der er underlagt et parti og dermed ikke kan sige sin ærlige mening.

Hvis man stemmer på et af de 4 gamle partier, så får man mere af det samme. Dertil er det for mig at se sådan, at der er kommet færre jurister og økonomer relativt til statskundskabere. Disse individer må i almindelighed forventes at ville en større stat, da det jo er den, de og deres venner lever af....

 • 0
 • 15

MF+ Jakob Ellemann-Jensen

Han elsker bacon, er en venstremand der tør kritisere landbruget selv når han er minister (og det kræver altså lidt....). Han har praktisk erfaring fra en længere militærkarriere. Desværre er han "kun" Cand.merc. (jur.) og ikke ingeniør, men det opvejes af at han elsker bacon og tør sige det.

 • 11
 • 18

For effektive modeller til demokratisering af økonomien, til fremme af fornuftig langsigtet investering i bl.a. infrastruktur.

 • 11
 • 10

Flemming, det er pænt af dig med indsatsen, men læs lige reglerne i blogindlægget igen: Copyright direktivet er udenfor scope her på ing.dk.

(Men hvis vi laver en tilsvarende øvelse på v2 ville det være fair game.)

 • 9
 • 2

Pernille Vermund fordi hun mener at Danmark ikke skal have en miljø- og klimapolitik, men en miljø- og energipolitik og mener at Danmark skal tilade at der forskes i og udvilkes kerneekraftsteknologier.

 • 7
 • 27

MF + Anders Stjernholm Fordi han vægter videnskabelige argumenter højt, og er positivt indstillet for kernekraft og genmodificerede afgrøder som løsninger på nogen af de store problemer vi står med. Herudover bekæmper han det irrationelles indflydelse på samfundet igennem sekularisering og mindre indflydelse fra religion på vores samfund

 • 5
 • 10

MF - Lars Løkke Rasmussen. Hvis hans forslag om 1 million elbiler eller hybridbridbiler skal gennemføres kræver det at der startende næste år skal sælges 100.000 af dem om året. For øjeblikket sælges der lidt over 100.000 nye biler om året. Det vil i praksis sige at det skal være forbudt at sælge benzin og dieselbiler fra om et halvt år.

 • 11
 • 5
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten