Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
seiersen science

Hvad synes du om Videnskab.dk?

Jeg er blevet bedt af et tidsskrift om at skrive en anmeldelse af Danmarks nye videnskabssite. Jeg har fulgt med fra starten i april måned, men det kunne nu alligevel være rart at høre, hvad andre synes om forskningsportalen.

Og derfor vil jeg spørge læserne af denne blog: ## Hvad synes du om Videnskab.dk?

Abonnerer du på nyhedsbrevet? Har du læst forskerportrætterne i "Forskerne fortæller"? Bruger du videnskabskalenderen "Hvad sker der"? Følger du med i forskernes blogs?

Lad mig høre din mening om Videnskab.dk, både ris og ros. Hvad er godt, og hvad er ikke godt nok?

(Bemærk, Videnskabs.dk's primære målgruppe er de "15-24-årige, der er ved at vælge vej i livet". Dog ønsker sitet også at nå ud til "alle videbegærlige borgere for at skærpe deres nysgerrighed og lysten til at blive klogere".)

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Som 15 årig læste jeg Naturens Verden og som 24 årig burde jeg have afsluttet mit kandidatstudie på Uni. I den aldersgruppe er man et voksent menneske, måske endda specialist i et naturvidenskabeligt fag.

Jeg syntes at sitet bærer præg af at dem som har skabt det mener at naturvidenskab skal pakkes ind en menneskelig vinkel, hvor en forsker siger dit eller dat og har oplevet dit eller dat. Dem som interesserer sig for naturvidenskab er helst fri for den slags indpakning og dem som ikke interesserer sig for det kommer aldrig forbi det alligevel. Indholdets omfang i hver artikel adskiller sig ikke meget over hvad man kan læse i dagspressen, men dog uden de pinligheder som kendetegner dagspressen naturvidenskablige dækning.

Penge og kræfterne kunne nok være givet bedre ud hvis man koncentrerede sig om at udvide og forbedre indholdet i den danske udgave af Wikipedia, som nok er målgruppens foretrukne indgang på nettet til naturvidenskablig information. eller alternativt at efter uddanne journalister og redaktionssekretærer i dagspressen indenfor naturvidenskab. Men det giver nok ikke den rette profilering af projektmagerne og sponsorerne og adgang til diverse puljemidler?

Men bortset fra det er det ok.

 • 0
 • 0

Jeg vil kort lige nævne, jeg synes idéen med siden er rigtig god, men jeg irriteres over, deres RSS-feed ALDRIG virker ! :(

 • 0
 • 0

Jeg vil kort lige nævne, jeg synes idéen med siden er rigtig god, men jeg irriteres over, deres RSS-feed ALDRIG virker ! :(

Hmmm... Jeg har nu ikke problemer med deres feed. Hvilket feed er det specielt, du abonnerer på?

---Klaus

 • 0
 • 0

Jeg vil kort lige nævne, jeg synes idéen med siden er rigtig god, men jeg irriteres over, deres RSS-feed ALDRIG virker ! :(

Videnskab.dk skiftede feed adresse for ca en måned siden til: http://www.videnskab.dk/content/dk/rss (oversigten) uden at sige det til nogen!

Jeg er åbenbart klart udenfor målgruppen, men abonnerer alligevel på feed'en - nyhedsbrev er ligesom lidt gammeldags i denne sammenhæng.

Hver dag har sine gode historier, men en af de artikler som jeg har moret mig mest over var "Der er svært at gøre det i rummet" http://www.videnskab.dk/composite-560.htm

ha en god dag

Mikael Boldt

 • 0
 • 0

@Anders - har du overhovedet opdaget, at der er meget andet end naturvidenskab på sitet? Videnskab er jo også andet end naturvidenskab, og det er da fedt at se på det nye site. Derudover undrer jeg - der faktisk er ingeniørstuderende - mig over dine konklusioner. Jeg gider da ikke læse et eller andet udvidet Wikipedia, men foretrækker som de fleste andre en god historie, jeg kan blive både underholdt og klogere af. Mennesker, ja tak. Indpakning, ja tak. Jeg interesserer mig for naturvidenskab, men tilstår uden blusel: Jeg interesserer mig også for andre ting. Og nogle gange vil jeg gerne have naturvidenskaben serveret sådan lidt spiseligt. Bare fordi noget er pakket pænt ind, behøver det jo ikke være indholdsløst.

@Klaus - skal man som anmelder ikke danne sig sin egen mening om tingene? ;-)

 • 0
 • 0

Jeg befinder mig jo overhovedet ikke i målgruppen aldersmæssigt, men derfor må du da godt notere, at jeg synes vældig godt om "bredden" i valget af emner på videnskab.dk.

F.eks. besvarer dagens referat af historikeren Mogens Herman Hansen syn på Danmark som demokrati faktisk nogle intrikate spørgsmål, som jeg har stillet mig selv på det seneste (Læs selv historien her: http://www.videnskab.dk/composite-848.htm). Men interesserer disse problemer de unge i målgruppen? Jeg tvivler.

Det samme kan jeg sige om en af de andre af dagens "bløde" historier - "Uforklarligt resultat i dansk afhandling" http://www.videnskab.dk/composite-837.htm) om børns trivsel i nutidens travle familier, som er interessant læsning - Altså for mig, som på en måde er farfar til fire af de børn, som det handler om. Men interesserer disse problemer de unge i målgruppen? Jeg tvivler igen.

Udfordringen for videnskab.dk's velskrivende redaktion er vel især at vurdere balancen mellem disse historier fra humaniora-fronten, der måske ikke interesserer målgruppen af 15 til 24 årige ret meget, og så beretningerne om de mere spektakulære, hardcore naturvidenskabelige landvindinger på indlandsisen og i biotech-laboratierne. Jeg vil altså ikke afvise, at der er for lidt videnskab og for meget journalistik på videnskab.dk, men det er altså en pokkers svær balance (og som ung i 50'erne læste jeg faktisk de nævnte "bløde" historier med samme interesse som de naturvidenskabelige - men det kan man jo ikke lave statistik på...)

 • 0
 • 0

Det er et godt nyhedsbrev hvor alle kan være med. Opsætningen med de forskellige links til artiklerne er lige som det skal være.

Jeg har ingen problemer med at læse dem med mit skærmlæserprogram, som hedder jaws, der fås med forskellige talesynteser, der læser teksten, som står på skærmen. Det har jeg meget glæde af, da jeg er blind.

Sommerhilsner til alle fra
Andreas

 • 0
 • 0

Hej Mikael og andre der har / har haft problemer med RSS feeds på videnskab.dk

Trist at I har oplevet at vi har skiftet feed-adresse 'uden at sige det til nogen'. Jeg ved godt at det ikke er nogen undskyldning at sige, at det skyldes et teknisk problem at vores feeds har haft en anden URL i en periode, men det er ikke desto mindre det der er grunden. Det er vi super kede af, for vi vil jo rigtigt gerne at vores artikler når ud til så mange som muligt – hele tiden. Vi skulle meget gerne have rettet op på det nu, så vores feed-adresse igen kan nås med den korte URL: http://videnskab.dk/rss (som vi også annoncerer det fra sitet).

Well, well, vi kæmper lidt med teknikken. Vi burde strengt taget have testet sitet bedre inden vi gik i luften, men tiden hvor vi måtte udkomme var oprindet. Videnskab.dk havde ved lanceringen i april været mere end 3½ år undervejs - så mange har kigget langt i postkassen efter vores første nyhedsbrev. Dette betyder desværre at vi oplever bugs hen ad vejen. Hvis (når ;) der sker igen, vil vi meget gerne vide det!

Jeg håber at I fortsat har lyst til at besøge os - og superfedt at I har får vores feeds / nyhedsbrev - også selvom I ikke er indenfor den primære målgruppe.

De bedste hilsner
Hannah Wermuth
Projektleder for Videnskab.dk

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten